Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

23.8.12

Προειδοποιήσεις Βρετανίας κατά Συρίας με κυπριακή ανάμιξη


Η βρετανική κυβέρνηση προειδοποίησε τη Συρία ότι τυχόν χρήση ή απειλή χρήσης βιολογικών όπλων κατά των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων θα σηματοδοτήσει αναθεώρηση της στάσης του Λονδίνου.
Με τον τρόπο αυτό η βρετανική πλευρά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης κατά του καθεστώτος Άσαντ, όπως ακριβώς έκανε και ο πρόεδρος Ομπάμα πριν από τρεις μέρες.
Η βρετανική προειδοποίηση ακολούθησε τηλεφωνικές συνομιλίες του Ντέιβιντ Κάμερον την Τετάρτη με τον Αμερικανό πρόεδρο και τον Φρανσουά Ολάντ.
Πληροφορίες από ισραηλινές πηγές πολύ κοντά στην κυβέρνηση Νετανιάχου αναφέρουν ότι αμερικανικές, βρετανικές και γαλλικές ειδικές δυνάμεις είναι έτοιμες να επέμβουν στη Συρία αν χρειαστεί. Η ειδικευόμενη σε στρατιωτικά θέματα ιστοσελίδα DEBKA σημειώνει ότι οι συγκεκριμένες βρετανικές δυνάμεις βρίσκονται στην Κύπρο.
Σημειώνεται ότι κατόπιν εντολής της Κύπριας υπουργού Εξωτερικών, η κυπριακή Υπάτη Αρμοστεία στο Λονδίνο έχει κινήσει διαδικασία υποβολής διερευνητικού διαβήματος στο Φόρεϊν Όφις και στο υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας, με αφορμή δημοσιεύματα περί κατασκοπείας των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων από τις βάσεις Ακρωτηρίου και Δεκέλειας και παροχή πληροφοριών στο αντίπαλο στρατόπεδο των αντικαθεστωτικών. Η Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή εξήγησε ότι χρήση των βάσεων για σκοπούς άλλους από αμυντικούς θα συνιστούσε παραβίαση της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης.
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας παραπέμπει για το ζήτημα στο Φόρεϊν Όφις, πηγές από το οποίο δηλώνουν ότι ναι μεν έχουν γνώση των διαστάσεων που έχει πάρει η υπόθεση στην Κύπρο, αλλά δεν είναι έτοιμοι να προβούν σε κάποιο σχόλιο αυτή τη στιγμή.

πηγή: Άστρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου