Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

8.3.14

Κομμουνιστικές Νεολαίες για τις εξελίξεις στην Ουκρανία


«Οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και επικίνδυνες, πρώτα απ’ όλα για το λαό και τη νεολαία της χώρας, οι οποίοι γίνονται και πάλι θύματα των σφοδρών ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΕΕ με τη Ρωσία, για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δικτύων μεταφοράς της χώρας.

Η απροκάλυπτη επέμβαση ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, η αξιοποίηση των φασιστικών ομάδων και οργανώσεων, των απογόνων των συνεργατών των SS που σπέρνουν το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο, τον αντικομμουνισμό, οι διώξεις και οι απαγορεύσεις κομμάτων που μεθοδεύονται, πρώτα απ’ όλα ενάντια στους κομμουνιστές, οι ρατσιστικοί νόμοι που ετοιμάζονται για τον ρωσόφωνο πληθυσμό και άλλες μειονότητες, δείχνουν το χαρακτήρα των εξελίξεων, είναι παραπάνω από αποκαλυπτικά για τα ψέματα περί “της δημοκρατίας που θριάμβευσε στην Ουκρανία”.

Η νεολαία -ειδικά στην Ευρώπη- μπορεί να δει πιο καθαρά και το πραγματικό πρόσωπο της ΕΕ: Ένωση των καπιταλιστών και των μονοπωλίων της Ευρώπης για τα δικά τους συμφέροντα και γι’ αυτό αντιδραστική από τη φύση της, ένωση των επεμβάσεων, του πολέμου, της στήριξης φασιστικών ομάδων, του αντικομμουνισμού που αποτελεί και επίσημη ιδεολογία της. Βαριές ευθύνες έχουν και όσοι καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορεί να γίνει δύναμη ειρήνης και σταθερότητας για τους λαούς.

Οι ΚΝ που υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση:

- Καταδικάζουμε την επέμβαση ΕΕ-ΗΠΑ-NATO στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας, την άμεση στήριξη που παρέχουν στις ένοπλες φασιστικές ομάδες, τις απειλές μιας ξένης στρατιωτικής επέμβασης.

- Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κομμουνιστές της Ουκρανίας. Καταδικάζουμε τις διώξεις και την προσπάθεια απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας.

Οι νέοι των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων δεν πρέπει να εγκλωβιστούν σε εθνικιστικά διλήμματα, στο να επιλέγουν πλευρά στους ανταγωνισμούς για το ποιος θα τους εκμεταλλεύεται. Αντίθετα έχουν συμφέρον να οργανωθούν και να παλέψουν μαζί με την εργατική τάξη, να χαράξουν το δικό τους δρόμο: Εκείνον της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες τους, για να ‘ναι ο πλούτος στα χέρια αυτών που τον παράγουν, για να απαλλαγούν από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και τους ανταγωνισμούς τους.

1. ΚΝΕ

2. ΚΝ Αυστρίας KJOe

3. ΚΝ Βραζιλίας UJC

4. ΚΝ Avancando Βραζιλίας JCA

5. ΚΝ Βρετανίας YCL Britain

6. KN Βολιβίας JCB

7. ΚΝ Γαλλίας MJCF

8. Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία – SDAJ

9. KN Γεωργίας YCL Georgia

10. Νέοι Κομμουνιστές Δανίας Ungkommunisterne i Danmark

11. KN Εκουαδόρ JCE

12. Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών Ισπανίας CJC

13. ΚΝ Ισπανίας UJCE

14. Μέτωπο ΚΝ Ιταλίας FGC

15. Μέτωπο Νεολαίας Κόνολι (Νεολαία Ιρλανδικού ΚΚ) CYM

16. ΚΝ Καναδά YCL Canada

17. Νέοι Σοσιαλιστές Κροατίας YS Croatia

18. ΕΔΟΝ Κύπρου

19. Ένωση ΚΝ Μεξικού LJC

20. Αριστερό Μέτωπο Νεολαίας Ουγγαρίας – Baloldali Front

21. ΚΝ Παραγουάης, JCP

22. EKN Ρωσίας (μπολσεβίκοι) RKSMb

23. EKN Γιουγκοσλαβίας (Σερβία) SKOJ».πηγή: Faros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου