Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

16.4.14

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία


Σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Η πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου, που έχει τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έστρεψε τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας ενάντια στους διαδηλωτές και στο λαό της Ανατολικής Ουκρανίας,προκαλώντας μια νέα αιματοχυσία.

Η σύγκρουση αυτή, που εκτυλίσσεται μετά την απροκάλυπτη επέμβαση των παραπάνω ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Ουκρανία και στο φόντο του σκληρού ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων, δείχνει πως ο καπιταλισμός γεννά μόνο δεινά για τους λαούς.

Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να στηρίξουν ακόμη και τις φασιστικές δυνάμεις, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση του Κιέβου, για να προωθήσουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα, φαίνεται πλέον να επενδύουν στην παραπέρα όξυνση και αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Στην πραγματικότητα "παίζουν με τη φωτιά" ενός πιο γενικευμένου πολέμου, που θα διεξαχθεί όχι μόνο με διπλωματικά, πολιτικά και οικονομικά μέσα, αλλά και με στρατιωτικά.Θέτουν έτσι την ευρύτερη περιοχή μας και τους λαούς μπροστά στον κίνδυνο ανυπολόγιστων καταστροφών και θυμάτων.
Αποδεικνύεται πως το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια, όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά παράγοντα πολέμου κι ανασφάλειας για τους λαούς. Όσο πιο γρήγορα ο ελληνικός και οι άλλοι λαοί αποδεσμευτούν από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τόσο το καλύτερο».
Πηγή: 902 / fadomduck2

4 σχόλια:

  1. Ουάσινγκτον
    Στις 17 Απριλίου στη Γενεύη θα πραγματοποιηθεί η τετραμερής συνάντηση μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας-ΕΕ και ΗΠΑ για την ουκρανική κρίση και την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα, όπως ανακοίνωσαν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και οι Βρυξέλλες.

    Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι θα μεταβεί στην Ελβετία ώστε «να συνεχιστούν οι προσπάθειες αποκλιμάκωσης» της κρίσης στην Ουκρανία και να βρεθεί μια διέξοδος «μέσω της διπλωματικής οδού» αναφέρεται στη λακωνική ανακοίνωση που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    «Οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει να κινητοποιήσουν τη διεθνή κοινότητα για να στηρίξει την Ουκρανία και να βοηθήσει το λαό της να οικοδομήσει μια σταθερή, δημοκρατική και ευημερούσα χώρα» προστίθεται στο κείμενο.

    «Η ΕΕ συμμετέχει πλήρως στις διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία και για την εξεύρεση μίας πολιτικής λύσης» ανακοίνωσε το γραφείο του εκπροσώπου της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, η οποία θα λάβει μέρος στις συνομιλίες.

    Αμερικανοί και Ευρωπαίοι διπλωμάτες είχαν προαναγγείλει τη διεξαγωγή αυτής της συνόδου, χωρίς όμως να διευκρινίσουν λεπτομέρειες για το που και το πότε.

    Στη Γενεύη αναμένεται να παραβρεθούν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Ουκρανός ομόλογός του Αντρίι Ντεστσίτσα.

    in.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω ότι η Ρωσία δεν θα ενσωματώσει άλλες Ρωσόφωνες περιοχές της Ουκρανίας. Της συμφέρει να παραμείνουν ως έχουν από τη μια για να ελέγχουν πολιτικά τη χώρα με την ψήφο τους και από την άλλη για να εξουδετερώνουν τη συμμετοχή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Γίνεται ΝΑΤΟ με Ρώσους στρατιώτες στους κόλπους του; Με βάση αυτό το σκεπτικό, αν υπήρχε ένας που θα επιθυμούσε την απόσχιση και άλλων περιοχών αυτός θα ήταν οι ΗΠΑ, για να καθαρίσει το τοπίο. Ελπίζω να βρεθεί ένας να ανοίξει τα μάτια του Ουκρανικού λαού πριν να είναι πολύ αργά. Ας τους δείξει την Κύπρο και που την έριξαν οι πουλημένοι φασίστες που προσποιούνταν τους πατριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι συμφωνω απολυτα, ειναι ξεκαθαρο απο την αρχη πως για την αποσχιση και το διαμελισμο της Ουκρανιας εργαζονται βασικά οι ΗΠΑ και με την συνδρομη της ΕΕ φυσικα.

      Θα κριθει αυριο στην συναντηση των 4. Και η Ρωσια δεν μπορει να κοβει και να ραβει οτι θελει στην Ανατολικη Ουκρανια, αν ξεσηκωθει ο κοσμος - που ξεσηκωθηκε θα χυθει αιμα, τί πρεπει να γινει; Απλά ο εμφυλιος θα ειναι αναποφευκτος αν δεν βρεθει αυριο μια πολιτική λυση.

      Εγω παντως δεν ειμαι αισιοδοξη πολυ για αυριο, γιατι το πραγμα στο Κιεβο ειναι πια ανεξέλγκτο. Νομιζω πως ουτε η ΕΕ εχει πια επιλογες και ισως αυτο να αποτελεσει και το κυκνειο της άσμα...θα δουμε...

      Διαγραφή
    2. Παρεμπιπτόντως αυτήν ακριβώς την κατηγορία εξαπέλυσε και από βουλής, ο ΓΓ του ΚΚ Ουκ. Σιμονένκο προς τους φασίστες που κυβερνάνε την χώρα. Πως επιδιώκουν δηλαδή την διχοτόμηση της.

      Διαγραφή