Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

26.11.12

Κυπριανού: Θα διεκδικήσουμε όσα δώσαμεσχόλια δικά μου:
1. Αυτή η άνεση με την οποία μας ανακοινώνει ο Άντρος πως "δεν θα δεχτούν για πάντα την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων" λες και οι εργαζόμενοι είναι από τους Άντρους που κέρδισαν τα δικαιώματα τους και όχι από τους δικούς τους αγώνες, αυτή λοιπόν η άνεση μπροστά στη σκληρότητα των μέτρων, δείχνει μια "παχυδερμική αναίδεια" που προφανώς οι πολιτικοί αποκτούν μετά από πολλά έτη ενασχόλησης με το σπορ της διαχείρισης - ανθρώπινων ζωών, κεφαλαίων, θέσεων, εκλογικών αναμετρήσεων κ.λ.π
2. Η βεβαιότητα του Άντρου πως θα είναι εδώ ώστε να έχει την επιλογή να δεχτεί ή να μην δεχτεί το οτιδήποτε λες και γνωρίζει πως για κάποιο λόγο σίγουρα θα είναι εδώ. Πάει να πει, δεν ανησυχεί κανένας στην Εζεκία Παπαϊωάννου να τάζει δεσμεύσεις στο μέλλον.
3. Η παράκαμψη του ιστορικού γεγονότος της ήττας και της κατεδάφισης τόσων αγώνων λες και δεν είναι καν το σημαντικότερο για ένα αριστερό κόμμα. Όχι δεν είναι φαίνεται στην Εζεκία Παπαϊωάννου. Αφού εμείς "τα δώσαμε" άλλοτε τα εργατικά δικαιώματα, έτσι εμείς "θα τα ξαναδώσουμε" όποτε γουστάρουμε πίσω.Δεν τρέχει μία φτάνει να αναγνωρίσουμε πως θα κάνει θυσίες ο κόσμος. Περιμένω και τις ανακοινώσεις συμπαράστασης.
4. Το κατάφωρο ψέμα πως η κρίση δεν είναι κρίση αλλά είναι οικονομικός εκτροχιασμός και τώρα θα τηρήσουμε με πίστη το μνημόνιο και θα πατσίσουμε. Μάλιστα ο Υπουργός μας του Φυσικού Αερίου προσδιόρισε αυτό το χρόνο του εκτροχιασμού μας και είπε πως σε 2 χρόνια κυρίες και κύριοι θα τα ξοφλήσουμε όλα με τα κέρδη από το ΦΑ. φα-σολ-λα-ντα. Ο Άντρος το πήγε στα 3 με 4 χρόνια καθότι δεν είναι Λεμεσιανός και δεν ενθουσιάζεται όταν κάνει δηλώσεις.
5. Το ότι έχει μετρηθεί ο πολιτικός χρόνος της διάρκειας του μνημονίου - τάχα - και ήδη ζητείται ο ίδιος χρόνος, ως χρόνος υπακοής από τον κόσμο στην εργασιακή του υποδούλωση. Μην φοβάσαι κόσμε...πρέπει να τα πληρώσεις κόσμε, και κοίτα, να ξέρεις από τώρα πως δεν μπορείς να μου κτυπήσεις την πόρτα...ξανακτύπα την όταν με το καλό θα βγούμε υποτίθεται από την κρίση.
6. Όταν βγούμε από την κρίση κόσμε, θα σε φωνάξω, και θα πας σαν μαλάκας να ξανακάνεις από την αρχή αιματηρούς αγώνες για να πάρεις πίσω αυτά που εγώ υπέγραψα για να χάσεις...άμα τα ξαναπάρεις σφύρα μου...ή άμα τα ξαναπάρεις καλύτερα να σφυρίξω εγώ - δηλαδή οι Άντροι - αν νομίζουν πως ο κόσμος θα ξαναδιεκδικήσει δικαιώματα με αυτούς όλους "στην καθοδήγηση".
7. Πόσο θάλασσα μπορεί να τα εκάμαν για να λεν αυτά που λεν..αποκλείεται να τα πιστεύουν. Η μόνη πιθανή περίπτωση για να τα λένε με άνεση, οφείλεται μάλλον στην βεβαιότητα πως εφόσον οι Κύπριοι είναι τόσο ηλίθιοι για να θέλουν τον Νίκο για επόμενο πρόεδρο, γιατί να μην είναι το ίδιο ηλίθιοι να πιστέψουν κι εμάς.
8. Εκτός αν πραγματικά τα πιστεύουν...οπόταν συγνώμη, αλλά η επιστήμη θα πρέπει να σηκώσει τα χέρια ψηλά...
9. Πριν από ένα μήνα, ή βδομάδα, ή μέρα θα σας γελάσω η επίσημη θέση του ακελ ήταν: "μονο οι νεοφιλελεύθεροι θέλουν μνημόνιο και κοροιδεύουν τον κόσμο πως με τα μέτρα θα βγούμε από την κρίση"...
10. Γενικά:  Ή στραβός είναι ο γυαλός ή εμείς μια χαρά τετρακόσια τα έχουμε...!!
11. Αν είναι τόσο στραβός ο γυαλός πάντως εν ησιώνει κοπέλια και θα βγάλει και άσχημη μυρωδιά κατά την αποτέφρωση...

Παρόμοιες δηλώσεις είδα πως έκανε και ο Δημήτρης κάπου που επήεν στην Πάφο ή κάπου αλλού δεν θυμάμαι για να τον τιμήσουν ως πρώην βουλευτή του ακελ. Ειλικρινά νόμισα πως πάμε για απελευθερωτικό αγώνα ή για να καρφώσουμε την κόκκινη σημαία στην καρδία του καπιταλιστικού τέρατος στο επόμενο γιούρογκρουπ...με την υπογραφή να ρίξουμε και κανένα βεγγαλικό σύντροφοι,να μας κάμει τζαι κανένα κλέφτικον η πογο, σεμνά όμως, γιατί θα έχουμε ξανά ΄74, αχ μνημόνιο μάναμου,να είμαστε στα πλαίσια του δακρύβρεχτου εξαναγκαστικού μαρτυρίου. Θα είμαστε ένιγουέι απολύτως πειθήνιοι κατά την εκτέλεση, ντίαλ!


Κυπριανού: Θα διεκδικήσουμε όσα δώσαμε

Τη δέσμευση ότι το ΑΚΕΛ θα διεκδικήσει και θα κερδίσει  για τους εργαζόμενους πολλά, από τα οποία σήμερα  χάνονται λόγω των όρων του μνημονίου έδωσε από την Πάφο ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού. Δεν πρόκειται είπε «εμείς να δεχτούμε ότι αυτά, θα είναι τα δικαιώματα, τα οποία θα απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι παντοτινά».
Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως το ΑΚΕΛ θα σεβαστεί πλήρως τους όρους του μνημονίου, αλλά όταν γίνει κατορθωτή η αποπληρωμή των δανείων που θα έχουν εξασφαλιστεί από την Τρόικα, η δική μας πρόθεση συνέχισε, θα είναι να διεκδικήσουμε κάποια πράγματα τα οποία χάνονται τώρα με την επιβολή του μνημονίου.
Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού δήλωσε ότι αναμένει ,όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, από την κυβέρνηση την αποστολή του μνημονίου προκειμένου να μελετηθεί σε βάθος.  Σε δηλώσεις στην Πάφο, ο κ. Κυπριανού υπογράμμισε ότι έγινε κατορθωτό με την επιμονή του κόμματος του και της κυβέρνησης όπως είπε, να βελτιωθούν πάρα πολλά ζητήματα που έχουν να κάνουν με στρατηγικής σημασίας θέματα, κατά την έκφραση του.  Ο κ. Κυπριανού που περιόδευσε σε κυβερνητικά κτίρια στην Πάφο ανέφερε  επίσης ότι με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά για το μνημόνιο η Κύπρος διατηρεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του φυσικού αερίου.
Οι προσεγγίσεις της κυβέρνησης για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων κρατικών κερδοφόρων οργανισμών έχουν κερδίσει έδαφος και ευχήθηκε αυτό να ολοκληρωθεί για να μην χρειαστεί να προχωρήσει καμία τέτοια ενέργεια. Σε ό,τι αφορά τις κατακτήσεις των εργαζομένων έγινε κατορθωτό ,όπως είπε, να μην επηρεαστούν θεσμικά κάποιες από αυτές. Υπάρχουν μειώσεις και αυτό είναι οδυνηρό, συνέχισε, αλλά το ότι δεν καταργούνται κάποιοι θεσμοί που κερδήθηκαν μετά από αγώνες και θυσίες των εργαζόμενων είναι πολύ σημαντικό.
Με βάση το τί έχει λεχθεί συνέχισε « φαίνεται ότι διατηρούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του φυσικού αερίου, σε ό,τι αφορά τις προτεινόμενες ιδιωτικοποιήσεις φαίνεται ότι και εδώ έχουμε κερδίσει έδαφος στις δικές μας τις προσεγγίσεις, ενώ σε ό,τι αφορά τις κατακτήσεις των εργαζομένων έγινε κατορθωτό να μην επηρεαστούν θεσμικά  κάποιες σημαντικές κατακτήσεις» , όπως πρόσθεσε.
Ο κ. Κυπριανού ξεκαθάρισε επίσης ότι το κόμμα του θα σεβαστεί πλήρως τους όρους του μνημονίου, αν και εφόσον συμφωνηθούν, αλλά όταν η Κύπρος καταφέρει να αποπληρώσει τα δάνεια θα πρέπει να επανέλθουν βασικά ωφελήματα των εργαζομένων που χάνονται τώρα με την επιβολή του μνημονίου.
Αναφερόμενος στο προεκλογικό κλίμα είπε ότι ενώ πολιτικά κόμματα και πρόσωπα κατά διαστήματα προτάσσουν την ενότητα όλων των προσπαθειών που θα πρέπει να καταβάλλονται στην πράξη συμπεριφέρονται με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο. Ο τόπος ,συνέχισε, διέρχεται πολύ κρίσιμες και καθοριστικές στιγμές και απεύθυνε έκκληση να περιοριστούν οι αντιπαραθέσεις στον μεγαλύτερο δυνατόν βαθμό και κυρίως στην κατάθεση διαφορετικών επιχειρημάτων.    Οι εκλογές θα τελειώσουν, κατέληξε, και την επομένη των εκλογών θα πρέπει να υπάρξει μια συλλογική αντιμετώπιση των δυσκολιών.
Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριακού επισκέφτηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πάφο διάφορα κυβερνητικά γραφεία ενώ το απόγευμα σε δύο μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις θα αναλύσει τις απόψεις και θέσεις του ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών. Επίσης το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον επιχειρηματικό κόσμο της Πάφου σε μια προσπάθεια όπως είπε, να ανταλλάξει απόψεις για το πως μπορεί να δοθεί περαιτέρω ώθηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα στην Πάφο έτσι ώστε να υπάρξει μείωση της ανεργίας και σιγά σιγά η οικονομία να μπει σε πορεία ανάκαμψης.

8 σχόλια:

 1. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ιστολογίου μας, τα Ταχυδρομεια Κύπρου, ενόψει της ιστορικής υπογραφής Μνημονίου, θα κυκλοφορήσουν αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με το γνωστό μας προσφυγόπουλο σε 56 διαφορετικές εκδοχές - κάθε μια εκδοχή θα έχει την φάτσα και ενός από τους βουλευτές μας.

  Μπόνους για συλλέκτες θα κυκλοφορήσει σε μορφή γραμματόσημου η Κυπριακή Κυβέρνηση.

  Μετά την υπογραφή θα γίνει μεγάλη δοξαστική εκδήλωση στην Τάφρο με καλεσμένη την Άννα Βίσση - διότι οι αλλοι θα μας έχουν κλάσει - όπου θα γίνει σε επανάληψη η γιορτή για την ένταξη μας στην Ευρώπη και η Άννα θα τραγουδήσει κυπριακά τραγούδια ντυμένη κυπριωπούλα με το βρουλιν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. και τώρα και πάντα, ΑΚΕΛ-ΑΚΕΛ-ΑΚΕΛ!!!!

   κρυπτοΕΛΑΜίτισσα είσαι!!!!!

   Διαγραφή
  2. :) εν γι αυτό που θα δει προκοπή αυτό το κόμμα...οκ...τζαι γω θέλω την μάμμα μου αμα νυχτώνει...

   Διαγραφή
  3. Στον/ην Ανώνυμο,

   ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Ρε/α ξύπνα! Όπως τζιαι το καλόν ενεν καλόν επειδή το κάμνουν οι Θεοί αλλά οι Θεοί εν καλοί επειδή κάμνουν το καλό, έτσι τζιαι το κόμμα ενεν κομουνιστικό επειδή εν το κόμμα, αλλά το το κόμμαν εν κομουνιστικόν αμάν απαντά στις κομμουνιστικές αρχές. ΖΝ

   Διαγραφή
 2. Η απότομη άνοδος της ακροδεξιάς θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη...ελπίζω να μην πονταρουν οι συντροφοι στο ακελ, πως έχοντας αυτή την πολιτική για τα εργασιακά, θα ψήσουν τον κόσμο να συσπειρωθεί με αντιφασιστικές καραμέλες...

  Έχουν ξεχάσει οι σύντροφοι τη δύναμη της πείνας και πόσο επενεργεί στη διάλυση των ψευδαισθήσεων και των συνθημάτων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Εκτός αν πραγματικά τα πιστεύουν...οπόταν συγνώμη, αλλά η επιστήμη θα πρέπει να σηκώσει τα χέρια ψηλά..."

  Τα πόδια σήκωσε Δις, τα πόδια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή