Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

18.10.11

Γενικευμένο crash test οι επόμενες μέρες.

Τι γίνεται σε μια χώρα όπου η θεσμική Αριστερά καταλαμβάνει περίπου το 25% + με μεγαλύτερο κομμάτι της μάλιστα το καθαρόαιμο ΚΚΕ; Ποιά είναι η θέση και η δυναμική της εργατικής τάξης; Ακόμη κι όταν τα μανιφέστα και τα καταστατικά της "είναι καθαρά".

Ένα κείμενο από το Fadomduck2 και μια αφορμή να παραδόσουμε επιτέλους μια και καλή στο πυρ το εξώτερο τις αφελείς μας επαναστατικές ονειρώξεις, τη συνθηματολογία και την ασοβαρότητα για την πολυπλοκότητα της περιόδου που διανύουμε. Για σε τα λέω πεθερά για να τα ακούει η νύφη...
Μάλλον σ΄αυτό τον πόλεμο δεν θα κερδίσει αυτός που βάζει τα περισσότερα θαυμαστικά και κεφαλαία στον καθρέφτη της επαναστατικής αφεντομουτσουνάρας του...
Μάλλον η εποχή ήρθε μεταξύ άλλων να καθαρίσει τους επαναστατικούς παιδότοπους..




Πρώτα –πρώτα για το ίδιο το πολιτικό προσωπικό του κεφάλαιου, που ήδη συμπεριφέρεται όπως και σε άλλες πολεμικές κρίσεις, επιβεβαιώνοντας με κάθε επισημότητα την κήρυξη του ταξικού πόλεμου σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνουν οι συνεχείς συσκέψεις τουΓΑΠ με τον αρχηγό της ΝΔ και τον πρόεδρο της «δημοκρατίας»; Προσωπικά ανάλογης μορφής κινητικότητα του αστικού πολιτικού κόσμου, άλλες δύο φορές θυμάμαι, με το «Σισμίκ»* και τα «Ιμια». Το σενάριο συνταγματικής εκτροπής με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και ό,τι άλλο προκύψει, ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και από την υπάρχουσα βουλή, το είχαν ήδη εξετάσει από την προηγούμενη 48ωρη γενική απεργία. Τελικά δεν τους χρειάστηκε τότε.
Crash test, λοιπόν για αυτούς μπροστά στο ενδεχόμενο να βρεθούν την Παρασκευή το πρωί με μία ολοκληρωτική κυβέρνηση 250+ βουλευτών που δεν θα έχει προκύψει από καμία εκλογική διαδικασία, και μετά από ένα ταυτόχρονο πιθανό μακελιό των απεργών από τα ΜΑΤ  που θα ρίξει και το τελευταίο φύλλο συκής κάθε (έστω και αστικής) συνταγματικής νομιμότητας των κυβερνητικών αποφάσεων.





Crash test, και για τις κατασταλτικές τους μονάδες που την Πέμπτη θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα και στον ίδιο χώρο, το σύνολο του όγκου των διαδηλωτών που θα σπεύσει να αποκλείσει το αστικό κοινοβούλιο, ενώ θα πρέπει ταυτόχρονα να φυλάνε λιμάνια, χωματερές, κλπ κλπ. Στα όρια τους λοιπόν και δάφτοι.
Crash test για την ό,ποια επιρροή απόμεινε στην πουλημένη ΓΣΕΕ, που από την μία αναγκάστηκε να κηρύξει την 48ωρη, και από την άλλη επιμένει να προσπαθεί να αποπολιτικοποιήσει μια πεντακάθαρα πολιτική απεργία.Crash test και για τα «αριστερά» δεκανίκια τους, που επιμένουν να ακολουθούν την ΓΣΕΕ ακόμη και τώρα, στην πλήρη της απαξία...
Crash test για την ίδια την εργατική τάξη, σαν τέτοια. Με συμμετοχές στην απεργία 15% στον ιδιωτικό τομέα, δεν πάμε πουθενά! Δηλαδή το υπόλοιπο 85% τι ακριβώς περιμένει; Να βγάλει ο ενάμισης στους δέκα τα κάστανα από την φωτιά, ή να τα βγάλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι τους οποίους βρίζουν και από πάνω; Θα δούμε λοιπόν αν ωριμάσαμε και καθόλου σαν τάξη από την τελευταία γενική απεργία ή τελικά στραβός είναι ο γυαλός...






 Crash test και για τον οργανωμένο ταξικό φορέα (ΠΑΜΕ)μια και οι απαιτήσεις της απεργιακής κινητοποίησης, της απεργιακής περιφρούρησης, και της τριμέτωπης περιφρούρησης (μπάτσοι-μπάχαλα-προβοκάτορες) στο Σύνταγμα, θα τεντώσουν τις οργανωτικές μας ικανότητες στα όρια τους.
Λοιπόν μοιραία Τετάρτη-Πέμπτη θα μετρήσουμε όλοι τα μπόγια μας.
Μπορεί η Παρασκευή να είναι μια άλλη μέρα προς το καλύτερο, μπορεί και είναι ίδια με την Τρίτη.
Σε κάθε περίπτωση η απογοήτευση ή ο υπέρμετρος ενθουσιασμός δεν θα έχουν θέση στο μυαλό μας την επόμενη μέρα..  Έχουμε Πόλεμο! Και στον πόλεμο εκείνο που μετράει, είναι η νηφάλια ανάλυση και η διάθεση για συνέχεια του αγώνα.
Και για να θυμηθώ και μία ατάκα από την ταινία «ψηλά τα χέρια Χίλερ» με τους αξέχαστους Βέγγο-Διαμαντόπουλο:
«Αυτοί θα χτυπήσουν στο ψαχνό! Αλλά εμείς εκεί! Θα τους αντιμετωπίσουμε με σύνεση, και ψυχραιμία....»

*Κρίση του Σισμίκ 

Λόγω της τουρκικής άρνησης να επιλύσει το θέμα της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, με προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο, η εκκρεμότητα συνεχίστηκε ως το Μάρτιο του 1987, οπότε η κρίση έφθασε στα όρια ένοπλης αντιπαράθεσης, όταν το τουρκικό πλοίο Σισμίκ-1, συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά, ξεκίνησε για να πραγματοποιήσει έρευνες έξω από την αιγιαλίτιδα ζώνη ελληνικών νησιών. Η κρίση εκτονώθηκε με την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των δύο Πρωθυπουργών (τουΑνδρέα Παπανδρέου και του Τουργκούτ Οζάλ), οπότε η Ελλάδα επαναδιατύπωσε τη θέση της για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, στην οποία εμμένει μέχρι σήμερα.

5 σχόλια:

  1. "Η είδηση για τον ερχομό στην Ελλάδα της ευρωπαϊκής δύναμης καταστολής εξεγέρσεων, διασκεδάστηκε με την δικαιολογία πως ήρθε για κάποια γυμνάσια. Πρέπει να έχουμε εντελώς καθαρό ότι την Τετάρτη οι δυνάμεις καταστολής θα ξεπεράσουν τον εαυτό τους σε αγριότητα σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει ότι το κράτος λειτουργεί"

    άλλο ένα σχετικό κείμενο στην Κόκκινη Ορχήστρα

    το λινκ βρίσκεται δίπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Ελλάδα γίνονται κάθε χρόνο τέτοια γυμνάσια με ελληνικές δυνάμεις ενταγμένες στο ΝΑΤΟ.

    Επειδή έγινε θέμα και προ μηνών... ακριβώς το ίδιο.... βρήκα άτομα που είχαν εμπειρίες με το στράτευμα και ρώτησα.

    Αν πιστεύεις ότι δεν αληθεύει... κάνε τους ελέγχους σου.

    Τούτο βέβαια δεν σημαίνει ότι οι ασκήσεις θα πσραμείνουν εσαεί ασκήσεις. Το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμάς το crash test γίνεται μόνιμη κατάσταση, έτσι όπως πάμεν! Άλλος για πουκούπισμα;;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mouflon,

    μια βόλτα που έκαμα σήμερα στα αριστερά μπλογκς από κκε μέχρι την "αριστερή πτέρυγα του αριστερού μου πλευρου", είδα παντού μια σοβαρή αναφορά για το πιθανό επίπεδο της καταστολής την Τετάρτη- Πέμπτη. Έχουν επίγνωση ότι διατρέχουν σοβαρούς κινδύνους, πιο σοβαρούς ίσως από κάθε άλλη φορά.

    Μάγισσα,
    όπου γινουν πρώτα πούκουππα, εγώ το διαβατήριο έχω το έτοιμο! Είπαμε, θκυόσμιν φρέσκον, κουπανιστήρι, τζαι γειά σας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχουν επιγνωση. Στην Αθηνα εχουν εξαντληθει, απ οτι μαθαινω, οι αντιασφυξιογονες μασκες, υπηρχαν ουρες σε καταστημα για να παρουν.

    Επισης, 'ευρωπαικη δυναμη καταστολης' και σε διοικητικο εππεδο:

    http://www.reuters.com/article/2011/10/18/us-eu-greece-taskforce-idUSTRE79H1GJ20111018

    ''The source added that there was a need to "take over some of the sovereign functions of the state" to "get the machine running."
    "It is assistance imposed from outside. It's where outsiders take over some elements of the operation," he said of the proposal, which could involve deploying several hundred technical experts on the ground to administer Greece. ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή