Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

17.7.14

Ψέματα και αντικομμουνισμός του Παπαδημούλη


Του Μιλτιάδη Κόκκινου
Ο Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ένθερμος θιασώτης της ΕΕ, γνωστός προβοκάτορας σε βάρος του ΚΚΕ, και μόνιμος ανταποκριτής παραπολιτικών ειδήσεων, συνεχίζει να διοχετεύει ψεύδη, προκειμένου να συκοφαντήσει το ΚΚΕ.
Τι δήλωσε ο γνωστός προβοκάτορας σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», που αναπαρήγαγε η εφημερίδα «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ: «Προσωπικά, μου προκαλεί θλίψη, πολιτικά, η επιλογή του ΚΚΕ να φύγει από την Ευρωομάδα και να ενταχθεί στους μη εγγεγραμμένους. Αυτή η επιλογή τους για αυτοαπομόνωση και ρήξη με όλα τα άλλα κόμματα της Αριστεράς, που συναποτελούν την Ευρωομάδα εδώ και δεκαετίες (μεταξύ αυτών και κομμουνιστικά κόμματα από την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Τσεχία), τους οδήγησε σε μια ομάδα όπου, κακά τα ψέματα, κυριαρχούν οι φασίστες».
Όλα αυτά βέβαια ειπώθηκαν με αφορμή το περιστατικό στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης ζήτησε το λόγο επί της διαδικασίας, όπως είχε δικαίωμα, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ εκπροσωπείται στο Ευρωκοινοβούλιο μόνο από τους ευρωβουλευτές του, κάτι το οποίο δέχθηκε τελικά και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.
Όμως ο Παπαδημούλης, το χαβά του... Σε αντίθεση με τον κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου, αν και αντιπρόεδρός του ο ίδιος, εξακολουθεί ψευδώς να αποκαλεί τους μη εγγεγραμμένους ευρωβουλευτές ως «ομάδα» μόνο και μόνο για να συκοφαντήσει το ΚΚΕ, ότι δήθεν ανήκει σε ομάδα όπου κυριαρχούν οι φασίστες…
Οι άθλιοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί του συκοφάντη, καταρρίπτονται. Σύμφωνα με τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την 8η κοινοβουλευτική περίοδο (2014-2019) που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιούλη του 2014 -και είναι αναρτημένος στην ηλεκτρονική σελίδα του Ευρωκοινοβουλίου– σύμφωνα με το Άρθρο 35 οι μη εγγεγραμμένοι ευρωβουλευτές δεν συνιστούν πολιτική ομάδα. 
Δεν είναι τυχαίο ότι τους ψευδείς ισχυρισμούς του Παπαδημούλη ενάντια στο ΚΚΕ επικαλούνται σάιτ της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» και αναπαράγονται από άλλα ΜΜΕ που ελέγχει η πλουτοκρατία.
Η αθλιότητα του Παπαδημούλη για δήθεν ρήξη του ΚΚΕ με άλλα Κομμουνιστικά Κόμματα, αποτελεί στοιχείο της υπονομευτικής δράσης των οπορτουνιστών, απόδειξη και της αδυναμίας τους να αντιπαρατεθούν ιδεολογικά και πολιτικά με το ΚΚΕ.
Μόλις προχθές άλλωστε δόθηκε στη δημοσιότητα κοινή ανακοίνωση – πρωτοβουλία καταδίκης της ισραηλινής επιθετικότητας ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, που υπογράφεται από 50 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο. Οι πολύμορφες πρωτοβουλίες του ΚΚΕ αποτελούν χαρακτηριστικό στοιχείο της καθημερινής δράσης του, για την ανασύνταξη του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος.
Αλλά τι να περιμένει κανείς από κάποιον ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει βάλει το χέρι του σε αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ.
 • Τι έκανε ο Παπαδημούλης - ΣΥΡΙΖΑ και το Κόμμα της Ευρωπαικής Αριστεράς (ΚΕΑ) στο ευρωκοινοβούλιο στις 11 Ιούλη 2007Ψήφισαν «λευκό» στη σχετική έκθεση του ευρωκοινοβουλίου για την Πράσινη βίβλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Εργατικό Δίκαιο «Εκσυγχρονισμός της εργατικής νομοθεσίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του 21ου αιώνα», δίνοντας στην ουσία στήριξη στην αντεργατική λαίλαπα της ΕΕ: Κατάργηση των ΣΣΕ, ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης, κατάργηση των προϋποθέσεων για τις ομαδικές απολύσεις, κ.ά.
 • Τι έκανε ο Παπαδημούλης στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου στις 5 Νοέμβρη 2008; Μαζί με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υπερψήφισε την απαράδεκτη Έκθεση Α. Σέρκας για την οργάνωση του χρόνου εργασίας, που προέβλεπε διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου σε 12μηνη βάση και αύξανε τα χρονικά όρια εργασίας από 65 ως 78 ώρες την εβδομάδα.
 • Ο Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το ξεπούλημα των λιμανιών, ενώ μαζί με τα άλλα κόμματα του ΚΕΑ, καθώς και το Λαϊκό Κόμμα (ΝΔ), τους σοσιαλδημοκράτες (ΠΑΣΟΚ), τους Φιλελεύθερους, κ.ά., υπερψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο το 2008 την έκθεση του OrtuondoLarrea σχετικά με την Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για «την ευρωπαϊκή πολιτική για τα λιμάνια», που έβαζε τις βάσεις και άνοιγε το δρόμο για την παράδοση των λιμανιών και των λιμενικών υπηρεσιών στους μονοπωλιακούς ομίλους.
 • Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εισηγητής της έκθεσης για τον Κανονισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ (2006), που για πρώτη φορά εντάσσει τους μηχανισμούς πολιτικής προστασίας στους ήδη υπάρχοντες κατασταλτικούς μηχανισμούς της ΕΕ, με απώτερο στόχο το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η αντιΚΚΕ εμπάθεια πάει χέρι – χέρι με την ψευτιά, τη συκοφαντία και το χτύπημα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, που υπηρετεί και ο Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή 902.gr

1 σχόλιο:

 1. Εδώ και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο του Πραξικοπήματος στην Κύπρο.
  Ούτε ΝΑΤΟ,ούτε ΗΠΑ, εξαφανιζόλ δια της ευρωπαικής οδού να υποθέσουμε.

  Στην ανακοίνωση για τα 41 χρόνια του Πραξικοπήματος και της Εισβολής μην παραλειψετε να αναφέρετε πως το πραξικοπημα εγινε απο άφρωνες.

  Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα 40 χρόνια από το χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο.

  Στις 15 Ιουλίου 2014 συμπληρώνονται 40 χρόνια από το πραξικόπημα της χούντας του Ιωαννίδη για την ανατροπή του Προέδρου της Κύπρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και την κατάλυση της συνταγματικής νομιμότητας στο νησί. Πραξικόπημα, που είχε συνεργό την ΕΟΚΑ Β’ και αποτέλεσε την πρώτη πράξη της Κυπριακής τραγωδίας, η οποία συνοδεύτηκε από την εισβολή στο νησί των στρατοκρατών της Άγκυρας , με αποτέλεσμα, χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους πάνω από διακόσιες χιλιάδες πρόσφυγες και κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανεξάρτητης χώρας- μέλους του ΟΗΕ.

  Σαράντα χρόνια μετά, η Κυπριακή Δημοκρατία, μέλος και της ΕΕ από το 2004, έχει ακόμα πολλά με ανοιχτά τραύματα και βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της οριστικής της διχοτόμησης. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια, ζει τις οδυνηρές συνέπειες της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης, οι οποίες εντείνονται από τα νεοφιλελεύθερης κοπής μέτρα που επιβάλλονται στον λαό της. Ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση έχουν και οι κυβερνήσεις της Αθήνας, που με τη στάση τους εντός της ΕΕ συνέπραξαν σε αυτές τις επιλογές.

  Ως ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε σταθερά αλληλέγγυοι με τον Κυπριακό λαό ως σύνολο, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Συνεργαζόμαστε στενά με όλες τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις του νησιού. Εμμένουμε ανυποχώρητα στη διεκδίκηση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ, και το ευρωπαϊκό κεκτημένο της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αποφάσεις που περιλαμβάνουν και τον στόχο μιας διζωνικής – δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα οδηγήσει στον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση του νησιού. Μία ομοσπονδία, με μια κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα, για μια πραγματικά ανεξάρτητη και δημοκρατική Κύπρο, γέφυρα ειρήνης της Ευρώπης με την πολύπαθη Μ. Ανατολή, σε μια Μεσόγειο Θάλασσα ειρήνης, ισότιμης συνεργασίας και οικολογικής προστασίας.Για μας το Κυπριακό πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στην κορυφή των προτεραιοτήτων της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας. Θεωρούμε, όμως, ότι θα υπηρετούσε αποτελεσματικά την υπόθεση της Κύπρου, μια πραγματικά πολυδιάστατη και φιλειρηνική εξωτερική πολιτική της χώρας μας, μια πολιτική φιλίας και συνεργασίας με όλες τις χώρες και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής μας.
  Τέλος, θεωρούμε ότι η συμπλήρωση σαράντα χρόνων από την κυπριακή τραγωδία του 1974, καθώς και το γεγονός ότι διεξάγονται νέες εξαιρετικά δύσκολες διακοινοτικές συνομιλίες για το Κυπριακό υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, απαιτούν την οργάνωση μιας νέας διεθνούς εκστρατείας για την ανάδειξη της ουσίας του προβλήματος και τη δημιουργία ενός νέου κινήματος διεθνούς αλληλεγγύης με τον Κυπριακό Λαό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή