Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

14.1.13

Αριστερά και Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα. Η στρατηγική στην Μέση Ανατολή.

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για την πολιτική και τα συμφέροντα του ελληνικού και ελληνοκυπριακού καπιταλισμού στη βάση της πολιτικής του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος υπό το φως του νέου εθνικού άξονα Ελλάδας - Κύπρου και Ισραήλ.

Για να σκεφτόμαστε και να μαθαίνουμε διαλεκτικά και να μην εμπλέκουμε τους θεωρητικούς του μαρξισμού με τα διαχρονικά νατοϊκά σχέδια ( η Ελλάδα εν μέλος του ΝΑΤΟ έννε; ). Τα ερωτήματα για την συνέπεια ή τη μη συνέπεια της κυπριακής αριστεράς στην άλλοτε αντι-νατοϊκή πολιτική δυστυχώς είναι ανοιχτά...Η καταστολή των ερωτημάτων υπό τη μορφή της αθώας έκπληξης "μα η αριστερά;!" αφορούν μόνο τον οπαδισμό που έχει μόνο συναισθηματική και καθόλου πολιτική αξία. Δεν αφορούν κανένα ειλικρινές ενδιαφέρον για τον τόπο και της ιδέες του σοσιαλισμού. Επιπλέον, τα ερωτήματα δεν είναι δηλώσεις και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοια. Είναι ερωτήματα και ως εκ τούτου είναι αποδεκτή η αμφισβήτηση.5 σχόλια:

 1. DIS,
  Υποθέτω θα διάβασες τα κείμενο που παραθέτεις, Είναι εύκολο να ΜΑΣ πεις συνοπτικά τι λέει, ή/και ποια είναι τα συμπεράσματα;
  Πάντως εκείνο που γράφει ως λεζάντα κάτω από μια φωτογραφία του Σαμψών από τα κατορθώματα του το 1963-64, το «Ο Σαμψών, νεαρός συνεργάτης του Στρατηγού Γρίβα, που δέκα χρόνια αργότερα, το 1974, θα κηρύξει το μοιραίο πραξικόπημα, είναι απασχολημένος…», άρεσε μου πολλά! Ειδικά εκείνο το «θα κηρύξει το μοιραίο πραξικόπημα»!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανευ πάω να δω το debate...αύριο πάλε...:)

   Ναι τζαι μεναν αρεσεν μου η λεζάντα του Οκταήμερου. Ξέρω, εν μια δικαιωση να υπαρχει κατανοηση τζαι υποστηριξη τζαι βοήθεια που συντροφους άλλων χωρών, ειδικα της Ελλάδας που πρεπει να λύσουν τζαι τα δικά τους "εθνικιστικά", της παιδείας τους κ.λ.π για να κατανοήσουν με αυτόν τον τρόπο τα κοινά μας συμφεροντα.

   Διαγραφή
  2. DIS,

   Εγιώ το «άρεσε μου» εν ειρωνικά που το είπα, καθότι εν ανιστόρητη η συγκεκριμένη τοποθέτηση!

   Τζιαι το debate, τι εν να πάεις να το δεις; Τι θα πουν τρεις (κεντρο)δεξιοί υποψήφιοι για την οικονομία; Τα ίδια περίπου πράματα! 

   Διαγραφή
  3. Ανευ, θκιαβαστο αρθρο...τζια η λεζαντα εν σε ειρωνικο υφος για τον Οκταημερο.

   Δεν ειπαν τα ιδια πραματα οι υποψηφιοι για την οικονομια καθολου. Ειπαν οτι αντιπροσωπευει ο καθενας. Ο Νικος την παραδοσιακή δεξια, ο Μαλας την παραδοσιακη σοσιαλδημοκρατια τζαι ο Λιλληκας τους εθνικιστες. Ήταν ενα τελειο ευρωπαικό τοπίο το debate. Καθρεφτης όλων των αδιεξοδων πολιτικών των τάσεων στην ευρωπη. Μονο ενας κομμουνιστής ελειπε. Δηλαδη ενας αριστερος. Γενικα οι υποψηφιοι εν μεσα στον κυκλο των υφισταμενων συμφεροντων. Του κεφαλαιου τζαι των μικρομεσαιων. Εργατική ταξη πουποτε.

   Ως παρουσιες ομως ο Μαλας και ο Λιλληκας ηταν πιο ψυχραιμοι. Ο Νικος εκαμεν τα θαλασσα τελεια.

   Διαγραφή
  4. Κορυφαία στιγμή όταν ο Νικος έκαμεν αναφορα στες σοσιαλδημοκρατικες κυβερνησεις της Ευρωπης που επερασαν μνημονια τζαι μνημονιακα μετρα χωρις μνημονια...τονα χερι νιβει τ αλλο...ειπεν το ο Νικος καθαρα.

   Και βεβαια, οτι αναφερθηκεν στον Τσιπρα 4-5 φορες. Η στιγμή δε που εδειξε και την φωτογραφια του Τσιπρα στον φακο ήταν ασύλληπτη!..:)

   Διαγραφή