Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

22.2.11

Ποταμός

Βάζω το τραγούδι παράκαιρα. Το ξέρω πως οι μέρες αυτές δεν είναι πολύ κατάλληλες για τραγούδια. Στη Λιβύη βομβαρδίζουν, στην Αίγυπτο
ξαναγονατίζουν,στην Ελλάδα ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους αύριο, στις ΗΠΑ το ίδιο. Εδώ χτυπάμε αραβόφωνους στα σχολεία και κάνουμε «εσωτερικούς διαλόγους» για το δικαίωμα των παιδιών μας να ΄ναι περήφανα παλιόπαιδα που χτυπούν πατριωτικά τους συνομηλίκους τους.
Ταυτοχρόνως την τρώμε ποικιλοτρόπως γιατί εξακολουθούμε να εμμένουμε στην επανένωση και γιατί εμμένουμε να έχουμε το δικό μας όραμα για την κύπρο και για τη μεσόγειο. Αν έλεγα δηλαδή πως οραματίζομαι καμιά ένωση της ελλάδας με την τουρκία, μάλλον θα με έπαιρναν με τις πέτρες και δεν θάξερα κιόλας από πού έρχονται, από αριστερά ή από δεξιά.
Παράξενες συμπτώσεις «ρήξεων».

Μεταξύ Δύσης και Ανατολής προτιμώ τον Νότο. Θέλω μια Μεσόγειο ελεύθερη, γοητευτική, μυστηριακή, ατίθαση, ανοιχτή στις κρυμμένες δυναμικές της, στα αρώματα της στα χρώματα της και στη μαγεία της. Μια τέτοια Ένωση θέλω.

Το άσμα έχει γραφτεί από τον Μανώλη Πάππο στη μουσική και τον Θανάση Παπακωνσταντίνου στους στίχους και είναι άκρως ακατάλληλο για φουστανελάδες,κρυφούς ή φανερούς,εγχώριους ή εισαγόμενους. Είναι επίσης ακατάλληλο για λάιτ πλην βαθυστόχαστους γραφιάδες, για σοβαρούς λάτρεις της γραπτής και επίσημης ιστορίας, για θρησκόληπτους βυζαντινολόγους καθηγητές πανεπιστημίων, για μέλη των τοπικών οργανώσεων χριστιανών ελληνίδων νεανίδων και για όσους ακούν μανιωδώς ελληνικό ποπ. Δηλαδή για όλους τους ανέραστους.
Σόρυ γκάις που ο Μανώλης, ο Θανάσης και η Σοφία κυκλοφορούν επίσης με ελληνικά διαβατήρια.

Άντε και με τη νίκη αύριο…


2 σχόλια:

 1. Εξαιρετικό άσμα.

  Ένωση Ελλάδος – Τουρκίας;

  Πόση προδοσία ρε παιδί μου!

  Επί τη ευκαιρία: ποια νίκη, ποιο αύριο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ήμουν σίγουρη πως κανένας δεν θα αφηνε σχόλιο μετά από το "ένωση ελλάδος-τουρκίας" αλλά είχα λάθος :-)

  πάντως πρέπει να το σκεφτούμεν το σκηνικό, όι μόνο για ελλάδα - τουρκία - κύπρο αλλά πιο πλατιά. να κάμουμεν έτσι ένα ισχυρό μεσογειακό μέτωπο χωρίς στρατούς μόνο με συμμαχίες. μα γίνεται να έχουμε τέτοιο παράδεισο τζαι να είμαστε συνέχεια με τα πολιτικά προβλήματα μέσα στη μέση;

  προδοσία μεγάλη,α;

  αύριο κατεβαίνουν στην αθήνα σε γενική απεργία στο σύνταγμα. είπα να τους ευχηθώ να πετύχουν τζαι κάτι...εύχομαι χωρίς θύματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή