Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

17.11.12

Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία. Τότε...Τώρα;...


Η εμμονή του ΚΚΕ στο θεωρητικό σχήμα περί “πλουτοκρατίας” και Μονοπωλίων” οδηγεί σε τοποθετήσεις που προκαλούν αίσθηση, αν μη τι άλλο, ενόψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτηρίζεται ως "δικτατορία".

Αυγή, 16/11/2012

Όσον αφορά στην Ευρώπη, το αντικείμενο του προβληματισμού μας, δηλαδή, η αντι-ιμπεριαλιστική διάσταση, παραμένει απούσα από τη συνείδηση τόσο των πρωταγωνιστών των αγώνων, όσο και από τις στρατηγικές που αναπτύσσουν – όταν έχουν στρατηγικές.

Σαμίρ Αμιν - Η κατάρρευση του ευρωπαϊκού συστήματος


Τότε...


Τώρα;...2 σχόλια:

  1. δεν εν εμείς που αλλάξαμε σύντροφοι, εν εσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συντρόφισαα, τέθκιοι κομπραντόροι -όπως εννα λαλούσεν τζιαι ο Αμίν -σύντροφοι εν ένει. ΖΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή