Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

23.5.12

Κοινή διακήρυξη 35 κομμάτων με αφορμή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο



πηγή: Work Inform

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Κοινή διακήρυξη με αφορμή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, με πρωτοβουλία του Πορτογαλικού ΚΚ, υπογράφουν 35 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο (ανάμεσα τους και το ΚΚΕ), σημειώνοντας την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για την ειρήνη και το δικαίωμα του κάθε λαού να αποφασίζει ο ίδιος για το μέλλον του, για τη κοινωνική πρόοδο και το σοσιαλισμό.
Στη διακήρυξη ανάμεσα σε άλλα υπογραμμίζεται:

«Στο φόντο της εμβάθυνσης της καπιταλιστικής κρίσης, ο ιμπεριαλισμός κλιμακώνει τη στρατιωτική και επεμβατική του δράση κατά λαών, μετά και την ανανέωση της στρατηγικής του το 2010 που σήμανε ένα νέο και επικίνδυνο ποιοτικό άλμα για νέες επεμβάσεις όπως η επέμβαση στη Λιβύη. Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ ως ο ευρωπαϊκός του πυλώνας προσπαθούν να διευρύνουν τις ζώνες επιρροής, προωθούν την κούρσα των εξοπλισμών και των στρατιωτικών δαπανών, τη δημιουργία νέων όπλων και το δίκτυο των στρατιωτικών βάσεων σε όλο τον κόσμο».
Τα Κόμματα που υπογράφουν απαιτούν την απόσυρση των ξένων στρατών από το Αφγανιστάν και τις άλλες χώρες, καταγγέλλουν την επιθετικότητα ενάντια σε Συρία και Ιράν, την εγκατάσταση της λεγόμενης αντιπυραυλικής ασπίδας, την κούρσα των εξοπλισμών, τις βάσεις σε όλο τον κόσμο. Ζητάνε τη διάλυση του ΝΑΤΟ και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με τους αγωνιζόμενους λαούς που αντιμετωπίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.


Τα κόμματα που υπογράφουν είναι τα εξής:
1. Νοτιοαφρικάνικο ΚΚ
2. ΚΚ Αργεντινής
3. ΚΚ Αζερμπαϊτζάν
4. ΚΚ Αυστραλίας
5. Κόμμα Εργασίας Βελγίου
6. ΚΚ Λευκορωσίας
7. ΚΚ Βραζιλίας
8. ΚΚ Ισπανίας
9. ΚΚ Λαών της Ισπανίας
10. ΚΚ ΗΠΑ
11. ΚΚ Φινλανδίας
12. Γαλλικό ΚΚ
13. Ενοποιημένο ΚΚ Γεωργίας
14. ΚΚΕ
15. ΝΚΚ Ολλανδίας
16. Κόμμα Λαού του Ιράν
17. ΚΚ Ινδίας
18. ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό)
19. ΚΚ Ιρλανδίας
20. Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας
21. Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών
22. Λιβανέζικο ΚΚ
23. ΚΚ Λουξεμβούργου
24. ΚΚ Μάλτας
25. ΚΚ Μεξικού
26. Παλαιστινιακό ΚΚ
27. Περουβιάνικο ΚΚ
28. ΚΚ Πολωνίας
29. Πορτογάλικο ΚΚ
30. ΚΚ Βρετανίας
31. ΚΚ Βοημίας Μοραβίας (Τσεχία)
32. ΚΚ Ρώσικης Ομοσπονδίας
33. Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας - Επαναστατικό Κόμμα των Κομμουνιστών
34. Συριακό ΚΚ (Ενοποιημένο)
35. ΚΚ Ουκρανίας
Υποστηρίζει τη Διακήρυξη το Κόμμα Κομμουνιστών της Υπερδνειστερίας
Partido de los Comunistas de Transdnistria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου