Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

22.12.12

Ένα λεπτό περιπτερά...

Ώστε;

Ξέρεις δηλαδή;

Ξέρεις τί είναι το κούρεμα ένος χρέους;

Πάντα ήξερες;

Και δεν είναι "σωτηρία από την πτώχευση";

Ούτε κίνηση "αλληλεγγύης" προς ένα αδελφό λαό;

Ούτε πράξη "φιλελληνισμού";

Ε αφού εν καλό πράμα, και σώζει χώρες από την πτώχευση, να κουρευτεί και το κυπριακό χρέος!

"Ακούτε να σας πω! Για να γίνει κούρεμα ενός χρέους χρειάζεται η ομόφωνη συμφωνία και των 27 αρχηγών κρατών! Το κυπριακό χρέος δεν θα κουρευτεί γιατί η Κύπρος θα πει όχι!!"
( Δημήτρης Χριστόφιας, δήλωση κατά την επίσκεψη του στην ελδυκ)

Ώστε;

Εν της παπαθκιάς τα ξύλα στην αλληλεγγύη α; Και έχουν τον τελευταίο και καθοριστικό λόγο οι αρχηγοί κρατών! Και η Ευρώπη θα αλλάξει μέσω της αλλαγής συσχετισμού πολιτικών δυνάμεων. Γιατί οι  αριστερές κυβερνήσεις είναι αλλιώτικες από τις δεξιές και  λένε το Όχι στην ώρα του. Όπως πράξαμε κι εμείς που είμαστε υπόδειγμα και πρωτοπόροι στην Ευρώπη για την αλλαγή, και κάναμε πράξη την αλλαγή με το κούρεμα του ελληνικού χρέους!

Όι α; Έννεν έτσι τελικά...παντού ομοφωνία...τελικά αυτή η ομόφωνη  "αλληλεγγύη" μεταξύ ποιών είναι; Μάλλον ούτε για την απλή διαχείριση "δεν είναι ώριμες οι συνθήκες"...κλείστε τα...

...βουλιάζει σε βαθιά νερά/το τελευταίο μου το πλοί-οι-ο/
ένα λεπτό περιπτερά/ένας αετός χωρίς φτερά/απόψε λέει αντί-ι-ι-ι-ο....

1 σχόλιο:

  1. η δήλωση του Προέδρου να διαβαστεί σε συνάρτηση με τις δηλώσεις Άντρου Κυπριανού πως αφού πρώτα η Κύπρος ψηφισε το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατόπιν απευθύνθηκε τόσο στον κ.Παπαδήμο, όσο και στον κ. Σαμαρά για "ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών με ελληνικά "έξοδα"/μέρος της δόσης της Τρόικας προς την Ελλάδα"

    επίσης να διαβαστεί και σε συνάρτηση με τον έρωτα του Σαμαρά προς την κυπριακή κυβέρνηση και τα άρθρα υποστήριξης του που περιχαρής δημοσιεύει η Χαραυγή.

    ...αλληλεγγύη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή