Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

26.5.12

Είμαι ένα σκουπίδι! Ναι, είσαι!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΓΙΟΣ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΛΑΘΗΤΟΣ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ "κάποιόν τι"! ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΜΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ; Είμαι ένα σκουπίδι!


Αμβρόσιος Αυτοεξομολογούμενος στον κήπο ενός φασίστα θεούΕΧΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΣΗΜΕΡΑ;

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝΑΚΥΠΤΕΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ.....

......Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ; 
ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗ!


ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ
__________Όσα θα διαβάσετε παρακάτω δεν αποτελούν θέση υπέρ μιάς συγκεκριμένης πολιτικής παρατάξεως. 'Οποιο κόμμα κι αν ετύχαινε αυτής της υποδοχής, θα εγράφαμε ακριβώς τα ίδια! Πρός την Χρυσή Αυγή θα ελέγαμε: Οι απόψεις σας είναι μεν σεβαστές, εμείς όμως δεν τις ασπαζόμαστε!Διατυπώνοντας τις σκέψεις, που ακολουθούν, δηλώνουμε  ευθέως, ότι μοναδικό μας κίνητρο είναι να αναδειχθή  η παθογένεια της Δημοκρατίας, όπως την ζούμε σήμερα. Έπειτα από τις παραπάνω διευκρινήσεις ας έλθουμε στο θέμα μας 
 1. __________Οργή λοιπόν μας προκάλεσε η στάση του Βουλευτή κ. Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος σήμερα, 17 Μαΐου 2012, αρνήθηκε να λάβει  μέρος στην ορκωμοσία της Βουλής, επειδή στην Αίθουσα του Κοινοβουλίου παρίσταντο οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 
 2. __________Όπως επίσης μεγάλη θλίψη μας γέμισε η παράλειψη  του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια νά συμπεριλάβει στη Σύσκεψη των Πολιτικών  Αρχηγών τον εκπρόσωπό της κ. Μανώλη Μιχαλάκο. 
 3. __________Ωσαύτως πολλή αγανάκτηση μας προκάλεσε η στάση των ΜΜΕ, άνάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και το Κανάλι της Κρατικής -και όχι της Δημόσιας, όπως συνηθίζουν να την ονομάζουν, ναρκισσευόμενοι, οι δημοσιογράφοι της πρωϊνής ζώνης της ΝΕΤ- τα οποία κατά την προεκλογική περίοδο επιμελώς αγνόησαν το  κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά, όλως παραδόξως, μετά τίς εκλογές δεν έπαυσαν να προβάλλουν πάλιν καί πολλάκις στη διάρκεια της ημέρας και με υπερβάλλοντα ζήλο, το ατυχές εκείνο περιστατικό του «εγέρθητι»ασφαλώς για να τους εκθέσουν! Έτσι μεταξύ τών άλλων καταπατήθησαν και τα ανθρώπινα δικαιώματα μιάς μερίδος Ελλήνων Πολιτών.
 4. __________Τέλος αυτή καθ' εαυτήν η άρνηση των εκπροσώπων των επτά Κομμάτων στο να κληθή και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στη Σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μαρτυρείέλλειμμα Δημοκρατίας. Ποτέ δεν περιμέναμε μια τέτοια στάση ιδιαίτερα από τούς κ.κ. Σαμαράν καί Βενιζέλον, τούς εκπροσώπους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ αντιστοίχως, οι οποίοι οφείλουν να έχουν περίσσευμα καί όχι έλλειμμα Δημοκρατίας στην ψυχή τους!
 ___________Η συμπεριφορά του στελέχους  της Χρυσής Αυγής με το γνωστό εκείνο και τόσο αστείο «εγέρθητι» προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ υπήρξεν όχι απλώς ακατανόητη, αλλά και απαράδεκτη! Μόνο ζημιά επέφερε στην παράταξή του. Κι εμείς προσωπικά την καταδικάζουμε απερίφραστα, καθ' όσον ο σεβασμός πρός κάποιον εμπνέεται, δεν επιβάλλεται! Αλλά ένα πολιτικό Κόμμα δέν μπορεί να κρίνεται από την συμπεριφορά ενός μέλους του. Κρίνεται από τις αρχές, τις οποίες πρεσβεύει, όπως επίσης καί από το Πρόγραμμά του. Δεν δύναμαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ; Ποιοί άραγε κυριολεκτικά έκαψαν την Αθήνα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος; Δεν ήσαν τα ανατρεπτικά στοιχεία, που εντάσσονται στις γραμμές των κομμάτων της αριστεράς; Οι οπαδοί της καποτε ονομάζονταν "αναρχοκομμουνιστές". Σήμερα άλλαξαν όνομα, όχι όμως και ιδέες! Εκεί, στήν οδό Σταδίου, στο Κατάστημα της Marfin, κάηκε και η δική μας, η Αγγελική από το Αίγιο, έγγυος εξ μηνών!     
___________Γιατί άραγε είναι επικίνδυνοι οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής καί δεν είναι εξ ίσου επικίνδυνη και η κα Ρεπούση με τις ανατρεπτικές ιδέες και διδαχές της;  Ήταν πράγματι αποτέλεσμα "συνωστισμού" η πάλαι ποτέ καταστροφή της Σμύρνης, όπως διδάσκει η κα Ρεπούση; 
__________Στην αληθινή Δημοκρατία όλοι -ανεξαιρέτως όλοι- χωράνε! Και οι κόκκινοι και οι πράσινοι καί οι γαλάζιοι, καθώς επίσης και οι κατακόκκινοι καί οι καταπράσινοι καί οι καταγάλανοι! Όταν ο Ελληνικός Λαός εκλέγει, ασκεί το δημοκρατικό του δικαίωμα. Εκλέγει και επιλέγει τα πρόσωπα που επιθυμεί! "Σταυρώνει" ή "μαυρίζει", επιδοκιμάζει ή αποδοκιμάζει  όποιους επιθυμεί", ανεβάζει ή κατεβάζει Κυβερνήσεις και, τέλος, ψηφίζει Κόμματα, υπό τόν όρον ότι αυτά διαθέτουν το τεκμήριο της νομιμότητος! Το δικαίωμα μιάς επιλεκτικής Δημοκρατίας ουδείς το διαθέτει! 
_________Συνεπώς ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε οι Πολιτικοί Αρχηγοί, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε τα επί μέρους πρόσωπα, όπως ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης, έχουν δικαίωμα να εφαρμόζουν μια επιλεκτική Δημοκρατία!  
 __________Όλα αυτά τα φαινόμενα καταδεικνύουν, ότι στη Χώρα μας, όπου κάποτε γεννήθηκε Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αυτό το μεγάλο δώρο της κοινωνικής ζωής, δηλ. η γνήσια Δημοκρατία σήμερα στη Ελλάδα μας  είναι άρρωστη, παραμορφωμένη από στρεβλώσεις! Πως να δικαιολογήσεις  π.χ. την Κυρία Παπαρρήγα, που απαγορεύει στο ΣΔΟΕ να πραγματοποιήσει οικονομικό έλεγχο στο ΚΚΕ καί στο Μέγαρο του Λαού, εκεί στον Περισσό. Πάσχει, λοιπόν, σήμερα η Δημοκρατία μας και παρακαλώ να συμφωνήσετε μαζί μου, αφού το Σύνταγμα της Ελλάδος:
1.     στο άρθρο 4 διαλαμβάνει τα εξής: «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου» και «Έλληνες και Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις».
2.     στο άρθρο 5 ορίζει τα εξής: «Έκαστος δικαιούται να αναπτύσση ελευθέρως την προσωπικότητά του και να συμμετέχη εις την κοινωνικήν, οικονομικήν και πολιτικήν ζωήν της Χώρας…»!
3. και στο άρθρο 14 θεσπίζει τα εξής «Έκαστος δύναται να εκφράζεται και να διαδίδη προφορικώς, εγγράφως και δια του τύπου τους στοχασμους του, τηρών τους νόμους του Κράτους».
4. Άλλωστε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίζεται, ότι «θα προστατεύει τα δικαιώματα και τας ελευθερίας των Ελλήνων» (άρθρο 33).

__________Λοιπόν, αφού ο κ. Ανδρουλάκης σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χθες και τα ΜΜΕ προχθές εφάρμοσαν την επιλεκτική Δημοκρατία, απεδείχθη περίτρανα, ότι η Δημοκρατία στη Χώρα μας πάσχει! Βιώνουμε μια αρρωστημένη Δημοκρατία! Γιατί άραγε ο ψευδοδημοκράτης  κ. Μίμης Ανδρουλάκης μπορεί ανεμπόδιστα να γράφει τα βιβλία του, όπως το περίφημο εκείνο «Μν » (Γυναικείο αντιμυθιστόρημα) (Καστανιώτης,1999)»  με τον επικαλυμμένο αισχρό τίτλο του, και να διαδίδει επίσης ανεμπόδιστα τις ανατρεπτικές ιδέες του;

__________Για να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της αλλοιώσεως του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος σας παρουσιάζω παρακάτω ένα ερωτηματολόγιο, που συνέγραψε ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κωνστ. Τομκακίδης και παρακαλώ, προκαλώντας τους, όλους τους Δημοκράτες της Πολιτικής ζωής να μας δώσουν απάντηση  στα ερωτήματα αυτά. Τους προκαλώ, αντί να αναλίσκονται σε επουσιώδη ζητήματα ή στη μιζέρια της πολιτικής σκοπιμότητος, να σκεφθούν πιό ώριμα, να σκεφθούν σοβαρά για το καλό της Πατρίδος μας  και να απαντήσουν στα παρακάτω ερωτήματα. Κύριε Μίμη Ανδρουλάκη, μ΄ ακούτε; Εδώ σας θέλω να δείξετε τον ανδρισμό σας! Να καταγγείλετε τους "φίλους" μας του Διεθνούς Jet, οι οποίοι έχουν και κατακρατούν το παγκόσμιο χρήμα και με τόν τρόπο τους  καταταλαιπωρούν τόν κόσμο! Κατά άλλα, ούτε η άκρα αριστερά, ούτε η άκρα Δεξιά μπορούν να βλάψουν καίρια την Ελλάδα, διότι ευτυχώς υπάρχει η μεσαία τάξη!  Αλλά το Διεθνές Lobby του Διεθνούς κεφαλαίου καταστρέφει την ανθρωπότητα! 
_______Τελικά μόνον ο Φιλάνθρωπος Θεός εφαρμόζει την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία, αφού "βρέχει επί δικαίους και αδίκους". "Φιλότιμος γαρ ών ο Δεσπότης, δέχεται τόν  έσχατον, καθάπερ και τον πρώτον, κακείνω δίδωσι, και τούτω χαρίζεται"! (Άγιος Ιω Χρυσόστομος, Κατηχητικός Λόγος). Συνεπώς μόνον όσοι αγαπούν και σέβονται τον Κύριό μας, μόνον αυτοί, είναι οι αληθινοί Δημοκράτες!  
Αίγιον, 17 Μαΐου 20122 σχόλια:

 1. Φίλη Δισδαιμόνα,

  Σου μιλά ένας άνθρωπος, άθεος, που όμως μέχρι τα δεκατέσσερα του δεν μπορούσε να κοιμηθεί αν δεν είχε κάνει την προσευχή του, που μεγάλωσε σ’ ένα βαθιά χριστιανικό οικογενειακό περιβάλλον και που στο σχολειό έπαιρνε άριστα στα θρησκευτικά, τρομάρα του... (τον συγχώρεσα με ελαφρυντικό την νεαρή ηλικία του).

  Γιατί το παπαδαριό (ή ένα αρκετά μεγάλο τμήμα του) καταλήγει να λιβανίζει τον φασισμό?

  Απο το «όπιο του λαού» στο «δηλητήριο του λαού» θέλει ένα βήμα ακόμα..

  Απο το ένα βήμα στον άλλο υπάρχει ένας χώρος με συνωστισμένους, κλέφτες (και μιλάμε για εκείνους που το έχουν κάνει επάγγελμα να κλέβουν εκκλησίες) αγύρτες, υποκριτές, απατεώνες, χαμερπή υποκείμενα που δεν πιστεύουν σε τίποτε άλλο παρά στην κοιλιά τους. Αυτοί έχουν κάθε λόγο να ποντάρουν στον φασισμό ως το άκρον άωτον της ψευτιάς, και της υποκρισίας, να ποντάρουν σε οποιαδήποτε αγριότητα και φρικαλεότητα που υπόσχεται να εξοντώσει όποιους και οτιδήποτε τάσσεται κατά της εκμετάλλευσης (οικονομικής, θρησκευτικής κ.α.) ανθρώπου απο άνθρωπο.

  Αν ήταν ο Χριστός εδώ θα κατακραύγαζε: Ουαί στον διάβολο ντυμένο στα ράσα!

  Υγ

  Με την ευκαιρία να σ’ ευχαριστήσω θερμά που συμπεριέλαβες το «red rock views» στα ιστολόγια σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φίλε red rock σε χαιρετώ,

  δεν μεγάλωσα σε θρησκευομενη οικογένεια - η ζωή έχει και τα καλα της :) - κι εγω όμως ήμουν άριστη στο μαθημα και στο σπιτι μου εχω πάρα πολλα βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου. Θα σου πω κιόλας πως για μια περίοδο, περίπου ένα εξάμηνο το έβγαλα στη βιβλιοθήκη της αρχιεπισκοπής κύπρου σε καθημερινή βαση μελετώντας - κάποια στιγμή οι παπάδες με συμπαθησαν τόσο πολύ, που έκαναν και βαρδιες για να διαβαζω απροσκοπτα!...:)

  αυτα ως προλογο...το κειμενο βεβαια του αμβροσίου είναι απαράδεκτο λαμβανομένου υπόψιν και σε ποιους απευθυνεται γιατί απευθυνεται σε άτομα αρκούντως παραπληροφορημένα τοσο πολιτικά όσο και γενικότερα που υποκεινται συνηθως και στην ψυχολογική βια της υπακοής στα θεία προσταγματα των παπαδων...

  δεν τους επιασε η σκοδροκαϊλα για τη δημοκρατία όπως σίγουρα ξέρεις, το ζήτημα είναι η σύνταξη του παπαδαριού με την καραδεξιά - ακόμη κι βενιζέλος το ξεστόμησε - και αν προσεξεις το κειμενο είναι μια πλαγια καταδίκη τοσο του υποτιθέμενα αριστερου πασοκ (ανδρουλακης) οσο και της αριστερας ευρύτερα...

  αν δηλαδή ο ανδρουλακης θεωρείται αριστερος από τον αμβρόσιο σκεψου ποσο δεξια έχουμε μετακινηθεί ήδη...

  δεν ξερω τι θα κραυγαζε ο Χριστός, ξερω τι πρέπει να κραυγάσουν οι άνθρωποι...

  το μπλογκ σου το προσθεσα γιατί μου άρεσε αυτο που είδα..:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή