Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

24.2.13

Η μόνη υπεύθυνη στάση

Η μόνη υπεύθυνη στάση εκ μέρους του ΑΚΕΛ - έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και έτσι όπως επέλεξε να τα διαχειριστεί - μισο - νεοφιλελεύθερα και μισο - αντινεοφιλελεύθερα - θα ήταν η αποδοχή συμμετοχής στην κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Εφόσον το ΑΚΕΛ έπεισε τον κόσμο του - έτσι όπως είναι ο κόσμος του - πως υπάρχουν καλές διαπραγματεύσεις και καλά μνημόνια, όφειλε να συμμετέχει για να συγκρατήσει όπως μπορεί και στη βάση της σοσιαλδημοκρατικής του ανέχειας στο σύστημα, το τί θα ακολουθήσει και στην οικονομία και στο κυπριακό.

Η επιλογή να παραστήσει ξαφνικά "την επανάσταση" με στόχο να ασκήσει συντεχνιασμό εντός του συστήματος και με δεδομένη τη δική του υπογραφή στο πρώτο μνημόνιο - είναι καθαρός καιροσκοπισμός. 

Με δεδομένο το άνοιγμα του ΑΚΕΛ στην ακροδεξιά παράταξη του Λιλλήκα και τις προθέσεις να στηθεί ένα "εθνικό μέτωπο αντίστασης" με "αριστερή ρητορική" και θεάματα ξυλοδαρμών σε απεργίες, το ΑΚΕΛ κρίνεται ξανά αναξιόπιστο. 

Δεν θα βοηθήσω να στήσετε αυτό το εθνικό μέτωπο γιατί το θεωρώ εξίσου προδοτικό με τις πολιτικές Αναστασιάδη. Μη με φωνάξετε, ούτε εσείς σύντροφοι της εξωακελικής αριστεράς. Καλύτερα απολιθωμένος παρά πλάτες σε εθνικιστικά κόκκινα.

9 σχόλια:

  1. Άκομα μια κουβέντα γιατί την χρωστώ, στην συνειδηση μου, και σε διαφωνούντες συντρόφους.

    Η επιλογή του ακελ το 2004 να πει όχι στο "Ιμπεριαλιστικό ΑΝΑΝ" αποδεικνυεται για μια ακόμα φορά λανθασμένη.

    όταν επιλέγεις τη σοσιαλδημοκρατία εμμονικά θα πρέπει να γνωρίζεις καλύτερα και τους όρους στους οποίους αυτή σε υποβάλλει. Ο σημερινος εγκλωβισμός της αριστερας στην αντιπολίτευση παρέα με τους εθνικιστες του κέντρου, και η μονη διέξοδος της για συμμαχίες κατά της κυβέρνησης Αναστασιάδη στα πλαίσια ενός εθνικού συνασπισμού τέτοιας ποιότητας, αποδεικνύει περίπτρανα πως ο καιρός δεν τρέχει μόνο ενάντια στη λύση αλλά ενάντια σε αυτή καθαυτή τη σοσιαλδημοκρατία και τις επιλογές της.

    Το όχι του 2004 έσυρε την αριστερα σημερα σε ένα σκοτεινότερο πολιτικό χώρο από αυτόν που αντιπροσωπευε ακόμη κι ο τάσσος οταν έπαιρνε το χρήσμα με τις ευλογιες της αριστερας.

    Κατα τον ίδιο τρόπο - οι επιλογες της αριστερας για την οικονομία συρρικνώνονται μερα με τη μερα.

    Εκείνο το όχι, το ξαναπληρώσαμε σήμερα με χειρότερο τρόπο. Εμείς οι ίδιοι, συρθήκαμε στη μαυρη προπαγανδα για να χαϊδεψουμε τους τουρκοφάγους προκειμενου να επιβιωσει το κόμμα της αριστερας.

    Μόνο ενας τυφλός δεν βλέπει την κατρακύλα. Μόνο ένας τυφλός βλέπει ιστορικες νικες εκεί που υπάρχουν μόνο ιστορικά επαναλαμβανόμενες εκπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως και τότε, έτσι και τώρα.

    Όχι το 04, πιο πριν.

    Ίδιες δικαιολογίες, ίδια μετακίνηση.

    Γράψε μέρα τζιαι ώρα που σου το λαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μην τολμήσετε να μου πειτε για το ΝΑΤΟ!

    Ωσπου να πείτε ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε - που δεν θα το πείτε - ότι άλλο πείτε δείχνει κοκκινο εθνικισμό!

    Σόρυ- αλλα το μονοπώλιο της σοσιαλδημοκρατιας ειναι οπως το καρφουρ με από όλα ωσπου να καταλαβεις πως τα περισσότερα είναι ληγμένα.

    Η αριστερα εχει ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ! Ή τον ταξικό δρόμο ή τον εθνικιστικό! Δεν πήρατε τον πρώτο. Τις επιπτωσεις τις ειδαμε σημερα....δεν θα επιλεξετε τις εξελιξεις ουτε αυτη τη φορα...η ταπέλλα - που τόσο μισειτε - δειχνει καθαρα τις νομοτελειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και για να μεινει εδω γραμμενο για την ιστορια...όσες φορες υποτιθεται κρινατε τον "ευρωκομμουνισμο" στελεχών σας και όσες φορες αποβάλατε στελεχη με αυτη την κατηγορία - αποδείχτηκε περίτρανα τη βδομαδα που πέρασε - πως οι λόγοι δεν ήταν λόγοι ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ταξικής καθαρότητας αλλά και πάλι ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΙ.

    Τώρα πήγατε ένα σκαλί ακόμη πιο κάτω. Κάποτε θα στείλετε κόσμο με κόκκινες σημαίες να υπερασπιστεί τα γκαζια του Νετανιαχου, του Σαμαρά και του Χριστόφια για το καλό της Πατρίδας. Ελπίζω να θρεφεται καλά τα παιδια σας για να πολεμησουν γι αυτη την πατρίδα. Τα δικά μας δεν θα παρευρεθούν.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε Δυσδαιμόνα διάβασε τζαι λίγο πριν μας ζαλίσεις με πράγματα που δεν γνωρίζεις. Τι μας βρίζεις τα πατριωτικά μέτωπα, βαπτίζεις τον γελοίο Λιλλήκα τη μεγαλύτερη απειλή...πάνω και από τη Μέρκελ και τον Αναστασιάδη και από την άλλη προβάλεις και αναπαράγεις τις γνωστές θεωρίες του Κάτσικα και του Μ-Λ Κκε περί εξάρτησης του ελληνικού κράτους Αυτά ούτε το ΚΚΕ το '98 δεν τα έλεγε.... Εθνικοκεντρικός κομμουνισμός.

    Γραβιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ...μπλέξαμε με τα μ-λ του ενός και τα μ-λ του άλλου τώρα; Προέκυψε πρόβλημα εκγυρότητας απόψεων γιατί αναδημοσίευσα ένα αρθρο του Κάτσικα; Ήθελα να το δημοσιεύσω. Δεν είδα να λέει κάτι για εθνικοκεντρικό κομμουνισμό στο άρθρο. Γραβιάς...έχει να κάνει κάτι με το χάνι το ψευδώνυμο;

      Μη βαράς...δεν παίρνω γραμμή από κανένα για το τί αναδημοσιεύω. Αν έχεις αντίρρηση να την θέσεις με καλύτερο τρόπο.

      Διαγραφή
    2. Αλίμονο αν θα μου έπεφτε λόγος τι αναδημοσιεύεις και φυσικά καμία διάθεση να προσβάλω την οικοδέσποινα του μπλογ απλά βρίσκω μια αντίφαση ανάμεσα στο να αναγορεύεις τη δημαγωγική πατριδοκαπηλεία ως τη μεγαλύτερη απειλή για το λαό και να προβάλεις ταυτόχρονα την πιο ορθόδοξη κομμουνιστογενή θεωρία στον ελλαδικό χώρο περί εξάρτησης. Ο εθνικισμός είναιη άλλη όψη του μνημονιακού κοσμοπολιτισμού. Με γοργό τζαι ευέλικτο βήμα το αδελφό κόμμα του Αναστασιάδη η ΝΔ πέρασε από τη δεξιά δημαγωγία περί πατρίδος στο πιο κυνικό ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου που ανήκει στον ελληνικό λαό. Διαφωνώ με τις ιεραρχήσεις αυτό είναι όλο.

      Γραβιάς

      Διαγραφή
    3. εντάξει φίλε, δεν είμαι βλαξ, δυό γράμματα τα ξέρω....και προσέχω...μην μπερδεύεις την πολιτκή αναδημοσιεύσεων με την πολιτική σύμπλευσης. Κι άλλες φορες αναδημοσίευσα από μ-λ κκε και κκε μ-λ, απο μπλογκ της ανταρσυα, απο αναρχικους κ.λ.π Δεν έπαθε κάτι το μυαλό μου...

      έχω καλό αμυντικό σύστημα. :)

      Διαγραφή