Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

11.3.14

Συνωστισμός πολεμικών σκαφών ανοικτά της Κύπρου


Οι τουρκικές προκλήσεις εις βάρος της Κύπρου συνεχίζονται και εντείνονται. Τα τελευταία 24ωρα η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει τη φρεγάτα «Ίμβρος» (πρόκειται για το νέο απόκτημα του τουρκικού ναυτικού) και δύο υποβρύχια για την προστασία του ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός», που διεξάγει παρανόμως έρευνες για υδρογονάνθρακες εντός της ΑΟΖ Κύπρου.

Η Άγκυρα αγνοεί προκλητικά και τις καταγγελίες που έκανε η κυπριακή κυβέρνηση στον ΟΗΕ για παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και τις δηλώσεις του προέδρου κ. Ν. Αναστασιάδη ότι θα διακόψει τις ενδοκυπριακές συνομιλίες εάν συνεχιστούν οι τουρκικές προκλήσεις.

Την ίδια ώρα το αμερικανικό πυρηνικόνητο αεροπλανοφόρο «USS George H.W. Bush»που βρισκόταν πριν από λίγες ημέρες στο Φάληρο για ξεκούραση του πληρώματός του, κατευθύνθηκε στην ΑΟΖ Κύπρου και με τη συμμετοχή αριθμού εναέριων και άλλων πλωτών μέσων πραγματοποίησε ασκήσεις εντός του FIR Λευκωσίας, αλλά και ένα μέρος των ασκήσεων πραγματοποίησε και στο FIR Αθηνών.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο μετά το πέρας της πρώτης άσκησης στο FIR Λευκωσίας επισκέφθηκε το λιμάνι της Αντάλειας της Τουρκίας (για ξεκούραση πάλι του πληρώματος) και αναμένεται να επιστρέψει ανοικτά της Κύπρου για να συνεχίσει την άσκηση μαζί μ΄άλλα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ που ήρθαν από το λιμάνι Νόρφολκ της Βιρτζίνια.

Η άσκηση περιελάμβανε τα πάντα και ήταν τόσο μεγάλος ο αριθμός των αεροσκαφών που χρησιμοποιήθηκε, ώστε σημειώθηκαν και... βλάβες. Ένα  F-15 από το αεροπλανοφόρο ενώ πετούσε δυτικά της Πάφου, οι χειριστές του δήλωσαν βλάβη και πήραν άδεια  να προσγειωθούν εκτάκτως στο βρετανικό στρατιωτικό αεροδρόμιο της Επισκοπής της Κύπρου.

Το περίεργο σ΄όλο αυτόν τον συνωστισμό των πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών κοντά στην Κύπρο είναι ότι ένα μεγάλος μέρος των αμερικανικών ασκήσεων διεξάγεται σε περιοχές που είχαν ήδη  δεσμευτεί από τη Μόσχα για ρωσικές ναυτικές ασκήσεις.

Ήδη οι ασκήσεις αυτές άρχισαν με τη συμμετοχή και του ρωσικού αεροπλανοφόρου«Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», που αποτελεί και τη ναυαρχίδα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού. Προτού αρχίσει τις ασκήσεις το ρωσικό αεροπλανοφόρο είχε ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Λεμεσού.

πηγή: το Βήμα

1 σχόλιο:

  1. και ψυχρός και ανάποδος ο πόλεμος και στο σπιτι μας...

    η ασφαλεια η σταθεροτητα και η μη εκκρεμοτητα που λεγαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή