Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

13.12.12

Ας καταργήσουμε και τις εκλογές. Οικονομία θα κάνουμε.

το ποστ αφιερώνεται στον Μένοικο. επειδή ο Μένοικος εν για τούτην την ευρώπη των μονοπωλίων, των ξένων επενδύσεων, των στρατιωτικών επεμβάσεων, της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και της τελικής κατάργησης της δημοκρατίας που εθυσιάστηκεν.


13ο δεν θα πάρω, αλλά ο άγιος Βασίλης δεν με άφησε έτσι. Ορίστε που ήρθε και το Χριστουγεννιάτικο δώρο από τις Βρυξέλλες. Ευχαριστούμε το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζομένου Λαού που ως κυβερνών κόμμα, έλαχεν η μοίρα δηλαδή, έβαλε την υπογραφή του και σε αυτή την ιστορική για τον τόπο μας απόφαση. Έλεγε τις προάλες ένας φίλος Ιρλανδός σε ένα άλλο φίλο και μου το μετέφερε: "Τουλάχιστον εσείς έχετε μια αριστερά να βρίζετε, εμείς τί να πούμε;" Πάει φίλε Ιρλανδέ...ούτε αυτό μας έμεινε να κάνουμε.

Ντύσου πρόχειρα και βγάλε το κραγιόν σου, θα έχουμε λαϊκά πανηγύρια σε όλη την Ευρώπη....κι εσύ Ρένα...κι εσύ Σταθάκη, κι εσύ Ευάγγελε κι εσύ Αντώνη, κι εσύ Νίκο, κι εσύ Δημήτρη, κι εσύ Σωτηρούλα, κι εσύ Βάσο...όλοι μαζί, ας γιορτάσουμε αυτές τις ιστορικές ένδοξες μέρες του ιμπεριαλισμού.Ενιαία εποπτεία τραπεζών με απόφαση Βρυξελλών


Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις επιτεύχθηκε η συμφωνία για την εποπτεία των τραπεζών της Ευρωζώνης. Πώς την υποδέχτηκαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομιών.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών κατέληξαν τα ξημερώματα σε ομόφωνη συμφωνία για την ενιαία εποπτεία των τραπεζών της Ευρωζώνης, ύστερα από μαραθώνιες συνομιλίες 14 ωρών.

"Πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία", σχολίασε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές Υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος, λίγο αργότερα, σε συνέντευξη Τύπου χαιρέτισε "το πρώτο βήμα προς την τραπεζική ένωση" την οποία οι Ευρωπαίοι ηγέτες επεδίωκαν για να αποτρέψουν νέες κρίσεις στο μέλλον.

Σε λειτουργία από την 1η Μαρτίου του 2014

Ο μηχανισμός της ενιαίας εποπτείας των τραπεζών της Ευρωζώνης θα λειτουργήσει την 1η Μαρτίου του 2014, δήλωσε ο Μπαρνιέ. Στη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν αποφασίσει να λειτουργήσει εντός του 2013.

Η ενιαία εποπτεία των τραπεζών της Ευρωζώνης, η οποία ανατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, "είναι ένα στοιχείο κλειδί στα σχέδιά μας για μια τραπεζική ένωση", σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή.

Υπενθυμίζοντας ότι στόχος του μηχανισμού αυτού είναι "η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα", ο κύπριος υπουργός, ο οποίος προήδρευσε της συνόδου, τόνισε :"Είναι ένα χριστουγεννιάτικο δώρο για εμάς, αλλά και για όλη την Ευρώπη".

"Σιγά σιγά επιλύουμε την κρίση στην Ευρωζώνη. Είναι ένα μήνυμα που στέλνουμε στον υπόλοιπο κόσμο: Μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Ευρώπη, μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη", τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.΄

Προϋπόθεση για την άμεση ανακεφαλαιοποίηση από το ταμείο διάσωσης

Η συμφωνία αυτή επετεύχθη λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής που είναι αφιερωμένη στην εμβάθυνση της νομισματικής ένωσης. Για το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η συμφωνία είναι μια "θετική συνεισφορά" στη σύνοδο αυτή.

Ο μηχανισμός ενιαίας εποπτείας των τραπεζών είναι προϋπόθεση για την άμεση ανακεφαλαιοποίηση από το ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης, των τραπεζών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος τραπεζών και δημοσίου χρέους.

Ακόμα κι αν ο μηχανισμός ενιαίας εποπτείας τεθεί σε λειτουργία την 1η Μαρτίου του 2014, η άμεση ανακεφαλαιοποίηση μιας τράπεζας μπορεί να πραγματοποιηθεί "όταν το αποφασίσουμε εμείς", τόνισε ο Μοσκοβισί.

Ποιες χώρες δε συμμετέχουν

Οι 27 κατέληξαν σε ένα συμβιβασμό όσον αφορά τα σημεία που αποτελούσαν εμπόδιο εδώ και πολλούς μήνες, γεγονός που θα τους επιτρέψει να παρουσιάσουν ένα ενιαίο μέτωπο στις συνομιλίες που πρόκειται τώρα ν΄αρχίσουν με το Ευρωκοινοβούλιο, την προσεχή εβδομάδα.

Μόνο τρεις χώρες της ΕΕ κατέστησαν σαφές ότι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο μηχανισμό: Η Βρετανία, η Σουηδία και η Τσεχία.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν χαιρέτισε "ένα θετικό βήμα για το σύνολο της ΕΕ", τονίζοντας ότι τα συμφέροντα της χώρας του είναι "προστατευμένα".


πηγή

1 σχόλιο:

  1. ακουσα πως το έσχατο "επιχείρημα" το οποίο κυκλοφορεί ως έξυπνο κιόλας στην πιάτσα από φίλους του ακελ, είναι πως το ακελ ειναι συνεπές τόσο στην ιστορια του όσο και στο καταστατικό του, γιατί πάντα ήταν ένα σοσιαλδημοκρατικο κόμμα.

    παρακαλούνται λοιπόν οι φίλοι απο το ακελ, εαν θέλουν να διατηρήσουν αυτά τα πανέξυπνα επιχειρήματα να ελέγξουν ποιοι είναι οι θεωρητικοί της σοσιαλδημοκρατίας και να προσαρμόσουν ανάλογα το μαυρογέρημον - με ολη τη σημασία της λέξης - καταστατικό. ώστε τα επιχειρηματα να μεν εν απλα αερολογίες.

    μετά από αυτό - νομίζω πως έχουμε χωρίσει εντελώς τα χωράφκια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή