Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

17.5.12

Το κράτος ανάδοχος της έκδοσης κεφαλαίου ύψους 1.8 δις στη Λαϊκή







17 Μαίου 2012, ώρα 15:00

Την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με το Υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου σε σχέση με το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας, στη βάση των προνοιών της νομοθεσίας περί στήριξης του χρηματοπιστωτικού συστήματος ανακοίνωσε σήμερα η Λαϊκή Τράπεζα.

Με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο, η Λαϊκή αναφέρει ότι σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, που εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο, ''η Κυπριακή Δημοκρατία θα λειτουργήσει ως ανάδοχος της έκδοσης κεφαλαίου της Τράπεζας ύψους 1.800.000.000 ευρώ μέσω δικαιωμάτων προτίμησης''.

 ''Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, το οποίο ενέκρινε τους όρους αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου εκφράζει την ικανοποίηση του για τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία διευκολύνει την υλοποίηση του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας'', αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Λαϊκής Μιχάλης Σαρρής και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρίστος Στυλιανίδης δήλωσαν χαιρέτισαν την απόφαση αναδοχής της έκδοσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, ''εξέλιξη η οποία θα λειτουργήσει θετικά στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας μέσα από ιδιωτικά κεφάλαια'', όπως αναφέρουν.
Σημειώνουν ακόμη ότι ''οι προσπάθειες για υλοποίηση και των υπολοίπων πυλώνων του πλάνου κεφαλαιακής ενίσχυσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε να υπάρξει πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις των εποπτικών αρχών μέχρι το τέλος Ιουνίου 2012''.

 Στην ανακοίνωση αναφέρεται, τέλος, ότι οι όροι της έκδοσης θα περιληφθούν στο Ενημερωτικό Δελτίο που θα κατατεθεί για έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

πηγή: nomisma

14 σχόλια:

  1. Δηλαδη αν εκαταλαβα καλα η κυβερνηση αναλαβε να ξελασπωση οικονομικα την Λαικη χωρις κανενα ορο ουτε ελεγχο τετοια αριστερα κυβερνηση να εχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'οι προσπάθειες για υλοποίηση και των υπολοίπων πυλώνων του πλάνου κεφαλαιακής ενίσχυσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε να υπάρξει πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις των εποπτικών αρχών μέχρι το τέλος Ιουνίου 2012''

    άστα να πάνε...η πιο αισιοδοξη σκεψη που μπορει τελικα καποιος να κανει είναι η πιθανότητα να καταστραφει ο κοσμος να τελειώνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είδα την εικόνα του πόστ στα κυπριακά μπλόγκς, τζιαι είπα να περάσω ένα γυρό. Παίζει να εν το πιο random post που πρόκειται να πιάσεις σε τούτην την ανάρτηση, αλλά έν πειράζει, ας ένει.

    Ο πίνακας είναι το The nighmare του Henry Fuseli τζιαι η βάση του πίνακα είναι σε συγκεκριμένη πολιτεία της Αμερικής μέσα σε δημόσιο ινστιτούτο τέχνης, εκτός απο τις φορές όπου φκαίννει έξω απο το κτήριο, για "περιοδεία".

    Ο ίδιος πίνακας, είναι το εξώφυλλο του βιβλίου Sex and the paranormal του Dr Paul Chambers, το οποίο βιβλίο όταν εκυκλοφόρησεν έσουσεν για τα καλά τους Χριστιανούς στην Αγγλία γιατί εθεωρήσαν το περιεχόμενο της θεματολογίας του ώς "υπερβολικά προοδευτικό", για τα δεδομένα της χώρας.

    Πέραν του ότι έχω μεγάλη συμπάθεια σε τούτον τον πίνακα, θεωρώ ότι ταιρκάζει πολλά στο άρθρο που τον ακολουθεί πάνω, αν τζιαι που την μια εν μαύρο χιούμορ τούτο, που την άλλην όμως, όντως είναι The nightmare η κατάσταση.

    Εν η κουβέντα που λαλεί "και μή χειρότερα". Κάπως έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καποια άρθρα, εχουν λέξεις που εν θέλουν περαιτερω αναλυση, οπως το πιο πανω, αλλα ταυτοχρονα κουβαλουν τζαι εναν απεραντο κενό μέσα τους, ας πουμεν ότι προκαλούν μια σκανδαλώδη σιωπή, ή αφωνία καλυτερα...τζιαμε παρεμβαινει η εικόνα, ο πινακας...στη μη διαθεση για λόγια που αποτελούν αναλυση ενος κειμένου/κατάστασης εν κενώ...

    γι αυτό εθκιαλεξα τουντον πίνακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τζαι εν με ενοχλουν οι random επισκέψεις. είμαι εντελώς αποστασιοποιημένη που το συγκεκριμενο μέσο, οπόταν ούλλες οι επισκέψεις για μενα εν random.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν είπα ότι "παίζει να εν το πιο random post που πρόκειται να πιάσεις σε τούτην την ανάρτηση", εννοούσα, ότι παίζει να είναι το πιο άσχετο το ποστ μου, γιατι είχα να γράψω κατι για τον πίνακα, παρά για τη Λαική που ητανε το ώς κύριο θεμα. Mα επειδη του συγκεκριμενου εχω του μεγαλη συμπαθεια είπα "δεν πειραζει, γραψε το ποστ τζιαι ας είναι και random". Για την τράπεζα εκαρτέρουν το. Πως ήταν να γίνει μια ιστορία τέθκοιας βαρύτητας σε μια στιγμή. Ημουνα σχεδον σιγουρη. Μα επειδή χθές έμαθα ότι πέρασε στο δικαστήριο της Χάγης το "δικαιωμα" των παιδοφιλων να κανουνε κομμα στην Ολλανδία, δεν μπορω να σουστώ που την βαρυτητα της Λαικής, ακόμα. Προσπαθώ να καταλάβω, εαν εκαταλαβαν, τι εκαμασιν τζεινοι που εκαμαν το κομμα των παιδοφιλων να εσχει πληρη νομιμοτητα. Τζιαι προσπαθω να καταλαβω, τι προκειται να γινει, εαν γινουν σε ουλλες τες χωρες του πλανητη νομιμα τα κομματα των παιδοφιλων. Θεωρώ το μεγάλη παράνοια τούτο που συμβαίνει. Τζιαι δεν μιλουν καν για άτομα που είναι late teens, τζείνο που θέλουν να περάσουν ως νόμιμο, είναι για τους ενήλικους να έχουν σεξουαλικες σχέσεις με παιδιά 12 ετών.

    (εν κάπως όπως το "αφου άρκεψα με random post, να ολοκληρώσω randomly")

    Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το motto των ημερών είναι το "και μη χειρότερα".
    Είναι, άγριες μέρες. Σε πολλά ζητήματα.
    Τζιαι σε πολλές αλληλουχίες γλίορα εναλλασσόμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. για το random, οι μονοι που δεν εχουν προσβαση δαμε είναι οι φασιστες,τζαι όσοι εν παιζουν τιμια (κατα την κριση μου), ολος ο υπολοιπος κοσμος δικαιουται να γραφει ότι θελει σχετικό ή ασχετο με το ποστ ακομα τζαι να βαλει δικα του κειμενα.

    το μπλογκ εν μια ανοιχτη σελιδα σημειωσεων, τζαι σε ενα τετραδιο σημειωσεων υπαρχει χώρος χωρίς λογοκρισια για ότι θελει ο καθενας να αφησει σαν δικο του ιχνος, ειναι ευπροσδεκτος.

    για το κομμα παιδοφιλων...λαβε υποψιν πως στο μεταξυ σε 78 χωρες ακομα εν ποινικο αδικημα η ομοφυλοφιλια...τόσον καλα...

    εγω το εκλαμβανω ως ενδειξη της εποχής πολιτική ενδειξη, ως εξελικτική διαδικασία της ίδιας της αστικής δημοκρατίας που αποδομείτε τζαι εκφασίζει τους θεσμους και τα όρια της...εν μερος της καταργησης των ψευδαισθησεων για τη δημοκρατια τουτον το κόμμα, εν η αστική δημοκρατία ως το τερας που πραγματικά είναι...τζαι εν θα γλυτωσουμεν τον δηλωμενο ή αδηλο εκφασισμό/αποκτηνωση αν δεν καταργηθεί τουτη η μορφή κοινωνικής ζωής, να το πω ετσι..

    εθκιαβαζα τωρα εναν αρθρο ότι στην βρετανία 20% των φοιτητριων ήδη εδηλωσαν πως ευχαρίστως θα επουλουσαν σεξ για να πληρωνουν τα διδακτρα τους τζαι να ζουν...

    πλεον εν μιλουμε για 'εκχυδαισμο" ή εκπορνευση αλλα μιλουμε για την "εξαφανιση" του σωματος ως ανθρωπινου σημειου κοινωνικής παρουσίας.

    ειμαστε στο σημειο που η παιδοφιλία ή η εμπορία σωμάτων εννεν απλα μερος αυτου που δεν φαινεται, γίνεται τζαι ειδος/εικονα που επιχειρεί να ηγεμονευσει ως κοινωνική νόρμα...δηλαδή προετοιμασία "βαρβαροτητας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. omg disdaimona,

    τωρά μπορώ να σε φιλήσω γιατι είσαι γουρλού :)

    Έμαθα πριν λλίο απο την συντρόφισσα την hecate ότι είσχεν γίνει μπέρδεμα με τες ειδήσεις τζιαι ότι δεν στέκει η ανακοίνωση των δημοσιογράφων.
    Έσχει θκυό μέρες που είχα πάθει παράκρουση με τούτην την ιστορία.
    Εν μπορείς να φανταστείς σε ηντα κατάσταση ημουν, ετάραξεν ο εγγέφαλος μου που την θέση του εχτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "ειμαστε στο σημειο που η παιδοφιλία ή η εμπορία σωμάτων εννεν απλα μερος αυτου που δεν φαινεται, γίνεται τζαι ειδος/εικονα που επιχειρεί να ηγεμονευσει ως κοινωνική νόρμα...δηλαδή προετοιμασία "βαρβαροτητας" Ναι ρε όντως έτσι ένει. Στην Αμερική έσχει πολιτείες όπου τα παιδιά που είναι θύματα παιδικής πορνείας, όταν τα έβρει η αστυνομία με "πελάτη" μπέννουν υπο σύλληψη. Αυτόματα. Έσχει πολλά χρόννια που προσπαθούν πολλοί άνθρωποι τζιαι κάμνουν αγώνες για να αλλάξει τούτο, αλλα ακόμα τιποτε εν γινεται. Εν πολλά τραγικό. Εμάθαν πολλοί να λαλούν για την Ταιλάντη τζιαι την Χαβάη όσο αφορά τον παιδικό σεξοτουρισμό, αλλά δυστηχώς ο παιδικός σεξοτουρισμός ένεν μόνο στες "φτωχές" και "υπο-ανάπτηκτες" χώρες που ανθίζει όπως θέλουν κάποιοι να νομίζουμεν. Έτο τζιαι εμάς ποδά, μέσ'τα καπαρέ πόσες φορές αλλοιώνουν τα "χαρτιά" των κορούων? Εγώ θυμούμαι την δεκαετία του 90 που επληρώσαν δύο αστυνομικοί μιαν τουρίστρια να τους δώκει την 14χρονη κόρη της για παρτούζα, τζιαι μετα το 90, ο ενας εκ των δυο επιεν στα υψηλότερα "επίπεδα" της αστυνομίας. Ειναι για να κουτουλλας την κκελε σου πας τον τοιχο με φορα καποιες καταστασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τουτον το σύστημα είναι χτισμενο πανω σε θκυο είδη μαυρου χρήματος.

      το ενα είναι το αόρατο μαυρο χρήμα - το χρηματοπιστωτικο συστημα

      το αλλο ειναι το μαυρο καταμαυρο χρήμα, που φκαινει που την εμπορία όπλων, ναρκωτικών τζαι σωματων

      τουτη εν η βαση.

      το "επικοδόμημα" εν το λευκό χρήμα - η νομιμη εργασία

      το συστημα δεν υφισταται χωρίς το μαυρο χρήμα τζαι για μενα εννε μονο νομικά τα ζητήματα τζαι οι διεκδικήσεις, εν καθαρά πολιτικά τα ζητήματα, μισω τουντο συστημα εκ βαθέως, τζαι εν το μισω ουτε μαυρα ουτε ασπρα, μισω το με την μεγαλυτερη απεχθεια που μπορει να αισθανθει ανθρωπος.

      εν αλλασει, εν σαζεται, εν μπορει να προοδευσει.

      ειναι μια καταστροφική μηχανή τουντο συστημα σε καθε επιπεδο τζαι μονο αν εισαι μαλακας - τζαι σορυ - μπορεις να δεις "τα καλα του"

      ποιά καλά του; μεσα στον πυρήνα είναι το μαυρο σκοταδι της βαρβαροτητας. εν εσιει καλα. εσιει μονο εφιάλτες!!

      Διαγραφή
  10. Αν τζιαι δεν αναιρεί τα όσα λέτε πιο πάνω ήθελα να σας πω ότι δεν επέρασεν κανέναν κόμμαν των παιδοφίλων στην Ολλανδία. Εν υπόθεση του 2006, δεν είσιεν περάσει, το κόμμα εδιαλύθηκεν το 2010. Έγινε έναν σαντάνωμαν, κάποια μπλοκς εδημοσιεύσαν ενι ξέρω πως τζιαι γιατί την "είδησην", στην συνέχειαν όμως εδιαψεύσαν το τζιαι απολογηθήκαν. Στο μεταξύ άρπαξεν την "είδησην" ο Πολίτης τζιαι χωρίς να την διασταυρώσει εδημοσίευσεν την τζιαι επέρασεν στα mainstream media.

    http://actupathens.blogspot.com/2012/05/pnvd.html

    http://www.hamogelo.gr/24-1/1100/Enhmerosh-sxetika-me-anaparagogh-paloioteron-dhmosieymaton-sxetika-me-to-PNVD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τζαι προς Ευαγγελια τζαι προς Αναφεντο,

      δοξασοι ο θεος!!!

      δεν το εφκαλα όταν ειδα την ειδηση, ουτε είπα τιποτε γιατί ημουν σε κατασταση που έκαμνα αυθυποβολή ότι εν υπαρχει ετσι πραμα, εν θα γινει, εν να παθουν ουλλοι μαζικα κατι ανιατο τζαι εν να ψοφησουν κ.λ.π κ.λ.π!!!

      Διαγραφή
  11. Παναϊα μου βοήθα τζι ο αλλάχ εν μεγάλος που ελάλεν η Φατμά που την Ποταμιάν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μεν περιπαιζεις, κάμνω το συχνά!..:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή