Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

22.11.12

48ωρη απεργία των Οικοδόμων

48ωρη απεργία των Οικοδόμων σήμερα και αύριο.

Μέσα σε ένα βαρύ κλίμα, όπου η προσπάθεια μιας διαπραγμάτευσης εκ μέρους της κυβέρνησης θεωρείται από την δεξιά περίπου ως "προδοσία", όπου η κοινωνία έχει μετατοπιστεί ανεπιστρεπτί πολύ δεξιότερα, όπου η αριστερά δεν μπορεί πια να αμυνθεί παρά κάνοντας απανωτές χάρες στην αστική τάξη, οι συντεχνίες των οικοδόμων, θυμίζουν πως αυτός ο λαός δικαιούται και μπορεί να έχει αξιοπρέπεια.

1 σχόλιο:

 1. Θυελλώδης και εκρηκτική ήταν η σύσκεψη του Προέδρου Χριστόφια με τους Αρχηγούς των κομμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ.
  Το κλίμα δυναμιτίστηκε όταν η συζήτηση έφτασε στο ποσό που έδωσαν οι τεχνοκράτες στην πολιτική ηγεσία για τις ανάγκες της Κύπρου.

  Τεχνοκράτες επισήμαναν ότι η Κύπρος χρειάζεται 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ, 1,5 για τα δημοσιονομικά, 10 για τις τράπεζες και 6 δισεκατομμύρια για ληξιπρόθεσμα δάνεια μέχρι το 2016.
  Εντονη ήταν η αντίδραση του Προέδρου, ο οποίος χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι, ρώτησε "Από πότε έγιναν τόσα;"

  Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος με τον υπουργό Οικονομικών και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

  "Μεν φοβητσιάζεις τον κόσμο με τα νούμερα" φέρεται να είπε στον υπουργό Οικονομικών ενώ στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ανέφερε "Είχαμε τον Θανάση τώρα έχουμε τον Πανίκκο".

  Ο Πρόεδρος ήταν ενοχλημένος, λένε οι πληροφορίες που μετέδωσε το ΡΙΚ, και με μέλη της διαπραγματευτικής του ομάδας.


  ...ευτυχώς τα γραπτά μένουν....

  γιατί όταν κάποιοι θέταμε ζήτημα για τον Δημητριάδη, είμασταν ύποπτοι για αριστερισμό...

  όσο για τον Σιαρλή τί να πει κανείς;; φταίεις Δημήτρη...

  ούτε που ξέρω πόσο βαθιά πρέπει να μπει το νυστέρι για να καθαρίσει το κόμμα που λέγεται ακελ από εδώ και πέρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή