Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

20.10.11

Όταν ο "Ρανσιέρ" ξεχνά τον Ρανσιέρ και βλέπει οράματα με σκλαβάκια ..


Ηθικοί αυτουργοί!


Όχι δεν ήμουν προφήτης γι αυτό που έγινε, με τον θάνατο ενός συντρόφου του ΠΑΜΕ και τον τραυματισμό δεκάδων, στο σημερινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Ήταν απλά ενστικτώδη αντίδραση σε κάτι που ήταν φανερό. Μιλάω για την ανάρτηση που έκανα στο blog «Αριστερά και πολιτική» «Μαθήματα προβοκάτσιας!». Πρόβλεψα απλά ότι το «μήνυμα» των «τριών» θα το λάμβαναν αμέσως οι προβοκάτορες έμμισθοι, ακροδεξιοί, "αναρχοαυτόνομοι" κλπ και θα εξορμούσαν να κάνουν μακελιό.


"Με την ευκαιρία του «Μανιφέστου μίσους και αυταρχισμού» των τριών υπουργών, Άννα Διαμαντοπούλου,Ανδρέα Λοβέρδου και Γιάννη Ραγκούση, στις 16/10/2011και το απόσπασμα που μιλάει παραπειστικά για «
αδικαιολόγητες και ακραίες συμπεριφορές, οι οποίες κάποιες φορές στρέφονται ανοικτά και κατά της Δημοκρατίας» και ότι «ορισμένοι σπρώχνουν τα πράγματα πέραν των ορίων, για να γίνει μακελειό, πιστεύοντας, πως η Δημοκρατία δεν θα τολμήσει» γίνεται φανερό ότι στη πράξη επιθυμούν και υποδαυλίζουν τη προβοκάτσια για να δώσουν ένα ισχυρό κτύπημα στο λαϊκό κίνημα. Αυτή είναι πάντα η πρακτική των ταξικών εξουσιών του κεφαλαίου και δεν γίνεται να είναι διαφορετικά στην Ελλάδα. Παντού τα ίδια γίνονται."


Αυτό έγινε σήμερα. Οι επιθέσεις ήταν δολοφονικές. Δεν ήταν απλές. Είχαν και στόχο, το ΠΑΜΕ γιατί τάχα εμπόδιζε αυτούς τους «επαναστάτες» με τα μαύρα και την κουκούλα να… καταλάβουν τα «Φθινοπωρινά Ανάκτορα»!

Παρακολούθησα όλη τη διαδικασία συγκρότησης της ομάδας των προβοκατόρων που κάλυπταν τον χώρο που εγκατέλειπαν οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Μαύρισε ο τόπος οργανωμένα. Ήταν φανερό τι θα έκαναν.
 
Όταν οι πολιτικοί που υποτίθεται ότι θέλουν τη σωτηρία της χώρας γίνονται ηθικοί αυτουργοί εγκληματικών ενεργειών δεν υπάρχει συγχώρεση.
 


Δολοφονικό σχέδιο σε εξέλιξη


Θρηνούμε έναν νεκρό. Είχαμε δεκάδες τραυματίες. Κάποια από αυτά τα «παιδάκια» που βομβάρδισαν με μάρμαρα και μολότοφ τους παμίτες πήγαν οργανωμένα στο νοσοκομείο που διακομίσθηκαν ο νεκρός και οι τραυματίες με σκοπό να τους κτυπήσουν μέσα εκεί! Αναγκάστηκε μεγάλη δύναμη της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ να πάει επειγόντως στο νοσοκομείο! Αυτά είναι απίστευτα! Δεν πρόκειται για μίσος κάποιων. Πρόκειται για οργανωμένο δολοφονικό σχέδιο. Δεν αποκλείεται να το δούμε να εκτυλίσσεται ολοκληρωμένο από δω και πέρα που θα οξυνθούν οι μάχες του λαού με την εξουσία τη κεφαλαίου. 



Μια λύπη. 



Άκουγα γύρω μου τόσο στην οδό Αμαλίας όσο, στη Κ. Σερβίας και μετά στη Πανεπιστημίου πολλά εν χορώ υβρεολόγια κατά του ΠΑΜΕ, με απίστευτες και αντικρουόμενες δικαιολογίες κάθε φορά. Δεν αναφέρω λεπτομέρειες δεν έχει νόημα. Η λύπη μου είναι γιατί ανάμεσά τους διέκρινα και ανθρώπους που ήταν κάτω από πανό αριστερών κομμάτων (ο ρ/φ Κόκκινο δεν υστέρησε..) και κάποια νέα παιδιά. Δεν μπορούσα να κατανοήσω το απίστευτο μίσος με το οποίο έβριζαν ακόμη και εκείνους που προσπαθούσαν να τους πουν να είναι πιο κόσμιοι. Με την πρώτη ήταν έτοιμοι να εφορμήσουν και σε αυτούς. Λύπη και ντροπή! Εκτός από τον εμφύλιο που μας επιβάλει το κεφάλαιο να έχουμε και εμφύλιο μεταξύ μας;
 



14 σχόλια:

  1. Τρομακτικές οι ομοιότητες...
    Να αναμένουμε τις αντιδράσεις των κύπριων κομμουνιστών... και όχι μόνο φυσικά...

    Τόσο μίσος για το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ... από όλους...
    ρε τι μου θυμίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάλι τα έμαθα ανάποδα. Το ΠΑΜΕ λειτούργησε καπελωτικά και έδερνε αλύπητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ενδεικτικό το πιο κάτω άρθρο, για το πως το σύστημα μπαίνει στα αθώα μαυρα μυαλά που φροντίζουν πάντα να κάνουν τη δουλειά του. από ελευθερία βέβαια. πάντα από περισσή ελευθερία!

    άλλο ενα "σκλαβάκι" έπεσε στο όνομα της.

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=425382&h1=true

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @rakis

    σ΄ακούμε! πες μας εσύ τι έγινε; εσπασαν οι παμίτες την περιφρουρηση ξεχύθηκαν και εδερναν αλύπητα κόσμο; ενδιαφέρον!! μέχρι τώρα τους είχαμε για "ποντίκια"! δωσε κανα λινκ να τα μάθουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/10/blog-post_879.html

    κι εδώ το Βαθύ Κόκκινο, που μια έτσι μια γιουβέτσι τελικά κατέληξε και επισήμως, γιατί πιο επισήμως δεν γίνεται, στο μουσακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτά δεν ήταν σκλαβάκια τόσο καιρό..

    http://oimos-athina.blogspot.com/2011/06/blog-post_07.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το κειμενο με την εκδοχη του ΠΑΜΕ εχει πολλη αληθεια. Αυτα που λεει ο Ρακις1, εχουν επισης πολλη αληθεια.
    Οντως την συγκρουση την ξεκινησαν οι 'μαυροι', και αυτο τους βαραινει. Ομως και οι δυο πλευρες εδερναν αλυπητα, το λεω με 100% σιγουρια.(μαλλον το 'αλυπητα' δεν φτανει για να χαρακτηρισει τον απιστευτα φονικο τροπο με τον οποιο εδερναν και επιτηθωνταν). Και οι δυο, φερθηκαν πεισματαρικα και δεν εκαναν πισω ουτε εκατοστο στην λογικη που ακολουθουσαν ουτε αν αυτο σημαινε πολλους νεκρους, γιατι ετσι οπως επεφταν οι ροπαλιες στα κεφαλια απο τους μεν, και ετσι οπως επεφταν οι μολοτοφ απ τους δε, απο τυχη δεν πεθαναν πολλοι. Οι μεν εχασαν την φοβερη ευκαιρια, ρε γαμωτο, να ξεκινησουν την επανασταση με την αλωση των ανακτορων, αφου τους εμποδιζε το ΠΑΜΕ, οι μεν θεωρουν οποιον δεν εχει την καρτα τους προβοκατορα.
    Μιας και θεωρουσα τον σχηματισμο ενος μεγαλου αριστερου μετωπου την μονη πιθανη εξοδο απ την αβυσσο, πλεον εχω χασει την παραμικρη ελπιδα, γιατι δεν ηταν μονο οι α/α που τα ειχαν με το ΠΑΜΕ.(οχι πως υπηρχε και πολλη ελπιδα πριν αλλα σημερα ειμαι κοντα σε καταθλιψη και ξεχειλιζω απο αηδια)

    Υ.Γ. Για να μην ξεχναμε και τους θεσμικους δολοφονους, οι γιατροι στο νοσοκομειο κρινουν οτι η ανακοπη καρδιας του νεκρου οφειλεται σε δακρυγονα, και δεν εφερε καθολου τραυματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/10/blog-post_879.html

    Ντροπή. Ακόμα δεν κρύωσε το πτώμα του Κοτζαρίδη. Λίγη σύνεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εσένα Zakwer σε πιστεύω το ξέρεις. Τουλάχιστον αποδέχομαι πως αυτό που λες έχει σαν βάση, οχι την εκδίκηση και το μίσος αλλά τον κοινό στόχο και το σωστό αποτέλεσμα.

    Γιατί εσύ είσαι μαυρος - μισός - αλλά η καρδιά σου και η σκέψη σου κτυπούν ταξικά και όχι αμεσοδημοκρατικά, φιλοκρατιστικά με σάλτσες αντεξουσίας, και ξέρω πως ποτέ δεν ανέχτηκες κανένα φασιστα δίπλα σου είτε " στη πάνω" μεριά σου.

    Ναι, ντροπή! Και ντροπή και στο Βαθύ, γιατί ζαλιστήκαμε περα δώθε κάθε μέρα κι αλλη προσέγγιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εδώ η ανακοίνωση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/10/blog-post_9887.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και η μαρτυρία από το Erodotos που είναι ΚΚΕ.

    δείτε και τα σχόλια των κκεδων. θυμός.μαζεύουν καιρό και με το δίκιο τους.

    http://erodotos.wordpress.com/2011/10/20/syntagma-pame-parakratikoi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μέχρι κι ο εμετικός Τριανταφυλλόπουλος δεν μπορούσε να μη μεταδώσει πως στόχος ήταν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. Μετά βέβαια τα χώνει στο ΚΚΕ.

    Η πλατεία συντάγματος ανήκει σε όλους! Εκτός απ΄αυτούς στους οποιους δεν ανήκει γιατί δεν κατέβασαν 385 φορές τα βρακιά! Πάνω, κάτω και όπου μπόρεσαν στη πλατεία.

    περιμένουμε το αίφνης καθυστερημένο στις ανακοινωσεις σήμερα μπλογκ Αφορμή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άργησα πολύ να γράψω γιατί δεν ήθελα αυτό να γίνει εν θερμώ. Επειδή πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί αυτές τις ημέρες, που κυμαίνονται από την τερατολογία έως το ψεύδος, νομίζω πως είναι χρήσιμο να καταθέσω και την προσωπική μου εμπειρία.

    * Αρχικά είναι ψέμα πως οι αλυσίδες της περιφρούρησης δεν άφηναν κόσμο να περάσει ή ζήταγαν ταυτότητες (ακούστηκε μέχρι και αυτό!). Ο,ποιος ήθελε πέρναγε μέσα ή έξω από αυτές. Αυτό που έγινε ήταν πως δεν αφήσαμε να περάσουν οργανωμένα μπλοκ ανάμεσα στα δικά μας.
    * Οι οδηγίες για την περιφρούρηση ήταν οι τυποποιημένες: «δεν απαντάμε σε προκλήσεις». Από αυτό συμπεραίνω (αν και δεν ήμουν μπροστά στην έναρξη των επεισοδίων) πως αποκλείεται να άρχισαν από εμάς.
    * Οι επιθέσεις δεν έγιναν στην περιφρούρηση, αλλά στο σύνολο της απεργιακής συγκέντρωσης (έγιναν επιθέσεις σε μεριές που περιφρούρηση δεν υπήρχε καν, σε γέρους και γυναικόπαιδα) και μάλιστα με δολοφονική πρόθεση. Γιατί όταν ρίχνεις μολότωφ και μαρμαρόπλακες χύμα και πυκνά σε επίσης πυκνό πλήθος κόσμου, τότε τι άλλο παρά να σκοτώσεις επιδιώκεις; Τον όλο χαμό δεν τον επιδιώξαμε, αλλά ήταν αδύνατο να τον αποφύγουμε (εκτός εάν αποφασίσουμε πως για να κάνουν μία συγκέντρωση 50.000 άνθρωποι, θα πρέπει πρώτα να ζητήσουν την άδεια από τον κάθε κατά φαντασία επαναστάτη)
    * Η απάντηση της περιφρούρησης ήταν μετριοπαθής το λιγότερο, αν πάρει κάποιος υπόψην την ένταση και την έκταση της επίθεσης. Ακόμη και οι λίγες πέτρες που έφυγαν, ήταν «εκτός γραμμής» (το «μην πετάτε πέτρες θα σκοτώσουμε κανέναν» ακούγοταν συνεχώς) ή από χύμα κόσμο (που είχε αφεθεί να περάσει πιο πριν μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη) και πήγε πίσω από την περιφρούρηση. Αυτοί απομακρύνθηκαν στην συνέχεια.

    * Ο σύντροφος Δημήτρης δεν πέθανε από αστυνομικά δακρυγόνα, για τον απλό λόγο πως μέχρι τότε δεν είχε πέσει ούτε ένα! Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τα καπνογόνα και τους πυροσβεστήρες.
    * Οι κρότοι δεν ήταν από αστυνομικές κρότου-λάμψης αλλά από μεγάλες γηπεδικές κροτίδες (αυτές που τρώνε και δαχτυλάκια). Αυτή η πληροφορία παρατίθεται για να ξέρουμε και με τι έχουμε να κάνουμε.
    * Η περιφρούρηση κοίταγε προς την πλατεία για τον απλό λόγο πως γνώριζε από που θα εκδηλωθεί η επίθεση. Οχι βέβαια επειδή μύρισε τα νύχια της, αλλά γιατί αυτή είχε προαναγγελθεί από το Ιντυμήντια, ήδη μέρες πριν.
    * Η επίθεση είχε εξαρχής στόχο τα απεργιακά μπλοκ. Οταν υποχωρήσαμε στην πανεπιστημίου, το ντου δεν συνέχισε προς την βουλή (αν αυτός ήταν ο στόχος τους) αλλά έστριψε προς το μέρος μας.
    * Η περιφρούρηση φύλαγε την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, και όχι φυσικά την βουλή. Απο ποιόν να την φυλάξει εξάλου; Μήπως είχε κάποιος την διάθεση ή την δυνατότητα να εισβάλει; Χωρίς να εξετάσουμε καθόλου το σκόπιμο μια τέτοιας κίνησης, απλά θα πούμε πως αν μπορούσαν ή ήθελαν θα το είχαν κάνει την προηγούμενη που το ΠΑΜΕ αποχώρησε νωρίς το μεσημέρι. Αρα όλα αυτά είναι εκ του πονηρού.

    Απευθήνομαι σε όσους μπορεί να πιστεύουν ακόμη και τώρα, πως κάτι "επαναστατικό" κάνουν:
    Τα έχετε καταφέρει μία χαρά! 4 εργαζόμενοι νεκροί (3 στην Μαρφίν +1) από τότε που άρχισαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Και όχι από την αστυνομία,έτσι; Δηλαδή το κανονικό παρακράτος πόσο καλύτερα θα τα κατάφερνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Trash!

    να γραφεις συχνότερα εδώ και εν βρασμώ δεν με πειράζει. και ότι θες να λες, ελευθερα.

    κι εγω εν βρασμώ μιλησα για ταξικό βοθρο και δεν το παίρνω πίσω!

    οριστε: http://disdaimona.blogspot.com/2011/10/blog-post_21.html

    δεν χρειαζομαι πιστοποιήσεις για το τι εγινε.

    ξερω πολύ καλα τι εγινε εξού και η αμεση αντιδραση μου.

    αν δεν ημουν εδώ και ήμουν εκεί κι εγώ στη περιφρουρηση του ΠΑΜΕ θα ήμουν. Δεν εχω ουτε ειχα ποτέ προβλημα να μιλάω δημοσια και ευθαρσώς για το τι πιστευω.

    εννοείται πως εχετε την αμεριστη συμπαράσταση και υποστήριξη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή