Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

11.4.14

ΚΚΕ: Μνημείο υποκρισίας η αποπομπή της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης.


Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την εκδίωξη των βουλευτών της Ρωσίας απ' την Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης σημειώνεται:
«Η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, να αποπέμψει τη Ρωσία από τη σύνθεσή της, ως αντίποινα για τη στάση της στην Κριμαία, αποτελεί μνημείο υποκρισίας.
Το Συμβούλιο της Ευρώπης και οι χώρες που "κρατούν τα κλειδιά" του, όχι μόνον στήριξαν, αλλά και πρωτοστάτησαν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, καθώς και τις ανάλογες επεμβάσεις στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη. Τώρα κάνει πως "δεν γνωρίζει τίποτα για τον φόνο" εκείνο του Διεθνούς Δικαίου, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί από το συσχετισμό δύναμης ανάμεσα στις καπιταλιστικές χώρες και στις σοσιαλιστικές, όταν ακόμη υπήρχε η ΕΣΣΔ κι οι άλλες σοσιαλιστικές χώρες της Ευρώπης.
Η υποκριτική αυτή απόφαση κατά της Ρωσίας, όχι μόνον δεν θα βοηθήσει στην επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που έχουν προκύψει στην περιοχή, μετά την επέμβαση ΕΕ-ΗΠΑ στην Ουκρανία, αλλά "ρίχνει λάδι στη φωτιά"».

Αποχώρησε από την εαρινή Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACEη ρωσική αντιπροσωπεία λόγω «περιορισμού των εξουσιών της». Οπως δήλωσε ο επικεφαλής της 18μελούς αντιπροσωπείας της Ρωσίας στο Στρασβούργο Αλεξέι Πουσκόφ, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της κρατικής Δούμας, «η Ρωσία θα εξετάσει το ζήτημα και θα σκεφθεί εάν θα επανέλθει».
Λίγο νωρίτερα στο Στρασβούργο η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ψήφισε πρόταση, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται έως το τέλος του 2014 το δικαίωμα ψήφου των 18 Ρώσων που είναι μέλη της. Το Συμβούλιο της Ευρώπης υιοθέτησε την απόφαση με 145 ψήφους υπέρ εκ των παρόντων μελών της, έναντι 21 κατά και 22 αποχών, ως απάντηση στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Οι ρώσοι βουλευτές απείχαν από τον διάλογο που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, καταγγέλλοντας μια διαδικασία-«φάρσα».
Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση, το πολιτικό όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης που έχει ως έργο του την προάσπιση της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της έννομης τάξης, της κοινωνικής συνοχής, της ασφάλειας των πολιτών και της πολυπολιτισμικότητας, πρότεινε «την καταδίκη και την αποδοκιμασία της για τις δολοπλοκίες της Ομοσπονδίας της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας» και αποφάσισε να αναστείλει ως το τέλος του 2014 το δικαίωμα ψήφου της ρωσικής αντιπροσωπείας, αλλά και το δικαίωμά της να εκπροσωπείται σε διάφορες σημαντικές συνεδριάσεις της, καθώς και το δικαίωμά της να συμμετέχει σε αποστολές παρατηρητών σε εκλογές.
Σε συνέντευξη τύπου αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας , 18μελούς ο Αλεξέι Πουσκόφ είπε η ρωσική αντιπροσωπεία θα εγκαταλείψει την Κοινοβουλευτική Συνέλευση, όπου πλέον «η παρουσία της δεν θα έχει κανένα νόημα». 
Πουσκόφ: Πρόκειται για παρωδία... Ας συνεχίσουν χωρις εμάς
 «Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι φάρσα. Την Τετάρτη , όταν συζητήθηκε η κατάσταση στην Κριμαία ,αποσιωπήθηκαν προφανή γεγονότα, ενώ νέα «γεγονότα» εφευρέθηκαν επί τόπου για “δολοφονίες των Τατάρων της Κριμαίας”» είπε .«Η ουκρανική αντιπροσωπεία έλεγε κραυγαλέα ψέματα, αλλά κανείς δεν θορυβήθηκε, εκτός από τη ρωσική αντιπροσωπεία. Την Τετάρτη επιδείξαμε ανοχή και δώσαμε το παράδειγμα της “δημοκρατικής συζήτησης” σε μια συνεδρίαση που έμοιαζε μάλλον με ανάκριση. Πλέον η ρωσική αντιπροσωπεία αποχωρεί από αυτήν την παρωδία. Εάν οι βουλευτές της PACE θεωρούν εαυτούς ανακριτές και θέλουν να εξασκήσουν τις ικανότητές τους, θα τους αφήσουμε να κάνουν πρόβες χωρίς εμάς» τόνισε Πουσκόφ και κατέληξε πως «δεν μας ενδιαφέρει το τι συμβαίνει στην αίθουσα της συνεδρίασης. Το κυριότερο θέμα είναι πλέον το κατά πόσο ενδιαφέρεται η Ρωσία να παραμείνει στο PACE».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου