Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

21.7.14

Η κουλτούρα του ήταν σε επίπεδο κάτω του μηδενός...

Η κουλτούρα του ήταν σε επίπεδο κάτω του μηδενός...πήγε και στη Γαλλία και έμαθε κάτι Γαλλικά, περίεργα Γαλλικά, Γαλλο-βλάχικα...έφυγε σαν αυταρχικός κυβερνήτης και γύρισε πίσω σαν κατασκευασμένος ηγέτης....θα μπορούσε όμως να κάνει καριέρα εραστή, τον ήθελε η μισή Αθήνα...περίεργο πως δέχτηκε η διανόηση να υποταχθεί σε ένα τόσο αμόρφωτο άνθρωπο.... Ραφαηλίδης για Καραμανλή...


7 σχόλια:

  1. βρήκαμε και τον Νονό των "Αφρόνων"...δική του η πατέντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλό το βιντεάκι σου, θυμωμένο μου κορίτσι.
      Παιδαγωγικό. Για να μη χάσουμε τελείως τη μνήμη μας.
      Ο Β.Ρ.! Χείμαρος όπως πάντα.
      Αν και αυτόν τον βαραίνει εκείνη η χορηγία Φορντ (για το σινεμά όμως ρε γαμώτο) κι εμένα με βαραίνει ο θαυμασμός μου στις κινηματογραφικές του κριτικές.
      Ανεπανάληπτος και Σχολή.

      Με μια μικρή προσθήκη (χρήσιμη πιστεύω) για το κενό που αναφέρει. Το κενό του Καραμανλή:

      «Η επιβολή της 4ης Αυγ. Και στη συνέχεια η εχθρική Κατοχή θα αναστείλουν για μια 10ετία την κοινοβουλευτική σταδιοδρομία που ο Κ. είχε εγκαινιάσει ελπιδοφόρα σε ηλικία μόλις 28 χρονών. Κατά την περίοδο της δικτατορίας Μεταξά θα αρνηθεί κάθε συνεργασία με το καθεστώς (μπράβο), ενώ στη διάρκεια της Κατοχής, εντάσσεται από κοινού με τους Κ. τσάτσο, Ξ. Ζολώτα, Γ. Μαύρο, Π. Γαρουφαλιά (τον γνωστό μας Γαρουφαλιά) και Α. Αγγελόπουλο σε μια ομάδα πολιτικών διανοουμένων με έκδηλες ανανεωτικές τάσεις (sic;!)· η αδυναμία της ομάδας να προσλάβει, όπως είχε εισηγηθεί ο Κ., συγκεκριμένη πολιτική μορφή θα επιφέρει την οριστική διάλυσή της, λίγο πριν την απελευθέρωση».
      Το κενό συνεχίζεται από το 1944-1946 όταν ως πρώτος βουλευτής (πόθεν, τρέχα γύρευε) εκλέγεται με το Λαϊκό Κόμμα. Στο ενδιάμεσο κρατήθηκε 40 μέρες από τους αντάρτες του ΕΛΑΣ στον πάνορμο Τήνου και 35 από τους Άγγλους, χωρίς να του δοθεί εξήγηση (τρέχα γύρευε πάλι), στο Χαλέπι της Συρίας».

      Έτσι, εν κενώ στην κυριολεξία, η γέννησις του Εθνάρχα(!!).

      Το ίδιο κενό υπάρχει και για τον Μαύρο που χάνεται και αυτός στην Κατοχή.

      Ο Ράλλης από το 1941 δικηγορεί (γενικώς και αορίστως) και επανεμφανίζεται το 1946.

      Ο Ζολώτας αν και πανταχού παρών (με Μεταξά Αγροτική 36-39, με Τράπεζα της Ελλάδας, με UNRRA, με ΔΝΤ 1946-47), υπάρχει και με τούτον μια τρύπα 1939-1946 (!!!)

      Μόνο ο Αγγελόπουλος πήρε άλλο δρόμο, χωρίς κενά ‒Εθνική Αντίσταση, ΠΕΕΑ (Κυβέρνηση του Βουνού) για να καταλήξει υπουργός του Παπατζή στην πρώτη μεταπολεμική κυβέρνηση του 1944.

      Αυτά από το Λεξικό της Εκδοτικής Αθηνών, της κατεξοχήν ιστορίας της αστικής τάξης.

      Αλλά οι σελίδες δεν γυρίζουν πίσω. Ξαναγράφονται μόνο με ταξικούς αγώνες και αίμα.

      Την αγάπη μου πάντα
      Με δύναμη πάλι και πάλη.

      Διαγραφή
    2. Σε χαιρετώ καλέ μου φίλε.

      Με ρωτούσε κάποιος συντροφος πού τον θυμήθηκα τον Εθνάρχη με τόσα που συμβαίνουν γύρω μας, στη Γαζα, στην Ουκρανία και του είπα πως δεν μπορούμε να ξεχνάμε τον εθναρχη κάθε φορά που είναι οι λεγόμενες επέτειοι του πραξικοπήματος και της εισβολης, θέλουμε δεν θέλουμε οι αλήθειες βγαίνουν στην επιφάνεια ή μάλλον οι αλήθειες ακόμη περιμένουν να βγουν στην επιφανεια.

      Τα ξέρω αυτά με το ίδρυμα Φορντ, δεν ειναι μονο ο Ραφαηλίδης που την πατησε και τοσοι αλλοι την πάτησαν και φώναζε από τότε η Λιλή Ζωγράφου.

      Τώρα που λες Ζολώτας, έχει καμιά συγγένεια με τον Ζολώτα τον σημερινό τον επιχειρηματία; Θα το ψάξω...

      Κι απο μένα πάντα με αγάπη και δύναμη!

      Διαγραφή
    3. Ο ZOLOTAS αυτοπροσώπως.
      Ο και ιδρυτής του γνωστού ΟΙΚΟΥ, που στήθηκε πάνω στα ερείπια της κρίσης του 1929 (http://www.zolotas.gr/itemlist/category/2/menu-id-23).
      Άλλωστε μ' αυτά και μ' αυτά φαγώθηκαν και τα λεφτά του Σχεδίου Μάρσαλ: "Ο Ξ. Ζολώτας χαρακτήριζε ως «μοναδικήν ευκαιρίαν» (το Σχέδιο Μάρσαλ) για να γίνει η Ελλάδα βιώσιμη" (http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6944093&publDate=15/7/2012)

      Από τη μια τα έδινε, κι από την άλλη τα έπαιρνε.

      "Ήδη από το 1959 ακόμα, ο «εθνάρχης» με την συνδρομή του Ζολώτα (πάντα οι τραπεζίτες παίζουν καθοριστικό ρόλο σε κρίσιμες στιγμές της πολιτικής μας ζωής) έστησε το περίφημο ΚΕΠΕ, Κέντρο Προγραμματισμού και οικονομικών Ερευνών.
      Σκοπός του Κέντρου, η «προετοιμασία» για την είσοδο της Ελλάδας στην Τελωνιακή ενοποίησή της το 1961 με την ΕΟΚ των Αγορών (στην ουσία). Ναι, από τότε χρονολογούνται οι δεσμοί μας με τις Αγορές. Γιατί, ας μην ξεχνιόμαστε, για Ευρώπη των Αγορών και όχι των Λαών πρόκειται.
      Για την ιστορία, πρώτος Πρόεδρος Δ. Σ. και Επιστημονικός Διευθυντής του ο Καθηγητής Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μετακλήθηκε για αυτό το σκοπό από το Πανεπιστήμιο Berkeley των ΗΠΑ. Ο άνθρωπος που τον προσκάλεσε ήταν ο Εθνάρχης, ο οποίος αργότερα θα πει το γνωστό «Φταίω εγώ που σε έφερα από την Αμερική». (http://zbabis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_1615.html)

      Ο εθνάρχης ήταν ο άνθρωπος που έπρεπε να εκτελέσει αυτή την ημιτελή (λόγω Χούντας) συμφωνία με την ΕΕ. Το κεφάλαιο κάνει γερά κουμάντα. Και τα σκατά χρυσάφι και εθνάρχες.

      Πάνω στα ερείπια των σεισμών του 1953, στην πατρίδα μου τη Κεφαλονιά -εκτός από τη φάμπρικα του αδερφού Καραμανλή με τη ΜΟΜΑ, που λέει ο Β.Ρ.- ο Ζολώτας ευλόγησε και το μεγάλο φαγοπότι από την Τράπεζά του. Χαρακτηριστικός ο κυνισμός του (κάποιοι το λένε χιούμορ): Όχι σεισμός, αλλά σωσμός για την οικονομία μας(!!)

      Και φέτος, 61 χρόνια μετά, τα νέα ερείπια της Κεφαλονιάς θα οικοδομήσουνε τους νέους καραμανλήδες.

      Κι εμείς χωμένοι στα σκατά θα χτίσουμε τους νέους χρυσούς τους ΟΙΚΟΥΣ.

      Ξαναμετηναγάπημου

      Με δύναμη και πάλη

      Διαγραφή
    4. πω, πω...τί μαθαίνει κανείς ρωτώντας...σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες...πολύ χρήσιμες θα μου χρειαστούν.

      Διαγραφή
  2. Κυνισμός που σε καθηλώνει...Η άλλη όψη της ιστορίας αφοπλιστικά διατυπωμένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή