Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

30.7.14

Από το "Κοινό Κυπρίων" πάμε στο "Κοινό Κόπρων"

Ένας τρόπος υπήρχε να ξεπεράσουμε τις εθνοτικές συγκρούσεις στην Κύπρο, να χτυπησουμε στη ρίζα του τον εθνικισμό ένθεν και ένθεν, μέχρι και τη βία στα γήπεδα να ξεπεράσουμε.
Τώρα θα μπορούμε να καίμε ελεύθερα όποιες σημαίες θέλουμε, εμείς στην μια κερκίδα θα καίμε την ελληνική, οι άλλοι στην άλλη κερκίδα θα καίνε την κυπριακή, όλοι μαζί θα καίμε την Τούρκικη κανένα πρόβλημα!
Τούδε και στο εξής, όποιος καίει την Αμερικανική σημαία θα μπαγλαρώνεται για προσβολή του εθνικού συμβόλου!
Επιτέλους Ειρήνη στον Τόπο!


Το ποιός είναι ο κύριος Ross ο οποίος εξαγόρασε το 40% της Τράπεζας Κύπρου μπορείτε εύκολα να το βρείτε στο διαδίκτυο. Εδώ για παράδειγμα.Είναι και ειδικός στη διαχείριση της "αμερικανο-ρωσικής" κρίσης ο κύριος Ross μεταξύ άλλων. Δεν θα μας ξεφύγει καμιά από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας κατά λάθος. Όσον αφορά στα υπόλοιπα της τήρησης του Μνημονίου, ελπίζω να είναι αντιληπτό το τετέλεσθαι. Ούτε για ανέκδοτο δεν θα μιλάμε για ημι-κρατικούς, για μη εκποιήσεις, για "ανεξαρτησία" του Κράτους και λοιπές ομορφιές. Το πράμα έχει τελειώσει, και δικαιωματικά πλέον θα αναφερόμαστε στην Κύπρο ως προτεκτοράτο των Αμερικανών.

Μέχρι να συνειδητοποιήσουμε πως είμαστε Ευρωπαίοι, συνειδητοποιήσαμε πως είμαστε Αμερικάνοι, λέει και ο Άκης...αν μη τί άλλο να σταματήσουμε και τα αριστερά ανέκδοτα πως θέλουμε μια άλλη ευρώπη.

Στο μεταξύ φάγαμε στη μούρη, ένα σωρό αμπελοφιλοσοφίες περί εθνικισμού. "Ο αντι-αμερικανισμός γέννησε τον εθνικισμό στην Κύπρο και στην Ελλάδα" ακούσαμε από φίλους εκπορευόμενους βέβαια από το συριζαϊκό κυπριακό περιβάλλον, που όλως τυχαία ανακατσιούν και το ΚΚΕ.

Θα γίνει μπανάλ και η συζήτηση περί Ιμπεριαλισμού πλέον, το πράμα ετέλειωσεν.

Το ελύσαμεν και το εθνικιστικό και τώρα ως αντεθνικιστές θα μπορούμε να ακούμε ανενόχλητοι τα γέλια του κάθε παρδαλού κατσικίου...


2 σχόλια:

  1. Καταλάβαμε και γιατί ήταν τοσο επείγουσα η συναντηση του Νίκου με τον Σαμαρά και τί σημαίνει η επαναχάραξη της πολιτικής για το Κυπριακό με την ενίσχυση της συνεργασίας αμφοτέρων με τους ισχυρούς φίλους του Έθνους, εφόσον ο κύριος Ross είχε κάνει την βόλτα του και από την Ελλάδα παλαιότερα και είναι σύμβουλος του Αντωνάκη.
    Η μπουμπουλίνα Ελένη δεν ξέρω αν θελει να ματαγλείψει τον Αντωνάκη τώρα ή αν θέλει να αφήσει τις πορδές για λίγο αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βεβαια αν δεν ηταν προεδρος ο Νικος και ηταν προεδρος ο Μαλας, την τραπεζα δεν θα την εξαγοραζε ο Ross, θα την ανακεφαλαιοποιούσαμε φεσωνοντας τον Κυπριακό λαό με περαιτερω αυξηση του δημοσίου χρεους κατά 8% ως παρατζει, δηλαδη ως την μερα που θα την εξαγοραζε ο κάθε κυριος Ross.

    Στην περιπτωση που καποιος θα μου πει πως ψηφισα λευκο και δεν εδωσα "χρονο" στην οικονομια να ανακαμψει και αλλες τσιοφτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή