Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

31.5.12

Ντεμοντέ συνθήματα σε επαναδιαπραγμάτευση

Ή με το Κεφάλαιο ή με τους Εργάτες -- ή με το ένα Κεφάλαιο ή με το άλλο Κεφάλαιο

ή με το Φασισμό ή με τους Εργάτες -- ή με το Φασισμό ή με τον Καπιταλισμό

ή με τους Κομμουνιστές ή με την αντίδραση -- ή με τους αστούς ή με τους δημοκράτες

ή Εμείς ή Αυτοί -- ή αυτοδυναμία ή μ΄αυτούς

Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά - εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά -- Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά - εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά

9 σχόλια:

  1. sms..

    "Και να σου πω. Δεν θα χαθεί ο μαρξισμός! Δεν έχουν τον τρόπο να κερδίσουν το παιχνίδι με τους απέναντι στην αστική τάξη, ούτε βέβαια και οι απέναντι το έχουν. Το σύστημα στο οποίο βασίζονται δεν έχει μέλλον! Ο καπιταλισμός δεν θα επιβιώσει! Απλά στο τέλος θα φέρουν κάτι χειρότερο...Και μεις πρέπει να κληρονομήσουμε τα όπλα στους επόμενους.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντα είπεν το τζιαι η Λίτσα Πατέρα! Άτε ως το 2014 τζιαι κανεί! Όϊ για να μεν νομίζεις ότι μόνο ταξίδκια γήϊνα κάμνω άμαν φκαίννω που το (θεϊκόν κατά τ' άλλα) σώμαν μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. :) κοιτα εσυ φκαινεις που το σώμα σου, εγω που ειμαι πιο ποθκιαντροπη φκαινω που τα ρουχα μου, τζαι η γιρλαντα πότε το ένα τζαι πότε το άλλον αναλογα με την περίσταση!!...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...ως το 2014 προλαβαινω να κάμω κρυσφηγετο να βαλω μεσα τα απαντα του Μαρξ τζαι του Λενιν;..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..το επομενο κρυφο σχολειο θα είναι μαρξιστικο! αφήστε τα κατασκευαστικα εργα, παμε για υπογειες σύραγγες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...εκτος αν το 2014 στη σοσιαλιστικη ευρωπη για να διδαξεις μαρξ θα πρεπει να κανεις εξωσωματωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο ταρίκ αλί ελυσε το ψευδοδιλημμα "ευρω ή δραχμη". αποφασισε πως η ελλαδα βρίσκεται στη λατινικη αμερικη και το νομισμα της είναι το μπολιβαρ φουέρτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «... εγω που ειμαι πιο ποθκιαντροπη φκαινω που τα ρουχα μου, τζαι η γιρλαντα πότε το ένα τζαι πότε το άλλον αναλογα με την περίσταση!!» --- Θθου Κυριε, φιλάκι στο στόμα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η τελευταια ελπιδα της εργατικης ταξης είναι όταν θα καμουμε διαμαρτυρια γυμνες εξω απο τη βουλη για τα μετρα!!! :))

      Διαγραφή