Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

21.10.11

Ταξικός βόθρος

Η πρώτη αντίδραση ενός κομμουνιστή που έρχεται αντιμέτωπος με τον νοητικό, λεκτικό και συναισθηματικό βόθρο ενός σύνηθους και όχι εξαίρετου αντεξουσιαστή, είναι να τον δει ως υποψήφια κλινική περίπτωση, ως περίπτωση ατόμου και να αποφύγει να ταυτίσει το άτομο με την κοινότητα από την οποία προέρχεται.


Η δεύτερη αντίδραση ενός κομμουνιστή είναι να θυμηθεί τον Μπακούνιν να τον μελετήσει και να σώσει ότι χρήσιμο μπορεί από τη θεωρία του αναρχισμού.


Η τρίτη αντίδραση είναι να ξυπνήσει.


Και η τελική αντίδραση είναι να αποδεκτεί επιτέλους πως τον "ταξικό πόλεμο" πολλοί λοιδώρησαν, πολλοί αρνήθηκαν, πολλοί αποδόμησαν, πολλοί εκθεμελίωσαν, παρόλα αυτά ,σε κάθε πολιτική κοινότητα, που ως άλλη μαϊμού όσο θα ανεβαίνει στο "αντι-συστημικό" δέντρο τόσο περισσότερο θα φαίνεται ο κώλος της, η ατομική κλινική περίπτωση δεν δύναται πιά να κρυφτεί ούτε στον δικό της  ταξικό βόθρο.

7 σχόλια:

  1. Έχω πει πριν λίγο, σε άλλο μπλογκ, πως η μελέτη της μαμάς ελλάδας είναι για μας σαν χαρτογράφηση πορείας...

    ελπίζω να είναι σαφές, μετά τα τελευταία γεγονότα και το άρθρο στο ίντυ, ποιοί ήταν οι λόγοι της άρνησης εμπλοκής στον υποτιθέμενο καημό των αντεξουσιαστών κύπρου για το δήθεν "αριστερό" ακελ και για την αναγκαιότητα ύπαρξης κομμουνιστικού κινήματος στη κύπρο.

    δεν θα γίνουν αποδεκτές άλλες κλεπταποδοχές κομμουνιστικών τάχα ιδανικών και αποχρώσεων παίδες.

    το δρόμο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαρτογράφηση...

    αφού πρωτα ως εραστές πρωτοποροι των νέων επαναστατικών μεθόδων αγώνα, αυτοί και άλλοι φωστήρες του αντικαπιταλισμού, παρέδωσαν το μοναδικό όπλο της εργατικής τάξης, που είναι η λαϊκή εξέγερση, στα χέρια της δεξιάς, επικαλούμενοι μεταμοντερνιές της πορδής και της αχρωματοψίας

    αφού απέκλεισαν μετά ροπάλων τη συμμετοχή των οργανωμένων συνδικαλιστών του παμε και του κκε

    αφού επέλεξαν να πιστέψουν στα πλήθη και τις αστικές καταπιεσμένες ανάγκες τους στην απαγορευμένη πια κατανάλωση

    αφού αγανάκτησαν και έγιναν ο δούρειος ίππος του εχθρού

    αφού ξεβράκωσαν κάθε μέθοδο κάθε νόημα κάθε τακτική αγώνα

    αφού μας έστειλαν ετοιμοπαράδοτο πακετάκι το δικαιωμα των αγανακτισμένων κύπρου να αγανακτούν με λαϊκές μεθόδους εναντίον της αριστεράς

    αφού έτσι κι αλλιώς ήταν ξεκάθαροι από την αρχή πως αμαρτίαν ουκ είχαν αν το πράγμα θα εκτροχιαζόταν

    έρχονται τώρα να ζητήσουν και τα ρέστα γιατι το παμε έκανε κατάληψη λεει στο σύνταγμα

    έρχονται οι Ξυδάκηδες και τα μαυρα στίγματα της ταξικής ανευθυνότητας να μιλήσουν για ταξικούς αγώνες.

    οι άχρηστοι!!

    εύχομαι, το ΑΝΤΑΡΣΥΑ που κατάφερε με δυσκολία να κρατήσει αποστάσεις και ένα κάποιο επίπεδο, και που είναι ίσως ο μόνος χώρος που ακόμα δεν έχει πάθει πλήρη εγκεφαλική μαλάκυνση από τη δυσωδία, να σωθεί και να σώσει την αξιοπρέπεια του τελειωτικά από την όλη κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν γίνεται, πρέπει να ξεκολλήσει. Αλλιώς θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε διάφορα...

    Όντως που την ελλάδα κάμνουμεν εμείς τη χαρτογράφηση, τζιαι ίσως πάντα να την εκάμναμε, αποφεύγοντας ή προλαμβαίνοντας διάφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι, αντιγράφουμε αναλόγως γούστων.

    άλλος τον Πρετεντέρη άλλος τον αντι-κκε, αντι-καπιταλιστικό, αντι-καθεστωτικό και ότι ναναι αντι- αγώνα, φτάνει μπροστά να υπάρχει πάντα ένα αντι. Η αρνητική διαλεκτική αντι-διαλεκτίζοντας, και στο απόλυτο μεγαλείο της.και εκείνη από αντιγραφές μη νομίζεις.

    έχω βαρεθεί να ακούω εξυπνάδες ρε συντροφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να κάνω και μια πρόβλεψη σύντροφε...αρέσκουν μου οι προβλέψεις ξέρεις το εννε; :)

    Όσο περισσότερο θα βαθαίνει η οικονομική κρίση τόσο περισσότερο κάποιοι "σύντροφοι" θα βάζουν την Επανένωση σε δεύτερη μοίρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή