Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

16.5.10

ΖΗΤΩ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

Αντίσταση στο Νεο-οθωμανισμό, όχι στην αυτοκρατορική επίσκεψη του Ερντογάν

Ομιλητές θα είναι οι:

Ο Αναστάσης Πεπονής, τέως υπουργός, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, δημοσιογράφος, ο Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος και ο Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας. Συντονίζει ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Στρατηγός ε.α.

Όποιοι/ες φίλοι/ες επιθυμούν να βοηθήσουν στην προπαγάνδιση της εκδήλωσης μπορούν να προμηθευτούν προσκλήσεις και αφίσες από τα γραφεία του Άρδην και της Ρήξης (Θεμιστοκλέους 37, Εξάρχεια).




ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ο Γεώργιος Παπαδόπουλος είχε εκδηλώσει πολλές φορές τη διάθεση να συσφίξει τις σχέσεις του με την Τουρκία, προτείνοντας μια ομοσπονδία μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και… Κύπρου. Βεβαίως, ο πόλεμος και η κατοχή της Κύπρου το 1974, φανέρωσαν την πραγματική προοπτική των σχεδίων του.

Σήμερα, 40 χρόνια μετά, καθώς ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, τα χειρότερα φαντάσματα του παρελθόντος επανέρχονται. Μήπως,ο Γεώργιος Παπανδρέου, εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας, με τη βοήθεια του μαθητευόμενου υπουργού του, θα προωθήσει ανάλογα σχέδια με εκείνα του εμπνευστή και εκτελεστή της δικτατορίας, 40 χρόνια πριν;

Αυτή τη φορά η σύσφιξη των σχέσεων περνάει μέσα από τη «διπλωματία του ζεϊμπέκικου», τηνελληνοτουρκική οικονομική και πολιτική συνεργασία, που περιλαμβάνει κοινές τουριστικές επενδύσεις στο Αιγαίο, σχέδια για την από κοινού εκμετάλλευση του φυσικού του πλούτου παρά το casus belli, τις γκρίζες ζώνες και τις καθημερινές παραβιάσεις. Στη Θράκη προωθούν ήδη τη συγκυριαρχία, σε συνεργασία με τον Κύπριο πρόεδρο Χριστόφια ετοιμάζονται να παραδώσουν την Κυπριακή Δημοκρατία στα χέρια των Τούρκων εισβολέων, επαναφέροντας ουσιαστικά το καταδικασμένο Σχέδιο Ανάν και μάλιστα σε χειρότερη εκδοχή

Όλα αυτά μέσα από μεικτά ελληνοτουρκικάυπουργικά συμβούλια, που επιθυμεί να προωθήσει ο πρωθυπουργός και ο υπουργόςτου «από το εξωτερικόν», την ίδια στιγμή που η Τουρκία θέλει να αναδυθεί ως οικονομική, πολιτική και στρατιωτική περιφερειακή υπερδύναμη, σπρωγμένη από τους Αμερικανούς, τους Άγγλουςκαι το ΝΑΤΟ, και να πετύχει αυτό που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έχει επανειλημμένα σε δημόσιες εμφανίσεις του αποκαλέσει «συμπατριωτισμό», δηλαδή «συγκυριαρχία»της Τουρκίας με τους υπόλοιπους λαούς της περιοχής.

Στα πλαίσια αυτής της «συγκυριαρχίας» επισκέπτεται τη χώρα μας στις 14-15 Μαΐου ο Ερντογάν. Μια χώρα, που απειλείται με εκποίηση από το ΔΝΤ και τους Γερμανούς, υποδέχεται ένανεπεκτατικό και επιθετικό γείτονα, που ποτέ δεν έπαψε να θέτει ζητήματα πουυπονομεύουν άμεσα και καίρια την εθνική μας ανεξαρτησία. Έναν γείτονα που δεν αρκείται στις προκλήσεις από τα ανατολικά, αλλά σιγοντάρει και την αδιαλλαξία των Σκοπίων και τις αλβανικές προκλήσεις, ενώ κάνει ό,τι μπορεί για ναεπιδεινώσει το ζήτημα των λαθρομεταναστών, αρνούμενος να εφαρμόσει τη συμφωνίαγια την επαναπροώθησή τους.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιδράσει άμεσα στα σχέδια αυτά. Και ο τουρκικόςνεο-οθωμανισμός δεν είναι παντοδύναμος. Στο εσωτερικό, ο κουρδικός λαός συνεχίζει αδιάλειπτα τον αγώνα του για αυτοδιάθεση, Παράλληλα, τα σχέδιαγια υποταγή των γειτονικών χωρών προσκρούουν σε αυξανόμενες αντιδράσεις. Η αρμενική κυβέρνηση, μετά την κινητοποίηση των Αρμένιων σε όλο τον κόσμο, υποχρεώθηκε ναπαγώσει τις συνομιλίες με τους Τούρκους. Στην Κύπρο η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού ελληνισμού απορρίπτει τις απαράδεκτες υποχωρήσεις της ηγεσίας του, όπως φάνηκε από όλες τις δημοσκοπήσεις, και η ΕΔΕΚ αποχώρησε από την κυβέρνηση. Παράλληλα, η προσπάθεια προσεταιρισμού των Αράβων, των Παλαιστινίων και του Ισλάμ οδηγεί σε αντιπαράθεση με το Ισραήλ και το εβραϊκό λόμπυ στις ΗΠΑ. Ακόμα και στην Ελλάδα το φιλοτουρκικό λόμπυ υφίσταται ήττες, όπως φάνηκε και με τις εσωκομματικές εξελίξεις στη Ν.Δ., ενώ ο ελληνικός λαός είναι συντριπτικά ενάντιος σε μια δήθεν φιλία με εκείνον που επιβουλεύεται καθημερινά την ανεξαρτησία μας.

Μπορούμε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Να καταγγείλουμε τις πολιτικές που μας εκποιούν τα εθνικά μας δικαιώματα. Να καταγγείλουμε τις «φιλικές χειρονομιές» που ανοίγουν το δρόμο για τη νομιμοποίηση και πολιτική αποδοχή μιας επιθετικής χώρας. Η φιλία των λαών δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για την εκχώρηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας στον περιφερειακό υποπράκτορα του ιμπεριαλισμού.

Να συγκροτήσουμε μια εναλλακτική εξωτερική πολιτική σε συμμαχία με τους Κούρδους, τους Αρμένιους, τους Σέρβους, τους βαλκανικούς λαούς, με όλους εκείνους που απειλούνται από τον τουρκικό νεο-οθωμανισμό, καθώς και με τους λαούς της Νότιας Ευρώπης, και να οικοδομήσουμε στενότερες σχέσεις με την Κίνα και τη Ρωσία.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ

• ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
• ΚΑΜΙΑ ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
• ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ, ΤΩΝ ΑΣΣΥΡΙΩΝ


http://www.ardin.gr/node/3105

15 σχόλια:

  1. ρε δισδαιμόνα δηλαδή ακόμα εσύ προσωπικά πιστώνεις τον χριστόφια με καλοπιστία προς ότιδήποτε εννοώντας ότι ό,τι κάνει αυτός και το κόμμα του το κάνει από ανιδιοτέλεια και για την κύπρο και μπλα μπλα;

    έχει αυτά τα φίδια όχι απλά στον κόρφο του αλλά μέσα του που του κάνουν ολομέτωπη επίθεση, καλά ειδικά το σημείο που σημειώνεις είναι εξωφρενικά ενδεικτικό

    και όμως τι κάνει; συνεχίζει να τους έχει στην συγκυβέρνση!!!

    όλα για την εξουσία, η μόνη έγνοια του ακελ του δησυ και των λοιπών δεκανικιών τους είναι το φαγοπότι της εξουσίας

    όπως και των απέναντι, ή νομίζεις ότι έπιαν τον ο καηλές τον ταλάτ για την λύση του κυπριακού κλπ

    όλα για την εξουσία

    δηλαδή εσύ πως βλέπεις την στάση του ακελ και του χριστόφια απέναντι στους συγκυβερνώντες του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @osr

    απαντώ στην τελευταία ερώτηση παρόλο ότι δυσκολέυομαι να βρω κατάλληλη λέξη, το παθαίνω συχνά όταν μέσα μου συνδιάζεται ένας θυμός και μια αηδία ταυτόχρονα, οπότε, διαλέγω τη λέξη ΕΜΕΤΙΚΗ για να μην προχωρήσω και να πω κάτι χειρότερο και που συμπεριλαμβάνεται σε όσα προσδιορίζει η λέξη ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. osr εσυ δεν έχεις δικαίωμα να εκφέρεις γνώμη για το πως είναι καλά να συμπεριφέρονται τα κόμματα. Για σέναν τα κόμματα είναι πανώλη που θα πρέπει να εξολοθρευτεί.

    Το να λαλείς πως πρέπει να εξολοθρευτούν τα κόμματα είναι συνεπές με τες ιδέες σου. Το να λαλείς πως θα έπρεπεν να ήταν δεν είναι.

    Δισδαιμόνα έλα που το Ακέλ έχει άτε-άτε 35%; Δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ωσάν να είχεν 51. Τζιαι το ότι άφηκεν την Εδέκ να πάει στο πυρ το εξώτερον καλά είναι. Μέσα στο Δήκο έχει που εν πιο μετριοπαθείς τζιαι που σε περίπτωσην που έρτει λύση θα την υποστηρίξουν.

    Ο καθένας μπορεί να ξοθκιάζει ανάλογα με αυτά που έχει στο πουντζίν του. Εσύ θέλεις το ακέλ να συμπεριφέρεται σαν ανεξάρτητος αυτοσυντηρούμενος αλλά χωρίς το πουντζίν του Δήκο το μόνον που μπορεί να είναι είναι ή αντιπολίτευση του συναγερμού, ή κουλαούζος του κάθε Τάσσου.

    Έχεις καμιάν ιδέαν πως θα μπορούσεν να είναι το ακέλ πολιτικά ανεξάρτητο που το κέντρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δισδαιμόνα μόλις διάβασα στον πολιτη το άρθρο του νικόλα κυριάκου και διάβασα και τα όσα λέει στον ατομικής ιδιοκτησίας συναθροιστής κυπριακά μπλοκς

    ανακαλώ πλήρως τα όσα σου ανέφερα για τον νικόλα κυριάκο

    θεωρώ ότι ο άνθρωπος αυτός έχει ξεφυγεί παντελώς

    η αλαζονία του είναι εκπληκτική
    και με κάνει να βλέπω το μέλλον πιο απαισιόδοξα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ε τζαι χέι ρε ασερά που εννα μου πεις εσύ αν έχω δικαιώμα να μιλώ.........

    εκπληκτική η λογική σου πάντως

    με τον ίδιο τρόπο δεν θα έπρεπε να διεκδικώ τίποτα από το κράτος επικαλούμενος τους νόμους και το σύνταγμα γιατί ακριβώς θεωρώ ότι τα κράτη είναι φορείς βίας και διαιώνισης της αδικίας

    εν ολλίγοις μου προτείνεις να μην πράττω και να μην διεκδικώ τίποτα όσον υπάρχουν κράτη

    λες τζαι όταν δεν κάνεις τίποτα μπορεί να γίνει κάτι

    πολλά ωραία λογική

    συνέχισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως εσύ θεωρείς acera ότι στα πλαίσια της προσπάθειας λύσης του κυπριακού, ο Πρόεδρος πρέπει να φορτώνει τις όποιες δυνάμεις υπέρ αυτής της λύσης με την μονολιθική του προσκόλληση στο δήκο του 10% όπου το 5% εν σαν τα μούτρα του Νικόλα; Είναι «εθνική» στρατηγική μιας κυβέρνησης λύσης αυτή; Που αποφάσισε
    είς βάρος και των μισών μελών του κόμματος να ανανεώνει εσαει αυτή την προσκόλληση αποκλείοντας όλους τους άλλους που στεγάζονται στα άλλα κόμματα;
    Θα πληρώσουν η κύπρος και οι ακελικοί τη πτωμαϊλα του δηκο, και το αλληλοφάγωμα του κάρογιαν με τον νικολάκη; Αυτός είναι ο ρόλος του προέδρου της αριστεράς;
    Ρωτώ σε, αν αυτή είναι πολιτική προέδρου που επιδιώκει λύση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είναι μόνο μέσα στο Δηκο που υπάρχουν άτομα μετριοπαθή. Υπάρχουν και μέσα στην εδεκ υπάρχουν και μέσα στο δησυ, υπάρχουν και στους οικολόγους.
    Ανάλογα, άτομα με ακραίες εθνικιστικές θέσεις υπάρχουν επίσης και στα τρία πιο πάνω κόμματα.

    Ούτε θυμάμαι να είπα όποτεδήποτε ότι ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΤΟ ΑΚΕΛ ΝΑ ΣΥΜΠΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΟΎΜΕΝΟΣ!!! ΄που είδες αυτή τη θέση;

    Το ακελ επίσης δεν είναι απλά ένα κόμμα του 35%. Είναι ένα κόμμα το οποίο κάποτε ανάγκασε τα μέλη του στην πολύ οδυνηρή επιλογή της εκλογής τους Τάσσου Παπαδόπουλου, κάτι το οποίο είχε και έχει σοβαρές επιπτώσεις, αν μη τι άλλο, στη διατήρηση της συνοχής αυτού του 35% το οποίο σήμερα acera πρέπει να τρώει στη μούρη τον γιό του τέως. Ο οποίος τέως, νομίζω είναι ξεκάθαρο για όποιονδήποτε θέλει λύση ανεξαρτήτως κόμματος, έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στο κυπριακό μετά το 74!!!

    Θυμάμαι στην προεκλογική, όταν η κόρη του ανθυποψηφίου Κασουλίδη, ανέβασε κάποια φιλμάκια υπέρ της υποψηφιότητας του πατρός της με τον Χριστόφια ντυμένο "Στάλιν", ο Πρόεδρος στο τελικό "ντιμπέιτ" έριξε το γάντι για ανάγωγη συμπεριφορά της Κασουδικής "οικογένειας". Τωρά;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με πιάνετε νυσταγμένο τζιαι νάκκον πιωμένο, αλλά τζιαι αγχωμένο για τες αυριανές επαγγελματικές ΜΟΥ υποχρεώσεις, yoksa έχω πολλά ράμματα για τες γούνες ΣΑΣ, ειδικά για “τούτον” τον OSR, που εν γεμάτος όξος τζιαι χολήν! Επιφυλάσσομαι ...
    Τζιαι αγαπητή Disdaimona,σάσε τζιαι νάκκον τους χρωματισμούς στο Blog ΣΟΥ ... Έχουμε τζιαι πρόβλημα με τα μμάδκια ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. anef ospriwn αντε και γα.... με την χείρα σου @δι

    έχει ράμματα για την γούννα μας λαλεί ο @δης

    άτε ολάν τζαι κανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @anef

    δεν κατάλαβα τι εννοείς ΣΑΣ,θα ήθελα μια διευκρίνηση σε παρακαλώ ανεφ.
    σταμάτα να συμπεριφέρεσαι σαν μοναδικός αντιπρόσωπος του αριστερού κινήματος.σε παρακαλώ όχι μαζί μου. αν θέλεις είμαι στη διάθεση σου να μιλήσουμε για τις απόψεις μας και για τον τρόπο που βλέπουμε κάποια πράγματα.
    Δεν συμφωνώ με τις επιλογές του ακελ αναφορικά με το δηκο και τον Τάσσο τότε και τον "τάσσο" σήμερα. δεν είμαι η μόνη νομίζω ανεφ. είναι το μισό ακελ. το μισό ακελ δεν αποδέχεται απειλές του στύλ "τα ράμματα για τη γούνα σας"
    και λυπάμαι αν προτιμάς να μιλάς σε αριστερούς έτσι άνεφ. μακάρι να μιλούσες έτσι για τον νικολάκη που διαδηλώνει ότι ο χριστόφιας ΣΟΥ εν ένα πουλημένο τομάρι!

    @osr
    το μπλογκ δεν προκειται να μετατραπεί σε αρένα ύβρεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. disdaimona το ξέρω γιαυτό και προσπάθησα να είμαι όσο πιο κόσμιος μπορούσα υπό τις περιστάσεις

    με κομμένς λέξεις και σηματάκια

    από την άλλη όμως δεν πρέπει να γίνεται ανεκτός ο κάθε ένας με απειλές της πορδής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ηθέλαμε αναρχοπατέρες τζιαι εργατοπατέρες... ας φάμεν Καραμπελιά τωρά να χορτάσουμε...

    Το τραγικό της υπόθεσης βρε Disdaimona είναι που οι συγκεκριμένοι με τη στάση τους απλά βοηθούν τον Χριστόφια να κρατά την εικόνα κάποιου που "προσπαθεί" ... Βλέπουν οι απογοητευμένοι πως τον βαρούν "οι άλλοι" και λεν "άρα... κάτι πάει να γίνει".

    Γιουπιγιάγια, γιούπι γιούπι για....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @mouflon

    Το γιουπιγιάγια εμένα μου θυμίζει ωραίες εποχές...

    τώρα δεν ξέρω αν οι συγκεκριμένοι βοηθούν κανένα πέραν από τις καταθέσεις τους και την παραπληγική τους νοημοσύνη.

    Εγώ αγρινέ δεν λυπούμαι που το αριστερό κίνημα πρέπει να συμβιβάζεται με αυτό το 5% που εδώ και 60 χρόνια έχει ταυτιστεί με την εξουσία και τις κυβερνητικές καρέκλες.Λυπούμαι που πρέπει να πειστεί το 35% ότι αυτός ο συμβιβασμός αποτελεί πατριωτική επιλογή...και που σύντροφοι πουλούν συντρόφους για τον νικολάκη.

    τι να γίνει είναι και η εποχή...τώρα οι κομουνιστές καπνίζουν ακριβά πούρα και κάθονται με τις ωωωρες στο χίλτον να συλλογίζονται τον "κομμουνισμό". είναι και αυτή η καταραμένη συνθηκολόγιση ως μέτρο της εξυπνάδας πια.

    κάποτε κομμουνιστής σημαινε άλλα πράγματα. πως να το κάνουμε; αλλο διορατική πολιτική κι αλλο διορατική συνθηκολόγιση. Και να φανταστείς πως ο χριστόφιας δεν καπνίζει καν πούρα! αλλοι μου φαίνεται πως κάνουν παιχνίδι.κι αυτοί που κάνουν παιχνίδι έχουν καταφέρει να περάσει και μια διαφθορά στις τάξεις των αριστερών.ακόμα και στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους συντρόφους τους ως εχθρούς.

    όλα για τον νικολάκη. και τον δικό μας και των αλλονών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το ότι εδιαβρώθηκε εκ των έσσω τωρά το οίδες;

    Αθθυμήθηκα τωρά κάτι νεάνιδες που το 04 αφισοκολλούσαν στο Μπρίκι για το Ναι. Είπα τους ένα "αρκήσατε" τζιαι εγύρισα που την άλλη να μεν θωρώ τα δάκρυα στα μμάθκια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή