Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

4.5.10

Διαλέξεις για την αγάπη



5 σχόλια:

  1. πολύ ενδιαφέρουσες φαίνονται! με ποια ευκαιρία είναι; ποιος τις διοργανώνει;
    και η φώτο πολύ χαρούμενη κι ανέμελη και κυπριακή. εσύ είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ριτσα

    Το διοργανωνει η εφημερίδα Πολίτης.

    :-)όχι δεν είμαι εγώ.

    πήρα την πρόσκληση και είπα να τη δημοσιοποιήσω.
    όντως είναι πολύ ενδιαφέρον.
    από ότι ξέρω οι διαλέξεις συνοδεύονται και με κρασάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Disdaimona,
    Εξαιρετική η φωτογραφία – και ως εικόνα [γεμάτη από την ομορφιά των ανθρώπων και του τόπου], αλλά και ως ιδέα [και πολύ παραστατική για τον Έρωτα και την Αγάπη] ...
    Θα συμφωνήσω και με την Ρίτσα ότι “… η φώτο ... [είναι] ... πολύ χαρούμενη κι ανέμελη ...” Ίσως όμως γιατί οι πρωταγωνιστές έχουν ξεπεράσει κυπριακά taboo και νοοτροπίες! Μου θύμισε μια φωτογραφία που είδα πριν κάποια χρόνια σ’ ένα album κάποιων γνωστών στο εξωτερικό [ξένων] – έτυχε και ήμουν επίσκεψη στο σπίτι τους - όπου οι εικονιζόμενοι βρίσκονταν στην παραλία, η κοπέλα ήταν γυμνόστηθη κι ο άντρας την αγκάλιαζε από πίσω κρατώντας την από τα στήθη με τις θηλές της όμως να ξεμυτίζουν μέσα από τα δάχτυλα του. Μια πολύ αισθησιακή [προσωπική όμως] φωτογραφία που μπορούσε ο καθένας να δει!
    Παράλληλα να πω ότι τέτοιες λιγότερο ή περισσότερο “τολμηρές” φωτογραφίσεις μπορεί να ‘χουμε λίγο πολύ κάμει κι άλλοι [ίσως σε μέρη μακρινά κι άγνωστα] !!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ΑΝΕΦ

    Ναι είναι πολύ ωραία η φωτογραφία και πολύ ζωντανή μιλά από μόνη της, έχει και μια πονηρή αθωότητα.

    Δεν ήταν δική μου επιλογή, ήταν των παιδιών που διοργανώνουν τις διαλέξεις και επειδή ήταν πολύ εύστοχη η επιλογή τους ήθελα να τη βάλω μαζί με την ανακοίνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άρεσεν ΜΟΥ η έκφραση ΣΟΥ “πονηρή αθωότητα” ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή