Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

13.2.13

"Τα δάκρυα μου είναι καυτά" και στην Ελλάδα


Πέντε χρόνια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, πέντε χρόνια κρίσης στην Ευρώπη, εμείς τώρα καταλάβαμε πως "δεν υπάρχει αλληλεγγύη στην Ένωση"....μα εγώ νόμιζα πως μας στρώνουν χαλιά, πως μας εκτιμούν όλοι, πως μας παραδέχονται όλοι και πως ο Πρόεδρος έχει κάνει άπειρους προσωπικούς φίλους...τον Μπαρόζο, τον Σουλτς μέχρι και τον Αντώνη...δηλαδή αν μας άφηναν έξω από το πλάνο "μνημόνια στο Νότο" τί ακριβώς θα άλλαζε με την Ένωση για την οποία δε λέγαμε τίποτα μέχρι να ρθει η σειρά μας; Και αν ήταν πρόεδρος ο Κασουλίδης αυτή την πενταετία τί θα λέγαμε σήμερα για την Ένωση; Πως υπάρχει κι άλλος δρόμος αλλά φταίει η τοπική κυβέρνηση; Όπως λέει παντού το ΚΕΑ;  Μα αυτό λένε και "οι άλλοι"και οι κάθε άλλοι σε κάθε εναλλαγή εξουσίας μέχρι να εδραιωθεί το σύστημα κατά των εργαζομένων όπως ακριβώς γνωρίζει να κάνει.

Εγώ 
Εσύ
Αυτός
Αυτοί
Και πάει λέγοντας...
Η τρόικα πάει να βάλει στο χέρι τους κυπριακούς υδρογονάνθρακες
Στις εξελίξεις που αφορούν στο επικείμενο μνημόνιο της Κύπρου αναφέρθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη δήλωσή της

Στην Αθήνα βρέθηκε, χτες, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, όπου συναντήθηκε με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία. Μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων. Μετά τη μεταξύ τους συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και οΓιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε:

«Θα κάνω ένα σχόλιο με βάση τις εξελίξεις. Εμείς πιστεύουμε ότι στην Κύπρο, μπροστά βεβαίως στις προεδρικές εκλογές, ενεργοποιείται η γνωστή τριάδα, ΕΕ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ - γιατί το τρόικα δε λέει και πολλά πράγματα, είναι αυτοί οι τρεις - ενεργοποιούνται για να βάλουν στο χέρι τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου. Και το λέμε παρακολουθώντας όλη αυτή τη συζήτηση, σε ποιο ταμείο θα μπουν κ.τ.λ.
Αυτό θα είναι ίσως και το μνημόνιο που ευελπιστούν να υπογραφεί, εάν βεβαίως μετά τις εκλογές έχουν άνθρωπο και ανθρώπους της δικής τους επιλογής. Πράγμα που σημαίνει ότι θα δυσκολευτεί ακόμα περισσότερο και το Κυπριακό, διότι προσπαθούν να τα συνδέσουν. Το συμπέρασμα είναι ότι ο πλούτος που υπάρχει σε μία χώρα, ενώ αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για να ζήσει καλύτερα ο λαός, στα χέρια των κεφαλαιοκρατών γίνεται ένα όπλο εναντίον του. Εμείς πιστεύουμε ότι ο κυπριακός λαός θα συνεχίσει να παλεύει και για τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού, αλλά και για να μην αφήσει τον πλούτο που του ανήκει να γίνει βορά σε δυνάμεις είτε ευρωπαϊκές, είτε άλλες».
Την πικρία για τη στάση μελών της ΕΕ απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία, με αφορμή τη διαχείριση της κρίσης, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά τις συναντήσεις του με την πολιτειακή ηγεσία. Οπως είπε, «υποχρεωθήκαμε να απευθυνθούμε στο μηχανισμό στήριξης και αντί στήριξης έχουμε έναν κατατρεγμό». Πρόσθεσε ακόμα για την ΕΕ ότι «θυμήθηκαν τώρα τα περί ξεπλύματος χρήματος και μας έχουν στη γωνιά και αρνούνται να υπογράψουν μαζί μας ένα μνημόνιο το οποίο κανείς δεν μπορεί να το χειροκροτήσει». Οπως είπε, το μνημόνιο περιέχει οδυνηρές διατάξεις και οι δανειστές επίτηδες καθυστερούν την υπογραφή του, προκειμένου να πετύχουν επαχθέστερους όρους.

Μιλώντας συνολικά για την ΕΕ, εκτίμησε ότι «οι πολιτικές που εφαρμόζονται αυτή τη στιγμή δεν είναι τίποτα άλλο από νεοαποικιακές πολιτικές. Οταν σε βρουν σε αδύνατη θέση, σε βαράνε από πάνω. Και αυτό το θεωρώ, από άποψη αρχής, απαράδεκτο». Πρόσθεσε ότι όλοι«υποσχεθήκαμε στους λαούς, και της Ελλάδας και της Κύπρου, καλύτερες μέρες εντός αυτής της Ενωσης. Και διερωτώμαι: Πού είναι η αλληλεγγύη της Ενωσης; Η καταπίεση υπάρχει, η κοινωνική αδικία διευρύνεται, πληρώνει το τίμημα ο απλός άνθρωπος και κάποιοι κερδοσκοπούν. Αυτή είναι η πραγματικότητα».
Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, είπε ότι «έχουμε προχωρήσει σε συγκλίσεις με τον πρώην ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας και το αν τελικά θα ακυρωθούν και από εμάς - γιατί από τον κ. Ερογλου έχουν ακυρωθεί - στο τέλος της μέρας, δε θα είμαστε πολύ μακριά από την οριστική διχοτόμηση και αυτό και αν θα είναι η τραγωδία για την Κύπρο και την Ελλάδα».

1 σχόλιο:

 1. Και τώρα τί κάνουμε;

  Νεκροψίες...όταν έπρεπε να γίνει διάγνωση κάναμε βόλτες...μιλούσαμε για την "ξεχωριστή περίπτωση της Κύπρου"....δεν θέσαμε ποτέ θέμα εξόδου όσο ήταν καιρός, δεσμευτήκαμε στην τήρηση του μνημονίου που δεν υπογράφουν οι Τροικανοί - επειδή τους στριμώξαμε με την σκληρή διαπραγμάτευση, και επειδή αν δεν είμασταν εμείς τώρα θα είχαμε δύο μνημόνια, όχι ένα - τώρα που τους στριμώξαμε δεν έχουμε κανένα, κλάμα....

  Τί κάνουμε τώρα;

  Αρχίζουμε το μπίρι μπίρι για "την ήττα του νεοφιλελευθερισμού", αφήνουμε έρμαιο τον κυπριακό λαό στην Ένωση και περιμένουμε τις επόμενες εκλογές για μια νέα νικηφόρα πορεία σε συμμαχία με τις "άλλες πατριωτικές δυνάμεις του τόπου"...

  Αν στο μεταξύ, ο οποιοσδήποτε από μας, σας πει να μας παρατήσετε, σίγουρα θα είναι ακραίος, δογματικός και χωρίς ρεαλιστικες προτάσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή