Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

10.10.11

Αλλάζει κάθε που βραδυάζει


-          Προσεκτικός και ετοιμοπόλεμος σύντροφος με προειδοποιεί πρωί πρωί με την αυγή, πως στα σημερινά δημοσιεύματα για τη συνάντηση Σαρκοζί – Μέρκελ περνάει σχεδόν στο ντούκου, αναφορά στην αναγκαιότητα σοβαρών τροποποιήσεων του Ευρωπαϊκού συντάγματος. Σοβαρών τροποποιήσεων; Δηλαδή; Ερωτώ. Μας πάνε για καμιά ομοσπονδία να τους κάνουμε τα δουλάκια οι άλλοι 25 και συνταγματικώς.  Εύχομαι ο δικός μας μονόχνωτος δικτατορίσκος Ντίμα Χριστόφιας να μην τους κάτσει! Έχει πολλά καλά τελικά η Προεδρία κάτσε εκεί που κάθεσαι Δημητράκη!

-          Κι ενώ,αν, μας ετοιμάζουνε συνταγματικό ευρωπαϊκό καινούριο κλουβάκι, ο κόσμος μαθαίνω εξεγείρεται! Βεβαίως! Όχι πολιτικώς αυτά είναι τρε μπανάλ. Κοινωνικώς! Αγανακτισμένοι γκέυ, αγανακτισμένοι χορτοφάγοι, αγανακτισμένοι τραβεστί, αγανακτισμένα φρικιά, αγανακτισμένοι μηχανόβιοι, αγανακτισμένοι καλλιτέχναι – εργάτες! Στο πνεύμα και το δίδαγμα της Πουέρτα ντελ Εργατώ Καρμανιώλ και της πλατείας Συντάγματος που δεν θέλουν Ηγέτες! Όχι! Εκτός αν είναι μανιοκαταθλιπτικοί με χόουμ σίνεμα! Δείτε το, είναι διασκεδαστικότατο! Ωραίο πράμα να μην έχεις ηγέτες, ε; Κυρίως μέσα σου! Να ξεμουδιάσουν κι οι προφεσόροι απ΄τις καρέκλες τους, Βλαντιμίρ Ιλίτς! Τόσους έχουμε! Εγώ το λέω καταναλωτικό δάνειο στην πάρλα και στην αυτοσυνείδηση!

-          Έχουμε κι ένα κίνημα επανένωσης. Ως το καλοκαίρι του ΄12. Μετά αντιός παίδες. Χωρίζουμε και επανενωτικώς τα χωράφια και λέμε απλούστατα ΌΧΙ! Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι,Μαρωνίτες, Λατίνοι, Μετανάστες και Έποικοι ανοίγουμε νέο κεφάλαιο στην Νέα Κυπριακή Ιστορία που αναπόφευκτα θα μας γράψετε.

-          Νίκο : «Ο Γλαύκος πέθανε. Αβέρωφ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου