Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

9.2.11

Αναθυμιάσεις εθνοσοσιαλιστικής παράκρουσης.

Κάποτε, η εξουσία των μεγαλυτέρων, των γονιών, των «ινδαλμάτων», του συστήματος, ο συντηρητισμός τους, ο πραγματισμός τους, η «μιζέρια» τους,
η διάθεσή τους να μας τραβήξουν απ΄το μανίκι να ξυπνήσουμε απ΄τα «απατηλά» όνειρα της νεότητας, αυτό δηλαδή που σαν - το γύρω μας κατεστημένο - μας τσάκιζε τα νεύρα, ήταν ο αντίπαλος κατά του οποίου διεκδικήσαμε μια νίκη, ένα φευγιό, το ρίσκο, την αυτονομία, τη ρήξη, τον έρωτα, τη σπουδή, το «εγώ είμαι»,το ενδεχόμενο της ήττας, τον κίνδυνο, τα λάθη, την περηφάνια, τις «ιδεολογίες» μας, τις ωραίες ψευδαισθήσεις μας, τα δικά μας όνειρα, τα δικά μας όρια.

Ήταν ένα πλαίσιο μέσα μας αυτή η εξουσία που σπάσαμε για να βγούμε εμείς. Ήταν η απόδειξη της δύναμης μας τη στιγμή που της γυρνούσαμε την πλάτη.

Σήμερα, ποιού είδους εξουσία αποτελούμε εμείς για τους νεότερους; Αυτή που τους γυρνά επιδεικτικά τον γερασμένο της ποπό. Οι παλαιοί, με τα σκουριασμένα, ντροπιασμένα μεγαλοιδανικά, οι Θεοδωράκηδες. Οι αμετανόητοι μεγάλοι Ηγέτες, οι γέροι που θέλουν να είναι νέοι στη θέση των νέων, οι βρυκόλακες του παρελθόντος που τους τη βγαίνουν μπροστάρηδες στα 90 βγάζοντας τους τη γλώσσα, τα πτώματα περασμένων εγκληματικών ιστοριών, η Μεγάλη Αρρώστια που βουτάει με λύσσα και γεροντική λαιμαργία φορώντας τη μασέλα της, στο σώμα του μέλλοντος. Πόσο ανίατα μιαρός πρέπει να ναι ένας γέρος να σέρνεται υποβασταζόμενος για να κοκορευτεί;

Θεοδωράκια μ΄ Καραμπελάκια μ΄Αλευρομαγειράκια μ΄…

Εσείς τρώγατε και πίνατε μέχρι τώρα. Άντε ούστ! Άντε ουστ βρωμιάρηδες εθνοκαπιτάλες της κακιάς ώρας. Δεν υπάρχει πια η τάξη σας. Δεν υπάρχει καμιά κοινωνική τάξη με δεκαεφτά ιδεολογικές σοσιαλιστικές μασέλες. Και δεν υπάρχει γιατί το παιχνίδι «λαϊκός εθνοφασιστοπατριώτης» δεν έχει πια παρά το περιθώριο να μείνει περιθώριο. Τα «περιθώρια» και οι ρόλοι έχουν πια αντιστραφεί. Μεγάλοι Αγωνιστές Πατριώτες Σπίθες που ορέγεστε τη νεκρανάσταση του φασισμού με σοσιαλιστικό πρόσωπο, τις γεμάτες πλατείες, τα στολισμένα μπαλκόνια, φασίστες που θα ψοφήσετε χωρίς Χάιλ. Ο καιρός έχει χαλασμένα δόντια γεμάτα αποστήματα, ο καιρός ο δικός σας, η βρωμισμένη σας ανάσα πάνω στα νεανικά σώματα. Τα δικά μας παιδιά έχουν ωραίους νεανικούς σφριγηλούς ποπούς και υγιή δόντια να φάνε ότι ωραίο τους απέμεινε. Ποιος νέος άνθρωπος γίνεται Σπίθας;!;! Πάρτε λοιπόν τους γερασμένους δικούς σας ποπούς και ξεκουμπιστείτε. Μπαλκόνι δεν έχει πια για σας η ιστορία.

Φάτε τη σούπα σας και μετροφυλλίστε κανα άλμπουμ φωτογραφιών μέχρι να ρθει ο Χάρης.

Γύρω απ΄τα πάρκα που μαζεύονται τα δικά μας παιδιά, η ιστορία έχει ανοίξει
βαθύ λάκκο γερμανικής εθνοσοσιαλιστικής κατασκευής κι αυτός ο λάκκος δε θα ξαναγεμίσει με τα πτώματα των παιδιών μας. Είναι η δική σας σειρά να φύγετε.

Και θα φύγετε, όχι απλά, παρά με τις κατάλληλες τιμές, τη λεπτομερή επιμέλεια μιας προετοιμασία νεκρού. Ντυμένους και στολισμένους τις θεωρίες σας, θα σας ανεβάσουμε εμείς στα μπαλκόνια να δει ο κόσμος και να θαυμάσει τα τελευταία πτώματα του ένδοξου ευρωπαϊκού εθνοσοσιαλισμού.

20 σχόλια:

  1. http://mpoufles.blogspot.com/2011/02/blog-post_09.html

    Αναμετάδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωχ, είδε το βίντεο Μίκη-Καραμπελιά, στάνταρ.

    Ναι, και εγώ έτσι έμαθα ότι το Άρδην-Φίρδην-Μίγδην-Ρίξει-Ξερίξει έχει πλέον ΚΑΙ εκπομπή στην τηλεόραση, απ όπου αποκαλύπτει ότι, ναι, η παγκόσμια οικονομική κρίση είναι εβραϊκή συνομωσία.

    Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν αυτές τις εκπομπές να αποτελούν στην πραγματικότητα καμουφλάζ για κρυφή έρευνα αγοράς για πάνες υπερηλίκων (βασικό τάργκετ γκρουπ οι τηλεθεατές τους), η οποία χρησιμοποιεί το δήθεν περιεχόμενό τους για να τεστάρει την ουρική ακράτεια των ακροατών προκαλώντας ακατάσχετο γέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή, χρήσιμη και απαραίτητη η ειρωνική αντιμετώπιση διάφορων ακραίων καταστάσεων συμπεριλαμβάνουν και του σοσιαλφασισμού και του “αριστερού” εθνικοπατριωτισμού! Όμως δεν θα ήταν καλό να καταπιανόμαστε [βάζω και τον Εαυτό μου μέσα] και με την τεκμηριωμένη αποδόμηση των θέσεων τους, αυτών που περιλαμβάνονται στα “σπιθικά” κείμενα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι,είδα το βίντεο Μίκη-Καραμπελιά χωρίς ήχο.

    Με ήχο μόνο τον Ζουράρι βλέπω που τα λέει
    καλά!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να συμπληρώσω ότι δεν απορρίπτω την ειρωνεία ως μορφή κριτικής. Την χρησιμοποιώ κι εγώ συχνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να πω επίσης τι κατάλαβα από τα 3 λεπτά που κατόρθωσα να παρακολουθήσω να τσεκάρω αν τα κατάλαβα σωστά: Το 1821, ο ελληνισμός ήρθε αντιμέτωπος με την συνομωσία των Εβραίων και των Αμερικάνων που ανέβασαν τα spreads και τα επιτόκια των δανείων, με αποτέλεσμα ο Καραϊσκάκης να μην μπορέσει να προστατεύσει τον Λαμπράκη από την χούντα, η οποία σε συνεργασία με την Goldman Sachs επέτρεψε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φυσικά Ανευ, κι αυτό θα κάνουμε. Είναι απίστευτο το πόσα κοινά στοιχεία μπορεί να εντοπίσει κανείς
    στο πρόγραμμα των Σπίθων και στο Πρόγραμμα του εθνοσοσιαλιστικού γερμανικού κόμματος επί Χίτλερ.

    υπομονή. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Anef_Oriwn: Συμφωνώ και επαυξάνω, αλλά θα πρέπει να ομολογήσω ότι το θέαμα της κοιλιάς του Μίκη με τις τιράντες με παρέπεμψε στην χαρακτηριστική εμφάνιση του αγνώστου στοιχείων (για μένα) πρωταγωνιστή στη κυπριακή εκπομπή "Τα κοπέλια" και επενήργησε αρνητικά στην ικανότητά μου να ανταπεξέλθω με την δέουσα σοβαρότητα στην νέα αυτή μορφή του "το εγκεφαλικό ως πολιτικός λόγος" την οποία λανσάρει με τόση επιτυχία ο κος Καραμπελιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν συνεχίσεις έτσι, θα σε φωνάξουν για σύμβουλο!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σημείωση ελληνικής ιστορίας: την προηγούμενη μορφή του "το εγκεφαλικό ως πολιτικός λόγος" την είχε λανσάρει στα τελευταία του χρόνια για την πάρτη του ο αλήστου μνήμης ηγέτης μας Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Α' (όχι ο χοντρός, ο ψηλός, με τα φρύδια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άτε, για να σοβαρευτώ κι εγώ επιτέλους, προσωπικά θεωρώ ότι για την Ελλάδα, το "μόρφωμα" θα παίξει το ρόλο "vanishing mediator" για την νέα ακροδεξιά (Χ.Α), η οποία δεν έχει πλέον ιδιαίτερη ανάγκη αυτόν τον ιδιόμορφο καραγκιόζ μπερντέ για να ασκήσει πολιτική, μιας και οι κοινωνικές πιέσεις της κρίσης και η εκμετάλλευση του "μεταναστατευτικού" μου φαίνονται σαφώς αποδοτικότεροι και ταχύτεροι τρόποι εκφασισμού.

    Πιθανόν όμως στην Κύπρο τα πράγματα να εξελιχθούν διαφορετικά και η εξαγωγή υλικού με μάλλον δευτερεύουσα χρησιμότητα στην ελληνική ακροδεξιά να αποδειχθεί αρκετά πιο σημαίνουσα από ό,τι θα είναι στην Ελλάδα.

    Αυτές είναι οι εκτιμήσεις μου σ' αυτή τη φάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σημείωση κυπριακής ιστορίας: βρήκαν συνεργάτες στη Κύπρο οι Σπίθες και ψιλοπαίζεται κι ένας "καυγάς αριστερός" για το ποιοί αριστεροί είναι πιο Σπίθες από τους άλλους.
    Αυτό το άκουσα με ήχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σημείωση: Όταν αναφέρομαι στην "ελληνική ακροδεξιά" εννοώ την νέα, ανοιχτά φασιστική-ναζιστική ακροδεξιά για την οποία το ΛΑΟΣ είναι λίγο-πολύ "σοφτ", "κοινοβουλευτικά διεφθαρμένο" version.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι σαν τις εξαγωγές των τυφεκίων που είχαν οι Αμερικάνοι στο Βιετνάμ στο ελληνικό στρατό (έτσι που πρόλαβα τα θρυλικά ξύλινα Μ1): ότι είναι άχρηστο για την μητρόπολη, δεν είναι απαραίτητα άχρηστο για την (νεο)αποικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ...δεν ξέρω, δεν είμαι σίγουρη,πως οι Σπίθες θα παίξουν εκεί μόνο με τη Χ.Α. Δεν έχω αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις από τις αναλυσεις που διάβασα σε πατριωτικά αριστερά μπλογκς.

    θα δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό που λέω είναι ότι κατά την εκτίμησή μου δεν έχει ο σχηματισμός την δυνατότητα να παίξει το ρόλο της θεωρητικής βάσης μιας νέας δεξιάς στην Ελλάδα. Τούτο δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να παίξει εξαίσια τον ρόλο της σύγχυσης και της διαίρεσης στην αριστερά.

    Φυσικά, η εκτίμησή μου μπορεί να είναι λανθασμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρόλο, να συμπληρώσω, που παίζει ήδη εδώ και πολλά χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Ας το θέσω έτσι: οι παρασιτικοί οργανισμοί ζουν εφόσον μπορούν να παρασιτίσουν σε άλλους. Μόνοι τους δεν μπορούν να σταθούν και να επιβιώσουν. Ως οργανισμός που αχρηστεύει την δυνατότητα της αριστεράς στην Ελλάδα, η Π.Α είναι εξαιρετικά επιτυχημένη. Ως αυτάρκης βάση για την ανερχόμενη φασιστική δεξιά μάλλον περιττεύει. Αυτός ο οποίος μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο στη βάση του "έξω οι ξένοι" δεν έχει κανένα λόγο να μπερδεύεται με αναλύσεις τύπου Καραμπελιά. Οι αναλύσεις αυτές υπάρχουν για να μπερδεύονται άλλοι, που θεωρούν πως βόσκουν σε αριστερά λιβάδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ακριβώς έτσι. Για την αριστερά γίνεται ο λόγος.
    Να το δούμε που καταντήσαμε.
    όσο για την ανερχόμενη φασιστική δεξιά, νομίζω ήδη τοποθετήθηκε εναντίον της Σπίθας.ότι καλύτερο δηλαδή για τη Σπίθα.
    στο δικό μας γήπεδο τελικά παίζουν μπάλα όλοι.
    τι σημαίνει αυτό; μήπως σημαίνει πως το δικό μας γήπεδο, είναι το μόνο που έμεινε ξέφραγο αμπέλι;ίσως,λέω...
    πιό ξέφραγο αμπέλι από τη δεξιά δεν υπάρχει,από παντού μπαίνει "ο καλός ο κλεφτης". έλα όμως που δε μπαίνει πια σχεδόν κανείς εκεί.χωρίς φραγμούς μόνο εμείς μείναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ίσως οι αναγνώστες του μπλογκ σου βρουν την ακόλουθη συζήτηση περί ορίων για το πού θα πρεπε να τυρβάζει μια αριστερά σήμερα ενδιαφέρουσα: http://radicaldesire.blogspot.com/2011/02/reality-check.html#disqus_thread

    Ανέβασα επίσης την αποκαλυπτική νομίζω, για τους λογής Καραμπελιομανείς, συνέντευξη Μπαντιού στο Βήμα της περασμένης Κυριακής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ευχαριστώ.

    αληθεύει πως ο Αλαίν είπε τους Ελληνες πολύ εθνικιστές;πω,πω...πολλούς θα πίκρανε.
    άντε τώρα να αποδείξεις πως είναι και αριστερός φιλελεύθερος από πάνω!μεγάλη δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή