Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

18.3.14

Κοινή Πατρίδα

Αυτό που ονομάζουμε "Κοινή Πατρίδα" έχει δύο όψεις, μια "εσωτερική" και μια "εξωτερική", συνήθως λέμε πως η Αριστερά έχει προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο τη βάση της "εσωτερικής όψης", θέλω να πω, πως η Αριστερά και μόνο - αυστηρά - έχει υπερκεράσει τα εμπόδια της λύση του κυπριακού προβλήματος εκ των έσσω, ο Αριστερός ή η πλειοψηφία δεν θέλει "ειδική εκπαιδευση" αποδοχής της άλλης κοινότητας, η συμβίωση με τον "αλλο" σε κάθε μορφή ενέχει αυτό που συμβαίνει συχνά σε όλες τις άλλες σχέσεις δηλαδή τη δύναμη της εμπειρικής βεβαιότητας.

Οπως είπα και κάπου αλλού, εμείς συνάπταμε σχέσεις φιλικές/συντροφικές/ερωτικές και κάθε μορφής σχέσεις με την άλλη κοινότητα πολύ πριν το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, τα επιχορηγημένα "προγράμματα φιλίας" και τις ευκαιρίες για άλλες προσωπικές καριέρες και ευκαιριακές πολιτικές μπίζινες.

Κοινή Πατρίδα

Ως προς το πρώτο συστατικό λοιπόν - Κοινή - η Αριστερά εξακολουθεί να είναι εκείνος ο πόλος που μπορεί να πραγματοποιήσει και όχι να επιθυμήσει ως καποιου ειδους ανώτερο απωθημένο την Επανένωση.Μιλάμε για την φυσικότητα της αποδοχής του γεγονότος πως είμαστε ένας λαός με τους Τ/κ.

Διερωτήματα για την "Κοινή Πατρίδα" αναδύονται αναγκαστικά εκ των έξω.

Να το πούμε απλοϊκά: Στην Κοινή Πατρίδα, τί κοινό θα έχουμε; Γιατί κοινά λιμάνια, κοινά αεροδρόμια, κοινή εταιρία ηλεκτροδότησης, κοινή εταιρία υδροδότησης, κοινές δημόσιες υπηρεσίες, κοινά σφαγεία, κοινά νοσοκομεία, κοινά πανεπιστήμια ή ίσως και κοινά λύκεια , δεν θα έχουμε. Ούτε καν κοινή "Λήδρας" δεν θα έχουμε, ακόμα και η νεκρή ζώνη ανήκει στον Μεγάλο Χορηγό της Πατρίδος Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΤΟ "ΚΟΙΝΟ";

Τί θα έχουμε; Κοινή επιχειρηματικότητα για το 2% του πληθυσμού; Τί άλλο; Δεν ξέρω....κοινά καφέ. Μπορεί και κοινά παγκάκια αν δεν τα ξηλώσουν όλα ως τότε...

Η "Κοινή Πατρίδα" του Νίκου, η περίφημη "Λύση μέσω Μνημονίου" το άγιο δισκοπότηρο των Φιλελευθέρων, η χρυσή ευκαιρία του Βαθέως Δεξιού Κράτους, τώρα που δεν μπορεί να απομυζεί από το Δημόσιο γιατί το ξεπουλάει προς χάρην του "συστήματος και της οικογενείας" και θέλει να απομυζήσει από την "ιδιωτικοποιημένη Κύπρο" - ω, τί
πατριωτική έκπληξη! - τί είδους κοινή πατρίδα θα είναι; Μια πατρίδα εξαγορασμένη για λογαριασμό των λίγων με προσωπικά συμβόλαια;

Περίεργη αντίληψη και αγάπη περί Πατρίδος απέκτησαν κάποιοι αριστεροί...νόμιζα πως είχαμε ξεπεράσει τις αστικούρες...

Τα εκ των έξω διερωτήματα δεν εξαφανίζονται με "αγαπητικές
φιοριτούρες" αλλιώς είμαστε ευκαιριακοί συναισθηματίες και ανώφελοι ως προς τη διαλεκτική και της ζωής και της σκέψης. Και βέβαια κανένας "νούσιμος" άνθρωπος δεν προσφέρει την καρδιά του στο κτήνος...

Και για το πείσμα σας "γουρούνια" θα ρωτάω...

2 σχόλια:

  1. Εμένα πάλι μου αρέσει να τα λέω με διαφορετικό τρόπο. Ίσως γιατί το μυαλό μου είναι απλοϊκό ή επειδή από συνήθεια λόγω εκπαίδευσης βάζω αριθμούς τον ένα διπλά στον άλλο και βγάζω αποτελέσματα.

    Και κάτι μου λέει ότι πρόκειται για καθαρά αριθμητικές πράξεις και μάλιστα οικονομικού περιεχομένου. Με άλλα λόγια απλά μετράμε τα επόμενα βήματα μας με τι θα πάρουμε και τι θα χάσουμε. Σε προσωπικό αλλά και οργανικό/κομματικό επίπεδο. Τίποτε δεν μας έχει διδάξει η λαίλαπα που έχουμε περάσει.

    Γι αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε τα απλά, αυτονόητα και απαραίτητα παρ´ όλες τις φραστικές μας φανφάρες. Αποτυγχάνουμε σε κάθε περίπτωση με μαθηματική ακρίβεια να δημιουργήσουμε την ΚΟΙΝΗ πατρίδα. Όπως για παράδειγμα ξεκινώντας με ένα ΚΟΙΝΟ ψηφοδέλτιο. Και προσπαθούμε να βρούμε σωρεία ψευδό-δηλιμμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθουμε να αντισταθουμε στην περιρρέουσα προπαγανδα. Τίποτε άλλο. Το Κυπριακο δεν εξαιρειται ως ζητημα απο ολα τα αλλα ζητήματα. ΟΥτε θεμα που εχει την μορφη του κατ΄επειγοντος ειναι. Εδω και δυο χρόνια τιποτε αλλο δεν ακουμε παρα μονο πως ολα ειναι "επειγοντα".

      Καπου πηρε το ματι μου πως πισω απο την επενδυση της Αρχιεπισκοπης των 7δις βρισκεται ο Σωρρος...δεν το εψαξα αν ειναι αληθεια ή αν ειναι τρολιια...αν ειναι αληθεια, δυστυχως δεν νομιμοποιουμαστε να μιλαμε για "ψευτοδιλήμματα" σε σχεση με το μελλον της Κυπρου, στο συνολό της...

      Αυτη τη στιγμή μια χουφτα ανθρωπων στην Κυπρο και μια χούφτα ανθρωπων στο εξωτερικό μας γοραζουν και μας πουλούν με την κυριολεκτικη σημασια της λεξης...ποιά κοινη πατρίδα; Το αμπελοχωραφο 50 λαμόγιων...

      Διαγραφή