Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

14.2.13

O Αναστασιάδης υπόσχεται μείωση θητείας και μισθοφορικό στρατό. Γιατί;


ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΕ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ!

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ-ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ-ΝΑΤΟ: Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ

Όπως  όλα δείχνουν ο Νίκος Αναστασιάδης αποτελεί τη βασική πολιτική επιλογή για το ελληνοκυπριακό αστικό κατεστημένο αυτή την περίοδο. Οι προτάσεις του επομένως για την αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς και τις διεθνείς συμμαχίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, με επίκεντρο τον Στρατό, όχι μόνο θα αποτελέσουν τις βασικές κυβερνητικές κατευθύνσεις, αλλά ταυτόχρονα αποκαλύπτουν και τις βασικές επιλογές.

Τελικά, η ίδια, η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων και ο τρόπος που γίνεται, όχι μόνο δεν εκπληρώνουν τις προσδοκίες ανόδου του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, αλλά προκαλούν την όξυνση της πολεμικής έντασης στην περιοχή και απαιτούν τρομακτικές θυσίες από τον κόσμο της εργασίας.  Μάλιστα, όλα αυτά πραγματοποιούνται ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία επιβάλλει τρομακτικά Μνημόνια στο λαό της, με περικοπές μισθών –συντάξεων και τεράστιες κοινωνικές περικοπές, ενώ από παντού προβάλλεται ο φόβος κατάρρευσης της οικονομίας.

Για το ΝΑΤΟ και για εξοπλισμούς όμως υπάρχουν ευρώ!

Έχει σημασία να δούμε ότι μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν όλα τα κόμματα εις βάρος της νεολαίας ώστε με κυρώσεις και μεγάλα οικονομικά πρόστιμα να αντιμετωπίσουν την άρνηση της νεολαίας απέναντι στον στρατό, αλλά και την ενίσχυση του θεσμού της εφεδρείας, τώρα προτείνεται η πρόσληψη Μισθοφόρων Στρατιωτών και η δημιουργια ενός Ημιεπαγγελματικού Στρατού. 

H αριστερή κυβέρνηση Χριστόφια-ΑΚΕΛ, πρότυπο διακυβέρνησης για τον Τσίπρα και το ΑΚΕΛ, αφού έβγαλε τη λάντζα, τιμωρώντας τους ανυπότακτους Ελληνοκύπριους νέους με χιλιάδες ευρώ πρόστιμο-για να την αντιγράψει και ο πρώην ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλος, θα αντικατασταθεί από τον Αναστασιάδη που υπόσχεται μείωση της θητείας στους 14 μήνες ώστε να πετύχει την κοινωνική συμφωνία στην πρόσληψη χιλιάδων Μισθοφόρων.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!

Ουσιαστικά το ελληνοκυπριακό κατεστημένο συνδυάζει τους τρόπους εκμετάλλευσης της νεολαίας. Εκτελεί άγρια ταξική επίθεση στα λαϊκά στρώματα, που χτυπημένα από την καπιταλιστική κρίση και τα Μνημόνια, θα δουν ως διέξοδο την καριέρα στρατιώτη, ενώ απαλλάσσει τα μεσαία και υψηλά κοινωνικά στρώματα από μερικούς μήνες θητείας. Ταυτόχρονα, εντείνει την εμπλοκή του λαού στην πολεμική προετοιμασία αυξάνοντας τις στρατιωτικές υποχρεώσεις των εφέδρων.

Αυτό το μέτρο κρίνεται αναγκαίο από το αστικό κατεστημένο για τρεις λόγους: 

Πρώτον, γιατί εκτιμά ότι ο ανταγωνισμός με την Τουρκία θα ενταθεί, άρα χρειάζονται μισθοφόροι που θα λειτουργήσουν τα σύγχρονα οπλικά συστήματα και θα σταθούν «πιο επαγγελματικά» στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης. 

Δεύτερον, δρομολογείται η ακόμη μεγαλύτερη και πιο πολεμική εμπλοκή των Κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. 

Μάλιστα, το ελληνοκυπριακό κατεστημένο φαίνεται να κάνει στροφή από  την αρνητική του τοποθέτηση έναντι του ΝΑΤΟ-βασική εξάλλου συνιστώσα στην εφαρμογή των σχεδίων διαχωρισμού του Κυπριακού λαού, στο Πραξικόπημα κατά του Μακάριου, στην Τουρκική Εισβολή και στο μακροχρόνιο δράμα του λαού. 

Τώρα, δρομολογεί  την συνεργασία και είσοδο στο ΝΑΤΟ μέσω της υποβολής αίτησης για ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη ώστε η Κύπρος να συμμετέχει σε όλες τις δομές της Κοινή Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ! 

Τρίτον, γιατί εφαρμόζοντας τα σύγχρονα αστικά δόγματα Άμυνας – Ασφάλειας, απαιτείται να δημιουργήσει εκείνες τις Ένοπλες Δυνάμεις που θα αναλάβουν την Καταστολή των Κοινωνικών Κινημάτων-Ασύμμετρων Απειλών, είτε στην Κύπρο, είτε Σε όποια χώρα κρίνει η Ε.Ε. ή το ΝΑΤΟ!

Η παραπάνω εξέλιξη σε συνδυασμό με την συμμαχία με το ελληνικό κράτος αλλά και την ανάπτυξη στρατιωτικών συμμαχιών με παρανομαστή την κοινή εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών αποτελούν ιστορικής σημασίας επιλογές, όπου αποδεικνύουν ότι το ελληνοκυπριακό κατεστημένο είναι αδίστακτο και έτοιμο να βουτήξει το λαό στο αίμα, προκειμένου να προχωρήσουν τα αμετροεπή κερδοφόρα σχέδια του.

ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ-ΝΑΤΟ-ΙΣΡΑΗΛ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η ιστορία του Κυπριακού λαού αποτελεί πηγή χρήσιμων συμπερασμάτων. 
Η ύπαρξη της ελληνικής Μεραρχίας τη δεκαετία του 60’ δεν έφερε ειρήνη, αλλά κλιμάκωση της επίθεσης του ελληνοκυπριακού κατεστημένου και των εθνικιστικών κύκλων στην Τουρκοκυπριακή μειονότητα και στις τάσεις συμφιλίωσης-συνύπαρξης  του εργατικού-αριστερού κινήματος. 

Τα ξένα στρατεύματα ήταν πάντα πηγή αστάθειας, επιβολής λύσεων που καθοδηγούνταν από τον επεκτατισμό των «Μητέρων Πατρίδων», την συνδιαλλαγή της ελληνικής και της τουρκικής αστικής τάξης με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που ήθελαν την Κύπρο αβύθιστο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Βρετανίας (αυτές ήταν εξάλλου οι δεσμεύσεις Καραμανλή-Μεντερές). 

Το νησί σήμερα είναι υπερεξοπλισμένο, γεμάτο στρατεύματα, αλλά η πολεμική απειλή επικρέμεται. Η εμπιστοσύνη στα δόγματα Αποτροπής είναι δικαίως ανύπαρκτη, καθώς κατέρρευσαν στην περίπτωση των Ιμίων, φέρνοντας προ των πυλών την ελληνοτουρκική αναμέτρηση, σκοτώνοντας τελικά τρία παλικάρια. 

Τώρα, η Κύπρος βρίσκεται στην αγκαλιά του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ και διεκδικεί την άμεση συμμετοχή της στους νέους γύρους των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Μόνη απάντηση σε αυτούς τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς μπορεί να είναι η ανάπτυξη ενός εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος, που θα αμφισβητήσει τα «εθνικά δίκαια» και τις «Μητέρες Πατρίδες»,  προτάσσοντας τα ταξικά-εργατικά συμφέροντα. Που θα απαιτήσει την ικανοποίηση των κοινών εργατικών δικαιωμάτων, την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, όπως αυτοί αποφασίσουν.

Την άμεση απόσυρση όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από το νησί-ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ. Μπλοκάροντας τους εξοπλισμούς και την στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.

Εκφράζοντας την απαίτηση να κλείσουν οι ξένες βάσεις, να μην εμπλακεί η Κύπρος σε καμιά βάρβαρη ιμπεριαλιστική επέμβαση και να μην μπει στο ΝΑΤΟ. Να αποχωρήσει τώρα από την Ε.Ε. που προβλήθηκε ως λύση ειρήνης και ευμάρειας, αλλά που η καθημερινότητα αποδεικνύει τη διαιώνιση της κατοχής και την ένταση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης μέσω των Μνημονίων και της ταξικής πολιτικής της ελληνοκυπριακής αστικής τάξης.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ

Η λύση του "Κυπριακού Αδιεξόδου" που προκάλεσε ο Μεγαλοϊδεατισμός των αστικών τάξεων και οι ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις μπορεί να απαντηθεί από την επαναστατική κίνηση του κόσμου της εργασίας στην Κύπρο.

Αναδημοσιεύουμε το σχετικό απόσπασμα από το προεκλογικό πρόγραμμα του Ν.Αναστασιάδη:

 Πρόταση Νίκου Αναστασιάδη: Ημιεπαγγελματικός στρατός και μείωση της θητείας

  Αποτελεί στρατηγική αναγκαιότητα η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, πάντοτε βέβαια μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας. H πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη θα κινηθεί σε τρεις άξονες.

 Διατήρηση της ειρήνης και ασφάλειας στα ελεύθερα εδάφη

§ Πλήρης εκσυγχρονισμός και αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς, με στόχο την δημιουργία ενός ευέλικτου και αποτελεσματικού ημιεπαγγελματικού στρατού, με 14μηνη θητεία και παράλληλη πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών, έτσι ώστε, η μαχητική της ικανότητα να αναβαθμιστεί.

§ Αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν το μόνιμο προσωπικό (κρίσεις, αφυπηρετήσεις, προαγωγές).

§ Ενίσχυση της αποτρεπτικής μας ικανότητας μέσα από την αναβάθμιση της συνεργασίας με την Ελλάδα αλλά και με άλλες φιλικές χώρες. Προστασία και υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΑΟΖ

§ Ενίσχυση της ΕΦ με τα κατάλληλα μέσα και αναβάθμιση της στρατηγικής συνεργασίας με το Ισραήλ και άλλες χώρες, για ζητήματα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και δημιουργίας κοινών υποδομών για την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

 Αναβάθμιση της στρατιωτικής διπλωματίας

§ Υποβολή αίτησης για ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη ώστε η Κύπρος να συμμετέχει ισότιμα σε όλες τις δομές της Κοινή Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ.

§ Οικοδόμηση σχέσεων με το ΝΑΤΟ και υποβολή αίτησης για ένταξη, εφόσον η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων συναινεί.

§ Συμμετοχή - έστω συμβολικά - σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές ΟΗΕ και ΕΕ.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

πηγή: ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου