Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

1.2.13

Παναπεργία... προ των πυλών!


Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο γενίκευσης των απεργιακών κινητοποιήσεων λόγω του συνεχιζόμενου αδιεξόδου στην οικοδομική βιομηχανία.


Οι Γενικοί Γραμματείς των συντεχνιών ΠΕΟ και ΣΕΚ δήλωσαν ότι οι εξετάζουν το ενδεχόμενο παναπεργίας σε ένδειξη συμπαράστασης στους οικοδόμους.

Το ενδεχόμενο για παναπεργία εξετάζει αυτή την ώρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΕΚ.

Από την πλευρά του ο Πάμπης Κυρίτσης δήλωσε ότι η ΠΕΟ έχει ήδη λάβει σχετική απόφαση.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Γ.Γ της ΠΕΟ είπε ότι ο σύνδεσμος των εργολάβων αν δεν δείξει διάθεση συνδιαλλαγής, τότε σίγουρα θα υπάρξει κλιμάκωση των μέτρων και θα μπουν και άλλοι κλάδοι σε κινητοποιήσεις.

Η ΟΕΒ καλεί τις συντεχνίες να αναστείλουν τα απεργιακά μέτρα στον κατασκευαστικό τομέα.

Δηλώνει ότι παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία όσα θλιβερά διαδραματίζονται στον κλάδο των οικοδομών με την επ’ αόριστον απεργία.

Σε ανακοίνωση της η ομοσπονδία των εργοδοτών, εκτιμά ότι οι προτάσεις των εργολάβων, ουσιαστικά διατηρούν αναλλοίωτο το ημερομίσθιο των εργαζομένων ενώ ταυτόχρονα μειώνουν το κόστος απασχόλησης. 
Η ΟΕΒ σημειώνει ότι οι συντεχνίες οφείλουν να αντιληφθούν την ζημιά που προκαλούν στον τόπο με την παρατεταμένη απεργία, για αυτό και πρέπει να επανέλθουν στον διάλογο πριν να είναι αργά για όλους, αφού απειλείται η κοινωνική ειρήνη.

Σε μια άλλη εξέλιξη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο γραφείο της Υπουργού Εργασίας, σύσκεψη των κοινωνικών εταίρων για να εξετάσουν την εγκύκλιο της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ για πάγωμα μισθών.

Να σημειωθεί ότι στην σύσκεψη θα εξεταστεί επίσης και ένα νομοσχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο Εργασίας ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον εκάστοτε Υπουργό να επεκτείνει με διάταγμα την υποχρεωτική εφαρμογή της σύμβασης σε έναν κλάδο, όταν διαμορφώνονται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού λόγω της μη τήρησης των συμβάσεων, της εργοδότησης φτηνού εργατικού και της αδήλωτης εργασίας.

πηγή: Άστρα

1 σχόλιο:

  1. Μόνο όταν βλέπω τον Αντώνη Σαμαρά θέλω να σπάσω την τηλεόραση...

    Τώρα τελευταία θέλω να την σπάσω και όταν βλέπω τον Χρυσανθο Τσουρούλη. Το Σιγμα και ο εν λόγω δημοσιοκάφρος θα στήσουν την "εθνική υστερία" όπως λέει και στο Παρατηρητήριο κατά των απεργιών.

    Να είμαστε έτοιμοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή