Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

7.3.12

Προς απαγόρευση της απεργίας

Ο υπουργός Συγκοινωνιών, έχοντας πάρει το πράσινο φως από το Υπουργικό και τη συναίνεση της πλειονότητας των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προχωρεί αύριο στην κατάθεση νομοσχεδίου το οποίο θα κηρύξει ως ουσιώδη υπηρεσία τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας και, ως εκ τούτου, δεν θα επιτρέπεται η απεργία των εργαζομένων σε αυτήν.

Αυτό αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, στο οποίο σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει περάσει ήδη από νομοτεχνικό έλεγχο την υπό προώθηση νομοθεσία, η οποία στηρίζεται στην λογική ότι η Κύπρος, ως νησί, έχει μόνο τις αερομεταφορές για να συνδέεται με τον υπόλοιπο κόσμο και, ως εκ τούτου, οποιαδήποτε παράλυσή των αερομεταφορών, δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα.

Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι το νομοσχέδιο να κηρυχθεί ως κατεπείγον, έτσι ώστε να συζητηθεί και να εγκριθεί κατά την αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

8 σχόλια:

  1. Εδώ η προταση νόμου όπως κατατέθηκε από το ΔΗΣΥ για σύγκριση με τον νόμο που θα κατατεθεί από την κυβέρνηση και την αυριανή τελική απόφαση.

    Συνοπτικά η πρόταση νόμου προνοεί δεσμευτική διαιτησία από τρεις διαιτητές σε περίπτωση που η μεσολαβητική υπηρεσία δεν καταφέρει να επιλύσει τη διαφορά.

    Η απόφαση της διαιτησίας, σύμφωνα με την πρόταση θα είναι δεσμευτική και για τα δύο μέρη και η παραβίαση της θα αποτελεί ποινικό αδίκημα που θα τιμωρείται με δύο χρόνια φυλάκιση ή δύο χιλιάδες ευρώ πρόστιμο ή και τα δύο μαζί.

    Επίσης σε περίπτωση απεργίας σε ουσιώδη υπηρεσία παρέχεται το δικαίωμα στο Υπουργικό Συμβούλιο, με διάταγμα στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας να επιτάσσει ονομαστικά προσωπικό για απρόσκοπτη λειτουργία της ουσιώδους υπηρεσίας. Σε περίπτωση άρνησης οποιουδήποτε προσώπου το οποίο διατάσσεται να ανταποκριθεί τότε και πάλι αποτελεί ποινικό αδίκημα με τις ίδιες ποινές.

    Με βάση την πρόταση νόμου η οποία θα συζητηθεί στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής, μεταξύ των υπηρεσιών που ορίζονται ως ουσιώδεις είναι οι επεξεργασίας και διάθεσης καυσίμων, παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, υδατοπρομήθειας, ύδρευσης και άρδευσης, οι αερομεταφορές, τα αεροδρόμια, το τμήμα εναέριας κυκλοφορίας, τα λιμάνια, οι Κεντρικές Φυλακές , τα τελωνεία, τα κρατικά νοσηλευτήρια και τα ιατρικά ιδρύματα.

    Μέχρι τότε το μπλογκ σας εύχεται καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μεζεδάκι για να απασχολείστε μέχρι αύριο:

    Γερμανικό δικαστήριο απαγορεύει την απεργία στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης


    Η γερμανική δικαιοσύνη απαγόρευσε σήμερα την απεργία των ελεγκτών και του προσωπικού εδάφους του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, κατόπιν προσφυγής της εταιρείας που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Fraport και της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa.

    Η δικαιοσύνη είχε ήδη απαγορεύσει χθες τη συμμετοχή στην απεργία και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

    Η απεργιακή αυτή κινητοποίηση, η οποία είχε αρχίσει στις 16 Φεβρουαρίου, προβλεπόταν να διαρκέσει ως αύριο το πρωί στις 06:00 ώρα Ελλάδος. Τις τελευταίες ημέρες προκαλούσε καθημερινά την ακύρωση περίπου του 20% των πτήσεων, κυρίως εσωτερικού.

    Το προσωπικό εδάφους θα προσφύγει κατά της δικαστικής απόφασης

    Ωστόσο, το προσωπικό εδάφους του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης θα ασκήσει έφεση κατά της σημερινής δικαστικής απόφασης.

    Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε δύο ημέρες που δικαστήριο της Φρανκφούρτης αποφαίνεται κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων του αεροδρομίου με αίτημα καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας.

    www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

    7 Μαρτίου 2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη η κυβερνηση, το Ακελ, εφτασαν στο σημειο να γινουν απεργοσπαστες και εσυ ακομα νομιζεις οτι εχουμε αριστερα στη κυπρο; Το ζησαμε και αυτο, το κομμα του λαου απαγορευει απεργιες, να δουμε τι αλλο θα κατορθωσουν. Για αυτο το λογο μονο ενα 7% εμεινε να εχει θετικη αποψη για αυτη τη κυβερνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπουδαίο το επιχείρημά σας Κύριε "Ανώνυμε" .
      Επί του πρακτέου , ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ;

      Διαγραφή
  4. Συγνωμη αλλα επειδή ο κωλ... μας καίγεται δεν εχω διαθεση να απαντω σε ανοησίες. αληθκεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σχόλια από λοβοτομημένους δεξιουληδες δεν θα βγουν.

    μην μπαίνετε στον κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν το επιχείρημά τους είναι , ότι η Κύπρος , είναι νησί , με συγχωρείτε αλλά θα γελάσω πολύ και το θέαμα θα είναι αστείο , γιατί μου λείπουν και μερικά δόντια !
    Κάποιος θα πρέπει να τους "σφυρίξει" , πως θα μπορούσαν υπό το πρόσχημα την Εθνικής ανάγκης , να απαγορεύσουν όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις , μιας και η Κύπρος , είναι αντιμέτωπη με πολλούς κινδύνους (έτσι γενικώς , δεν έχει σημασία ποιούς) . Θα μπορούσαν μάλιστα , σε περίπτωση αντιδράσεων , να προχωρήσουν και σε συλλήψεις ή ακόμα καλλίτερα να γίνουν προληπτικές συλλήψεις , δεν είναι κακή ιδέα ...
    Μα στ' αλήθεια , τα θέλουν και τα λένε ;
    Αγάντα Λαέ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλά θα τους κάνουν. Νομίζω είναι καιρός να μπουν στη θέση τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή