Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

15.11.12

Αποτάθηκαν στην επιτροπή αποζημιώσεων των κατεχομένων, ιδιοκτήτες περιουσίας που περίπου καλύπτουν τις 355 χιλιάδες τ.μ.!

όπως είπα και κάπου αλλού, μια μέρα θα εμφανιστεί η Τουρκία με μια κάσια κοτσιάνια στον Ο.Η.Ε και θα μας πει: Κυπριακό; Ποιό Κυπριακό; Το Κυπριακό είναι λυμένο.

αυτά, πριν από την ψήφιση του 1ου μνημονίου, σκεφτείτε τί θα γίνει στο 2ο.

φουστανελλάδες, σωτήρες δεξιοί, πατριώτες, Λιλλήκες, Παπάδες, ακροδεξιοί, κεντροδεξιοί, νούσιμοι τεχνοκράτες, βαστάτε την κάσια της Τουρκίας να γεμώνει επιθυμητές και νούσιμες ευρωπαϊκές λύσεις εκτός από τα φουστάνια της Δρακουλέσκου.

όσο για την αριστερά, αν νομίζει πως θα περάσει την πολιτική: ψηφίζω μνημόνιο, κρατώ τους ψηφοφόρους μου και μετεκλογικά την βγαίνω αντιμνημονιακά....καλημέρα τζαι έφεξεν για μια ακόμα φορά...


Για την κατάσταση με τις προσφυγές των Ελληνοκυπρίων στην επιτροπή αποζημιώσεων των κατεχομένων, ενημέρωσε σήμερα ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Περιουσιών στα Κατεχόμενα (ΠΑ.Σ.Ι.ΠΕ.ΚΑ), την Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής, η οποία κατέγραψε την αύξηση των αιτήσεων για αποζημιώσεις.
Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία, η Πρόεδρος της Επιτροπής Σκεύη Κουκουμά είπε ότι φαίνεται ότι έχουν αποταθεί στην επιτροπή αποζημιώσεων ιδιοκτήτες περιουσίας που περίπου καλύπτουν τις 355 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.
«Αυξάνονται δυστυχώς οι αιτήσεις και εμείς αποτεινόμαστε στον κάθε πρόσφυγα να προσπαθήσει να αποφύγει να προσφύγει στην επιτροπή αποζημιώσεων», διότι, όπως είπε η κ. Κουκουμά θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα.
Επίσης, κάλεσε τους πρόσφυγες να μην προσφεύγουν στην επιτροπή καθώς και Βουλή αλλά και το κράτος θα μελετήσουν νέες δυνατότητες διαμόρφωσης μιας νέας προσφυγικής πολιτικής.
Ισως, ανέφερε επίσης η κ. Κουκουμά, να είναι η ώρα να συζητηθεί το κατά πόσον μπορεί να γίνει ένας συνδυασμός της πολιτικής στέγασης των προσφύγων, στη βάση της περιουσίας που έχει ο πρόσφυγας και όχι απλώς της στεγαστικής του ανάγκης.
Η κ. Κουκουμά είπε ακόμη πως σύμφωνα με τις στατιστικές, οι τιμές που πωλούνται οι περιουσίες είναι περίπου 6,5 αγγλικές λίρες το τετραγωνικό μέτρο και στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται και τα όποια κτίρια υπάρχουν μέσα. «Αντιλαμβάνεστε πόσο ξεπούλημα γίνεται και ο καθένας θα πρέπει να σκεφτεί τις συνέπειες πάνω στο μέλλον του Κυπριακού και του αγώνα για επανένωση και απελευθέρωση της πατρίδας μας», κατέληξε.
Εκ μέρους της ΠΑ.Σ.Ι.ΠΕ.ΚΑ ο Θεοφάνης Ματθαίου είπε ότι ουσιαστικά σήμερα συζητήθηκε το ξεπούλημα της πατρίδας μας στην Τουρκία. «Αυτό συμβαίνει σήμερα και θα πρέπει πάση θυσία να σταματήσει χτες και όχι σήμερα», είπε.
Ο κ. Ματθαίου πρόσθεσε πως για να σταματήσει το ξεπούλημα της πατρίδας μας στην Τουρκία θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες κατεχόμενων περιουσιών.
«Η προσφυγική πολιτική μέχρι σήμερα είναι λανθασμένη και συνεχίζει να ακολουθείται αυτή η πολιτική που ξεκίνησε το 1974», είπε, σημειώνοντας πως μετά την πρώτη δεκαετία που αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της στέγασης, η προσφυγική πολιτική θα έπρεπε να είχε εστιαστεί στη βάση του τι περιουσία έχει χάσει ο κάθε πρόσφυγας.

πηγή: Γνώμη




13 σχόλια:

  1. Τι είναι αυτά ρε που γράφετε; Τι είναι η κυπριακή γη; Αλάσκα που θα την πουλήσει η Τσαρική Ρωσία στην Κεφαλαιοκρατική ΗΠΑ;

    Η Κυπριακή πατρίδα δεν αποτιμάται με χρήμα και πρέπει το μόνο μέλημα και ο μόνος στόχος να είναι όχι η προδοτική κατάπτυστη εξαγορά αλλά η απελευθέρωση των κατεχομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυς πατριωτισμός ταβαρις! και ως γνωστον ο πατριωτισμος ειναι το τελευταίο καταφυγιο του ψεύτη.

      η κυπριακή γη ειναι οτι και κάθε άλλη γη: ιδιωτική ιδιοκτησία.

      καλή σας μέρα.

      Διαγραφή
  2. Γνωρίζω αγαπητή μου ότι είμαι σφόδρα ανεπιθύμητος, λόγω της πένας μου, που τι να κάνουμε εκφράζει "την ΜΗ επιθυμητή και ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ αλήθεια ".

    Θεωρώ δημοκρατικό ότι δεν "πνιξατε" την "φασιστική" και "ενοχλητική" αποψή μου (αν και το περίμενα).

    Ο ορμητικός μου χαρακτήρας μου, νομίζω ότι βγήκε το ίδιο "εχθρικά" συγκρατημένος.

    Ο Θεός μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αναθεμά με αν καταλαβα το προβλημά σου...ειδες να υποστηρίζω την αγοραπωλησία των κατεχομένων εδαφών;

      όσο για την πενα...κυκλοφορούν σε παλαιοπωλεία κάτι έπιπλα του 60 με τριπλό καθρέφτη και αναπαυτικό σκαμπό...ψάξτο.

      ειπαμε πως με τον εθνικισμό παθαίνουμε αναγούλες. εξκιουζ ας.

      Διαγραφή
  3. "εξκιουζ ας" !!!! Εκφράζει και κάποιων άλλων την ίδια άποψη;

    "αναθεμά με αν καταλαβα το προβλημά σου...ειδες να υποστηρίζω την αγοραπωλησία των κατεχομένων εδαφών;"


    Ναι αυτό κατάλαβα ότι προωθείτε στο κείμενο.

    "όσο για την πενα...κυκλοφορούν σε παλαιοπωλεία κάτι έπιπλα του 60 με τριπλό καθρέφτη και αναπαυτικό σκαμπό...ψάξτο."

    Πένα σε έπιπλο, θα είναι Κυπριακή πατέντα. Εγώ εννοώ αυτό:

    http://2.bp.blogspot.com/-EADlkdh69u0/UHlHAguRtPI/AAAAAAAAL3M/U-c3rkxB9lk/s1600/223_pena_original.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το κειμενο είναι ρεπορταζ αγαπητε μου...άιντε άιντεεε....

      για την ωραιοπάθεια της πένας ειπα πως κυκλοφορουν κάτι έπιπλα με τριπλούς καθρέφτες μηπως ένας δεν σε φτάνει....

      αμαν!

      Διαγραφή
  4. Η κυπριακή γη εσταμάτησεν να ανεβαίννει που τα κύματα πριν 9 εκατομμύρια χρονάκια (εν νεαρά δηλαδή σε σχέσην με τα 4 δισεκ. του πλανητάκου μας). Αλήθκεια αν είσιεν μιλιάν τούτη η γη πόσον θα μας επερίπαιζεν ούλλους εμάς τους αμπάλατους homo sapiens που την σταμπάρουμεν με τες εθνικές μας σφραγιδούλλες των 100, 200, 300 άτε 3000 χρόνων; Άσε που άλλα εννοούσεν ο γέρημος ο Ηρόδοτος τότε με τα ομόαιμα, τα ομόγλωσσα τζιαι τα ομόθρησκα του περί "έθνους".
    Αν δεν κάμνω λάθος, η Κύπρος έσιει μιαν παγκόσμιαν μοναδικότηταν στο ότι εν το μόνον νησίν που έννεν προέκταση ηπειρωτικής μάζας αλλά εδημιουργήθηκεν που τον βυθόν όταν τον ετσιλλήσαν οι γύρω λιθοσφαιρικές πλάκες. Εν για τούτον που όπου σκάφτουν οι developers (που εν έχουν πρόβλημαν να ξεπουλούν τη γη "μας" σε εγγλέζους, ρώσσους τζιαι εσχάτως κινέζους βρίσκουν κοχυλάκια τζιαι χοουλιούς. Ίσως επίσης για τούτην την ιδιαιτερότηταν να χαρκούμαστε΄ν ότι είμαστεν το αρφάλιν της γης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. stelios papalangi

    ξέρουμε αν υπάρχουν και πατριώται δικηγόροι που παραχωρούν τις υπηρεσίες τους στους εκ που απευθύνονται στην επιτροπή ;
    Και αν ναι, πόσα χρεώνουν ;
    Εν με τη μια, όξα εν με κομίσιον;

    Υπάρχουν ανάμεσα τους, ποτζίηνους τους δικηγόρους που ετάσσαν στους ελληνοκυπρίους ότι θα τιμωρήσουν τη τουρκία στο εδαδ; Οι πατριώται ....
    Πέρσι έγραφα για άλλο γνωστό πατριώτη ακαδημαικό που έτασεν στους πρόσφυγες μέσω ενώ ελληνοαμερικάνου δικηγόρου νέες προσφυγές....

    Θέλεις να πεις, υπάρχουν ανάμεσα τους δικηγόροι που παρελάυνουν στα κανάλια και κάμνουν "νομικές αναλύσεις" εναντίων της λύσης και ταυτόχρονα βγάζουν και χρήμα από τη μή-λύση ;

    Θα ήταν ενδιαφέρον μάλλον να ξέραμε.... μια λίστα λαγκαρντ για το θέμα δεν υπάρχει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νομιζω πως υπαρχει ηδη μια τετοια λιστα με μεγαλοδικηγόρους, ο Κληρίδης είναι ένας, ο Αγγελιδης επίσης από τους γνωστους μαζί με τον γιο του, δεν ξερω αν εχει και ο Πόλυς παρόμοια "ενδιαφέροντα"...αλλα πρεπει να υπαρχουν κι αλλοι.

      το ζητημα παντως θα ξεφύγει απο τα πλαισια αυτα, ετσι νομιζω εγω...δηλαδη με τα μετρα που αργα ή γρηγορα θα περασει η τρόικα για κατασχεση της πρωτης κατοικίας μετα απο 1,5 χρονο - σε περιπτωση που δεν μπορεις να πληρωσεις τη δοση σου (νομιζω η κυβερνηση ζήτησε 3 χρονια ) - οταν οι 9 στους 10 κυπραίους είτε χρωστουν το σπίτι τους είτε το έχουν σε υποθήκη για επαγγελματικούς λόγους είτε για δάνεια σπουδών κ.λ.π, θα είναι πολλα φυσιολογικό να περιμένουμε από οσους εχουν περιουσία στα κατεχόμενα να επιλέξουν να την πουλήσουν.

      και μπαινει το ερωτημα αν θα μπορει ο οποιοσδηποτε πολιτικος να αρχισει τις ηθικολογίες για το ζήτημα εφόσον πρακτικα δεν θα μείνει σε κανένα άλλη επιλογή.

      με λιγα λογια - δεν θα μας μεινει τιποτε στο βορρα και στο νοτο θα φτασουμε στο σημειο να γορασουν τα ακινητα μια χουφτα μεγαλοκαρχαριών σε φτηνες τιμες...

      στο τελος θα δικαιωθει και ο Τομμυς γιατι μονο η περιουσια της εκκλησιας θα μεινει...

      Διαγραφή
  6. Συγνώμη για την επίθεση, δεν είμαι έτσι συνήθως, Εθνίκι μεν αλλά όχι επιθετικό Εθνίκι, στην κατηγορία των δεινοσαύρων δεν ανήκω στους Τυραννόσαυρους αλλά στους σαυρόποδους, γιγαντιαίους φυτοφάγους δεινόσαυρους. :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφιερωμένο στο «εθνίκι» Plouton: http://www.youtube.com/watch?v=XBZ-M7Axuac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρωμηθέα η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο πράγμα η δημοκρατία για μερικούς ανθρώπους, αλλά έχε υπόψη σου ότι η υπόθεση Κύπρος δεν είναι δικό σας θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. pluton να πω κι εγω ενα που ξέρω με τον εθνικιστη πομπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή