Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

12.5.12

Ποιο πολιτικό ρεύμα θα πάρει προβάδισμα στις ιστορικές προκλήσεις της νέας περιόδου;

4 σχόλια:

  1. α ναι, το κειμενο το έβαλα για να το διαβασετε.

    ειδικά όσοι σταματήσατε να σκεφτεστε γιατί προτιμάτε να "ζησετε τη στιγμή"...

    τελικά δεν χρειαζεται - παρα τις φήμες - να είσαι 90 χρονών για να μην έχεις παλαβώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η αδιαφορία και η ιστορικά αποδεδειγμένη ανικανότητα του ΚΚ Γερμανίας ν’ αλλάξει την κοινωνία και ν’ αντιστρέψει τη φορά των πραγμάτων, έσπρωξε τιμιότατους νέους στο στρατόπεδο του φασισμού".
    Τι διαφορετικόν είπα ποτζιεί στου Στέλιου τζιαι εθίκτηκες;

    "λόγω της συντριβής της αριστεράς εξέφρασαν έναν πρωτόγονο κι αυθόρμητο αντικαπιταλισμό δηλητηριάζοντας τον με ρατσιστικό, ανορθολογικό, μισαλλόδοξο και νεοναζιστικό δηλητήριο".
    Χμ. Δηλαδή συμφωνούμεν μαζίν τους στον αντικαπιταλισμόν, διαφωνούμεν στον τρόπον "διάδοσης" της εναλλακτικής λύσης;

    "Για το λόγο αυτό το να στέκονται οι κομμουνιστές στη γωνία περιγελώντας το λαό για να του υποδείξουν την εκ των υστέρων αυτοεπιβεβαίωση του «εγώ στα λεγα» είναι εκληματικό λάθος."
    Σωστόοοος, κάμνετε το πολλά...

    "Το ξαναγράψιμο της ιστορίας, η εξίσωση φασισμού – κομμουνισμού....".
    Δαμέ πιθανώς να έππεσα τζιαι γω (εξ υπόνοιας) σε τούτον το λάθος (στου Στέλιου), αν έδωσα έτσι εντύπωσην απολογούμαι.

    Ωραίον κείμενον, τεράστιον (για απόγευμαν σαββάτου με θκιό πεντάχρονα πας τα αυτιά σου) αλλά ωραίον, θενκς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εν τζαι εθικτηκα, έγινα τουρκος! Να αρχισω που το τελος του σχολιου, ναι ωραιο κειμενο,όπως πολλα άλλα κείμενα που ξεπερνουν το όριο της συνηθους βλακειας τζαι νοητικής ημιπαραλυσης που υπαρχει τζαι στη χώρα μας τζαι στην ελλαδα τζαι παντου...τζαι χρειαζουμαστεν πολλή παιδευση να το πω έτσι, για να αποκτησουμε πολιτικη κουλτουρα.

    διοτι μιλουμε πολλα στες χωρες μας για την κουλτουρα, παρα πολλα, αλλα για καποιο λογο για την πολιτική κουλτουρα εν μιλουμεν.

    ε, το να εξισωνεις τους κομμουνιστες με τους φασιστες εν υποκουλτουρα πασης φύσεως. δαμε εμεις τζαι προσπαθουμεν να μεν σας προσβαλουμε παρόλες τες ιστορικες διασυνδεσεις της δεξιας με τον πολιτικό υποκοσμο.

    εν κριμα τζαι αδικο, εν νομιζω πως εισαι βλακας για να κρινεις την ουσια της πολιτικής ιστορίας, στη βαση της περιρρέουσας για τον χριστοφκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να φέρω ένα παραδειγμα πολιτικής υποκουλτουρας με λαμέ ρούχα όμως αυτή τη φορά.

    η αφ΄υψηλού "εξίσωση" των πάντων κάτω από το βλέμμα μιας ανώτερης καστας που ενεφανήσθη κατα την οικονομική κρίση και που εγώ θα τη λέω "η καθαρή αστική τάξη"

    είναι η τάξη που "ανακατσιά" τη χώρα της, τους ανθρώπους της, τις συνηθείες τους, αυτό που είναι και στη βάση αυτού εξισώνει απαντες που την εγκλωβίζουν στο "χωρκατιλλίκιν" που δεν ανέχεται.

    αυτή η τάξη, δεν αγγίζει ποτέ τα θεωρητικά ζητήματα, θεωρία για αυτήν είναι "η επίσημη καθεστηκυια τάξη" που κυκλοφορεί μόνο με τήβεννο και έγκριτες γνωματεύσεις "καθαρών"

    είναι η τάξη που δεν αναγνωρίζει την πολιτική θεωρία ως σημαίνουσα εκτός κι αν έχει εκ των προτέρων αποκλείσει από το σύμπαν "την κομμουστική της πλευρά". ανακατσιά. είναι μπροστά. σε μια "καθαρή" και εντελώς αδεια νοητικά κοινωνία. χωρίς αντιφάσεις.

    Άλλη Όχθη, τυπικό δείγμα της "νέας καθαρής αστικής τάξης"

    συγκρινε τωρά με τον Γουση...που σου νέφκω που πάεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή