Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

19.1.13

H Ευρωζώνη επιμένει στις ιδιωτικοποιήσεις - σώπα! Εμείς τώρα το "ξεκαθαρίσαμε"

Όταν υπογράφαμε ως Κράτος το Δημοσιονομικό Σύμφωνο μας ήταν αξεκαθάριστο το τί θα συμβεί παρακάτω. Δεν ξέραμε τί συνεπάγεται το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και τί σημαίνει να απογυμνώσεις την χώρα από τις δυνάμεις ενάντια στην Ε.Ε...ούτε ξέραμε τί υπογράφαμε, ούτε ξέραμε που θα οδηγήσει η γκάφα με το κούρεμα, ούτε που θα οδηγήσουν τα πακέτα και γενικά εμείς δεν είχαμε ξεκάθαρο τίποτα... Εμείς εν τζαι...Καθόμαστε πάνω στα φτερά του αθώου λευκού περιστεριού και μιας λευκής αθώας περιστέρας!! 

Τελικές αποφάσεις για το θέμα της στήριξης της Κύπρου θα ληφθούν μετά τις προεδρικές εκλογές και το μνημόνιο θα οριστικοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάρτη, σύμφωνα με Ευρωπαίο επίσημο, που ξεκαθαρίζει, επίσης, ότι η Ευρωζώνη επιμένει στις ιδιωτικοποιήσεις στην Κύπρο.
Σε ενημέρωση της τρόικας για τις τελευταίες εξελίξεις θα περιοριστεί η συζήτηση για την Κύπρο, στην συνεδρίαση του Εurogroup της προσεχούς Δευτέρας, σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης.
Οπως επισήμανε ο αξιωματούχος, η τρόικα θα ενημερώσει το Εurogroup για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τις τελευταίες μέρες σχετικά με το θέμα της στήριξης της Κύπρου, ωστόσο διευκρίνισε ότι το βέβαιο είναι πως δεν θα ληφθούν τελικές αποφάσεις πριν από τις προεδρικές εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου. Μάλιστα προσδιόρισε την οριστικοποίηση του μνημονίου για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.
Ερωτηθείς σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στη λήψη απόφασης, ο εκπρόσωπος την απέδωσε στην απροθυμία της σημερινής κυβέρνησης να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις. «Δεν ζητάμε τις ιδιωτικοποιήσεις για ιδεολογικούς λόγους, αλλά για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους», είπε, προσθέτοντας ότι χωρίς ιδιωτικοποιήσεις δεν μπορεί να αποφασιστεί το πρόγραμμα.
Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το εάν θα ήταν τα πράγματα καλύτερα εάν είχαμε νωρίτερα τη συμφωνία, απάντησε: «ο καθένας έχει την άποψή του στο θέμα αυτό, εγώ νομίζω ναι».
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, παρά το γεγονός ότι δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη το πρόγραμμα, η Κυβέρνηση έχει κάνει ήδη πολλά, λαμβάνοντας σειρά μέτρων για τη μείωση των ελλειμμάτων και προωθώντας αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να χαιρετίσουμε αυτές τις αποφάσεις, αλλά η βιωσιμότητα του χρέους που απαιτεί ιδιωτικοποιήσεις δεν αντιμετωπίστηκε, είπε.
Αναφορικά με τα δημοσιεύματα στον Τύπο περί ξεπλύματος χρημάτων στην Κύπρο, ο αξιωματούχος επικαλέστηκε επίσημα έγγραφα που προσκόμισε η κυπριακή κυβέρνηση από τα οποία προκύπτει, όπως είπε, ότι η Κύπρος τηρεί τις διεθνείς ισχύουσες διατάξεις στο θέμα αυτό. Μάλιστα δεσμεύθηκε επιπλέον ότι όπου χρειάζονται βελτιώσεις θα τις κάνει, τόνισε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι όταν καταρτιστεί το μνημόνιο θα είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε κατά πόσο η Κύπρος είναι ευθυγραμμισμένη με τα διεθνή πρότυπα.

3 σχόλια:

 1. Θυμάστε τί έλεγε η κυβέρνηση όταν περνούσε τα πακέτα του Κίκη; Δεν θα υπάρξουν άλλα πακέτα, και τα ψηφίζουμε για να μην μπούμε στο μηχανισμό...τώρα ο Κίκης είναι ξανά ο επίσημος οικονομολόγος της προεκλογικής Μαλά...εμείς οι καραάσχετοι με τα οικονομικά, λέγαμε άλλα...στου κουφού την πόρτα!

  Η τελευταία διετία της διακυβέρνησης Χριστόφια, πρεπει να εξεταστεί από τη σκοπιά της στροφής κατά 180 μοίρες όσον αφορά στην πολιτική της αριστεράς απέναντι στην Ε.Ε. Η στροφή είναι 180 μοιρών και αφορά την σύνολη ιστορία του λαικού κινήματος της Κύπρου.

  Ο τόπος χρειάζεται ένα κομμουνιστικό κίνημα. Ο τόπος δεν έχει τίποτα. Ουτε ΚΚΕ, ουτε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε καν μια αριστερη πτέρυγα ενός καποιου ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΠΔ, ούτε καν μια αξιολύπητη ΔΗΜΑΡ.

  Ο τόπος στο πρόσωπο της θεσμικής αριστερας εχει πια μόνο ένα ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΤΑΤΟ ΠΑΣΟΚ! Με όλα τα χαρακτηριστικά του!

  Ο τόπος δεν έχει τίποτα, καμιά διέξοδο και δεν γνωρίζω τί θα γίνει μέσα σε αυτό το νεκρό τοπίο. Ξέρω πως πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου. Ξέρω πως πρέπει να υπάρξει η επεξεργασία ενός προγράμματος κατά της ε.ε και της ευρωζώνης και κατά του εθνικού κορμού εντός ή εκτός της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας, αδιάφορο.

  Το αριστερό κίνημα δεν πήδηξε από το καράβι του ακελ. Το ακελ έριξε στη θάλασσα το αριστερό κίνημα του τόπου. Τώρα φωνασκεί για τον "νεοφιλελευθερισμό" και ίσως υπολογίζει μετεκλογικα να τονώσει τις φιλοσυριζαικές φωνές εντός για να παιξει ένα παρόμοιο αχρείαστο και ύπουλο παιχνίδι..το πιο πιθανόν.

  Πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου...ο τόπος χρειάζεται ένα κομμουνιστικό κίνημα. Ας είναι έστω κίνημα και όχι κόμμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πως μπορεί να υπάρξει κομμουνιστικό κόμμα/κίνημα οταν το Ακελ έχει υπό την σκέπη του όλες τις οργανώσεις της οργανωμένης εργατικής τάξης, τα σωματεία, τις οργανώσεις νεολαίας κτλ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτοί που εκρηκτικά φυτοζωούν αν είναι τυχεροί κάτω από στέγη που πολύ πιθανόν να στάζει χειμώνα είναι μερικά από τα πολλά θύματα του απροσδιόριστου εξουσιαστικού τερατόμορφου κεφαλαίου. Η θεμελειακή φύση του χωρίς μάσκα εμφανίζεται αιωνίως στιγμιαία έτσι πως δηλαδή τελικά η ζωή πάει χαμένη έτσι κι αλλιώς. Μια πολιτικοκοινωνική φοβική πίεση γιατί απλά αυτή η δυναμική του. Η υδράργυρος ευθύνη γλιστράει απ’ τα χέρια ανεξαρτήτως και ανεξαιρέτως λόγω δυνάμεων.

  Άστε τα δημοσιογραφίστικα πορίσματα να κοσμούν τις εφημερίδιες ακρίδες. Η χολυγουντιανίζουσα κινηματογραφική παραγωγή ηρώων και λυτρωτών, ευθυνών και προδοτών βρίσκεται σε ενυδατωμένα και ξεπλυμένα χέρια. Η τεχνοκρατική αντεργατική υγρασία ενός εξαφανισμένου εργάτη και μετά μας λένε διανοούμενοι για σκέψη και ακαδημαϊσμό. Η μεταναστευτική εργατιά αφαιμάσσεται από την αστική τρώγλη. Ο Κυπριακός οπορτουνισμός ένα παραμορφωμένο ηλιοκαμένο ζόμπι που έχει φορέσει σερβιέτες ημέρας και πετάει, ευτυχώς δεν το ζηλεύει κανένας κομμουνιστής.

  Οι εναλλακτικές αντιπολιτεύσεις βρίσκουν γόνιμο έδαφος, η σαχλώδης δεξία και οι λοιποί μαγνήτες αφρίζουν δικαιομένοι ηλεκτρόπληκτα. Η βουλή διαφορετικά, αγελαδοτροφείο. Η επιτροπή παιδείας της βουλής πρέπει να μετονομαστεί σε κρανίου Τορνικής αντισκέψης.

  Ο δημοσιογράφος ο νέος ορθώνυμος τετραπληγικά παρανοούμενος, τα θερμά μου συγχαρητήρια. Η διανοουμενίστικη ατμοσφαιρικότητα της αστυνομίας ή αλλιώς αλητονομίας ως η ρυθμιστής της τάξης και της ασφάλειας κατανοείται πλέον ως ο φαλλομορφικός αφροδισιακός πύος της παρακμάζουσας υπάρξεως. Το αστυνομικό σώμα δεν έχει ουρήθρα. Ψάχνουμε λύσεις λένε, αστειότητα αστικού τύπου, θα γελάσουν νεκροί και μελλοθάνατοι, αφού ο θεός τους είπε την αλήθεια - φοβάμαι μην αναστηθεί κι άλλος. Πόσο ζηλεύει γι΄ αυτό η Αγία Τράπεζα του αρχιεπισκόπου! Η σεμνότητά του θυμίζει ένα φρικτό αυνανισμό εν ώρα λειτουργίας. Το μάθημα θρησκευτικών το μυρωδάτο κι αγιασμένο σπέρμα.

  Το αγανακτησμένο αυθόρμητο καρροτέν υβρίδιο θ’ αλλάξει λέει την πολιτική πρακτική και σκέψη ασκώντας πίεση μ’ άξεστες αυθορμηστικές ομικαυλίες και ειρηνικές οργιώδεις παρτουζοβραδυές με ελληνική σημαία, θυμάστε; Θα ενδυναμωθούν τώρα που θα ενσωματωθεί με τη δεξιά η ήδη ακροδεξιά.

  Εξ αφορμής της εκρήξεως, θυμάστε; αερίζομαι ακόμα… το φυσικό αέριο. Ακροδεξιές τσόντες, έτσι χαρακτηρίζονται με ευσέβεια οι ακινητοποιήσεις εγκεφαλικού φαλλού. Μια κτηνοβατική τσόντα θα αναδείκνυε τους χρυσαυγήτικους ελαμικούς μηχανισμούς λειτουργίας, αφού ανύπαρκτα τα στίγματα δημιουργικότητας.

  Χτυπάτε έκδηλα τον εργάτη εκεί που πραγματώνεται γιατί ζήτε με το φόβο της ήττας… τα σκουλήκια μια μέρα θα γίνουν όλα κόκκινα, υποφέρουμε τον εφιάλτη δίχα φόβο δίχα τρόμο.

  Το κομμουνιστικό κίνημα επείγει.

  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή