Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

26.1.13

Όλοι μαζί στο δίκαιο αγώνα των οικοδόμων.








Οι Απεργιακές Συνελεύσεις των εργαζομένων στην Οικοδομική Βιομηχανία, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα 25 Ιανουαρίου 2013, αφού ενημερώθηκαν από τα Διοικητικά Συμβούλια των Συντεχνιών τους, για τα τεκτενόμενα στην Οικοδομική Βιομηχανία και για τις ενέργειες που έγιναν την τελευταία περίοδο, για την τροχιοδρόμηση της επίλυσης των πολύ σοβαρών προβλημάτων που εμφανίζονται στην Οικοδομική Βιομηχανία και την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης, αποφάσισαν τα ακόλουθα :

  • Να καταγγείλουν την απαράδεκτη στάση που τήρησε η Εργοδοτική Πλευρά, απορρίπτοντας για τρίτη συνεχόμενη φορά την Μεσολαβητική πρόταση της Υπουργού Εργασίας. Η ενέργεια τους αυτή, δείχνει και την πραγματική τους πρόθεση, που δεν είναι άλλη, από την διαιώνιση της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στην Οικοδομική Βιομηχανία, που οδηγεί στην εξαθλίωση χιλιάδες συναδέλφους μας.
  • Να καταδικάσουν την στάση μεγάλης μερίδας εργολάβων, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την παρουσία χιλιάδων φτηνών εργατικών χεριών με στόχο να πάρουν τους εργαζόμενους δεκάδες χρόνια πίσω και να τσακίσουν το οργανωμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα.

  • Να καλέσουν την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου, να αλλάξει την αρνητική και απαράδεκτη στάση που τήρησε σε όλο αυτό το διάστημα των δύο χρόνων που κράτησαν οι διαπραγματεύσεις, γιατί τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν ωφελούν και δεν πρόκειται να φέρουν αποτελέσματα για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν τον Κλάδο.

  • Να στείλουν μήνυμα ενότητας προς όλους τους Κύπριους Εργαζόμενους, να τους ευχαριστήσουν για την συμπαράσταση και να τους καλέσουν να συνεχίσουν να τηρούν αυτή την στάση, γιατί ο αγώνας που έχουμε αρχίσει εδώ και καιρό, είναι αγώνας επιβίωσης, που αφορά όλους τους εργαζομένους της Κύπρου.

  • Να επαναλάβουν για ακόμα μια φορά ότι, με τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι, θέλουν να ξεσκεπάσουν τους πραγματικούς ένοχους για τα προβλήματα που εμφανίζονται στον Κλάδο και ιδιαίτερα για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, που δεν είναι άλλοι από την μεγάλη εκείνη μερίδα των εργολάβων που απολύουν καθημερινά τους συναδέλφους μας και τους στέλνουν στα Ταμεία της Ανεργίας αντικαθιστώντας τους με φτηνή εργατική δύναμη.

  • Την συνέχιση της Απεργίας Διαρκείας και παράλληλα την εξουσιοδότηση στα Διοικητικά Συμβούλια των Συντεχνιών τους, να ανταποκριθούν σε οποιονδήποτε κάλεσμα της Υπουργού Εργασίας, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που υφίστανται στην Οικοδομική Βιομηχανία και την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης.



Οι Γενικές Συνελεύσεις των Εργαζομένων
Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013




( ΕΡΑΣ)

Κάλεσμα συμπαράστασης στην απεργία διαρκείας των εργαζομένων στην οικοδομική βιομηχανία


Η Επιτροπή για μια Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (ΕΡΑΣ) εκφράζει την αγωνιστική συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στην οικοδομική βιομηχανία που μάχονται για την προάσπιση των εργασιακών και συλλογικών δικαιωμάτων τους. Στην εποχή του μνημονίου και της άγριας λιτότητας που τα εργασιακά δικαιώματα όλων μας θα περικόπτονται ολοένα και περισσότερο δηλώνουμε τη διάθεσή μας να στηρίξουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ που άρχισε στις 24 Γενάρη και συνεχίζεται με απόφαση των απεργιακών τους συνελεύσεων.
Οι εργολάβοι επιτίθενται συστηματικά στους οικοδόμους με στόχο να τους διασπάσουν σε ντόπιους και μετανάστες, να τους πάρουν δεκάδες χρόνια πίσω και να τσακίσουν το οργανωμένο τους κίνημα. Αν δεν τους σταματήσουμε τώρα, όλοι μαζί, η επίθεση των εργοδοτών θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους. Δεν θα τους περάσει!
Οι οικοδόμοι ζητούν στις ανακοινώσεις τους τη συμπαράσταση«ολόκληρής της Εργατικής Τάξης της Κύπρου και του κάθε τίμιου ανθρώπου» Ο αγώνας τους είναι ο αγώνας όλων μας για το δικαίωμα στην δουλειά, στην αξιοπρέπεια των αμοιβών, στην υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Σε αυτό τον αγώνα είμαστε μαζί τους.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ
Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΟΙΚΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ
ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ - ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
- ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ

Συνάδελφοι, μέχρι τις 12.00 να βρισκόμαστε στους χώρους δουλειάς για να περιφρουρήσουμε την απεργία μας και στις 1.00 μ.μ θα πραγματοποιηθούν απεργιακές συγκεντρώσεις ως εξής :

ΛΕΥΚΩΣΙΑ , Οίκημα ΠΕΟ
ΛΕΜΕΣΟ , Οίκημα ΣΕΚ
ΛΑΡΝΑΚΑ, Οίκημα ΣΕΚ
ΠΑΦΟΣ, Οίκημα ΠΕΟ
ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ, Οίκημα ΣΕΚ
ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι μεγάλη μερίδα εργολάβων έχει αποφασίσει να δώσει το τελειωτικό κτύπημα για τους εργαζόμενους της Οικοδομικής Βιομηχανίας , τις κατακτήσεις τους και τις οικογένειες τους.

Από καιρό τώρα άρχισαν να απολύουν συστηματικά και οργανωμένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων της Οικοδομικής Βιομηχανίας αντικαθιστώντας τους με φτηνό εργατικό δυναμικό, σπρώχνοντας στην μιζέρια και την εξαθλίωση χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων, επικαλούμενοι πάντοτε, το καλό της Βιομηχανίας.

H πραγματικότητα όμως ήταν άλλη. Θεωρούν ότι βρήκαν την ευκαιρία, εξαιτίας της παρουσίας χιλιάδων φτηνών εργατικών χεριών στην Βιομηχανία, να πάρουν τους εργαζόμενους δεκάδες χρόνια πίσω και να τσακίσουν το οργανωμένο τους Κίνημα.

Ψες βράδυ έβγαλαν εντελώς τις μάσκες και απορρίπτοντας την τρίτη κατά συνέχεια πρόταση του Υπουργείου Εργασίας, έχουν ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και επιχειρούν να δώσουν στους εργαζόμενους το τελειωτικό κτύπημα. Η στάση τους αυτή δείχνει και τις πραγματικές τους προθέσεις.

Θέλουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας να προειδοποιήσουμε ότι, αυτό που επιχειρούν συστηματικά εδώ και καιρό, δεν γίνεται ανεκτό από τους εργαζόμενους, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι αν αποδεχτούμε αυτές τις απαράδεκτες απαιτήσεις τους, τότε τόσον εμείς όσο και οι οικογένειες μας δε θα έχουν μέλλον σε αυτό το τόπο.

Ο αγώνας που έχουμε αρχίσει από τον περασμένο χρόνο και συνεχίζεται σήμερα με την απεργία διαρκείας, είναι πλέον αγώνας επιβίωσης και δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά και τους εργαζόμενους ολόκληρης της Κύπρου.

Αν οι συμπεριφορές πολλών εργοδοτών σε όλους τους Βιομηχανικούς Κλάδους, αφεθούν απαρατήρητες και οι εργαζόμενοι ενωμένοι δεν σταματήσουν τα άνομα σχέδια τους, τότε για κανένα εργαζόμενο σε αυτό το τόπο δεν θα υπάρχει μέλλον.

Ο αγώνας που συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στην Οικοδομική Βιομηχανία, είναι δίκαιος από όλες τις απόψεις και όσες δυσκολίες και αν περιέχει, με την αποφασιστικότητα, την οργάνωση και την ενότητα, θα τον καταστήσουμε νικηφόρο.

Σε αυτό τον αγώνα ζητούμε την συμπαράσταση ολόκληρης της Εργατικής Τάξης της Κύπρου και του κάθε τίμιου άνθρωπου, γιατί με την φόρα που πήραν τα πράγματα, η μεγάλη μερίδα των εργοδοτών που χρησιμοποιεί αυτές τις απαράδεκτες μεθόδους, δεν θα σταματήσει εδώ, αλλά θα συνεχίσει μέχρι να μας οδηγήσει στην εξαθλίωση και τον αφανισμό.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου