Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

29.12.12

Τελικά το συμπέρασμα είναι ένα...

Πως ο μίζερος αυτός τόπος, δεν είναι ικανός, ούτε καν για μιαν ενδιαφέρουσα φαντασίωση.

Αυτός ο τόπος, δεν είναι ικανός, ούτε καν, για μια μετάθεση οράματος που να μην προκαλεί τον οίκτο.

Ο τόπος μας δεν είναι άξιος  παρεκτός, για την παραγωγή του δράματος ενός εθνικού μακαρίτη. Μέχρι εκεί μας παίρνει, τί να κάνουμε; Τόση εξάρτηση από τη μαύρη θανατίλα κουβαλά αυτός ο τόπος στην ιστορία του.

Πότε θα πάψουν οι ιστορικοί στα πανεπιστήμια του εξωτερικου, να μελετούν τον Μακάριο σαν τον μεγαλύτερο ηγέτη της νήσου μήπως ησυχάσουμε;...ως τότε η λίστα των ανθυποψηφίων μεγάλων εθνικών ανδρών θα ταράζει τον ανήσυχο ύπνο και τα ιδεολογικά ροχαλητά μας...συνωστισμός και συσπείρωση...

Ζήτω λοιπόν το μαύρο ράσο, η μαύρη μάνα, το μαύρο ορφανό και όλοι οι μαύροι ηγέτες της χώρας μας.

Γειά σου κι εσένα Τάσσο..κι εσύ ζεις όπως όλοι οι υποψήφιοι νεκροί μας.


1 σχόλιο:

  1. πρωτοχρονιάτικο σύνθημα/ευχή σαν υστερόγραφο:

    "Κάτω το εθνικό μαύρο! Ζήτω το Κόκκινο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή