Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

24.8.12

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου...

ΖΗΤΩ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟ ΕΥΡΩ!!

καλά, κανείς εκεί πέρα στον "ακρο- αριστερό" συριζα δεν άκουσε πως το κοινό νόμισμα είναι αυτή καθαυτή η νεοφιλελεύθερη εκδοχή του καπιταλισμού στην ε.ε; 

ότι η ε.ε εκ θεμελίων και στη βάση του κοινού νομίσματος έχει σχεδιαστεί ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ; Ότι δεν νοείται σοσιαλιστική ευρώπη και κοινό ευρωπαικό νόμισμα; Προς τί η επιμονή λοιπόν διατήρησης της ευρωζώνης;; Και προς τί η παραπληροφόρηση πως υπέρ των εθνικών νομισμάτων είναι μόνο η άκρα δεξιά!!

Αν κάνω λάθος ΘΕΡΜΟΠΑΡΑΚΑΛΩ να έχω ένα αρθρο απο τον οποιονδήποτε περί του αντιθέτου...πως δηλαδή το πρόβλημα μας είναι "θεσμικό" και πως μπορεί η ευρώπη αλλάζοντας καποιους θεσμούς να μεταβληθεί σε ευρώπη των λαών. Αποδείξεις κύριοι οικονομολόγοι!!!


Γιατί λέτε ανέκδοτα; Γιατί δεν λέτε την αλήθεια; Πως η ευρωζώνη και ο αντι-καπιταλισμός ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΑΤΑ;;; ΓΙΑΤΙ ΛΕΤΕ ΨΕΜΜΑΤΑ;; Και γιατί ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΕ την επιλογή ενός λάιτ φασισμού αντί του κανονικού που έρχεται;;; Αυτό είναι η ευρώπη των λαών που ζητάτε!!!

Και γιατί δεν λέτε πως η Ευρωζώνη ΣΑΣ είναι το οικονομικό στήριγμα του νέου ιμπεριαλισμού κατά των λαών της Μέσης Ανατολής; Γιατί δεν το λέτε; Γιατί ζητάτε από τους αριστερούς να βάψουν το όνομα της αριστεράς με το αίμα του συριακού λαού που προκρίνει ο Ολάντ και η Μέρκελ;; ΌΧΙ ΜΟΝΟ Η ΜΕΡΚΕΛ!!



Ο κύριος Γιάννης Μηλιός που ήταν κάποτε μαρξιστής οικονομολόγος, μας αναλύει την (παραδοσιακή) θέση του ΗΒ στην Ευρώπη. Ούτε σύμβουλος του Φρανσουά να ήσασταν κύριε Μηλιέ μου..

14 σχόλια:

  1. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά από σωρεία μελετών ότι άμα κοιτάζεις πολύ ώρα ένα χαρτονόμισμα ευρώ γίνεσαι αντιφασίστας και επαναστάτης διεθνιστής. Ενώ άμα κοιτάς εθνικό χαρτονόμισμα γίνεσαι αντιδραστικός εθνικιστής.

    Πρβλ. τον επιφανή αντιεθνικιστή Jurgen Habermas (αντιεθνικισμός: μια πανευρωπαϊκή Γερμανία) και την τρομερή του έννοια του "νομισματικού εθνικισμού", βγαλμένη από τα έγκατα του Καρλ Μαρξ, και συγκεκριμένα από το παχύ του έντερο: http://leninreloaded.blogspot.com/2012/08/jurgen-habermas-et-al.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε...ο Χάμπερμας ζήλεψε τη δόξα του Χάιντεγκερ...γιατί κύριε σου λέει...πως θα απασχολώ εγώ την ανθρωπότητα για τα επόμενα 100 χρόνια;; ως εντολοδόχος του γερμανικού εθνικού κεφαλαίου και του φασισμού!

      Αλλά επειδή υπάρχει και η ιστορία χρειάζομαι να πάω από άλλη οδο..από την οδό του "αντιεθνικισμού"...

      Οι δικοί μας ποιού τη δόξα ζήλεψαν μπορώ να μάθω;; Τί κέρδος έχει η ελλάδα από όλο αυτό; Να πω πως ήταν πλοιοκτητες στο διάολο! Η Μαριάννα Λατση του εργοδοτεί;

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς, σας προσπέρασαν οι εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος:

      http://www.rednotebook.gr/details.php?id=6673

      τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ παλεύουμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση και για ένα αντι-ιμπεριαλιστικό σαμαρικό μέτωπο:

      «Είναι φανερό και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση ότι η έξοδος από το ευρώ, την ΟΝΕ, το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ και η ρήξη με κάθε υπερεθνικό ιμπεριαλιστικό μηχανισμό θα επιφέρει αυτόματα και αντίμετρα από αυτούς τους μηχανισμούς, που το κύριο στοιχείο τους θα είναι ο αποκλεισμός της χώρας εκμεταλλευόμενοι τη θέση της στο διεθνή καταμερισμό της εργασίας. Είναι λοιπόν αναγκαίο να έχουμε προσδιορίσει τους τομείς της παραγωγής που θα αναπτύξουμε [κατάργηση του τουρισμού, δημιουργία αυτοχειριαζόμενων βιομηχανιών πατινιών, σκευών μαγειρικής, γυάλινων χαντρών, κομποσχοινιών, ηλιακών ρολογιών (Μέιντ ιν Κριτ) κ.ο.κ.]».

      Διαγραφή
  2. Πολύ περισσότερο δε, δεν αντιλαμβάνομαι τί κέρδος έχουν οι Κύπριοι από αυτή την πολιτική!!

    Θελετε μου τζαι συριζα κύπρου εν μας κανει!! Τζαι περιπαιζουμε τζαι τους τ/κ για την "ακρα - αριστερα" που θα αναγεννήσει το δικοινοτικό κινημα τζαι ωθουμεν τζαι τ/κ να γίνουν συριζαίοι!!

    Ανοιξετε τους τον ταφο τους καλλυτερα ρε παιθκιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από αυτή την ανάρτηση δεν κατάλαβα τίποτα!

    1. Ζητάς "αποδείξεις" για το πώς η Ευρώπη μπορεί να γίνει σοσιαλιστική με κοινό νόμισμα. Τι είδους αποδείξεις ζητάς; Μπορείς εσύ, ή κάποιος άλλος να μας αποδείξει πώς μπορεί η Ελλάδα, ή η Κύπρος (ή ακόμα και το Παγκράτι) να γίνει σοσιαλιστή; Αποδείξεις, όχι θεωρείες, 'οπως το θέτεις κι εσύ!

    2. Γιατί η "Ευρώπη των λαών" που ευαγγελίζονται κάποιοι είναι απλώς ένας λάιτ φασισμός; Από που το συμπαίνεις αυτό; Η βελτίωση των κοινωνικών υπηρεσιών, η διατήρηση και επέκταση των εργασιακών δικαιωμάτων, ο πλουραλισμός και η εμβάθυνση της δημοκρατίας που ζητάνε όσοι την ευαγγελίζονται (και δεν ανήκω σε αυτούς!) είναι λάιτ φασισμός; Από που κι ως που;

    3. Το ότι ενάντια στο Ευρώ έχουν ταχθεί μεγάλα κομάτια της Αριστεράς (όπως το σοσιαλιστικό κόμμα της Ολλανδίας που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, το ΚΚΕ, μεγάλο μέρος συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κλπ), αλλά και σύσσωμη η ευρωπαϊκή ακροδεξιά κινούμενη από καθαρά εθνικιστικούς λόγους είναι μια πραγματικότητα. Θα έπρεπε να την κρύβουμε λες;

    4. Και οι ΗΠΑ είναι το κατ' εξοχήν στήριγμα του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού. Αυτό σημαίνει πως εκ προοιμίου μια σοσιαλιστική επανάσταση είναι αδύνατη στις ΗΠΑ; Ή στο ΗΒ, ή στη Γερμανία, κλπ; Θα φανατζόσουν ποτέ τους κλασικούς του μαρξισμού να υποστηρίζουν πως επειδή η Ε.Ε. είναι ο κατεξοχήν εκπρόσωπος του ιμπεριαλισμού δεν πρόκειται ποτέ να γίνει σοσιαλιστική; Αυτοί που πίστεψαν πως αν υπάρξει ποτέ σοσιαλισμός αυτός θα ξεκινούσε απαραίτητα κάπου από την Ευρώπη και για να επιτύχει θα έπρεπε ραγδαία να επεκταθεί σε όλη τη γηραιά Ήπειρο;

    5. Καταλαβαίνω πολύ καλά πως για πολλούς λόγους (ο τρόπος θέσπισής της, οι μηχανισμοί της, η αυξημένη αυτονομία των εθνικών κυβερνήσεων, κλπ) το να φανταστεί κανείς μια "σοσιαλιστική" Ευρώπη είναι μια ουτοπία. Αλλά γιατί το να φαντασιώνεται κανείς μια τέτοια ουτοπία, ή αν δεν φαντασιώνεται μια τέτοια ουτοπία, το να προσπαθεί κανείς να βελτιώσει προς όφελος της κοινωνίας και της εργατικής τάξης αυτό το θεσμό με επιμέρους μάχες (είτε το επιτυγχάνει, είτε όχι) εμφανίζεται σαν προδοσία του εργατικού και εν γένει του αριστερού κινήματος; Καταλαβαίνω να πει κανείς πως είναι ένας αγώνας ατελέσφορος και μάταιος και να νιώσει ακόμα και οίκτο για την αδυναμία κάποιων να το καταννοήσουν αυτό. Αλλά γιατί ανάγονται σε προδότες; Ακόμα και σε φασίστες;

    Αυτά σαν πρώτη ανάγνωση.

    ΔemΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4. Όχι δεν χρειάζομαι να φανταστώ τους κλασικους του μαρξισμού να μου λεν πως δεν μπορουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης να γίνουν σοσιαλιστικές. Το δίαβασα στο σχετικό έργο του Λενιν. Μπορείς να το βρεις να το διαβάσεις.

      Δεν αποκλείω καθόλου σε μια ανεπτυγμένη βιομηχανικά καπιταλιστική χώρα να επέλθει κάποια ανατροπή, όχι. Θα ήθελα να ξέρω ποιά χώρα θεωρείς εσύ ως πιθανή στην ευρώπη να κάνει μια σοσιαλιστική επανάσταση σε αυτή τη βάση. Πάντως όχι την ελλάδα φαντάζομαι; Μηπως την Γερμανία; Ουτε αυτό να μου επιτρέψεις να το θεωρήσω πιθανόν. Οι ΗΠΑ μπορεί να είναι και πιθανότερες.

      1. Ζητώ αποδείξεις για πάταξη της λογοκρισίας!!! Δεν συζητείται το ζήτημα του κοινού νομισματος...μονο κάτι νομπελιστες τύπου Κρουγκμαν που δεν εχουν καμια σχεση με την αριστερα ούτε με την ακρα δεξιά, μιλάνε για την πιθανή αναγκαιότητα επιστροφης στα εθνικα νομίσματα. Όχι για καμια σοσιαλιστική ανατροπή αλλα ως διεξοδο διαφυγής απο την πληρη καταστροφή των χωρών του νότου.

      Δεν εχω κανενα προβλημα, να πει καποιος, ο οποιοσδηποτε την αληθεια το εχω πει ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ!! Να μου πει πως επιθυμει τον καπιταλισμο και θελει να βαλει τα κουκια του σε αυτό. Να μου πει επισης πως αναγνωρίζει πως η Ε.Ε είναι μια ιμπεριαλιστική ένωση και πως οι λαοί που βαζουν τα κουκια τους σε αυτη την ένωση θα αποδεχτουν πως θα καταφέρουν μεν να τρωνε - αν τα καταφέρουν - αλλά θα χυθεί αίμα για αυτο το πιατο φαϊ.

      Τα αίτημα μου ως ΚΥΠΡΙΑΣ είναι να μας ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΝ!! Δεν γουστάρω στον τόπο μου ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!! ΘΕΛΩ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ!!
      Θέλω έξω και την Ευρώπη θέλω έξω και το ΝΑΤΟ!!

      Γιατί;; Γιατί ζω στο 2012 δεν ζω σε κενό χρόνου ούτε σε κενό ιδεολογικού αέρος!!!

      Η Κύπρος κάθεται πάνω σε μια βόμβα που θα εκραγεί απο μέρα σε μέρα και ΌΧΙ δεν γουστάρω να με κοροιδεύει κάνενας Μηλιός με "την Ευρώπη των Λαών" γιατί ο δικός μου ΛΑΟΣ θα πληρώσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ αυτό το ΟΡΑΜΑ!!

      Αν θα παρω καπιταλισμό θα τον πάρω με αντάλλαγμα την ΕΙΡΗΝΗ και ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ!!

      Και δεν θα γίνω τροφή για τα ψάρια γιατί οι έλληνες δεν κάνουν χωρίς ενα πασοκ και επιθυμούν να το αναγεννησουν!! Που να σου πω και κάτι;; ηθέλαν τζαι πολλα!! στο κατω κάτω στο πασοκ κάποτε υπήρχε και μια πατριωτική αριστερά, μια πρασινη αριστερα, όπως το πράσινο του Καντάφι και όπως τον πατριωτισμο του Αραφατ!!

      Ζητώ απεξάρτηση ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ!!

      Γιατι ΑΥΤΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ανηκει στις τάξεις των εχθρών μου και όχι των φίλων μου!!

      Εγώ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΑ!! ΚΥΠΡΑΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ!

      Διαγραφή
    2. Και εσεις Πατριώτες γεννηθήκατε ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ! Αντε τώρα να βρεις φοιτηταριό και καθηγηταριό ΑΞΙΟ να σου ξανακάνει ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ!!

      Γιατί εγώ δεν ξέρω Δεμων, όταν θα καταστεί απαραίτητο να γίνει αυτό, που θα βρίσκονται οι Δουρου,οι Μηλιοί, οι Παπαδημούληδες και οι Διεθνιστές των Βρυξελλών!!! Πάντως όχι στο Γράμμο!!

      Διαγραφή
    3. την κατηγορία του εθνικισμού των συνιστωσών του συριζα - θα αναφερεσαι στον Λαφαζάνη,- του ΝΑΡ και του ΚΚΕ, θα μπορουσες να την στοιχειοθετήσεις σε παρακαλώ;;

      ο φασισμος ξέρεις δεν γεννήθηκε στη Ζουαζιλανδη! στην καρδιά της Ευρώπης γεννηθηκε και μόνο εκεί θα ξαναγεννηθεί - είτε με την άκρα δεξιά ως ανοιχτός φασισμός, είτε με τους "διεθνιστες" Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη και Τσίπρα ως συγκαλυμένος!

      Ευχαριστώ δεν θα πάρω.

      Και να σου πω και κάτι άλλο; Εμεις δεν ειμαστε καθόλου καλυτεροι! Απο καθαρή τύχη που είναι και ατυχία μαζί, δεν μπορούμε να συνταχθούμε ολοκληρωτικά με τον ιμπεριαλισμο της Ευρώπης όπως κανουν οι δικοι σας "διεθνιστες"!!!

      Αν η Κυπρος δεν ήταν εδώ που είναι, τα ίδια μη σου πω και χειρότερα θα κάναμε όλοι!!

      Διαγραφή
  4. Άδικα ζητάς απόδειξη για αυτό το πράγμα γιατί δεν υπάρχει, παρόλα αυτά μην ξεχνάς τι έλεγε ο Μάρξ για τους σοσιαλδημοκράτες και πως πρέπει να τους "μεταχειρίζονται" οι κομμουνιστές... Υ.Γ Μία αδιάκριτη ερώτηση, έμπαινες σε κάποιο τσατ με αυτό το ψευδώνυμο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε πολλά σημεία διαβάζεις λάθος αυτά που έγραψα. Όπως π.χ. μου γράεις "την κατηγορία του εθνικισμού των συνιστωσών του συριζα - θα αναφερεσαι στον Λαφαζάνη,- του ΝΑΡ και του ΚΚΕ, θα μπορουσες να την στοιχειοθετήσεις σε παρακαλώ;;" Μα δεν εξαπέλυσα καμιά κατηγορία για να τη στοιχειοθετήσω! Είπα απλά πως είναι γεγονός ότι την έξοδο από το Ευρώ την υποστηρίζουν τόσο τα τμήματα της αριστεράς που αναφέρεις (και εγώ επίσης), όσο και η ευρωπαϊκή ακροδεξιά (εκείνη κινούμενη από εθνικιστικούς λόγους)!

    Σχετικά με τον Παπαδημούλη, επειδή έτυχε για πολλά χρόνια να κονταροχτυπιέμαι μαζί του σε επίπεδο γειτονιάς και δήμου (εκείνος στο ΚΚΕ Εσωτερικού τότε, εγώ στο ΚΚΕ τότε) μπορώ να σου πω πως πέρα από τις ιδεολογικές μας αναφορές, είναι από τη γενιά της αντίστασης στη Χούντα (αυτός και η γυναίκα του)και από τους ελάχιστους που δεν επένδυσαν ποτέ σε αυτό. Άρα ναι, μια χαρά μπορώ να τον φανταστώ στο Περτούλι...:) Τον Μηλιό δεν τον γνωρίζω, δεν τον παρακολουθώ και δεν με ενδιαφέρει κιολας η περίπτωσή του.

    Κλείνω υπενθυμίζοντας πως την περίοδο των χρυσών αγελάδων, όταν εγώ μιλούσα για την μετατροπή της αριστεράς από διεθνιστική σε "ψευδο-κοσμοπολίτικη" και συμπλέουσα με τον φιλελευθερισμό, μπερδεύοντας τον διεθνισμό με τον αντιπατριωτισμό των φιλελευθέρων, κάποιοι με αποκαλούσαν με μεγάλη ευκολία φασίστα και εθνικιστή.

    Τέλος πάντων εγώ όπως γνωρίζεις έχω απεμπολύσει εδώ και καιρό τον τίτλο του "αριστερού". Με ενδιαφέρει η ευρύτερη αριστερά μόνο στο βαθμό που δεν υπάρχει άλλη καλύτερη εναλλακτική στον αγρίως επιτιθέμενο καπιταλισμό και τον φασισμό. Και αδυνατώ να ξεχάσω πως όποτε η αριστερά έβγαζε τα ιδεολογικά της μαχαίρια σφάζοντας αλλήλους, ο φασισμός θέριευε και ο καπιταλισμός κυριαρχούσε χωρίς αντίπαλο.

    ΔemΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεμων πρωτον εσυ αποκαλεσες εθνικιστες οσους αριστερους ειναι υπερ της εξοδου.

      Δευτερο υπαρχει ασυνεπεια σε καποιες αποψεις. Λες πως εσυ καποτε - και θυμαμαι πότε - μιλουσες για την μετατροπή της αριστεράς από διεθνιστική σε "ψευδο-κοσμοπολίτικη" και συμπλέουσα με τον φιλελευθερισμό, μπερδεύοντας τον διεθνισμό με τον αντιπατριωτισμό των φιλελευθέρων, κάποιοι με αποκαλούσαν με μεγάλη ευκολία φασίστα και εθνικιστή.

      αν αναφερεσαι στις δικες μας κοντρες, σόρυ αλλα δεν θα μπορουσα να φανταστω πως καποιος εκανε κριτική στο ακελ π.χ απεμπολιζοντας τον Μαρξ και τον Λενιν λεγοντας μου πως αυτη ήταν κριτική για μια τετοια μετατροπη οπως την περιγραφεις...

      Το περιεργο δε ειναι πως πολλοι που εκαναν αυτη την κριτική εφτασαν στο σημειο να προκρινουν το συριζα...τελικα τί να υποθεσω;; πως η μπανανοφλουδα με αυτη την ιστορία ήταν ο "διεθνισμος";;

      Βλεπεις γιατι επιμένω να φωναζω; Γιατί ο διεθνισμός αυτός είναι σύμπλεος αυτή τη στιγμή με τον Ομπαμα, τον Ολαντ και τον Κάμερον..

      Η αριστερα δεν βγαζει κανενα μαχαιρι...μαχαιρια μονο η ΧΑ βγαζει πια...

      Διαγραφή
  6. Δεν συνεχίζω για να "κερδίσω" καμιά διαμάχη, αλλά επιμένω σε αυτό που λάθος μου καταλογίζεις με το δικαίωμα της διόρθωσης. Γράφω επί λέξη "...αλλά και σύσσωμη η ευρωπαϊκή ακροδεξιά κινούμενη από καθαρά εθνικιστικούς λόγους..." Στην ακροδεξιά αναφέρομαι και όχι στα τμήματα της αριστεράς. Κινούμενη (με ήττα, ενικός για να το κάνω πιο εμφανές και ξεκάθαρο).

    Για τα υπόλοιπα δεν θα επιμείνω, ωστόσο σου θυμίζω πως εγώ ποτέ δεν συμμερίστηκα την κοσμοπολίτικη αφήγηση της ιστορίας αλά Ρεμπούση, ή τις "μαρξιστικότατες" αναλύσεις του Γαβριηλίδη για τον σωβινισμό και την "αθεράπευτη νεκροφιλία του ριζοσπαστικού πατριωτισμού" του Ρίτσου και του Σβορώνου! - κάποιοι άλλοι ντούροι αριστεροί όμως το έκαναν και μάλιστα με πάθος.

    Κλείνω λέγοντας πως μίλησα για "ιδεολογικά μαχαίρια" (μια απλή μεταφορά είναι βρε Δεισδαιμόνα!) γνωρίζω πολύ καλά πως η αριστερά δεν βγάζει μαχαίρια σαν τη Χ.Α.! Παράγει όμως σε τεράστιες ποσότητες αφορισμούς, προσβολές και ιδεολογικές ταμπέλες...

    ΔemΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλεινω και εγω με αυτο. Για τον Γαβριηλιδη ναι ειχες δίκαιο. Εγω είχα λαθος και το αναγνωρίζω.

      [ αυτη τη λεξη ταμπελες, γινεται να μην την χρησιμοποιουμε πληζ; εχω αποκτησει ψυχοσωματικά με αυτη τη λεξη...παρτο σαν προσωπικη παρακληση...]

      Διαγραφή