Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

11.2.13

Πριν ζητήσεις την ψήφο μου..

Δαμέ εν Κύπρος αγαπητό ΑΚΕΛ.

Πριν να ζητήσεις την ψήφο μου, οφείλεις να  μου μιλήσεις στη γλώσσα μου, την κυπριακή και να σεβαστείς την ψήφο μου.

Πε μου. Πότε, στο υπ΄αριθμόν ποιό συνέδριον, στη βάση ποιού προσυνεδριακού διαλόγου, στη βάση ποιού κοινωνικού διαλόγου με την ευρύτερη αριστερά, έλαβες μια τόσο σημαντική ιστορική απόφαση για την μετάλλαξη σου σε καθαρόαιμο ευρωκομμουνιστικό κόμμα; Πότε έγινε τούντο συνέδριο, μετά το 2007 που εκαταδίκασες τζαι εκαταψήφισες την συνθήκη της Λισσαβώνας;...

Ποιόν ερώτησες; Ερώτησες τα μέλη σου; Όχι, εν ερώτησες κανένα. Ακόμα τζαι οι μετοχικές εταιρίες πριν συγχωνευτούν με άλλες εταιρίες ρωτούν τους μετόχους τους. Εσύ ποιόν ερώτησες πριν πάρεις τον δρόμο της συγχώνευσης με τον ευρωκομμουνισμό;  Κανένα. Έκαμες συνέδρια για τες "τοπικές ιδιαιτερότητες" που επικαλείσαι μια ζωή και για την "ιστορία του λαϊκού κινήματος Κύπρου" τζαι εκατέληξες πως ήρτεν η ώρα της μετάλλαξης κατά πλειοψηφία; Πότε και πού;

Κανένα δεν ερώτησες. Το Διοικητικό Συμβούλιο που ακόμα ονομάζεται Κεντρική Επιτροπή έκοψεν τζαι έραψεν. Δημοκρατικός Συγκεντρωτισμός ιμίσh! ; Όι, συγνώμη, εν εταιρία τούτη με διευθύνοντες συμβούλους στο ρόλο μελών μιας Κ.Ε.

Γιατί ζητάς την ψήφο μου; Είπε σου κανένας πως εμείς είμαστεν Τσίπρες τζαι Ομπάμιες; Τσίπρες τζαι Ομπάμιες είσαστεν τζαι φαίνεστε. Να πάεις να ζητήσεις που άλλους Τσίπρες την ψήφο τους, που όπως τζαι εσύ, εν γαϊζουν τίποτε - τζαι στα παλιά τους τα παπουτσια - η εθνική τζαι οικονομική ανεξαρτησία της Κύπρου.

Η Ανεξαρτησία της Κύπρου....πότε εξίχασες αγαπητόν ΑΚΕΛ την Ανεξαρτησία τζαι ποιόν ενημέρωσες σε ποιόν συνέδριο;

Που την λύση "Κυπριακής Ιδιοκτησίας" τζαι την ΛΑΜΠΡΗ ΣΤΙΓΜΗ της δήλωσης για τη Διπλή Εισβολή - την Ελληνική με το πραξικόπημα τζαι την Τούρκικη με τον Αττίλα -έφτασες στην καταδίκη της Τουρκίας τζαι του Ερντογάν τζαι στο να κάμνεις quoting τον Σαμαρά μες την Βουλή επειδή υπόγραψες το "ενιαίο αμυντικό δόγμα" που την πίσω πόρτα με την ενέργεια...

Ποιόν ερώτησες που άφησες την Ανεξαρτησία τζαι τον Ευρωσκεπτικισμό στο ντουλάπι της Ιστορίας;

Κανένα δεν ερώτησες.

Γιατί; Ποιός σου είπε ότι η Ιστορία εν ιδιοκτησία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής σου αγαπητό ΑΚΕΛ;

Εν τζαι πολλήν σας μια ψήφος τον πρώτο γυρόν. Ως δαμέ...

31 σχόλια:

  1. Είσαι πολλά θυμωμένη τζιαι ελπίζω να δώκεις τόπον στον θυμόν μεταξύν της πρώτης τζιαι της δεύτερης Κυριακής, διότι για τους ίδιους ακριβώς πολιτικούς λόγους που δηλώνεις ότι θα ψηφήσεις στον πρώτον γυρόν, θα πρέπει να ψηφήσεις τζιαι στον δεύτερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι θυμωμένη, γιατί εγώ μονο το βαρος της συνειδησης μου έχω, εν έχω καμιαν ιστορική ευθυνη για τον τόπο μου, τζαι όμως επίστωνα τους ως την τελευταία ώρα πως έχουν αντιληψη τουντης ευθυνης. Επιστωνα τους πως εν θα εκλώναν που τοσο βασικες αρχες τζαι ούτε γάτα ουτε ζημιά. Πολλές φόρές τζαι παραπανω που εναν ακελικο, έδωσα πίστη σε άτομα τζαι στες αξίες τους μες το ακελ.

      Εν μπορω να ακολουθήσω τούντη μετάλλαξη. Εδεχτήκαμεν τη λύση το 2004 με επίγνωση των ορίων του λόγω της αγάπης μας για τον τόπο μας. Σήμερα όμως τα δεδομενα εν άλλα. Εν ηταν δική μας επιλογή αλλα εν άλλα τα δεδομένα. Οφειλαμεν να μεν παμε με το ρευμα των εξελιξεων τζαι να αντισταθουμεν.

      Δεν ξερω τί γυρευκει το ακελ μες την Ευρωπαική Αριστερά αλλά ούτε τζαι με ενδιαφέρει. Εγώ με τους Τσιπρες είπα το πολλές φορές, εν έχω τίποτε το κοινο να μοιράσω. Απορώ τζιόλας που ήβραν τα κοινά οι ακελικοί που εν μαθημένοι να εν κυπραίοι. Για μενα ο συριζα εν μια αππωμάρα της ευρωπαικής αστικής ταξης μετά το 27% που επιασεν.

      Εννε θεμα των εκλογών. Εν με αφορά έτσι όπως εξελιχτήκαν τα πραματα. Τζαι τουτον εννεν αμαρτία.

      Διαγραφή
    2. Εν έσιει καμιάν ευθύνην το Ακέλ για το τι εν ο Τσίπρας. Τες συγκρούσεις αποφασίζεις τες όταν έχεις μιαν λογικήν πιθανότηταν να τες κερδίσεις. Αλλιώς κάμνεις συντήρηση τζιαι προσπαθείς να μειώσεις τες απώλειες προσπαθώντας να αλλάξεις τες συνθήκες οι οποίες είναι εναντίον σου. Στίλλον στίλλον άνεσην το Ακέλ υπάρχει ακόμα ενώ άλλα κόμματα που εσυγκρουστήκαν σε κακήν ώραν εχαθήκαν, ή εχάσαν την όποιαν παλλαϊκήν προοπτικήν ακόμα τζιαι αν υπάρχουν.

      Αν δεις την κατάστασην στην Κύπρο ανεξάρτητα που τα συναισθήματα που σου προκαλεί η κατάσταση στην Ελλάδα που φαίνεται να έχεις στενή σχέση εν να δεις ότι εν διαφορετικά. Περίμενε τζιαι μετά τες εκλογές πριν να μακαρίσεις την αριστερήν κατεύθυνση του Ακελ. Όσον παραπάνω αριστεροί πιστώσουν το Ακελ με μιαν αριστερήν προοπτικήν, τόσον παραπάνω θα έσει δύναμην μια τέθκια προοπτική. Αν διαλύσει το Ακελ ή αν μείνουν μέσα οι πρώην χτιστάες που εγινίκαν ντιβέλοπερς τζιαι εργολάβοι ποιός εν να ενσαρκώσει ότιδήποτε το αριστερόν; Ο Αναστασιάδης; οξά τρία άτομα ποτζιεί τζιαι ποδά τζιαι θκυό γκρουπούσκουλα που θα έχουν πολλά επαναστατικά προγράμματα αλλά κανέναν να τα ακούει;

      Τέλος πάντων, ο θυμός φέρνει τουλάχιστον συζήτησην.

      Διαγραφή
    3. Μα εμενα εν τζαι κοφτει με που την γραμμη του Τσιπρα. Αν φκαλω εξω δηλαδη τον ίδιο - που εν τζαι αναξιοπρέπεια για ενα σοβαρο ανθρωπο να καθεται να ακουει τον Αλεξη σαν πολιτικό - το γενικό θεωρητικο τζαι πολιτικό οικοδομημα, τζαι οι ανθρωποι που εν γυρών του τζαι εκτισαν τουντη πολιτική, φυσικα έχουν κοινά πολλα με τες διαφαινομενες κατευθυνσεις που επηρεν το κομμα. Εννεν εγω που εχω στενην επαφην με το Τσιπρεικον εν αλλοι...εγω ειμαι εντελως εξω απλος παρατηρητης.

      Εσκεφτηκε κανενας τι θα γινει αν εκλεγει ο Μαλας; Εδεσμευτηκεν για ενα μνημονιο. Ποσο σοβαρον εν τουτον τζαι τί θα γινει σε 6-8 μήνες που θα έρτει αναγκαστικα το νεο μνημονιο; Πιστεφκουν πραγματικα οι ακελικοι ότι με νικη του Μαλα εν θα έρτει;...Τουτα εν καθαρή αφέλεια τζαι ενδειξη μη κατανοησης το λιγότερο για την κατάσταση. Για αυτο εγω δεν προκρίνω τουτην την μορφη αντιστασης όσον αφορα στην οικονομια. Διοτι το αποτελεσμα δεν θα ειναι καλο. Σε ένα χρονο θα ειναι στα υψη η ακρα δεξια τζαι θα εχουμε ασιημες επιπτωσεις όταν θα φκει ψευτης ο Σταυρος.

      Ποιός τα σκεφτεται τουτα; Φαινεται πως ειμαστε καπως σε μιαν υπνωση, τζαι οπωσδηποτε οι λογοι που οδηγησαν το ακελ να θελει ξανα διακαως την προεδρία δεν εν για να μεν ερτει άλλο μνημονιο αλλα μαλλον ειναι καποιοι άλλοι...

      'Ενα καλο, οφειλω να αναγνωρισω μετα βεβαιοτητας στην περιπτωση εκλογης του Μαλα - διοτι το ειδα τζαι επι διακυβερνησης Χριστοφια: ήταν ελεγχομενα τα φαινομενα καταστολης τζαι βιας εκ μερους της αστυνομιας. Αν εκλεγει ο Νικος θα γινουμεν οντως ελλαδα τζαι θα δουμε καθε "μαλλιαρο" που διαμαρτυρεται κακοποιημένο, όπως τζαι εργαζόμενους φυσικά. Τουτον ως διαφορα το αναγνωρίζω.

      Για το γιατι πρεπει να απεξαρτητοποιηθουν οι λαοι που την Ε.Ε τζαι το γιατι ο δρομος που εθκιαλεξεν το ακελ εν λαθος, εν ενα θεμα το οποιο αναλυουμεν εδω τζαι δυο χρονια. Εν περιττον να το ξανααναλυσω. Ο καθενας εσιει πληθωρα πληροφορησης για να ενημερωθει τζαι να σκεφτει σοβαρα το μελλον της χωρας του. Εγω αυτον εκαμα τοσον τζαιρον. Εν με ελκει η Ενωση τουντων κρατων διοτι εν δομημενη σε Ιμπεριαλιστική τζαι Αντεργατική Βαση. Εν θα παλεψω για τουντη Ενωση. Θα παλεψω ενάντια της. Διότι αυτο οφειλω να καμω.

      Διαγραφή
    4. DIS,
      Αποδομείς [πρώτα έγραψα κτίζεις και μετά το άλλαξα] πάνω σ’ ένα εξωπραγματικό σενάριο: την εκλογή Μαλά στην Προεδρία…

      Διαγραφή
  2. Ανευ, έγραψες αρκετές φορες στο μπλογκ σου, πως κάποιοι παρακαλούν/μεν να μεν πάει ο Μαλας δευτερο γυρό για να πιάσει ένα μάθημα το ακελ...κατακρίβειαν αν κάποιοι ηθέλαν/μεν να πιάσει ένα μάθημα το ακελ, θα επαρακαλούσαμεν να φκει πρόεδρος ο Σταύρος! Διότι αν φκει σε ένα χρόνο το ακελ τζαι οι ακελικοί θα είναι δηλωμένοι προδότες στην συνείδηση των κυπραίων. Όπως είπα, μια ψήφος εν τζαι πολλήν....πως μπορεί ένας συνειδητοποιημένος άνθρωπος να ακούει τόσες ψεφκιές για την κριση τζαι τη λύση της από τον υποψήφιο της αριστεράς τζαι να ψηφίζει με ήσυχη την συνείδηση του; Όταν το βασικό συνθημα του Σταύρου είναι "όχι στο δεύτερο μνημόνιο"...αν ήμασταν αυτιστικοί ήταν να έχουμεν τζαι έλεος...

    Καταλάβω τον κομματικό φανατισμό τζαι την ατμόσφαιρα, αλλά εν τζαι εν να γίνουμε σαχλοκούδουνα για μιαν προεκλογική περίοδο...είπα: εμείς Τσίπρες εν είμαστεν τζαι στο κάτω κάτω εμείς εν εξιτιμάσαμεν τζαι κανένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή







  3. Το ΑΚΕΛ έχει πάρει το δρόμο ενός αστικού πολιτικού κόμματος;
    Γιατί θέλει δια πυρός και σιδήρου να κυβερνήσει και πάλι;
    Αν κυβερνήσει και πάλι ποιός θα υπερσπίζεται τους εργαζομένους;
    Γιατί ένα κομμουνιστικό κόμμα διεκδικεί μια θέση σε αστικό πολίτευμα;
    Γιατι αστικοποιείται μέρα με τη μέρα;

    Αυτό που διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας λιγάκι τα άρθρα στα ιστολόγια υπέρ Μαλά, ακούγωντας λίγο τον ΑΣΤΡΑ και διαβάζοντας λίγη Χαραυγή και πληροφορούμενος έτσι στον αέρα τα νέα Προοδευτικής και ΕΔΟΝ είναι το εξής: μέσα στα καλά, που είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν, καλλιεργείται και μια οπορτουνιστική διάθεση που διαβρώνει την κομμουνιστική σκέψη.

    Στη Γνώμη 8/2/2013 http://newgreekcypriot.blogspot.co.uk/2013/02/blog-post_11.html

    “Η λαοθάλασσα της Δευτέρας από προοδευτικούς-δημοκρατικούς πολίτες…”
    και ερωτώ κομμουνιστές είχε;

    επίσης: http://newgreekcypriot.blogspot.co.uk/2013/02/blog-post_9.html

    “Οι υπόλοιποι, όσοι αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο της αριστεράς ή και του κομμουνιστικού, ελευθεριακού ή αναρχικού κινήματος, αλλά δεν βρίσκουν επαρκείς λόγους να δυσκολέψουν το έργο της δωσίλογης κυβέρνησης που ετοιμάζεται, δεν μπορούν να τυγχάνουν εμπιστοσύνης.”

    Αν στους υπόλοιπους είναι και οι κομμουνιστές τότε όλοι οι άλλοι ποιοί έιναι που τυγχάνουν εμπιστοσύνης;

    επιπροσθέτως: http://aneforiwn.blogspot.co.uk/2013/02/262013-2.html

    “Το “βασανιστικό” δίλημμα ενός (ΑΚΕΛικού) Αριστερού”

    και αυτό το δίλημμα από που προκύπτει;
    Ποιό το έδαφος της εμφάνισής του;



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τέλος:
    Τα δύο ΑΛΛΑ του Πρωτοπαπά και η συμφωνία του δημοσιογράφου Μιχάλη Μιχαήλ

    Άκουα τις προάλλες την 18η εκπομπή στον ΑΣΤΡΑ που φιλοξενείτο ο συγγραφέας Βασίλης Πρωτοπαπάς. Μερικά δεύτερα μετά το 33 λεπτό μέχρι και το τέλος του 35΄ λέει τα παρακάτω με την τελική συμφωνία του δημοσιογράφου Μιχάλη Μιχαήλ. http://istorikesdidromes.blogspot.co.uk/2013/01/1950.html

    Β.Π: ...το 55’, υπήρχε ένα ρεύμα το οποίο είχε μια ρητορική για ένωση βεβαίως χωρίς θυσίες χωρίς διακύβευση καμία, κυρίως με αντικομμουνιστική προσέγγιση με ταξικούς όρους ΑΛΛΑ υπήρχε και ένα ρευμα στη δεξιά, το πιο ακραίο τμήμα της δεξιάς, το πιο ριζοσπαστικό που ήταν όμως και πρόθυμο να υποστεί και θυσίες. Είναι αυτό το κομμάτι της δεξιάς , δεν το λέω με αρνητική, όταν λέω το ακραίο κομμάτι δεν το λέω με την έννοια της φασίζουσας έτσι… το λέω με την έννοια μιας ριζοσπαστικής αντίληψης της διεκδίκησης του εθνικού αγώνα που είναι αυτό το κομμάτι που ουσιαστικά που πήρε στα χέρια του την υπόθεση της ΕΟΚΑ, είναι από αυτό το κομμάτι που στρατολογήθηκαν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ και είναι αυτοί που έχασαν την ζωή τους. Το άλλο ρεύμα της δεξιάς δεν διακυνδίνεψε τα κεκτημένα του και διατήρησε τις σχέσεις του με την Αγγλοκρατία, με την άρχουσα τάξη μέχρι και το τέλος της αγγλοκρατίας και της επόμενης μέρας.

    Μ.Μ: Είναι με αυτό που φωνάζει ο Γρίβας κάθε λίγο, άμα διαβάσει κάποιος Τα Απομνημονεύματα του για ‘κείνο το κομμάτι της δεξιάς το ποίο αντιδρά και θέλει να σταματήσει ο αγώνας της ΕΟΚΑ διότι πλήττονται τα συμφέροντα του.

    Β.Π: κοιτα.. αυτό το λέει… δεν το λέει μόνο ο Γρί.., αυτό που λέει ο Γρίβας ο οποίος μπορούμε να του κάνουμε πολύ κριτική σε πάρα πολλά ζητήματα κυρίως πολιτικής κρίσης, εντουτοις ο Γρίβας εκφράζει ακριβώς ένα κομμάτι της μεταεμφυλιακής Ελλάδας της εθνικιστικής προσέγγισης της Κύπρου το οποίο είναι μεν ακραίο, είναι σκληρά αντικομμουνιστικό ΑΛΛΑ είναι και πρόθυμο να πεθάνει για τις ιδέες του

    Μ.Μ: Ναι, αυτό είναι γεγονός, εεε δεν μπορεί να το αμφισητήσει κανένας.

    Τι ιστορική αξία έχει μια τέτοια διαπίστωση;
    Τι δικαιολογεί μια τέτοια επιφύλαξη;
    Γιατί ασκείται στο Γρίβα κυρίως κριτική στις πολιτικές του κρίσεις;
    Τι ακριβώς κατεδαφίζει ή τι ορθώνει κάτι τέτοια ΑΛΛΑ;

    Ο Γρίβας εκφράζει το κομμάτι εκείνο:

    1) της μεταεμφυλιακής Ελλάδας
    2) της εθνικιστικής προσέγγισης της Κύπρου
    3) το ότι είναι ακραίο
    4) και το σκληρά αντικομμουνιστικό

    Αυτές ως προκέιμενες, ας με βοηθήσει κάποιος, πως συμπερένεται έστω με τη μορφή της επιφύλαξης ότι ο Γρίβας είναι αρχικά πρόθυμος να πεθάνει για τις ιδέες του και όχι πρόθυμος αρχικώς και πρωταρχικώς να σκοτώσει για τις ιδέες του; Πως και δεν επιφυλασσόμαστε αρχικά ότι είναι φασίστας;

    Το “είναι μεν… αλλά” του Πρωτοπαπά δηλώνει ακριβώς μια επιφύλαξη του τι ειπώθηκε από τον ίδιο. Οι 4εις προκείμενες δεν αμφισβητούνται από τον ίδιο αλλά τίθενται σε μια δεύτερη μοίρα. Αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο γιατί ακριβώς διαμορφώνει το τι εστί σοσιαλφασισμός.


    Άραγε να ψηφίσω Μαλά ή να φωνάξω ξανά... η Κύπρος χρειάζεται ένα κομμουνιστικό κίνημα;

    και κάτι τελευταιό γιατί το ΑΚΕΛ δεν παραδειγματίζεται από το ΚΚΕ;




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως πάντα, ευχαριστώ για τα σχόλια. Βλέπω πως παρακολουθείς πολυ στενά την κυπριακή πολιτική σκηνή.

      Η δική μου παρατήρηση για τις διαπιστώσεις από το μπλογκ του Νέου Ελληνοκύπριου για το ποιός τυγχάνει εμπιστοσύνης και ποιός όχι είναι πολύ απλές: Ο Νέος ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των σοσιαλδημοκρατών ακελικών που μεταξύ των κομμουνιστών και των εθνικιστών θα διαλέξει το δεύτερο. Ήδη το έχει διαλέξει και θα το δεις στο 2ο γύρο των εκλογών. Αν το ακελ προκρίνει μια συνεργασία με τις δυνάμεις του Λιλλήκα, ο Νέος θα το υποστηρίξει με όλη του την ψυχή. Κάτω από ακραίες πολιτικές συνθήκες οι κάθε "Νέοι" δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι δοσίλογοι κατά των κομμουνιστών. Μπορεί και να είμαστε τυχεροί που ακόμα δεν έχουμε ένα Κ.Κ.Κ. Γιατί αν είχαμε θα είμασταν υπό καταδίωξη χωρίς αμφιβολία. Στο μέλλον θα το ζήσουμε και αυτό. Δεν ξέρω ο συγκεκριμένος "Νεος" τί θα πράξει τότε, πάντως η σύσταση αυτών των ανθρώπων καθώς και οι πολιτικές τους εμμονές εκεί οδηγούν.

      Γιατί το ακελ δεν παραδειγματίζεται από το ΚΚΕ. Διότι το ακελ θεωρεί εχθρικό αυτό που επιδιώκει και αυτό που αντιπροσωπεύει το ΚΚΕ.

      Διαγραφή
    2. Θου κύριε!

      Φίλε fristuti θα σε παρακαλούσα, αν θέλεις πραγματικά να μάθεις τι προσωπικά πιστεύω και ελπίζω, να μην ακους την οικοδέσποινα του μπλογκ γιατί προφανώς με διαβάλλει και μάλιστα απρόκλητα.

      Υπάρχουν φίλε αριστερές κι "αριστερές' προσεγγίσεις στο θέμα, πχ, ένας πρώην ακελικός που στηρίζει Αναστασιάδη γράφει τα εξής στην Αλήθεια:

      «Χριστόφια, go home… Και, stay home... Σύντροφε, αν δεν το έχεις προσέξει το χέρι που σου δείχνει το δρόμο είναι το αριστερό χέρι. Είναι σημαδιακό. Είναι του αριστερού οικοδόμου που έριξες στην ανεργία, του αριστερού φοιτητή που τερμάτισες τις σπουδές, του αριστερού συνταξιούχου που περιμένει το τσεκούδι να συμπληρώσει το ενοίκιό του.»
      «…σε αυτές τις εκλογές η ελεύθερα και κυπριακά σκεφτόμενη Αριστερά θα πάρει πολιτική απόφαση για το συμφέρον της Κύπρου. Η επιλογή Αναστασιάδη είναι συνειδητή πολιτική απόφαση...Αυτή η ελεύθερα σκεφτόμενη Αριστερά, θα πρέπει να σταθεί
      στο πλευρό του Νίκου Αναστασιάδη. Είναι βέβαιο ότι ο Αναστασιάδης θα εκτιμήσει, θα σεβαστεί και θα αξιοποιήσει τον κάθε ικανό να συμβάλει στις προσπάθειες αναστύλωσης του κράτους ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης, όπως έπραξε και ο Κληρίδης"

      Οπότε καταλαβαίνεις πως υπάρχουν τρόποι και τρόποι να δηλώσει κάποιος της "αριστερότητά" του. Ακόμα και με το να ψηφίσει (και να αρθρογραφει υπερ του) Αναστασιάδη!

      Σε γενικές γραμμές, ότι δηλώσεις είσαι! Κομμουνιστής; Κομμουνιστής!
      Ο καθένας με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια...

      Διαγραφή
  5. Ότι μπορώ κάνω μια και δεν ζω στη Κύπρο.

    Ωραία, με διαφώτισες πλήρως για το τι εστί Νέος, τώρα δεν έχω αμφιβολίες και ερωτήσεις σχετικά με αυτό το ιστολόγιο.

    "Διότι το ακελ θεωρεί εχθρικό αυτό που επιδιώκει και αυτό που αντιπροσωπεύει το ΚΚΕ." προσπαθούσα να μην το πιστέψω με το να κλέινω τα μάτια μια δύο τρείς αλλά τι κορόϊδο ήμουν.

    "Μπορεί και να είμαστε τυχεροί που ακόμα δεν έχουμε ένα Κ.Κ.Κ. Γιατί αν είχαμε θα είμασταν υπό καταδίωξη χωρίς αμφιβολία. Στο μέλλον θα το ζήσουμε και αυτό." έχεις απόλυτο δίκαιο....


    Να σαι καλά
    συνέχισε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :-) α καλά...
      Η διάγνωση της "δόκτορος" είναι αρκετή ε;
      Ρε τι τραβάμε και δεν το μαρτυράμε...
      θα ήταν πάντως πιο διαλεκτικό εκ μέρους σου, καθότι "κομμουνιστής", να διάβαζες αρκετές αναρτήσεις του ιστολογίου ή και να μιλούσες με τον ίδιο τον "νέο" πριν "καταλήξεις" σε απόλυτα συμπεράσματα για όσα φανταστικά και άτοπα μου καταλογίζει η κυρία.

      Αλλά μάλλον δεν έχεις και πολύ χρόνο, σε απασχολούν προφανώς τα καθήκοντα της επανάστασης!

      Πάντως είμαι στη διάθεσή σου όποτε θελεις για μια εις βάθος συζήτηση. Όχι εδώ φυσικά.

      Διαγραφή
    2. Πάντως η δόκτορ ακόμα να χαζέψει σε τέθκοιο βαθμό ώστε να λειτουργεί σαν κράχτης του οποιουδήποτε λογοκρίνοντας τες απόψεις των άλλων. Τουτον εν κατι που αποκτιέται με την εμπειρία, όχι της επαναστασης, αλλά της ζωής αγαπητέ μου Στέλιο. Ότι μου έδειξες ως τωρά με αυτον κρίνω για το τί μπορεί να κάμεις παρακατω...τα υπολοιπα εν ζητημα της δικής σου ελεύθερης βούλησης.

      Διαγραφή
    3. Ναι, δεν έχεις χαντέψει, αλλά παρουσιάζεις φανταστικά μελλοντικά σενάρια στα οποία από τη μια είναι οι κομμουνιστές, από την άλλη οι εθνικιστές, και το Ακέλ στη μέση που επιλέγει τελικά τους δεύτερους!

      Αν αυτό είναι πολιτική σκέψη και ανάλυση αξιώσεων...πάω πάσο.

      Ούτε με τα πραγματικά δεδομένα τελικά δεν μπορούμε να μιλάμε; Τι χρειαζόμαστε τα φανταστικά σενάρια;

      Δεν θα προβώ σε χαρακτηρισμούς, νομίζω όσοι έχουν διαβάσει τα σχόλια έχουν καταλάβει τι παίζει στα μυαλά του καθ ενός.


      Διαγραφή
  6. Πωπωπώ! Πήρε φωτιά το Blog, γι’ αυτό κι εγώ θα αποφύγω να ρίξω κι άλλο λάδι! Όμως DIS, δεν κατάλαβα τους λόγους για την τωρινή [αφοριστική κι απρόκλητη] επίθεση σου κατά του Νέου… Από πού κι ως πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι ο Νέος «μεταξύ των κομμουνιστών και των εθνικιστών θα διαλέξει το δεύτερο». Εν τζι’ έχουμε κάποιο κομμουνιστή υποψήφιο; Οξά εν τζιαι τούτοι [πιο κάτω] εθνικιστές;
    1. http://thetrim1.blogspot.com/2013/02/blog-post_12.html#!/2013/02/blog-post_12.html
    2. http://cypolitics2013.blogspot.com/2013/02/blog-post.html
    3. http://erascy.blogspot.com/2013/02/blog-post_2034.html

    ************************
    Fristuti,
    Επειδή έκαμες αναφορά σε συγκεκριμένη ανάρτηση μου να [ΣΟΥ] πω δκυο λόγια:
    Το κείμενο μου με τίτλο “Το “βασανιστικό” δίλημμα ενός (ΑΚΕΛικού) Αριστερού” είναι βασικά σατιρικό. Σκοπός του είναι να σατιρίσει, να αποδομήσει και να απορρίψει το τεχνητό, άκαιρο και εξωπραγματικό ερώτημα που τίθεται από “οχτρούς”, φίλους και “φίλους” για το «τι θα κάμει το ΑΚΕΛ αν ο Μαλάς δεν περάσει τον δεύτερο γύρο»… Κι έχω εξηγήσει στην ανάρτηση μου με αρ. 5/2013 ποιοι υποβάλλουν αυτό το ερώτημα. [Μεταξύ αυτών και η Disdaimona]…
    Από το κείμενο της ανάρτησης μου [στην οποία παραπέμπεις] συνάγεται σαφώς ότι ΕΓΩ [σε τέτοιο ακραίο σενάριο] πάω για άκυρο, λευκό, ή αποχή!
    Κι όπως η ίδια η Disdaimona έχει επί ουκ ολίγες φορές, στο χώρο του ΑΚΕΛ υπάρχουν πολλοί που είναι κομμουνιστές, ενώ μέσα στον κόσμο της κυπριακής Αριστεράς υπάρχει ένας μεγάλος σεβασμός για το ΚΚΕ! Προσωπικά δεν θεωρώ το εαυτό μου κομμουνιστή [μεγάλη κουβέντα το να είσαι και να συμπεριφέρεσαι ως Κομμουνιστής], όμως πουθενά δεν θα βρεις κείμενο μου απαξιωτικό [κριτικό ΝΑΙ, αλλά αποδομητικό κι απαξιωτικό ΟΧΙ!] για το ΚΚΕ… Και δεν μπορούμε ΟΛΟΙ να είμαστε Κομμουνιστές, όμως καλό είναι όταν διαλεγόμαστε να ο κάνουμε διαλεκτικά, [λαμβάνοντας υπ’ όψη όλες τις προσλαμβάνουσες]. Κανένας ΜΑΣ δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νεε, με όλο το σεβασμό δεν διαφαίνεται ότι σε διαβάλλει και μάλιστα απρόκλητα. Αυτό που μπορώ να ισχυριστώ βάσει της αρθρογραφίας σου είναι ότι με βρίσκουν σύμφωνο με την οικοδέσποινα. Αυτό δεν είναι άποψη που γεννήθηκε γιατί μου υποδήχθηκε αλλά σε παρακολουθώ καιρό τώρα. Απλά το ένα φέρνει το άλλο και επιβεβαιώνομαι δυστυχώς. Τα περί ηρωνικών σχολίων δεν θα παίξω μαζί σου απλά άρχισε να απαντάς, αν το έχεις ανάγκη, στις αφελείς απορίες μου στο πρώτο μου σχόλιο. Όσο για την εις βάθος συζήτηση καλώς να το φέρει η μοίρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σα να άργησες λιγάκι φίλε μου να δείξεις "όλο τον σεβασμό" αλλά ας είναι...
      Η τοποθέτησή σου "Ωραία, με διαφώτισες πλήρως για το τι εστί Νέος, τώρα δεν έχω αμφιβολίες και ερωτήσεις σχετικά με αυτό το ιστολόγιο" δεν δείχνει να σχημάτισες μόνος σου την όποια εντύπωση.

      Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά δεν αναγνωρίζω σε κανένα, ούτε στον ίδιο τον εαυτό μου φυσικά, την ιδιότητα του κομμουνιστή, επειδή απλά το ισχυρίζεται.

      Επίσης, δεν νομίζω κανένας να μπορεί να ισχυριστεί ότι κατέχει τη σωστή "επαναστατική φόρμουλα" στις δοσμένες συνθήκες, ή ένα "μάνιουαλ του καλού αριστερού" ας πούμε, το οποίο να το εφαρμόζει σε όλες τις περιπτώσεις.

      Με την οικοδέσποινα εδώ διαφωνώ, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Θεωρώ επίσης τις απόψεις της επιζήμιες και αποπροσανατολιστικές, και το ίδιο μάλλον ισχύει και αντίστροφα.
      Η διαφορά είναι ότι μαζί της διαφωνεί κόσμος και κοσμάκης, ιδιαίτερα δε τα πιο ισχυρά μέλη της εναλλακτικής-αριστερής μπλογκερικής κοινότητας στην Κύπρο, πάντα φυσικά σχετικά με το πως πρέπει να αντικρυστούν οι επόμενες εκλογές αλλά και γενικά για το "τι κάνουμε"...
      Το οξύμωρο είναι πως μόνο εγώ δέχομαι αυτού του είδους τις επιθέσεις εκ μέρους της, ενώ οι υπόλοιποι που συμφωνούν μαζί μου σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, απολαμβάνουν του σεβασμού της!
      Αυτοί, δεν είναι κρυφοεθνικιστές ούτε και αντικομμουνιστές, ούτε και δοσίλογοι...
      Αν δεν είναι αυτά προσβολές και διαβολή, τότε τι είναι;

      Όπως και να έχει, ο καθ ένας δείχνει και από που έρχεται, και προς τα που πηγαίνει.

      Διαγραφή
    2. τα πιο ισχυρα μέλη της μπλογκοσφαιρας που χαίρουν του σεβασμού μου ποιοί είναι; ο Λινοπάμπακος; να σου εξηγήσω γιατί σέβομαι τον Λινοπάμπακο. Γιατί του χρωστώ κάτι συγκεκριμένο. Όταν ο Καστρο υποτήριξε το Κανταφι και εγω δεν εκατάλαβα γιατί, μου έδωσε ένα κλειδί....εκείνο το κλειδί άνοιξε πολλές πόρτες από τις σημερινές μου θέσεις....αυτό του το χρωστώ ακόμα κι αν εκείνο το κλειδί ο ίδιος σημερα το έχει πετάξει....

      Κατα τα λοιπά, σε ανθρωπινη βάση - τίποτε το ανθρωπινο δεν μου είναι ξένο. Και εσένα και τον Λινό και τον κάθε άνθρωπο, αν έρθει η ώρα και η στιγμή, θα σας υπερασπιστώ σαν φίλους χωρίς διάκριση.

      Για την προσκόλληση στη σοσιαλδημοκρατια σας θεωρώ απέναντι μου όπως επίσης για την λογοκρισία της αντίθετης αποψης. Και τους δυο στον ίδιο βαθμό.

      Διαγραφή
  8. ΚΚΕ και Κύπρος
    http://www.902.gr/eidisi/politiki/9321/papariga-energopoieitai-i-triada-ee-ekt-dnt-gia-na-valoyn-sto-heri-toys#/0

    Για όσους θέλουν να παρουσιάζονται ως τοποτηρητές του ΚΚΕ στο νησί...Καμία σχέση φυσικά.

    έχει σημασία να μην εκλεγεί ο άνθρωπος της τρόικας. Αυτή είναι η διαλεκτική-αριστερή ανάλυση.

    "Αυτό θα είναι ίσως και το μνημόνιο που ευελπιστούν να υπογραφεί, εάν βεβαίως μετά τις εκλογές έχουν άνθρωπο και ανθρώπους της δικής τους επιλογής. Πράγμα που σημαίνει ότι θα δυσκολευτεί ακόμα περισσότερο και το Κυπριακό, διότι προσπαθούν να τα συνδέσουν."

    Δεν ξέρω αν ο φίλος μας πιο πάνω θεωρεί πιο έγκυρη την οικοδέσποινα και όχι την Παπαρήγα φυσικά...αλλά παίζει κι αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικαιολόγα το τζιαι τούτο Νέε.
      ''Την πρόθεσή του να κυβερνήσει με μια κυβέρνηση εθνικού συνασπισμού, με πρόσωπα από την αριστερά μέχρι και τη δεξιά, εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς,''
      http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=122787

      Ναι καλό, εν η αποχή που τροφοδοτεί τους εθνικιστές, έννεν το 1/3 των Ακελικών που θα ψηφίσει Λιλλήκα.
      Την εποχή που πολλής κόσμος θέλει σύγκρουση, εσείς συνεχίζετε απτόητοι με αστική ''υπευθυνότητα'' και οδηγάτε τον κόσμο στην αγκαλία της ακροδεξιάς. Σας στηρίξαμε όταν έπρεπε (βλ. Μαρί) άλλα ως εδώ. Οι ευθύνες σας για το λιώσιμο των συμφερόντων της εργατικής τάξης είναι εγκληματικές. Το ότι δεν μπορείτε να το καταλάβετε δείχνει πόσο έχετε παρατήσει την θεωρία. Τι τους πιάνετε στο στόμα τους μαρξισμούς και τις διαλεκτικές; Αφού δεν τους θέλετε πλέον, και θεωρείτε ότι η ταξική σύγκρουση, το προλεταριάτο είναι πράματα ξεπερασμένα. Ποιος ευρωκομμουνισμός που λαλεί η Δις; Είστε φιλελεύθεροι και το ξέρετε καλά, και περιμένετε πως και πως να ''βγείτε απ την ντουλάπα''.
      Ετελείωσατε, αλλά ακόμα να το καταλάβετε. Εν για σας που έπρεπε να το πει τζίνος ο Ζίζεκ, οι για το ΚΚΕ

      Διαγραφή
  9. Anef_Oriwn

    “ενώ μέσα στον κόσμο της κυπριακής Αριστεράς υπάρχει ένας μεγάλος σεβασμός για το ΚΚΕ!” δεν το αμφισβήτησε κανείς και είναι πράγματι αλήθεια.

    “Προσωπικά δεν θεωρώ το εαυτό μου κομμουνιστή [μεγάλη κουβέντα το να είσαι και να συμπεριφέρεσαι ως Κομμουνιστής], όμως πουθενά δεν θα βρεις κείμενο μου απαξιωτικό [κριτικό ΝΑΙ, αλλά αποδομητικό κι απαξιωτικό ΟΧΙ!] για το ΚΚΕ…” δεν είπα κάτι τέτοιο και δεν σε κατηγορώ για κάτι τέτοιο.

    “Προσωπικά δεν θεωρώ το εαυτό μου κομμουνιστή” – αυτό ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω σε εννοιολογικό περιεχόμενο εξηγούμαι. Το “προσωπικά” το “θεωρώ”, “ο εαυτός” και “κομμουνιστής” είναι λίγο περίεργο να μπαίνουν σε μια πρόταση.
    Ταυτόχρονα όμως το ότι δεν θα βρώ πουθενά κείμενο σου απαξιωτικό για το ΚΚΕ… τι λέει; Εξήγησε αν έχεις την καλοσύνη.

    “το τεχνητό, άκαιρο και εξωπραγματικό ερώτημα που τίθεται από “οχτρούς”, φίλους και “φίλους” για το «τι θα κάμει το ΑΚΕΛ αν ο Μαλάς δεν περάσει τον δεύτερο γύρο»… Αν είναι τεχνητό, άκαιρο και εξωπραγματικό ερώτημα, αφού όπως λές Κανένας ΜΑΣ δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια… μην είσαι και τόσο σίγουρος. Το ότι το ερώτημα τίθεται μπορεί να το δεί κάποιος και πέρα από τη μεθόδευση του επιτελείου Λιλλήκα. Αλλά το βασικό ερώτημα σε αυτήν τη περίπτωση είναι ότι αν το δίλημμα βασανίζει εν τέλει ένα κομμουνιστή ή ένα προοδευτικό-δημοκρατικό πολίτη που ακροβατεί μεταξύ Λιλλήκα και Μαλά. Αν ισχυεί το δεύτερο δεν σε προβληματίζει;

    “Και δεν μπορούμε ΟΛΟΙ να είμαστε Κομμουνιστές” τουλαχιστόν τα κομμουνιστικά κόμματα;



    νεος ελληνοκυπριος

    "Ωραία, με διαφώτισες πλήρως για το τι εστί Νέος, τώρα δεν έχω αμφιβολίες και ερωτήσεις σχετικά με αυτό το ιστολόγιο"

    Μα ακριβώς είναι διαφωτηστικό και όχι αποκαλυπτικό το συμβάν. Το ότι δεν έχω αμφιβολίες και ερωτήσεις σχετικά με το ιστολόγιο, αυτό δεν γνωρίζω ποιό θα έπρεπε να προβληματίσει. Μπορεί στο μέλλον να έχω, τώρα δεν έχω.
    Πέστε μου σας παρακαλώ αφού μάλλον εσείς πρέπει να γνωρίζετε καλύτερα, τι ιδιότητα έχει ένας κομμουνιστής που απλά το ισχυρίζεται και ένας που δεν το ισχυρίζεται και είναι. Με άλλα λόγια τι κάνει ένα κομμουνιστή κομμουνιστή; Και αν η φαντασία μου θέλει να οργιάσει πέστε μας σας παρακαλώ αν όλοι είμασταν κομμουνιστές τι ιδιότητες θα είχαμε;


    “Αυτό θα είναι ίσως και το μνημόνιο που ευελπιστούν να υπογραφεί, εάν βεβαίως μετά τις εκλογές έχουν άνθρωπο και ανθρώπους της δικής τους επιλογής.” Αυτό λέει η Παπαρήγα δηλαδή ακόμα και μετά τις εκλογές (άνευ νικητή και ηττημένου) έαν έχουν άνθρωπο και ανθρώπους της δικής τους επιλογής θα υπογραφεί. Όχι αν έχουν το πρόεδρο ή την κυβέρνηση αλλά άνθρωπο και ανθρώπους.


    Και σας ρωτώ ευθέως, μια όξυνση εσωτερικώς του ΑΚΕΛ και μια διάσπαση σε ένα Κ.Κ.Κ. θα σας έβρισκε σύμφωνους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σου απαντώ εγώ Ανευ. Το ΑΚΕΛ δεν είναι ικανό να γεννήσει ένα Κ.Κ.Κ. Το ΑΚΕΛ είναι ένα κόμμα στο οποίο κοφκει τζαι ραφκει μια ΚΕ στην οποία κανένας δεν τολμά να πει κιχ ούτε στον Δημήτρη, ουτε στον Κατσουρίδη. Απόδειξη η πλειοψηφική υποστηριξη στον Μαλα καθώς και η ομοφωνία για τα μνημονιακα νομοσχέδια. Ασε ότι η Κ.Ε μπορει να μεν αντιλαμβανεται ουτε η ιδια τί συμβαινει.

    Ψεμματα δεν θα λαλούμεν.

    Ένα Κ.Κ.Κ είναι το μόνο φως που μπορεί να δει αυτός ο τόπος. Όχι για τιποτε άλλο, αλλά γιατί χωρίς μια συλλογική καθοδήγηση, έστω και ελαχιστης ισχύος, ο κοσμος θα διασπαρτεί πολύ πιο εύκολα σε εθνικιστικές και λαικίστικες συλλογικότητες που ευνοούνται και απο τον ατομικισμό και τον αστισμό των νεοκυπρίων.

    Προσωπικα μου ειναι αδιαφορο αν θα διασπαστει ή όχι το ακελ. Και να διασπαστεί είναι θέμα αρχής, ότι τα άτομα που την κρισιμη ώρα δεν έφεραν αντίσταση, δεν είναι άμοιρα ευθυνών, ώστε απλά να κάμουν ένα άλλο κόμμα, και ούτε γάτα ούτε ζημια...



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορεί να είναι αδιάφορο. Δεν πρόκειται τόσο για άτομα, στελεχη κτλ που θα παν αλλού, είναι ότι το Ακελ έχει στα χέρια του όλες τις οργανώσεις της εργατικής τάξης, της οργανωμένης εργατικής τάξης, σε όλα τα επίπεδα (σωματεία, συνδικάτα, νεολαίες κτλ). Και χωρίς διάσπαση δεν πρόκειται να απελευθερώσουν τις δυνάμεις τους. Ενα κόμμα, μια κομμουνιστική πολιτική οργάνωση, δεν μπορεί να πατάει στο κενό, χωρίς άμεσους δεσμούς με οργανωμένη εργατική τάξη. Αλλίως δεν θα είναι κόμμα αλλά σέχτα διανούμενων.

      Διαγραφή
    2. συμφωνώ κατά λέξη.

      απλα δεν έχω κανένα δικαίωμα να μιλώ εκ μέρους των ακελικών και για να είμαι ειλικρινής είδα και μια μεγάλη ικανότητα ενσωμάτωσης η οποία για μένα ήταν άκρως απογοητευτική.

      Διαγραφή
  11. Συμφωνώ ότι το ΑΚΕΛ ως τέτοιο δεν είναι ικανό να γεννήσει ένα Κ.Κ.Κ. και συμφωνώ ότι δεν είναι άμοιρα ευθυνών τα άτομα που στην κρίσιμη ώρα ήταν πέρα δώθε. Μα ακριβώς και καλά το λές οτι δεν είναι θέμα ενός απλά να δημιουργηθεί άλλο ένα κόμμα. Διεσθάνομαι όμως ότι μια δημιουργία ενός Κ.Κ.Κ. δεν θα είναι γέννηση αλλά μια ρήξη. Μια ασυνέχεια δηλαδή του τι υφίσταται που θα αναδείξει συν τοις άλλοις και την συνεχιζόμενη αστικοποίηση του ΑΚΕΛ, που όπως λες και είμαι σίγουρος, ότι η Κ.Ε δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Ένα Κ.Κ.Κ. δεν θα πρέπει να έχει ως βασικό του συστατικό απλά μια διάσπαση από το ΑΚΕΛ αλλά σίγουρα θα προκύψει αυτή, εκ των υστέρων πάντα.

    Η ερώτησή μου “Και σας ρωτώ ευθέως, μια όξυνση εσωτερικώς του ΑΚΕΛ και μια διάσπαση σε ένα Κ.Κ.Κ. θα σας έβρισκε σύμφωνους;” ήταν εμμέσως πλην σαφώς προορισμένη στους αστικοποιημένους Ακελικούς που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δούν ότι το ΑΚΕΛ δεν πρέπει να κερδίσει τις εκλογές αλλά και ούτε να πάρει τον αστικό ρόλο μιας αντιπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δικό μου λάθος, νόμιζα ρωτά ο Ανευ.

      δεν ξέρω τί νομίζει ο ίδιος για αυτό το ενδεχόμενο.

      Διαγραφή
  12. DIS,
    Εγώ άλλα ρώτησα!

    Όμως θα επαναλάβω ότι τα ζητήματα που τίθενται αυτήν ταύτη τη στιγμή [χρονική περίοδο] είναι άκαιρα [όχι όμως άκυρα]… Προσωπικά θα ασχοληθώ με μια σειρά ζητημάτων [που με απασχολούν εδώ και καιρό ή και που έχουν τεθεί κι εδώ αλλά και αλλού] μετά τις εκλογές! [Δεν είμαστε και προ Οκτωβριανή Επανάστασης για να πάρουμε άμεσα καίριες και καθοριστικές αποφάσεις! Εξ άλλου πρακτικά ΔΕΝ μπορεί να γίνει αυτό]…
    Σχολιάζοντας όμως την τοποθέτηση του Fristuti [ο οποίος πέρασε από «τις αφελείς απορίες του στο πρώτο του σχόλιο» και σε τοποθετήσεις], «το ΑΚΕΛ δεν πρέπει να κερδίσει τις εκλογές αλλά και ούτε να πάρει τον αστικό ρόλο μιας αντιπολίτευσης», θα πω ότι για κάποιους από εμάς ΔΕΝ είναι τούτο το ζητούμενο, αλλά αυτό που καταθέτει κι ο Aceras στο δεύτερο σχόλιο του πιο πάνω:
    «Όσον παραπάνω αριστεροί πιστώσουν το Ακελ με μιαν αριστερήν προοπτικήν, τόσον παραπάνω θα έσει δύναμην μια τέθκια προοπτική. Αν διαλύσει το Ακελ ή αν μείνουν μέσα οι πρώην χτιστάες που εγινίκαν ντιβέλοπερς τζιαι εργολάβοι ποιός εν να ενσαρκώσει ότιδήποτε το αριστερόν; Ο Αναστασιάδης; οξά τρία άτομα ποτζιεί τζιαι ποδά τζιαι θκυό γκρουπούσκουλα που θα έχουν πολλά επαναστατικά προγράμματα αλλά κανέναν να τα ακούει…» [Αυτό ως σχόλιο και για το χαιρέκακο σχόλιο του Malandro «Ετελείωσατε…»
    Απ’ εκεί και περά κι όπως λέμε και στην κυπριακή, «αν εν μήλον εν ν’ ανθίσει» [η προοπτική και η δυνατότητα δημιουργίας κι ανάπτυξης ενός Κομμουνιστικού Κόμματος στην Κύπρο]… Να προσέξουν όμως οι ιδρυτές να του να μην το κάμουν μια «σέχτα διανοούμενων», όπως λέει κι ο Malandro, πιο πάνω, που θα αναλώνεται «στους μαρξισμούς και τις διαλεκτικές»
    Αγαπητέ Fristuti, αναφορικά με τα υπόλοιπα επιμέρους ερωτήματα σου, λίγο συγχυσμένα τα λες και κάποια πράγματα δεν τα κατάλαβα. Ίσως επανέλθω γιατί δεν έχω χρόνο τώρα όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για προβλήματα με «τον ατομικισμό και τον αστισμό των νεοκυπρίων» και να θεωρούμε ότι το ΑΚΕΛ θα παρέμενε ανεπηρέαστο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  13. Αγαπητέ Anef_Oriwn

    Το αν θ' περιμένουμε στωικά αριστεροί άνθρωποι να φυτρώσει ένα Κ.Κ τότε έχω την εντύπωση ότι μπερδεύεις τη δημιουργία αστικών κινημάτων (βλ. αγανακτισμένοι) με ένα κομμουνιστικό κίνημα.

    Αν πάλι ο αστισμός και ο ατομικισμός διαβρώνει ένα Κ.Κ τότε η ευθύνη βρίσκεται στο Κ.Κ και σε αυτή τη περίπτωση στο ΑΚΕΛ.

    "Όσον παραπάνω αριστεροί πιστώσουν το Ακελ με μιαν αριστερήν προοπτικήν, τόσον παραπάνω θα έσει δύναμην μια τέθκια προοπτική." Το ζητούμενο δηλαδή για να καταλάβω είναι ποσοτικό? Αυτή η εισροή "αριστερών" και αριστερών είναι έχω την εντύπωση προβληματική και επικίνδυνη ως προς την στάση που θα πάρει στους αγώνες για τον ένα και μοναδικό στόχο... τη λαϊκή εξουσία.


    "Όμως θα επαναλάβω ότι τα ζητήματα που τίθενται αυτήν ταύτη τη στιγμή [χρονική περίοδο] είναι άκαιρα [όχι όμως άκυρα]… Προσωπικά θα ασχοληθώ με μια σειρά ζητημάτων [που με απασχολούν εδώ και καιρό ή και που έχουν τεθεί κι εδώ αλλά και αλλού] μετά τις εκλογές!" Εξήγησε μου το αυτό αν έχεις την καλοσύνη.

    Γιατί μπροστά στις εκλογές τρέμει η Ακελική αστική τάξη και η μαρξιστική θεωρία πάει για άλλα; Το χειρότερο όμως που θα συμβεί είναι όταν πλέον η επίσημη αστική τάξη πάρει την εξουσία αύριο και αρχίζει να αφαιμάσσει το λαό να ξεφυτρώσουν στο ΑΚΕΛ και θυμηθούν τις μαρξιστικές τους ρίζες και τις διαλεκτικές τους ονειρώξεις. Μα το ζητούμενο είναι επι τω έργω. "Δεν μετακινείται δηλαδή η διανόηση, αλλά ο ρόλος της τάξης με την οποία αυτή συνδέεται" ( http://leninreloaded.blogspot.co.uk/2012/10/blog-post_8431.html να με συγχωρά ο Lenin Reloaded που το δανείστικα). Με άλλα λόγια η «σέχτα διανοούμενων», που θα αναλώνεται «στους μαρξισμούς και τις διαλεκτικές»…" είναι ήδη οι αστοί διανοούμενοι που δεν θα θελήσουν να είναι ούτε ιδρυτές αλλά ούτε και στελέχοι γιατί θα χάσουν από τον διανοουμενισμό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Fristuti,

    Αλλά λόγια ν’ αγαπιόμαστε! Για να θυμηθούμε και τον Ποιητή [τον Βάρναλη] ένα Κομμουνιστικό Κόμμα είναι «τέκνο της οργής κι ώριμο τέκνο της ανάγκης»! Γι’ αυτό και δεν μπορούμε να κάνουμε μηχανικά συγκρίσεις με τα ελληνικά δρώμενα ή να μεταφέρουμε και πάλι μηχανιστικά εμπειρίες από την Ελλάδα στην Κύπρο και να χρησιμοποιούμε λέξεις anef_ περιεχομένου όπως «Ακελική αστική τάξη»… Και για ποια «σέχτα διανοούμενων», μιλάς ρε Φίλε, αναφερόμενος στα κυπριακά πολιτικά δρώμενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  15. “Και για ποια «σέχτα διανοούμενων», μιλάς?” Αυτή αν υπάρχει μάλλον θα ξεφυτρώσει μετεκλογικά στο ΑΚΕΛ και θα αρχίσει τις μαρξιστικές τις αυτοκριτικές. Είναι αυτοί που ένα Κ.Κ. τους είναι εχθρικό.

    Η “Ακελική αστική τάξη “ είναι αυτή που ξέχασε την κομμουνιστική της μάσκα και ξεγυμνώθηκε, σαν να ο κομμουνιστής να χρειάζεται μάσκες. Ξέρουμε καλά ποιοί είναι αυτοί που φοράνε μάσκες… οι αστοί, έτσι για να βοηθήσω και οι κάθε οπορτουνιστές “σύντροφοί” τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν κακολόγησε το ΚΚΕ ο Άνευ. Απλά, όταν είδε τα δύσκολα μεταμορφώθηκε σε συριζο-αναρχομπάχαλο και έγραψε ότι το ΠΑΜΕ προστάτευε τη Βουλή απ' τους αγανακτίστας:

      http://leninreloaded.blogspot.com/2012/12/lenin-reloaded_12.html?showComment=1355347885514#c3257387894097861303

      Πάντως συμφωνώ ότι δεν πρέπει να εξάγονται μηχανικά συμπεράσματα απ' την Ελλάδα για το τι θα συμβεί στην Κύπρο. Η Ιρλανδία, όπου τα μνημονιακά μέτρα δεν βρήκαν κανένα ΚΚ απέναντι είναι πολύ καλύτερο παράδειγμα των πολιτικών συσχετισμών από ό,τι η Ελλάδα. Στο οικονομικό δε κομμάτι, η δική μου εκτίμηση είναι ότι τα πράγματα στην Κύπρο θα εξελιχθούν χειρότερα και πιο γρήγορα από ό,τι στην Ελλάδα.

      Διαγραφή