Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

27.2.13

Οι υδρογονάνθρακες είναι η ταφόπλακα του Κυπριακού! Πες τα Αλέκα!



Α. Παπαρήγα: "Οι υδρογονάνθρακες θα είναι η ταφόπλακα του Κυπριακού"
Στη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί αναφορικά με την ανακήρυξη της ΑΟΖ, από την Ελλάδα, αναφέρθηκε η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη δευτερολογία της στη Βουλή των Ελλήνων, στην προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα αγροτικά προβλήματα, η οποία τελικά εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης.


Η κα Παπαρήγα εξέφρασε την άποψη  πως η σημερινή ή η αυριανή κυβέρνηση, θα συρθεί σε μια συζήτηση για αποδοχή συνδιαχείρισης στο Αιγαίο με συμφωνία επιχειρήσεων και όχι διακρατική και χωρίς χάρτες με τον εκβιασμό πως σε αντίθετη περίπτωση χάνει τα θαλάσσια «οικόπεδα».
Όπως είπε χαρακτηριστικά αν είσαι μέσα στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., ακόμα και αν έχεις 400 χαρτιά, δεν μπορείς να αγνοήσεις το συσχετισμό δυνάμεων που είναι συγκεκριμένος, προσθέτοντας ότι το ΝΑΤΟ δεν δέχεται χάρτες και εκτιμώντας ότι το μοναδικό ζήτημα για την ανακήρυξη ΑΟΖ, δεν είναι η Τουρκία. Όπως είπε έχει σημασία τόσο ο συσχετισμός δυνάμεων όσο και οι ανταγωνισμοί, λέγοντας «για ρωτήστε τους Κύπριους ποια ήταν η πιο σκληρή ανταγωνίστρια; Η γαλλική ΤΟΤΑΛ. Δεν έκανε βήμα πίσω».
Η ΓΓ του ΚΚΕ πρόσθεσε αναφορικά με το κόμμα της ότι υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα και όσο υπάρχουν ξεχωριστά κράτη και ιμπεριαλισμός το ΚΚΕ δε δέχεται ούτε την παραμικρή υποχώρηση στα σύνορα, προσθέτοντας σχετικά με τους ανταγωνισμούς που υπάρχουν στην περιοχή, ότι «αν έχεις δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δεν μπορείς να βάλεις τους δικούς σου κανόνες».
Στο ίδιο πλαίσιο η κα Παπαρήγα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι υδρογονάνθρακες θα είναι ο τάφος του Κυπριακού. Είμαστε αντίθετοι να αξιοποιήσουμε τους υδρογονάνθρακες; Όχι. Τις αντιφάσεις όμως αυτές, δεν τις λέτε». 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ  

10 σχόλια:

  1. Οι λαικοί άνθρωποι Αλέκα που δεν είναι καβαλημένοι σαν τους κομμουνιστες και μαζεύονται σε αριστερούς συλλογους για να παίξουν ταβλι, έχουν άλλη άποψη. Εχουν την άποψη, πως μπορούν να κάνουν Μεγάλη Πολιτική! Γιατί πίσω από την μάσκα της λαικότητας υπάρχει μια υπερπροστασία και πίστη για το σύστημα. Η οποία εσχάτως έγινε και Έπαρση για επιτυχή άσκηση της Μεγάλης Πολιτικής. Αλλά το τάβλι τάβλι και η λαικότητα λαικότητα. Όχι τιποτε άλλο, αλλά γιατί είναι σεμνοί και λαικοί άνθρωποι. όχι σαν κάτι άλλους καβαλημένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν φαντάζομαι να θέλεις συντρόφισσα να σου στείλω καμια ανταπόκριση για την μεγάλη επιτυχία της αριστερής διακυβέρνησης για τα συμβόλαια ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ!

    Ότι θέλεις, μπορώ να σου στείλω. Χαραυγή, Γνώμη, Μπλογκς, Εναλλαχτική Ενημέρωση.

    Γιατί πάντα είσαι τόσο μονολιθική και μιλάς απαξιωτικά για το σύστημα και την κοτζάμ ΤΟΤΑΛ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ!

      πόσος αρνητισμός συντρόφισσα. Εδώ το ακελ παίρνει απο παντου συγχαρητήρια για τον τρόπο που ασκεί πολιτική.

      Διαγραφή
  3. ,,,και κυρίως για την αφοσίωση του όχι στο σύστημα αλλά στο καλό της Κύπρου και στην επίλυση του Κυπριακού.

    μην μπαίνεις μέσα στο ναό του εγκεφάλου ενός ακελικού συντρόφισσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό ακριβώς εννοώ λέγοντας πως το ΑΚΕΛ οδηγείται μόνο του σε απομόνωση: υιοθετώντας φρασεολογία όπως αυτή της συντρόφισσας Αλέκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού σου νέφκω πού πάεις Στροβ! Η Αλέκα δαμέ λαλεί, πως η ΤΟΤΑΛ εξυπηρετεί ΝΑΤΟικά συμφεροντα ( εκτος που την NOBLE) ένα ζήτημα το οποιο αποτέλεσε τζαι την αιτία, να με πουν εμενα οι ακελικοί, πως ειμαι αντιδιαλεκτική, χωρίς επιχειρήματα τζαι πως καμνω πλατες στη δεξια επειδη συνδέω την ενεργειακη πολιτική του ακελ με στροφή προς τες ΗΠΑ τζαι ενισχυση της γεωπολιτικής τους ηγεμονίας στην περιοχή.

      Πού σου νεφκω που παεις...πιαστε σιερκες με τον Ασέρα, που τελευταία άλλα θκιαβαζει τζαι αλλα καταλάβει, λόγω συγκινησης για την εκλογική νίκη. Όπως παθαίνεις τζαι συ.

      Διαγραφή
    2. Να το ξαναπω, μήπως η όραση σου επηρεάστηκε από την πολλήν θέα χρυσού, τζαι θωρείς θολά:

      Η Αλέκα λέει, πως η ενεργειακή πολιτική του Σαμαρα όπως τζαι η ενεργειακη πολιτική του Χριστόφια - εννε τυχαια που μιλα για την ΤΟΤΑΛ - εχουν καθορισει τζαι το πλαισιο επιλυσης του Κυπριακού, που δεν μπορει πλεον να αποφύγει τα καθαρά συμφεροντα του ΝΑΤΟ στην περιοχη...εννε που την Τουρκια λεει που θα εξαρτηθει ( που παντα φταιει συμφωνα με ολους τους κυπριους πολιτικούς και χωρους ) αλλα απο το ίδιο το ΝΑΤΟ πλεον. Καθαρά.

      Το ασήμι βοηθά καλύτερα την όραση...:)

      Διαγραφή
    3. "Αυτό ακριβώς εννοώ λέγοντας πως το ΑΚΕΛ οδηγείται μόνο του σε απομόνωση: υιοθετώντας φρασεολογία όπως αυτή της συντρόφισσας Αλέκας."

      ΗΜΑΡΤΟΝ! Ο Χριστός και η Παναγία! Θα αρχίσω να πιστεύω με τα απίστευτα που διαβάζω!

      Διαγραφή
  5. να προσθέσω:

    εσεις μεν, εδώ και δύο χρονια, και ιδιαιτερα με την εκρηξη στο Μαρί, επροσπαθησετε να πιεσετε ωστε η εξωτερικη πολιτική της κυβερνησης να αποκοπει εντελως απο την ανατολή, με ενα εκατομμύριο "δημοκρατικα δημοσιευματα" για τον τσαρο Πουτιν τζαι για τον φασίστα Ασαντ,

    τζαι το ακελ προβαλλει την NOBLE και την TOTAL σαν αποδειξη της επιτυχιας της εξωτερικής του πολιτικής, τζαι σημερα λαλει μας πως το ΝΑΤΟ ευθυνεται για το πραξικοπημα και την εισβολή και πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ!! Και πως θα αντισταθει σε συμμαχια με το πατριωτικο δηκο και την εδεκ κατα των αμερικάνων!

    περιπαιξιμο πολα σελα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να υποθέσω ότι δεν είσαι του ΑΚΕΛ; Τι αριστερή είσαι τότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή