Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

17.5.12

Κόσμε χρυσέ

Κόσμε χρυσέ, κόσμ' αργυρέ, κόσμε μαλαματένιε,
κόσμε και ποιος σε χάρηκε και ποιος θα σε κερδίσει, ψεύτη κόσμε.
Εγώ 'μαι που σε γλέντησα και 'γω θα σε κερδίσω, ψεύτη κόσμε.
Πεζός περπατούν στα βουνά,
στους κάμπους καβαλάρης, ψεύτη κόσμε

3 σχόλια:

 1. Έτο πόσο χρυσός ένει:

  Οι "Άθεοι" του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και οι "περήφανοι" της Χρυσής Αυγής

  Άλλη μια ξεφτίλα την ώρα της ορκωμοσίας των μελών της νέας Βουλής κατά τη διάρκεια του "Ορκίζομαι". Ποιος ξεχνάει την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2009 κατά τη διάρκεια της Ορκομοσίας;  Γιατί δεν έκαναν κάτι ανάλογο και σήμερα, αλλά προκαλούν το κοινό αίσθημα των Ελλήνων, που με το 17% της ψήφου του, επέλεξε το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι άνω του 25% στη προτίμηση των Ελλήνων;

  Να ξεκαθαρίσω ότι στις προηγούμενες εκλογές ΔΕΝ ψήφισα τη Χρυσή Αυγή, ούτε πρόκειται να την ψηφίσω, αλλά δηλώνω κατηγορηματικά ότι ενοχλούμε με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αφού με φοβίζουν ότι όσα λέει ο Όρκος της Βουλής μάλλον δεν θα εφαρμοστούν τελικά, με τη στάση που κρατούν κατά τη διάρκεια της Ορκομοσίας.

  Ενδιαφέρον έχει να δούμε πιο κάτω τον Όρκο:

  Aρθρο 59 του Συντάγματος .

  1. Οι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Βουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο:

  "Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου".  Δεδομένου ότι το ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να είναι πρώτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων αυτή την ώρα, μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε για κάποια πράγματα ή τελοσπάντων να αλλάξουν οι ίδιοι τη στάση τους, που αν μη τι άλλο κάνει κακό στο προφίλ που θέλουν να δείξουν;  Οι Άθεοι λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν μη συμμετέχοντας στην Ορκωμοσία πως:  -) ΔΕΝ θα είναι ΠΙΣΤΟΙ στη πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα

  Άρα, μάλλον από άλλους περιμένουμε τραμπουκισμούς και από άλλους θα τους βρούμε

  -) ΔΕΝ θα υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους

  Προφανώς, θα δούμε να γίνεται η χώρα "γης μαδιάμ" αφού θα υπάρχει πλήρης διάλυση

  -) ΔΕΝ θα εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου

  Φτάνει πια, αρκετά "έφαγαν" τα λαμόγια των προηγούμενων Κυβερνήσεων. Θέλουμε ανθρώπους ικανούς, όχι ανθρωποειδή  Από την άλλη, είδαμε τους "χιλιοχτυπημένους" από τα ΜΜΕ την Χρυσή αυγή να σηκώνουν περήφανα και όσο πιο ψηλά μπορούσαν το χέρι τους και να φωνάζουν με δυνατή φωνή τον Όρκο.  Mε ενοχλεί ακόμα περισσότερο το ότι μέσα στη βουλή έχουμε Άθεους και μάλιστα από το πρώτο κόμμα στη προτίμηση των Ελλήνων αυτή τη στιγμή.  Τελικά, σε τι χώρα ζούμε αναρωτιέμαι πολλές φορές;

  Τι πρότυπα πάμε να περάσουμε στα παιδιά μας;

  tromaktiko.gr

  Που το http://www.inews.gr/0/oi-atheoi-tou-syriza-kai-tou-kke-kai-oi-perifanoi-tis-chrysis-avgis.htm

  Γιατί που ορκίζουνταν εκάμναν τρενάκι;! :) Οξά πιάννουν τη "χάρη του ευαγγελίου" που τζιείνους που τζίζουν πάνω του;!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι προτυπα πάμε να περασουμε στα παιδιά μας;!

  Μονο που τουτον καταλάβεις! Έτο περαστε τους που ενα ζουρλομανδία-χλαίνη να τελειώνουμεν!...:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν και δεν το θεωρώ το σημαντικότερο (!) θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα, η πραγματικότητα με την θρησκευτική ορκομωσία έχει ως εξής:

  Θρησκευτικό όρκο έδωσε και πάλι από πλευράς ΚΚΕ μονάχα η Λιάνα Κανέλλη, ενώ από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε φέτος για πρώτη φορά αρκετές ορκωμοσίες - από τον Μανώλη Γλέζο, τον Αλέξη Μητρόπουλο, τον Π. Κουρουμπλή, την Σοφία Σακοράφα και τον Βαγγέλη Αποστόλου.

  Από την Δημοκρατική Αριστερά θρησκευτικό όρκο έδωσαν αρκετοί βουλευτές συμπεριλαμβανόμενου και του Φώτη Κουβέλη.

  Η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, κατόπιν σχετικής εντολής του Ν. Μιχαλολιάκου, αρνήθηκε να σηκωθεί κατά την ορκωμοσία των μουσουλμάνων βουλευτών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή