Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

12.4.14

Δημοσκόπηση: Η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις ευρωεκλογές 2014 - Ποσοστά κομμάτων (Photos)

6 σχόλια:

  1. Με γεμάτο το ρόστερ η κοινοπραξία ΕΔΕΚ, Οκο-λο-λογων και όντας κάτοχος του τροπαίου (έκτη θέση), ευελπιστεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της νεοφώτιστης Συμμαχίας Πολιτών (ΣυμΠολ, και μαμώ τους συμβόλισμούς, α!).

    Η ΣυμΠολ. -παρά τις πρόσγατες ενισχύσεις -πάσχει στο τομέα Ηγεσία καθώς ο ιδιοκτήτης-παίκτης-προπονητής-αρχηγός της ομάδας δεν αποδίδει τα αναμενόμενα... ενώ οι εκκληισαστικοί σπόνσορες δεν προβλέπεται να ανανεώσουν τα συμβόλαια και έτσι σύντομα η ομάδα θα οδηγηθεί σε περιπέτειες.

    Πρόταση: Ημίχρονο διπλό, τελικό άσσο... και όβερ 2.5 τέρματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα η ΣυμΠολ - Συμμορία Πολιτών - και η ΕΔΕΚ ειναι απο καιρο στα μαχαιρια για τα ποσοστα επειδη η ΕΔΕΚ παρουσιαζει σοβαρο προβλημα συσπειρωσης απο τοτε.

    Ο Λιλλήκας, προσπαθει να δελεάσει τους ψηφοφορους του λεγομενου και ως "κεντρου" όχι για τις Ευρωεκλογες αυτες καθαυτες, αλλά για την συμμετοχη του στο Εθνικο Συμβούλιο, αν πιασει τα ποσοστα που δειχνει η δημοσκοπηση.

    Οποταν η μονη του επιλογη ειναι να πουλησει πατριωτισμο, ενω η Εδεκ προσπαθει υποτιθεται να εγειρει τζαι καποια θεματα για την ΕΕ. Φυσικα ο Λιλλήκας εσιει αναγκη την εδρα στο ευρωκοινοβουλιο για να καμνει τζαι εξυπηρετησεις στους δικους του στο εσωτερικο, εφοσον δεν εσιει προσβαση πλεον στην κρατικη εξουσια, ουτε απευθειας ουτε μεσω της βουλης...

    Το ζητημα ειναι αν θα πετυχει τους σχεδιασμους του το ΔΗΣΥ να στειλει στην Ευρωβουλη την Ελένη, τον Κασεττοφορου και τον Συλλούρη ( που θα πιασει τους ψηφους του Στυλιανιδη επειδη θα εν πολλα επειγον να μεινει στην Κυπρο να υπηρετησει την Πατριδα και το Κυπριακο)

    Οποταν αν δω το ολο σκηνικο με τουτα τα δεδομενα, τί διαφορα μου καμνει εμενα, αν θα παει ο Συλλουρης στην ευρωβουλη μαζι με θκυο αλλους εθνικιστες του δησυ ή αν θα παει ο Λιλλήκας ή ο Σοφρώνης;

    Ας παει όποιος θελει! Αφου θα εχουμε την πλεον εθνικιστικη ομαδα ευρωβουλευτων στην τελικη απο ολες τις χωρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει όμως θέμα σοβαρό: ποιον θέλουμε να ξεφορτωθούμε;

    Ας πούμε... το να στείλουμε τον Κασέττα Ευρώπη... εν τζιαι κίνηση επαναστατική, σαν δολιοφθορά ένα πράμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Κασεττας ειναι σιουρος, δυστυχως με τα ποσοστα που επιασεν ο Στυλιανιδης τες προηγουμενες ευρωεκλογες, εν επικινδυνο να φκαλουν τζαι τρεις οπως ειπαμεν...παντως αν παει Ελενη-Κασετ-Συλλουρ εγω πλεον θα δειξω συμπονια για την ΕΕ για λογους ψυχικης στηριξης του ευρωκοινοβουλιου...:)

      Διαγραφή
  4. Είντα πανεπιστήμιον Ααα!! εκάμαν τρακόσιες ερωτήσεις τζιαι δεν εσκεφτήκαν να ρωτήσουν αν έσιει τζιαι κανέναν που πιστεύκει ότι η οικονομική κρίση εν κρίση μιας ενεξέλεγκτης τζιαι ασύδοτης αγοράς , μιας πολιτικής αρχιτεκτονικής της Ευρώπης με μισοδότζιην μηχανισμούς νομισματικής σταθερότητας, μιας πανευρωπαϊκής κρίσης που έσιει την βάσην της στην ασυδοσίαν του κεφαλαίου της που θέλει να παράγει με κινέζικους μισθούς τζιαι να πουλεί με ευρωπαϊκές τιμές...

    Εφέραν τα κόμματα 3 καλαμαράες επικοινωνιολόγους που αναδείξαν τρεις απλοϊκές εξηγήσεις της πολιτικής κατάστασης (φταίει ο καταστρόφκιας, φταίν οι τράπεζες, φταίν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί/τραπεζικοί) για να φκάλουν το ψουμίν τους φκάλλοντας προέδρους ή προέδρους κομμάτων, τζιαι οι κοινωνικοί επιστήμονες του πανεπιστημίου (επιστήμονες του excel) , επιάσαν την θεματολογίαν τους σαν βάσην για την έρευναν τους.

    Έχουμεν να δούμεν ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ίντα αναλογως εγω νομιζω εδειξαν τζαι θαρρος που εφκαλαν ετσι καρτες με τοση αμφισβητηση ουλλων των θεσμων της ΕΕ τζαι των πολιτικων τζαι των οικονομικών..

      ναι υπαρχουν πολλες αντιφασεις μεσα - αλλα τί επεριμεναμεν - π.χ για την κριση φταιει η κυβερνηση Χριστοφια που δεν πηρε εγκαιρα μετρα, αλλα που την άλλη η οικονομια μας παει χαλια εξαιτιας της ενταξης μας στην ΕΕ και το ευρω....δηλαδη κάτι παει να γινει στην σκεψη των ανθρωπων τζαι μετα επικρατει παλε η περιρρέουσα στην κυριαρχη αποψη...

      τουτον τί σημαινει; Πως ο κυπραιος εξακολουθει να εσιει καλην επαφη με τον μικροκοσμο του ( προτιμα την λιρα απο το ευρω ) αλλα δεν εσιει πολιτική αντιληψη, οταν καλειται να κρινει πολιτικά παλε μεινισκει στον μικροκοσμο του τζαι φταιει του καποιος...

      Ενα θετικο στοιχειο που ειδα εγω στη δημοσκοπηση ειναι πως το ακελ σε αντιθεση με τες προεδρικες δεν εσιει διαρροες προς το κεντρο/λιλλήκα/δηκο.

      Τουτον εν καλο, γιατι αν λαβουμεν υποψιν μας πως ακομα η συσπειρωση εν πολλα χαμηλα στο 77% σημαινει πως το ΔΗΣΥ δεν θα παιξει μονοτερμα όπως επιδιωκει.

      Αλλά το κυριοτερο ειναι πως μεσα στο ακελ ωριμαζει η καχυποψια για τες προθεσεις των κεντρωων στην οικονομια, τζαι τουτον ειναι ενα πρωτοφανες φαινομενο τζαι θετικο φαινομενο.

      Επισης εν ενδιαφερον οτι τα ποσοστα αμφισβητησης της ΕΕ - Ευρωζωνης στην αριστερα εν πολλα ψηλα! Εγω εκπλαγηκα απο τα νουμερα, ενομιζα ημασταν στο 60-40 αλλα τελικα εν κοντα στο 80%.

      Γι αυτο μπορουμε να ελπιζουμεν πως δεν θα δουμε ποττε στην Κυπρο εναν ΕΛΑΜ με 10%...

      τζαι τα ανυπαρκτα ποσοστα του ΕΛΑΜ ειναι το θετικοτερο απο ολα τα στοιχεια.

      Διαγραφή