Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

21.1.13

Ας πούμε και κάτι γυναικείο...

Χρειάζεται να διαθέτεις πολλήν ευφυία και πολλά αρχίδια για να είσαι σαν άντρας ένας έμπρακτος φεμινιστής. Κάθε γυναίκα που της έχει συμβεί η μεγάλη τύχη να μεγαλώσει με την πνευματική και συναισθηματική στήριξη ενός τέτοιου άντρα - γνωρίζει πως οι λέξεις δεν είναι αρκετές για να καθορίσουν το ποιόν άλλων αντρών και μαθαίνει να οχυρώνει απέναντι τους την προσωπική της Κομμουνιστική Γυναικεία Αντίσταση.

10 σχόλια:

  1. Είναι παγίδα για μια γυναίκα να ψάχνει τον μπαμπά της σε άλλους άντρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) δεν ψάχνω τον μπαμπά μου σε άλλους άντρες. Άλλοι άντρες ψάχνουν τον εαυτό τους στον μπαμπά μου...

      Διαγραφή
    2. ...και το ποστ ειναι καθαρά πολιτικό, όχι προσωπικό...για τα λόγια και τα έργα των ανθρώπων στην πολιτική.

      Διαγραφή
    3. άτε να το γράψω τζαι τούτον για περαιτέρω αποπροσωποποίηση...

      Αν πάρουμε ως δείγμα του Κύπριους πολιτικούς, εγώ θα έλεγα, πως ένας από τους λόγους για τους οποίους μπορεί να εκτιμήσει κάποιος τον Δημήτρη Χριστόφια είναι πως ανήκει στην κατηγορία των "έμπρακτων φεμινιστών" σε αντίθεση με τον Νίκο Αναστασιάδη που δεν άνηκει...

      Διαγραφή
    4. Αυτή είναι η διαφορά του αριστερού από τον δεξιό .Το ότι είναι πιο προοδευτικός .
      Με προβληματίζει όμως το αν εμείς οι αριστεροί έχουμε μια επιπολαιότητα που προέρχεται από τις καλές μας προθέσεις.

      Διαγραφή
  2. Όι να μου αρκέψεις τωρά για τις φώτο με τις "Ζώνες" στην τελευταία μου ανάρτηση, ααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχα...είδα το εν πολλα καλό! Φίλε μου μια είναι η ουσία. Αν δεν ψηφίσουμε στον πρώτο γύρο τον Μαλά είναι αμφίβολο αν το ακελ θα μπορέσει να σώσει τον εαυτό του από τον "εθνικιστικό κύκλο" μέσα στον οποίο "κάμνει κύκλους"

      Ότι προαιρείστε..

      Διαγραφή
    2. Ότι διά τζιαι ο Ζάχος... ο αρχοντάνθρωπος!

      Διαγραφή
  3. Φεμινισμός: λέξη που χαρακτηρίζεται λανθασμένα ως προοδευτικη, προβληματική μικροαστική ιδεολογία στην πραγματικότητα, όρος που χρησιμοποιούν οι αστοί και οι οπορτουνιστές. Πιθανά την χρησιμοποιείς από άγνοια, φιλικά το λέω, επειδή ισχυρίζεσαι ότι διαβάζεις κιόλας ψάξε το σε θεωρητικά-πολιτικά όργανα, λένιν, γράμματα του σε ιννέσ αρμαντ κλπ. Η γυναίκα στον καπιταλισμό είναι διπλά εκμεταλλευόμενη,χωρίς γυναικείο κίνημα δεν κάμμεις επανάσταση. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η ΚΓΑ που αναφέρεις. Προβληματικό μπερδεμένο ποστ που καταλήγει και άστοχα στα σχόλια σου στις εκλογές. Ο κομμουνιστής ανεξαρτήτως φύλου βλέπει τη γυναίκα ως κομμάτι της λαικης συμμαχίας και έχει την ίδια αντίληψη είτε είναι άντρας είτε γυναίκα,δεν είναι θέμα αρχιδιών, αν δεν το αντιλαμβάνεται έτσι δεν είναι κομμουνιστής. Δεν μου αρέσουν τα μπλογκ βρέθηκα εδώ τυχαία, δεν θα ανοίξω διάλογο, απλά ελπίζω αν δεν είσαι καμιά ύποπτη, απλά να σε στείλω να θκιαβάσεις για να μεν αλληλοαναιρείσαι άθελα σου. κομμουνισμος-φεμινισμός, έννοιες εχθρικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλη μου, πού ξέρεις αν θκιαβάζω; ενόμιζα εν τυχαία που εβρέθηκες δαμέ. :)

      εν τζαι διαφωνούμεν πούποτε. Αν εξαιρέσω την κάποια εχθρότητα στο ύφος, - να σε στείλω να θκιαβάσεις....ε...πολλά εξουσιαστική έκφραση, οπόταν αν μιλάς σαν κομμουνίστρια, αυτοαναιρείσαι τζαι σύ - πουθενά αλλού δεν διαφωνώ.

      Διαγραφή