Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

26.2.13

Συνεργασία με τον κεντρώο χώρο και την ΕΔΕΚ θα επιδιώξει το ΑΚΕΛ

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα επιδιώξει συνεννόηση και συνεργασία με τις δυνάμεις του κεντρώου χώρου που συσπειρώθηκαν γύρω από την υποψηφιότητα Μαλά στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών και ειδικά με την ΕΔΕΚ.


Μιλώντας σε επαρχιακό ακτίβ στελεχών του ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας, το βράδυ της Δευτέρας, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα αντισταθεί στις όποιες προσπάθειες ενδέχεται να καταβληθούν στο Κυπριακό για προώθηση λύση χαλαρής ομοσπονδίας που ισούται με λύση συνομοσπονδίας και δεν θα αποδεχθεί μεθοδεύσεις που στοχεύουν στη δημιουργία δύο χωριστών κρατών.

Ο κ. Κυπριανού ανακοίνωσε επίσης ότι η Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ σε σημερινή της συνεδρία αποφάσισε ότι κατά τον επόμενο ενάμισι μήνα θα κάνει εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και θα διαμορφώσει τη στάση του κόμματος έναντι της νέας Κυβέρνησης.


Αποφάσισε, επίσης, την αξιολόγηση της πενταετίας που πέρασε μέσα από πνεύμα αυτοκριτικής ώστε να αντλήσει συμπεράσματα και μαθήματα και επί αυτών «να κτίσουμε για να διεκδικήσουμε μια νέα πενταετία που θα είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί», πρόσθεσε. Είπε ακόμα πως ανατέθηκε σε ομάδα να μελετήσει τα ζητήματα στον οικονομικό τομέα και να υποβάλει προτάσεις προς αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης, μη αποκλειόμενης καμίας επιλογής.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως «δεν πρόκειται με άλλοθι το μνημόνιο να αποδεχθούμε να προωθηθούν περαιτέρω αντιλαϊκές πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων και σε βάρος της Κύπρου, τις ιδιωτικοποιήσεις των μεγάλων κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, κούρεμα των καταθέσεων και επιμένουμε ότι υπάρχουν τρόποι ώστε το δημόσιο χρέος να καταστεί βιώσιμο και στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την επιστολή που απέστειλε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας στην ΕΕ με την οποία ζητά να καταγραφεί το τελικό ποσό στο οποίο αναφέρεται η PIMCO, αλλά αυτή τη στιγμή να μας παραχωρηθεί μόνο το ποσό το οποίο απαιτείται για τις βασικές ανάγκες της οικονομίας κατά τα επόμενα δύο με τρία χρόνια και στην πορεία με βάση την εξέλιξη να διαπιστωθεί κατά πόσο το τελικό ποσό ανταποκρίνεται στην πραγματική ανάγκη».


Πρόσθεσε πως με αυτό τον τρόπο το χρέος καθίσταται βιώσιμο και εξαλείφει την ανάγκη για ιδιωτικοποιήσεις και για άλλα επαχθή μέτρα σε βάρος του κυπριακού λαού.

Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, ο κ. Κυπριανού είπε πως το ΑΚΕΛ θα επιμείνει σε χειρισμούς που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα του κυπριακού λαού, πρόσθεσε πως θα πρέπει να υπάρχει κρατική εταιρεία διαχείρισης αυτού του φυσικού πλούτου και όχι η διαχείριση να δοθεί σε χέρια ιδιωτών.


Στο πλαίσιο της ομιλίας του είπε πως το ΑΚΕΛ από τη θέση της αντιπολίτευσης θα βρεθεί στη πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των ζητημάτων, θα υποστηρίζει τα θετικά μέτρα που προωθούνται από τη νέα Κυβέρνηση και θα τοποθετείται απέναντι σε δράσεις και μέτρα και δράσεις που αναπτύσσονται σε βάρος του κόσμου και των εργαζομένων.

Χαρακτήρισε εκπληκτικό το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών από ένα κόμμα που διαχειριζόταν την κρίση, προσθέτοντας ότι τα αδελφά κόμματα στο εξωτερικό στρέφουν το βλέμμα τους στο ΑΚΕΛ, «και μας βλέπουν ως ένα κόμμα που μέσα από αντίξοες συνθήκες καταφέρνει να δίνει μάχες και να στέκεται όρθιο».


Αναφέροντας ότι μέσα ενημέρωσης και πολιτικές δυνάμεις επιχείρησαν να δημιουργήσουν στο ΑΚΕΛ ενοχές για το ατύχημα στο Μαρί και για την παγκόσμια οικονομική κρίση, παρατήρησε «πως δυστυχώς κάποια μέλη του κόμματος και ψηφοφόροι της αριστεράς αποδέχθηκαν να περάσουν αυτά τα μηνύματα στον κόσμο της αριστεράς». Πρόσθεσε πως το συμβάν στο Μαρί «ήταν ένα ατύχημα και δεν ήταν μια συνειδητή πράξη που οφειλόταν είτε σε ανεπάρκεια είτε σε οτιδήποτε άλλο της Κυβέρνησης».

Ο κ. Κυπριανού είπε ακόμα ότι το ΑΚΕΛ έδωσε την εκλογή μάχη με το απαραίτητο για την πολιτική, ήθος. Λέγοντας ότι «καταφέραμε να συσπειρώσουμε γύρω μας ψηφοφόρους του κεντρώου χώρου, οι οποίοι δεν μας είχαν ως πρώτη επιλογή σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση», ανακοίνωσε ότι «θα επιδιώξουμε να έχουμε διάλογο, συνεννόηση έτσι ώστε να πετύχουμε συνεργασία και μελλοντικά μαζί τους».


Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η ηγεσία του ΑΚΕΛ το επόμενο διάστημα θα επιδιώξει διάλογο με τα κόμματα του κεντρώου χώρου και ειδικά με την ΕΔΕΚ, «σε μια προσπάθεια να διαμορφώσουμε ένα πολιτικό πλαίσιο για συνεργασία σε συγκεκριμένα πολιτικά ζητήματα». «Οι μέρες που έρχονται είναι πολύ δύσκολες και απαιτούν τη μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων» πρόσθεσε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συνεχίζοντας εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε ο κυπριακός λαός να συνειδητοποιήσει ότι όλα αυτά που του υπόσχονταν προεκλογικά ήταν απλά συνθήματα για να καταφέρουν να υποκλέψουν την ψήφο του. Πρόσθεσε ότι «εμείς θα εργαστούμε για να βοηθήσουμε» έτσι ώστε να φανεί η αναξιοπιστία κάποιων.


Ο Σταύρος Μαλάς ανέφερε ότι «οι εκλογές έχουν στείλει το μήνυμα ότι αλλάζει η κυπριακή κοινωνία, ότι η πολιτική ζωή έχει κλείσει ένα κύκλο και ότι δοκιμάστηκε το ειδικό πολιτικό βάρος, πολιτικών χώρων και της ίδιας της κοινωνίας σε προσωπικό επίπεδο».

«Τον τελευταίο καιρό ζήσαμε μια γιγαντιαία προσπάθεια ενοχοποίησης και απαξίωσης της ευρύτερης αριστεράς και την κουλτούρα του πολιτικού κανιβαλισμού», ανέφερε.


Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι υπήρξε «βαθύτερη στρατηγική επιδίωξη της πλήρους περιθωριοποίησης της ευρύτερης αριστεράς, υποβοηθούμενη από τις συγκυρίες της οικονομικής κρίσης και μια προσπάθεια εξίσωσης του πραξικοπήματος με το τραγικό συμβάν του Μαρί για να επιτευχθεί μια αλληλοακύρωση».

Έκανε επίσης λόγο για ασυγκράτητη επέλαση στις συνειδήσεις, η οποία μοιραία οδήγησε σε μια καλά εδραιωμένη περιρρέουσα ατμόσφαιρα και ανέφερε πως «παρόλα αυτά το αποτέλεσμα ήταν για όλους μας εξαιρετικά τιμητικό».

«Στο Β’ γύρο των εκλογών καταφέραμε να πάρουμε σχεδόν 56.000 ψήφους πρόσθετες στις 118.000 που πήραμε στον Α’ γύρο», συνέχισε.


Ο κ. Μαλάς αναφέροντας ότι όλοι «πρέπει να πάρουμε τα σωστά μηνύματα» από το εκλογικό αποτέλεσμα, διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει συναγωνιστής και συνοδοιπόρος σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτό που αρχίσαμε μαζί θα συνεχιστεί για να διευρύνουμε όσο περισσότερο γίνεται τις πολιτικές μας γραμμές, να αγκαλιάσουμε όσο δυνατό περισσότερο ανήσυχο κόσμο, γιατί στην κυπριακή κοινωνία υπάρχει πολύς ανήσυχος κόσμος που προσβλέπει στο κίνημα της αριστεράς για προοπτική.

15 σχόλια:

  1. "Αντιπολίτευση Εθνικής Σωτηρίας" ως την επόμενη κυβέρνηση 'Εθνικής Σωτηρίας"

    Στύλο στύλο άνεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Για εμένα", δηλώνει ο κ. Κοξ, "το ΑΚΕΛ είναι το καλύτερο παράδειγμα του πώς να συμπεριφέρεται κάποιος σε δύσκολους καιρούς".

    Δεν το λέει ό καθένας αλλά ο Ολλανδός Γερουσιαστής και Πρόεδρος της Ομάδας Ενοποιημένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Συμβούλιο τη Ευρώπης. Δεν είναι αστεία, πρέπει ο κάθε αριστερός να το πιστέψει.

    http://www.astra.com.cy/index.php/el/cyprus/28934----425----

    με άλλα λόγια: ότι να 'ναι προχωράμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δες το απ' την θετική πλευρά. Υπάρχει και η Ιταλία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ως φανατικός οπαδός του ρεαλισμού ( επειδή έχω και ένα έλκος και δεν μπορώ να ξεφεύγω πολύ από την ψυχική μου ισορροπία ) θεωρώ απολύτως αναμενόμενη την στάση του ΑΚΕΛ και αποτέλεσμα της πολιτικής του. Θα ήθελα να ελπίζω - που δεν το ελπίζω - πως οι ίδιοι ήταν αρκετά ευφυείς ώστε να ήξεραν πως κάπου εδώ θα κατέληγε το πράγμα. Αν το ήξεραν και το μεθόδευσαν θα αισθανόμουν καλύτερα γιατί θα το έβλεπα σαν επιλογη και όχι σαν "τα καναμε θάλασσα".

    Όσον αφορά στο άρθρο τα δικά μου συμπεράσματα είναι:

    1. Πήραμε τα μηνύματα. Ο κόσμος μας θεωρεί παρωχημένο κόμμα και πρέπει να εκσυγχρονιστούμε χωρίς πολλές αγκυλώσεις για να αγκαλιάσουμε "ανήσυχο κόσμο", δηλαδή μικροαστούς και αστούς. Δηλαδή αυτούς που στο πρόσωπο και στη ρητορική του Μαλά βρήκαν το πρόσωπο της αριστεράς που τους ενδιαφέρει. Το πρόσωπο της ανάπτυξης, της δημοκρατίας και των επενδύσεων με σεβασμό "άνθρωπο", με νηφαλιότητα, χωρίς καννιβαλισμούς και χωρίς "άκρα".

    2. Θα αποσύρουμε τις θέσεις μας για το Κυπριακό με το γάντι, προβάλλοντας την επικινδυνότητα των ΗΠΑ και του Νατο, που ο εκλελεγμένος γελωτοποιός προωθεί. Στο κάτω κάτω κι εμείς θα προτιμούσαμε μια "όχι οδυνηρή λύση" αλλά μια ενωμένη και ενιαία Κύπρο.

    3. Θα συζητήσουμε και το ενδεχόμενο εξοδου από το ευρώ, εφόσον η μητέρα πατρίδα κάθεται πάνω σε ωρολογιακή βόμβα και σε περίπτωση αναγκαστικής δικής της εξόδου θα πάρουμε κι εμείς πόδι από την ε.ε. Μπρος σε αυτό το ενδεχόμενο, θα κινηθούμε ώστε οι ενεργειες Σαμαρα για την ελληνική ΑΟΖ να ευοδωθουν σύντομα.

    4. Ο κυπριακός λαός ήταν πάντα ένας πατριωτικός και ειρηνόφιλος λαός και ο Δώρος Λοίζου ζούσε πάντα μέσα στις καρδιές μας γι αυτό θα γίνει το γεφύρι όπου η πατιρωτική παράταξη θα ενώσει δυνάμεις.

    5. Θα είμαστε περισσότερο παράταξη/κίνημα και αυτό το κίνημα θα φέρει την ονομασία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Α
    Δημοκρατικό Περιφερειακό Θέατρο Αριστεράς.

    Εκτός αν ομομαστεί ΕΔΑΚ : Ενιαίο Δημοκρατικό Αριστερό Κέντρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α, μου διέφυγε... καλά λές, είμαι ένα ευρωπαίος αισιόδοξος με μια ενοποιημένη αριστερά στο πλάι μου.

    "Κοινό Καλό" λοιπόν στον Ιταλικό εργατικό λαό.

    Ε ρε μάνα μου... κοινό καλό που θα φάει το λαϊκό στρώμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ακελ γνωρίζει πως το λαικο στρώμα δεν θα επιβιώσει. Θα επιβιώσει όμως το ακελ. Αυτό είναι σημαντικότερο.

      Ωμή αλήθεια και σε όποιον αρέσει.

      Διαγραφή
  6. 6. Κάναμε μαλακία που στην απεργία των οικοδομων τσακωθήκαμε με τη ΔΕΟΚ. Όριστε τώρα πως ήρθαν τα πράγματα και θα τους χρειαστούμε.

    7. Σε τρία χρόνια θα υπάρξει ανάπτυξη και το πορισμα της Πιμκο με το μη βιώσιμο χρέος, θα καεί στην Κεντρική Τράπεζα παρουσία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

    8. Την επόμενη πενταετία θα είμαστε η σίγουρη κυβέρνηση. Στόχος μας είναι, σαν ένα Ευρωπαικό Κόμμα και εφόσον δεν βγούμε ως τότε αναγκαστικά από το ευρώ, να ελέγχουμε το Κεφάλαιο σε ολη την ευρώπη. Γιατί η χριστιανοδημοκράτες εν καλύτεροι που μας, που ειναι και καννίβαλοι και δεν σέβονται και τη γενετική επιστήμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...συζήτηση σήμερα με ακελικό, σταθερός ψηφοφόρος εδώ και 27 χρόνια, πτυχιούχο, γενικά όχι λοβοτομημένο άτομο...κριτική αποτίμηση πενταετίας...:

    Εκάμαν τα θάλασσα! Αν δεν φυει ο Χριστοφκιας που μες το κόμμα έτσι θα τα κάμνουν θάλασσα πάντα! Εκαταντήσαν σαν το ΚΚΕ. Να φύει σιορ να εκσυγχρονιστεί το κόμμα!....

    ....έχουμε πολλην δρόμο μπροστά μας. Τελικά όλα εδώ πληρώνονται. Και το αυθόρμητο και ο οπαδισμός και το μίσος στη σκέψη και το πολλην τάβλι στους συλλόγους, και οι λιστες, και ο παραγοντισμός και η έφεση στους χειροκροτητές...όλα τα πληρώνει η αριστερα, οι ηγεσίες της, ο μηχανισμος και η κυπρος...και πάντα θα τα πληρώνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να δκιώξουμεν τους Κυπραίους που την Κύπρον τζιαι να φέρουμεν άλλους αθρώπους που δεν παίζουν ττάβλιν στους συλλόγους (ούτε πιλότταν που εν πιο αντικομμουνιστική), πον ναν επαναστάτες που σου μοιάζουν τζιαι να κάμουν κόμμαν που να ένει στα στάνταρ σου για να είσαι ευχαριστημένη!!

    Όσον για το πολιτικόν μύνημαν του Άντρου, δεν ηβρίσκω τίποτε που να έχει να κάμει έστω τζιαι με έναν που τα σημεία που έβαλες.

    Λοβοτομημένος αριστερός (για τα στάνταρ σου εσέναν που ξέρεις τζιαι σκέφτεσαι) που εψήφησεν Μαλάν τζιαι στον πρώτον τζιαι στον δευτερον γυρόν. Σίουρα θα εκατάλαβες τζιαι ποιός είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι εκαταλαβα ποιός εισαι! Ό καθένας ότι καταλάβει...νομίζει καποιος σου το εξαναειπεν τουτον...

      Είπα, αγαπητέ μου, οτι η βαση του ακελ, εν τοσον χαλια, που οι 9 στους 10 εφααν την προπαγανδα της δεξιας, τζαι το μονο που ξερουν να κριτικάρουν εν τον Χριστοφια, μαλιστα με μιαν εντελως ηλιθια αντιληψη για το τί ενι ενα κομμουνιστικο τζαι ενα ρεφορμιστικο κομμα!

      Τζαι ειπα πως τουτον εν ευθυνη του κομματος, που νομιζει οτι θα τσιεκκερει τον κοσμο μονο με τους συλλογους τζαι την πιλοττα! Αλλα την κρισιμην ωρα, εν ήσιεν μια γερη βαση που να μπορει να σκεφτεται!

      Τζαι ουλλα αντριστρεφει τα! Α τζαι ο Αντρος τωρά! Ήρτεν να χαιδεψει αυτια τζαι να πει "επιασαμεν τα μηνυματα"...εκαμαν τα σιονι!!

      Αντι να εκμεταλλευτουν 5 ολοκληρα χρονια διακυβερνησης Νικου - χρονια ευνοικά για την συνειδητοποιηση του κοσμου, αντι να χρησιμοποιήσουν τους μηχανισμους, αφου τους εχουν τους μαυρογερημους, για να έχουμε ένα γερο σωμα αριστερης αντιστασης, να στρωθουν στην διαφωτιση για τη κριση τζαι την φυση της, η μονη τους εννοια ειναι να πασιν στο κεντρο για να φκουν κυβερνηση!

      Καποτε η μεγαλυτερη αξια ήταν το κόμμα. Τωρά όμως ανεβηκαν οι προσδοκίες!!! Θελουμεν το Κρατος δικό μας!!! Να τους σιερεστε!!!

      Μονο που την μικροπρεπεια με την οποια εκαταλαβες το σχολιο μου, τζαι η απαξιωση με την οποια μιλας για μενα, δειχνει ποση φτηνια υπαρχει μες τουντο χωρο! Σορυ αλλα εν θα τα καταφερετε να παμεν στο επιπεδο σας!!

      Διαγραφή
    2. Τζαι το ότι εσυ εν εκαταλαβες τιποτε που το μηνυμα Αντρου παλε εν ενδεικτικό, οτι θα μας περιπαιζεται για μιαν πενταετια...καποτε ήσασταν απλα ενα συστημικο κόμμα. Τωρα εισαστεν ολοκαθαρα ενα καθεστωτικο κόμμα! Θελετε την εξουσια τζαι τιποτε αλλο!

      Διαγραφή
    3. Αποδειξη μαλιστα για το χαλι της βασης του ακελ, εν ότι το 27% τζαι το 43% εν ήταν ψηφος στο ακελ! Ηταν ψηφος αρνητική για τον Αναστασιαδη! Τζαι την μιαν κυριακη τζαι την αλλη! Τζαι το ακελ αυτο το εκαλοδεχτηκεν τζαι το επροωθησεν την δευτερη κυριακη!

      Οπως τζαι η ψηφος στον Νικο ήταν τυφλη απλα για να φυει ο Χριστοφιας που το προεδρικο!

      Ετο, κατα πλειοψηφία, κυριαρχεί η τυφλοτητα σε τουτον το τοπο! Αλλα ουλλοι εν νικητες! Τζαι ουλλοι, χλευαζεται οποιον ανθρωπο θελει να σκεφτεται.

      Εγεμωσεν το ΑΚΕΛ με Στροβολιωτηδες! Καμια διαφορα για την τακτικη του χλευασμου!!!

      ΚΚισιταπιρ!

      Διαγραφή
  9. Αν ξεκινήσει κανένας που το "Αστρικά τζιαι Σταράτα" στο 'Άστρα' όπου 30 τόσα τηλέφωνα εγκαλούσαν την ηγεσία ότι εν υποστήριξεν σθεναρά τον Μαλά, τζιαι καμιάν 40ρκα μηνύματα όπου επευφημούσασιν τον Μαλα τζιαι εκαλούσαν τον να μείνει μες στο ΄κόμμα...τζιαι μετά πάεις σε τζειν τον/την ένα/μιαν που " είπεν τα ίδια με τζείνα που εππόσταρες πιο πάνω...καταλάβει κανένας την σπορά της ηγεσίας του κόμματος τα τελευταία χρόνια. Που να συναφέρεις τζιαι τον Νεο...Ο τύπος εφυσικοποιήσεν τον ρεφορμισμό με τέθκοιον τρόπο που ακόμα λλίον εννα πεί τον Λένιν υπεραριστερό που μες τον Πρώτο Παγκόσμιο είπεν ας την πιαν την πλείστην Ρωσσία οι Γερμανοί...ήντα τζιαιρούς εφτάσαμεν: να πρέπει να εφευρουμεν ξανά τον " τροχόν" 'υστερα τζιαι που έναν ΚΚΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αριστερές ΓΝΩΜΕΣ απ’ την Γνώμη που καίνε μυαλά:
    http://www.gnomionline.com.cy/index.php/2012-11-28-12-40-40/576-socialismos


    “Όλοι οι άνθρωποι, ταξικά θα είμαστε ίσοι. Αυτό είναι δημοκρατία. Εξάλλου, αυτό είναι αποδεδειγμένο και από την πολιτική που εφάρμοσε τον Μάρτιο του 1933 με επιτυχία, ο τότε πρόεδρος της Αμερικής Φραγκλίνος Ρούσβελτ. Εφάρμοσε σοσιαλισμό μέσα στην μητρόπολη του καπιταλισμού, αφού έλαβε σειρά κοινωνικών μέτρων υπέρ των εργαζομένων. Με αυτό τον τρόπο έβγαλε την Αμερική από την κρίση.”

    Αχ, και δεν το διάβασε ο κοσμάκης νωρίτερα, θα ‘ταν πρόεδρος ο Μαλάς…

    ΑπάντησηΔιαγραφή