Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

21.11.12

Συνάντηση της Αλ. Παπαρήγα με τον Στ. Μαλά


Συνάντηση και αλληλοενημέρωση για την κατάσταση της οικονομίας σε Κύπρο και Ελλάδα είχαν την Τετάρτη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με τον υποψήφιο που στηρίζει το ΑΚΕΛ για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σταύρο Μαλά, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ. Τον Σταύρο Μαλά συνόδευε ο Ντίνος Κατσουρίδης, μέλος του ΠΓ του ΑΚΕΛ.
Μετά τη συνάντηση η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Αναμφισβήτητα ήταν χρήσιμη και πολύ φιλική η συνάντηση με τον υποψήφιο πρόεδρο της Κύπρου τον κ. Μαλά που στηρίζει το ΑΚΕΛ. Κάναμε μια αλληλοενημέρωση για την κατάσταση στης οικονομίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Θεωρούμε ότι η Κύπρος βρίσκεται και αυτή κοντά στο μνημόνιο. Ελπίζουμε ότι δε θα υπάρχουν μέτρα τόσο σκληρά όσο στην Ελλάδα. Θυμίζουμε όμως το εξής στους όψιμους αντιμνημονιακούς: Η κρίση είναι βαθιά, η κρίση φέρνει το μνημόνιο και βεβαίως το μνημόνιο χτυπάει τα λαϊκά στρώματα. Η αντιμνημονιακή γραμμή πάλης δεν απαντά στα προβλήματα και κυρίως συγκαλύπτει τη βαθύτερη αιτία της κρίσης που σήμερα πλήττει την Ευρωζώνη και που δυστυχώς θα βαθύνει ακόμα περισσότερο και δεν ξέρουμε και τι απρόβλεπτες συνέπειες θα υπάρξουν.
Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον βεβαίως και την προετοιμασία της Κύπρου για τις προεδρικές εκλογές και αν μου επιτραπεί να πω και σαν μια προσωπική εμπειρία, παρακολουθώντας και εδώ και εκεί τις συζητήσεις. Όταν είναι κανείς στην αξιωματική αντιπολίτευση και ενδιαφέρεται να κερδίσει την κυβέρνηση, δικαίωμά του βεβαίως, τότε γίνεται όψιμα αντιμνημονιακός, για να το ξεχάσει μετά. Στην Ελλάδα έτσι έγινε. Δεν ξέρω πώς θα πάνε στην Κύπρο, δε θέλω να υπεισέλθω στα ιδιαίτερα, αλλά είναι πολύ της μόδας το αντιμνημονιακό και το αντιμερκελικό. Κατά τη γνώμη μας ως ΚΚΕ αυτό δεν το βλέπουμε και πολύ αντιμονοπωλιακό».
Από την πλευρά του, ο Σταύρος Μαλάς τόνισε μεταξύ άλλων: «Έχουμε ανταλλάξει απόψεις από την εμπειρία Ελλάδος για τα οικονομικά. Η διασύνδεση μεταξύ Κύπρου και ελληνικής οικονομίας και κρίσης είναι άμεση. Θέλουμε να έχουμε πληρέστερη ενημέρωση για το πώς βαίνουν εδώ τα πράγματα. Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος, κατά κύριο λόγο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι αποτέλεσμα της βαθύτερης οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει την Ελλάδα πρώτη.
Όπως έχει λεχθεί, αυτή η κρίση είναι κρίση ενός συστήματος και σίγουρα μια στείρα αντιμνημονιακή προσέγγιση δεν είναι η απάντηση».
πηγη: 902.gr

17 σχόλια:

  1. Η "απάντηση" φυσικά είναι η λαϊκή εξουσία και ο σοσιαλισμός. Μέχρι τότε, ψόφα!

    ΔemΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύστοχη παρατήρηση Δέμων. Κι εγώ αυτό σκέφτομαι κάθε φορά που ακούω τις προτάσεις του συριζα!
      Είτε στα δικα μου τα αυτιά είτε στα αυτιά των κατοίκων των γειτονικών μας χωρών που γίνονται θυματα μιας γενοκτονίας για να γεμίσει τα ταμεία του το αμερικανοδουλο ΔΝΤ!!

      Ως κυπρια βεβαια αδυνατώ να αντιδράσω και να αντιπροτείνω κάτι καλύτερο από το να λέω στους γείτονες μου "ψόφα" και για αυτό προτιμώ να σέβομαι όσους έχουν κάτι καλύτερο να αντιπροτείνουν!

      Διαγραφή
    2. Δε βαριέσαι ρε ΔΙς, αν ήταν η πρώτη φορά που η Αριστερά στο σύνολο της και το ΚΚΕ ειδικότερα μας απογοητεύει, μπορεί και να στεναχωριόμασταν. Άσε, γιατί διάβασα και εκείνο τον αισχρό "επικήδειο" του Ριζοσπάστη για τον Χρόνη Μίσσιο και είμαι μέσ' την κατάθλιψη. Πόση μισαλοδοξία πια;

      ΔemΩΝ

      Διαγραφή
    3. είσαι απογοητευμενος απο την αριστερα στο συνολο της αλλα εδω μονο για το κκε ερχεσαι και μου λες...τί επρεπε να πει δηλαδη η Αλεκα στο Μαλα; τί; δεν κατάλαβα...αυτα ακριβώς που έπρεπε να του πει ειπε και έχει δικιο...αν απογοητευομαστε ειναι που κατι ποσοστα σαν του ακελ ή του συριζα πανε δεξια...ειναι φυσικο να απογοητευτεται κανείς...

      σκέψου εμενα που εχω να επιλέξω μεταξυ του Νικου, του Λιλλήκα και του Σταύρου σε μια τόσο κρισιμη για την Κύπρο περίοδο.

      Για το δημοσίευμα του Ριζου για τον Μισσιο θα συμφωνήσω.

      Διαγραφή
    4. Μια και ακρο-θίχτηκε το θέμα, να διερωτηθώ [εγώ ο “αιρετικόw” και ο “βλάσφημος” κι ασχέτως του τι (ΔΕΝ) έγραψε ο “Ριζοσπάστης”] το κεφάλαιο “Χρόνης Μίσσιος” αποτελεί κι αυτό ένα taboo για την Αριστερά και δεν πρέπει να αμφισβητείται;
      Σεβόμενος και υποκλινόμενος ακόμα, στο μεγαλείο της ψυχής και του σώματος τού Χρόνη Μίσσιου [για τα όσα υπέστη από τα πρώιμα χρόνια της νιότης τους ως Αριστερός], πρέπει να καταχωνιάσω μέσα μου και να μην κρίνω κάποιες στάσεις στα όψιμα χρόνια της ζωής του για τις οποίες το αριστερό μου ένστικτο και η αριστερή συνείδηση αντιδρά; Μπορεί να αποτελεί πρότυπο για ένα Κομμουνιστή ή έστω ενεργό Αριστερό η «κοσμοκαλογερική»;

      Διαγραφή
    5. Μπορεί να αποτελεί πρότυπο για ένα Κομμουνιστή ή έστω ενεργό Αριστερό η «κοσμοκαλογερική»;

      Όχι αλλά δεν μπορείς να κάνεις αποτίμηση του έργου ενός ανθρώπου μέσα από 5 γραμμές, οι οποίες στην ουσία ήταν απαξίωση του ιδίου γιατί προσχώρησε στην ανανεωτική αριστερα.

      Θα μπορούσε να γίνει μια πιο εκτενής ανάλυση και του εργου του και των θέσεων του έστω κριτική.

      Αυτή είναι η δική μου άποψη.

      Διαγραφή
    6. Άνευ με κάλυψε απόλυτα η Δεισδαιμόνα στην απάντηση της. Δυστυχώς ο Ριζοσπάστης έχει δώσει ανάλογα δείγματα μικροψυχίας και μισαλοδοξίας αμέτρητες φορές κατά το παρελθόν και μάλιστα για ανθρώπους-ορόσημα στην ιστορία του ελληνικού εργατικού κινήματος. Άσε, θλιβερή ιστορία.

      Δις, αναφέρομαι στο ΚΚΕ συγκεκριμένα όταν μιλώ για την απογοήτευσή μου για την αριστερά σε σένα, γιατί εσύ ευθέως και χωρίς αναστολές υποστηρίζεις τις θέσεις του (προς τιμήν σου φυσικά).

      ΔemΩΝ

      Διαγραφή
    7. Ναι υποστηρίζω ευθέως και χωρίς αναστολές τις θέσεις του ΚΚΕ γιατί πιστεύω στις θέσεις του ΚΚΕ. Και ο Ρίζοσπαστης είτε μας αρέσει είτε όχι είναι η μόνη αξιόπιστη πηγή για τα ζητήματα της οικονομίας και της πολιτικής ανάλυσης.

      Πιστεύω στις θέσεις του ΚΚΕ γιατί βρέθηκα στην ανάγκη να πιστέψω γιατί κανείς άλλος δεν είδα να μου λέει την αλήθεια.

      Κανείς δεν μπορεί να αγωνίζεται για κάτι όταν δεν πιστεύει στους στόχους τους οποιους θέτει ένα κόμμα ή στις συγκεκριμένες πολιτικές ενός κόμματος. Το να πιστεύεις σε κάτι είναι προυπόθεση.

      Από εκεί και πέρα, εφοσον είμαι μακρυά και λόγω φυσικής αποστασης και λόγω του ότι δεν γνωρίζω τα εσωτερικά του ΚΚΕ, δεν εχω το δικαίωμα να κρίνω βεβιασμένα ή αφοριστικά το οτιδήποτε.

      Η δική μου εκτίμηση είναι πως αυτό το κόμμα μέχρι στιγμής αποτελεί τη μοναδική ελπίδα. Μακάρι να είχαμε και στην Κύπρο ενα τέτοιο κόμμα.

      Για τον Μισσιο ή για τον οποιονδήποτε Μισσιο είπα καθαρά πως εφόσον αφορά με τον άλφα ή βήτα τρόπο την ιστορία και του ΚΚΕ έστω σε πρώιμο στάδιο, θα έπρεπε να γίνει μια πιο εκτενής κριτική ανάλυση.

      Διαγραφή
    8. Σέβομαι τη γνώμη σου και πολύ περισσότερο σέβομαι την ευθύτητα των τοποθετήσεων σου, όσο κι αν διαφωνώ πολλές φορές. Αλλά θα ήθελα να επισημάνω πως το ρήμα Πιστεύω δεν είναι και το πλέον κατάλληλο για μια μαρξίστρια (που έχει και μια αδυναμία στον Νίτσε από ότι έχω μπορέσει να καταλάβω). :)

      ΔemΩΝ

      Διαγραφή
    9. Πιστεύω έλλογα...καθαρά έλλογα. Αυτό είναι ένα είδος πίστης που μπορεί να σε οδηγήσει σε μια στάση να μην μπορείς να προδώσεις καποια πράγματα. Δεν ενέχει κανενός είδους φανατισμό αυτή η πίστη, ούτε καποιο είδος υπερβατικότητας. Δεν ελπίζω...πιστεύω πως το κκε θα δικαιωθεί και θα δημιουργήσει και τις συνθήκες όπου θα συναντηθούμε σε άλλη βαση ξανά όλοι μας.

      Για την Κύπρο έχω εντελώς διαφορετική οπτική του μέλλοντος δυστυχως.

      Διαγραφή
    10. DIS & ΔemΩΝ,
      Γιατί κάμνετε διασύνδεση της δικής μου τοποθέτησης [για τον Μίσσιο] με το δημοσίευμα του “Ριζοσπάστη”; Οι θέσεις που εξέφρασα ήταν σαφείς, τόνισα δε ότι «… θα διερωτηθώ […] ασχέτως του τι (ΔΕΝ) έγραψε ο “Ριζοσπάστης”…»
      Για την “κοσμοκαλογερική” ίσως επανέλθω...

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά μου αρέσει η φωτογραφία στην βάση της σελίδας σου WORKERS OF THE WORLD UNITE! Πως να γίνει όμως αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως έχει λεχθεί, αυτή η κρίση είναι κρίση ενός συστήματος και σίγουρα μια στείρα αντιμνημονιακή προσέγγιση δεν είναι η απάντηση».

    Μπράβο Σταύρο! Συγκλονιστική δήλωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στροβ, ο Μαλάς είναι ένας παραδοσιακός δημοκρατης κεντροδεξιός. Κάποια άλλη εποχή θα το λέγαμε απλά Μακαριακό. Τί επεριμενες δηλαδη να πει της Αλέκας; Να της κάμει ανάλυση της δομικότητας της κρίσης του συστήματος;

      Εσύ λογικά επρεπε να ησουν στο επιτελειο του Μαλα, όχι του Νικου....αλλα αυτα τα ειπαμε πολλες φορες να μεν γινουμαι βαρυλατισσα!!!

      Διαγραφή
    2. Καμιά φορά καλύτερα να μασάς (λούτζες, χαλούμι, κλπ), παρά να μιλάς...

      Ενδεχομένως το να πέταγε ένα "είστε ρεφορμιστές σοσιαλδημοκράτες, φεύγω όπως ήρθα", να βόλευε κάποιους στην απενοχοποίηση τους, αλλά οι υπόλοιποι θα πηγαίναν έτσι, στον κάλαθο των αχρήστων με τον συριαζαικό μεταριστερό κατιμά;

      Στη δήλωση της Αλέκας βασικά αναφέρομαι. Διότι για πρώτη φορά υποθέτω τίθεται ξεκάθαρο, πέρα από τις γνωστές εθνικιστικές φιοριτούρες, το ταξικό ζήτημα σε όλες του τις διαστάσεις στη μεγαλόνησο. Λαθεύω Dis;

      Διαγραφή
    3. νομίζω πως η Αλέκα και το ΚΚΕ κατ΄επέκταση δεν έχουν κανένα λόγο να είναι υπέρμετρα προσεκτικοί απέναντι στον κ. Μαλά, για το τί θα πουν και τί θα δηλώσουν. ούτε μέλος του κόμματος είναι ο κ.Μαλάς ούτε κομμουνιστής είναι ουτε καν ας πούμε αριστερος δεν είναι...αυτοπροσδιοριζεται ως κεντροαριστερος δηλαδη κεντροδεξιος....καμία ουσιαστική διαφορα...

      εγώ βρήκα εξαιρετική τη δήλωση της Αλέκας και μέσα στα πλαίσια.

      εξαλλου δεν ειναι καν η πρώτη φορά που το κκε τοποθετείται ευθαρσώς για τα ζητήματα της κύπρου.
      εδώ και καποιους μήνες υπάρχουν ξεκάθαρα δημοσιευματα στο Ριζοσπάστη, όχι σε σχέση με τις εκλογές αλλά σε σχέση με τις εξελίξεις τόσο στην Ε.Ε λόγω προεδρίας της Κύπρου αλλα και στην περιοχή λόγω του Φυσικού Αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ.

      δεν με εξέπληξε η δήλωση, αντίθετα την βρήκα πολύ τίμια και συνεπή.

      εννοείται πως συμφωνώ.

      τώρα για το τί συμβαινει γενικότερα με το ακελ...θα τα πούμε σίγα-σιγά όλα...:)

      Διαγραφή