Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

23.5.12

Αυτοτοποθέτηση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ σε ιδεολογικό ρεύμα 4-5/2012

23 σχόλια:

  1. Ως προτελευταία πολιτική δύναμη μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, πατάμε κάτω Εθνικιστές και Χριστιανοδημοκράτες, που πρέπει να ενωθούν για να μας κοιτάξουν στα μάτια. Οι φιλελεύθεροι μας ρίχνουν ένα τριάρι αλλά θα το παλέψουμε στην δεύτερη κατανομή. Όταν καταλάβουμε τη διαφορά σοσιαλδημοκρατών, αριστερών και σοσιαλιστών που δεν αυτοκαθορίζονται ως κομμουνιστές, θα σας την πούμε κι εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω προς το παρόν είμαι πανευτυχής που στην "αριστερά" οι α/α έχουν 16% ενω οι φιλελευθεροι,εθνικιστές και χριστιανοδημοκρατες μόνο 15%!

    κινηματική σοσιαλδημοκρατία είπα προχθές; το παίρνω πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες το αλλιώς. Χριστιανοδημοκράτης είναι πολύ κυριλέ κατηγορία. Μόνο στη Γερμανία έχει και στην Ιταλία. Αυτό δείχνει μια εξωστρέφεια, ένα κάτι..

      Διαγραφή
    2. :) μα τι κάτι; α,δεν είναι σταλίνες οι χριστιανοδημοκράτες, αυτό λες..

      Διαγραφή
    3. Ένα je ne sais quoi, μια essence, κάτι. Δεν μπορεί όποιος κι όποιος να είναι Χριστιανοδημοκράτης.

      Διαγραφή
    4. να υποθέσω λοιπόν τελικά πως αυτός που καλούσε την αριστερα σε ενότητα ήταν το πιο πανω "διάγραμμα"; αυτό το "διάγραμμα" μας εβγαλε το λάδι τόσους μήνες (και τη γλώσσα); αυτή είναι η γραμμή που τεμνει διαγώνια και ταξικά τα κοινωνικά στρώματα; αυτή ήταν η συνθεση της νεας αριστεράς; κάποιος να με σταματήσει πριν πω ασέβειες...

      Διαγραφή
    5. για να δουμε λοιπόν τη νεα αριστερα: σοσιαλιστες + κομμουνιστες + αριστεροί πόσο μας κάνουν; 42% του συριζα...που όπως ειπαμε είναι τώρα πια ¨η ηγεμονεύουσα δυναμη της Αριστερας"...μάλιστα...

      Διαγραφή
  3. ...είχα πει λοιπόν ενα βράδυ,ανοιξιάτικο βράδυ σε κάποιους συντροφους, πως θεωρώ εντελως άτοπη την ψευδαισθηση/πεποίθηση των ελληνων αριστερών συντροφων, πως.. "η ελληνική αριστερά, βέβαια, βρίσκεται πολύ μπροστα από την κυπριακή αριστερα"...είπα πως αυτά που προσπαθεί να πετύχει ο συριζα το ακελ τα έχει στο τζεπακι από το ΄70...

    ε, σήμερα θα το σπρώξω ακόμη λίγο...το ακελ είναι και τιμιότερο. δεν λεει σε κανενα πως κανει μεταβατικό προγραμμα, δεν ψήνει την εξωκοινοβουλετική αριστερά πως είναι προχω κόμμα/κινηματάκιας, δεν βάζει κανενα διανοουμενο να προσφερει άρτο και θεάματα στα πλήθη, και κανει αυτο που κάνει, που είναι να υπηρετει συγκρατώντας όσο μπορεί το συστημα.

    αυτά τα λίγα για φινάλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θεωρώ λοιπόν τη σημερινη αναρτηση ως τη σημαντικότερη(για μενα) του τελευταίου έτους.

    δεν θα καθίσω άλλο να παρακολουθήσω,φίλους και φίλους, συντροφους και συντροφους, διανοουμενους αι διανοούμενους να αυτοεξευτελίζονται στην αρένα του συριζα. όποιος επιθυμει να συρθεί ως το πατο μαζί του ας το πραξει με δικό του κόστος.

    τα πασοκικά αντικρουόμενα συμφεροντα που μοιραστηκαν στο διπλό τώρα πια πασόκ και τραβουν στα ταρταρα ακόμα και α/α, και όσοι κρατούν ανα χείρας τον μαρξ και τον λενιν κυρίως προς όφελος "της αριστεράς', ας αυτοεξευτελιστουν όσο αντέχουν.

    θεωρώ πως με το θέμα εχω τελειώσει οριστικά. δεν θεωρώ πως αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανεις περαιτέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ναι… Καλύτερα τα μετεγγυήσεων κρυστάλλινα αλλά στάσιμα νερά της ΚΚΕδικης καθαρότητας, παρά τα άνευ εγγυήσεων βρώμικα αλλά τρεχούμενα νερά ενός αριστερόστροφου κινήματος. Ούτε ψύλλος στον κόρφο μας…

      Διαγραφή
    2. από την ηγεμονεύουσα αριστερα πήγαμε στο αριστερόστροφο κίνημα;

      καταρχήν δεν είναι πλεον κίνημα, νομίζω είναι κόμμα.

      κατα δευτερο καμμία αντιρηση να κάνει όσες στροφές όποιος θέλει, αλλα να μου επιτρεψεις να περιμένω να δω που θα κάτσει η μπίλια στη ρουλέτα και μετα να πάρω και μαθηματα για τη ροή της ιστορίας.

      αλλο τρεχουμενα νερά, αλλο ρουλετα στο παζάρι.

      Το ουτε ψύλλος στον κόρφο μας να μην το λες στο κκε, να το λες σ΄αυτους που έχτισαν πάνω στην ολαντική άμμο.

      Διαγραφή
    3. 1. «από την ηγεμονεύουσα αριστερα πήγαμε στο αριστερόστροφο κίνημα;»

      Το ερώτημα σου είναι διατυπωμένο λες και έχουμε μια προ καιρού ξεκινημένη συζήτηση. Ίσως να με νομίζεις για κάποιον άλλο. Προσωπικά δεν έχω "πάει" από πουθενά σε πουθενά επί του κοφτού μεν αλλά και ασαφούς σου ερωτήματος – Ποιο ακριβώς είναι το ζήτημα;.

      2. «καταρχήν [ο ΣΥΡΙΖΑ] δεν είναι πλεον κίνημα, νομίζω είναι κόμμα.»

      Η διατύπωση σου μαρτυρεί μια μάλλον προβληματική αντίληψη της σχέσης αριστερής πολιτικής οργάνωσης ή συμμαχίας οργανώσεων με το κίνημα γενικά και την εργατική τάξη ιδικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ – όπως και το ΚΚΕ, το ΑΚΕΛ και ένα σωρό άλλα εργατικά ή/και κομμουνιστικά κόμματα – δεν είναι κινήματα αλλά μέρος του κινήματος (του οποίου την πρωτοπορία διεκδικούν). Το ΠΑΣΟΚ (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα) ή το Κίνημα Οικολόγων-Περιβαλλοντιστών κλπ. αποτελούν παραδείγματα αυτής της παρεξήγησης. Να προσθέσω ότι η ανακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίο κόμμα στον Άρειο Πάγο(αντί ως συνασπισμό κομμάτων και οργανώσεων που ήταν μέχρι πρόσφατα) αποτελεί, επί του παρόντος τουλάχιστο, προσαρμογή πρωτίστως απέναντι σε ένα άδικο εκλογικό νόμο. Όταν γενικώς λέγεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κινηματικός αυτό που πρέπει να εννοείται είναι ότι η πολιτική του αντλεί από και ενθαρρύνει την ανάπτυξη του κινήματος, τίποτα περισσότερο.

      3. «κατα δευτερο καμμία αντιρηση να κάνει όσες στροφές όποιος θέλει»

      Αυτό εδώ είναι - πώς να το θέσω; - μορφή πνευματικού κλώσματος… Γιατί το αντίθετο της «αριστερής στροφής» δεν είναι μόνο «η δεξιά στροφή» αλλά και οι «όσες στροφές» στις οποίες αναφέρεσαι, και τις οποίες επιτρέπεις σε «όποιο θέλει».

      4. «αλλα να μου επιτρεψεις να περιμένω να δω που θα κάτσει η μπίλια στη ρουλέτα και μετα να πάρω και μαθηματα για τη ροή της ιστορίας.»

      Μπερδεύεις (και πάλι) τον ΣΥΡΙΖΑ με το κίνημα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ η επιφύλαξη είναι θεμιτή. Το να θεωρείς όμως, ιδιαίτερα σ ή μ ε ρ α, πως με το θέμα ΣΥΡΙΖΑ «δεν… αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς περαιτέρω» μυρίζει προχωρημένο σεχταρισμό. Γιατί ιδιαίτερα σ ή μ ε ρ α είναι το κίνημα που αναδεικνύει και δίνει το προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς περιμένεις να δεις που θα «κάτσει η μπίλια» μην ξεχάσεις πως εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και το κίνημα. Έπεται η ιστορία.

      5. «αλλο τρεχουμενα νερά, αλλο ρουλετα στο παζάρι.

      Τα τρεχούμενα νερά δεν αναφέρονταν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στο κίνημα που σήμερα αναδεικνύει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κύριο (όχι βέβαια μοναδικό) πολιτικό του εκφραστή.

      6. "Το ουτε ψύλλος στον κόρφο μας να μην το λες στο κκε"

      Δεν το είπα στο ΚΚΕ. Αποπειράθηκα ένα μικρό λογοπαίγνιο, προφανώς ανεπιτυχώς.

      Διαγραφή
    4. από που να αρχισω και που να τελειωσω!

      αν δεν ξαναμιλήσαμε, μπες στον κόπο σαν τρεχουμενο νερό να αφηνεις ενα νικ για να ξερουμε που θα τρέξουμε κι εμείς!

      το δεν θα ξανασχοληθώ, αφορα μια συζητηση που δεν αφορα ενα αγνωστο ανωνυμο - αλλα το γεγονός πως εχω παρατήσει αλλα επείγοντα θεματα για να κατανοήσω τι γινεται με τι και με ποιόν αλλα και γιατί μπερδεψαμε κι εμεις τα μπουτια μας εδώ μαζί σας σε βαθμο και σε σημειο μυστήριο.
      ειπα δεν θα ξανασχοληθώ, γιατί δεν αξίζει ΓΙΑ ΜΕΝΑ. αν για σενα ή αλλους αξιζει ασχολήσου! περα απο το να μεταφερω καποιες σχετικες ειδήσεις ή αρθρα άλλων δεν θα εμπλακώ ή δεν θα επιδιωξω να εμπλακώ περαιτέρω. αφιερωσα ήδη πολύ χρονο.

      κατι άλλο; α, ναι, η αναφορα στο κομμα εχει να κανει επίσης με την πολυδιαφημιζομενη απο τον συριζα οργανωτική ανοιχτοτητα του (που δεν είναι στασιμο νερό) και την αναγκαια εγγραφή του ως κόμμα που προφανως εξαναγκαζει και σε καποιες εσωτερικές οργανωτικές αλλαγες. δεν θα καλυπτομαστε πια προφανως απο το ειπε ετσι η αλφα συνιστωσα και εννοούσε αλλιως η β συνιστώσα. το πως τωρα θα χωρεσετε ως "κομμα και κινημα" όλες αυτες τις ιδεολογικές αποχρώσεις είναι ενα ερωτημα.

      επισης δεν γνωρίζω ποσο ποσοστο απο το 4.5 που ειχατε το 2009 ως το 17% του 2012 ποιο ειναι πραγματικά δικό σας για να ξερω με ποιους εχω να κανω - που δικαιουμαι να ξερω με ποιους εχω να κάνω, οχι μονο εγω βεβαια.

      Διαγραφή
  5. Νερά καθαρά και στάσιμα δεν υπάρχουν. Το στάσιμο νερό δεν είναι κρυστάλλινο. Βρώμικα αλλά τρεχούμενα υπάρχουν, όπως υπάρχουν και βρώμικα και στάσιμα.

    Απλά για διευκρίνηση, γιατί η μεταφορά δεν πατάει καλά στην κυριολεξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να τραβάς ένα δρόμο δικό σου γιατί έτσι γουστάρεις είναι ωραίο πράγμα.Να πιστεύεις ότι θέλεις, να λες ότι θέλεις είναι ωραίο πράγμα.Το πρόβλημα αρχίζει όταν δεν πολυκατάλαβες γιατί πήρες αυτό το δρόμο,όταν δεν είσαι σίγουρος για αυτά που θέλεις και αυτά που λες.Και το πρόβλημα αρχίζει να γίνεται πολύ σοβαρό όταν, ενώ είσαι σε σύγχυση,δεν κάνεις λίγο αυτοέλεγχο, δεν κάθεσαι να ψάξεις λίγο το πράγμα, αλλά αντίθετα τα ρίχνεις στους άλλους. Ότι αυτοί είναι λάθος, όχι εσύ. Ένας άνθρωπος σε σύγχυση και που δεν το καταλαβαίνει, είναι πολύ άσχημο.Όχι μόνο γιατί θα αδικεί τους πάντες και τα πάντα, θα προσβάλλει, θα λοιδορεί.Αλλά και γιατί θα είναι μόνιμα αγχωμένος.Θα περιμένει τον άλλο στη γωνιά να τον κτυπήσει. Μπας και καλύψει τη δική του απελπισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχω μεινει καγκελο...δεν ξερω για ποιο πραγμα μιλάς, ουτε απο που βγαζεις αυτα τα συμπερασματα, αφου δεν ξανακαναμε κουβεντα...ή μηπως καναμε;

      το πραγμα εχει ως εξης: νομιζω ο συριζα εχει ήδη τελειωσει ως πολιτική γραμμη. αν με αγχωνει κατι είναι η δεξια και η συμπραξη της νδ με τους φασιστες, τους οποιους εξακολουθω να μη θελω με τίποτα, με τιποτα όμως να δω στην κυβερνηση. αυτο θα είναι μια πολυ ασχημη εξέλιξη και για τους α/α και για τους μεταναστες και για τους αριστερους και για τους κκεδες.

      δεν εχω καμια απολυτως αγωνία, εχω ξεκαθαρίσει όπως προειπα πως ο συριζα ως πολιτική γραμμη εξοδου της ελλαδας απο την κριση τελειωσε! το αν θα το δεις κι εσυ αυτο όταν είναι κυβερνηση- που δεν με χαλα και καθολου - το ίδιο μου κανει εμενα.

      μετα απο αυτο πιστευω πως θα μπουν καποια πραγματα στη σωστη βαση και δεν αποκλειω μελη ή φιλοι και ψηφοφοροι του συριζα να μην ακολουθησουν τη λεγομενη "επαναδιαπραγματευση" του μνημονίου.

      ριξε και μια ματια εδω αν θελεις για να δεις αν δεν εχεις δει ποιες είναι οι προθεσεις της φιλικής ευρωπης, οχι της δεξιας δηλαδη:

      http://wwwpraxisred.blogspot.com/2012/05/blog-post_7427.html

      επιπλεον δεν θεωρω πως όλα τα βελη πρεπει να πεφτουν πανω στον αλεξη. ισως υπαρχουν ατομα με μεγαλυτερες ευθυνες στο συριζα.

      Διαγραφή
    2. Disdaimona καλημέρα,
      Να διευκρινίσω ότι ο "Ανώνυμος 24 Μαΐου 2012 7:00 μ.μ." είναι διαφορετικό άτομο από τον "Ανώνυμο 24 Μαΐου 2012 11:22 π.μ. & 6:22 μ.μ." και εδώ. Παραξενεύτηκα παρομοίως... Ποιός ο πικραμένος προβοκάτορας;
      θα ήθελα να πω επίσης το εξής προς Αντώνη: Λες πως "Νερά καθαρά και στάσιμα δεν υπάρχουν" και πως άρα "η μεταφορά δεν πατάει καλά στην κυριολεξία". Λέγοντας αυτό δεν με διορθώνεις. Αυτήν ακριβώς την αντίφαση ήθελα να αναδείξω.
      Δ. (Έτσι ελπίζω να γίνομαι ολίγον επώνυμος) και καλό σ/κ!

      Διαγραφή
    3. Λέγοντας αυτό δεν με διορθώνεις. Αυτήν ακριβώς την αντίφαση ήθελα να αναδείξω.

      Καλό είναι να μιλάμε απλά. Λέγοντας ότι το ΚΚΕ είναι "στάσιμα νερά" λες επίσης, σεβόμενος την κυριολεξία, ότι είναι και βρώμικα.

      Ναι ή όχι; Μη γυρνάς γύρω-γύρω.

      Διαγραφή
    4. Φίλτατε γράφεις: «Ναι ή όχι; Μη γυρνάς γύρω-γύρω.»

      Να μου κάνεις τη χάρη. Οι δικολαβισμοί του τύπου «Ναι ή όχι», απόρροια μιας «τυπικής» και στατικής λογικής, καθόλου καλά δεν μου κάθονται. Προφανώς «σέβεσαι» τόσο την κυριολεξία (κάτι διαφορετικό από την πραγματικότητα) ώστε να χάνεις την ουσία. Δεν μίλησα για το ΚΚΕ γενικά. Ούτε βέβαια μίλησα για τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ. Μίλησα για τις «κρυστάλλινες» θ έ σ ε ι ς του ΚΚΕ που το κρατούν σ ή μ ε ρ α έξω – το απομονώνουν – από τα βρώμικα μεν αλλά τρεχούμενα νερά του κινήματος. Τα καθαρά αλλά στάσιμα νερά – εφόσον παραμένουν στάσιμα – είναι καταδικασμένα να βαλτώσουν. Σύμπτωμα αυτής της λειτουργίας του ΚΚΕ και η πρόσφατη δήλωση/ανάλυσης της Παπαρήγα:

      «Πριν τρία χρόνια, με επίσημες ανακοινώσεις του ΠΓ και της ΚΕ είχαμε βάλει το εξής ζήτημα: Ότι σε συνθήκες κρίσης - και το λέγαμε αυτό στην αρχή που η κρίση δε είχε οξυνθεί τόσο - υπάρχουν δύο εκδοχές. 'Η ο λαός και το λαϊκό κίνημα θα κάνουν ένα άλμα μπροστά ή θα υποχωρήσει το κίνημα και θα ηττηθεί. Προσωρινά, αλλά θα ηττηθεί… Και επομένως έτσι είναι, φυσιολογικό, το ΚΚΕ μέσα σ' αυτό το ρεύμα δεν μπορεί να πάρει αντίστοιχα με το κύρος που έχει.»

      Με δυο λόγια σ ή μ ε ρ α η Αλέκα αναγγέλλει την ή τ τ α του κινήματος. Ως απόδειξη του τελεσθέντος προβάλλει, μάλιστα, την επικείμενη μείωση των ποσοστών του ΚΚΕ… Κατανοείς ελπίζω ότι η αντίθετη άποψη δεν είναι αντιστρόφως ντετερμινιστική ώστε να θεωρεί ότι η μάχη θα κερδηθεί οπωσδήποτε ή, πολύ λιγότερο, ότι πρόκειται να κερδηθεί μέσα από τις εκλογές. Ακόμα και η απλή αριθμητική των εκλογικών ποσοστών κάτι λέει όμως: Πως η μάχη όχι μόνο συνεχίζει να διεξάγεται αλλά οξύνεται.

      Τέλος: Πολύ θα με ενδιέφερε να είχα τη δική σου απάντηση στο ερώτημα που ο ίδιος θέτεις, και, βέβαια, στη βάση των όρων που θέτεις: Ναι ή όχι λοιπόν; – και τα γύρω-γύρω, ξέρεις...

      Δ.

      Διαγραφή
    5. Εγω παλι βλεπω αγαπητε Δ πως τα καθαρα και κρυσταλλινα νερα καποιων αλλων μια χαρα τα βρίσκουν με τη σοσιαλδημοκρατία!!! ποια κινηματα;! των πρωην συνεργατων του Ακη;!

      εν μας αφηνεται να αγιασουμεν, σορυ!! ουτε ζητημα της ηγεσίας του κκε ειναι, ουτε ζητημα των μελων του κκε είναι!

      το ζητημα ειναι το εξης: εν θα πληρωσει η εργατική ταξη τες ενοχες καποιων με το εργατικό κινημα!!

      εν ευκολη η απλοποιηση και η στοχοποιηση καποιων ως ακαμπτων φιλοκκεδων και μιλω και για μενα και για τον Αντωνη....το ότι συσσωμη η παραδοση του μαντελ βρισκει αρκουντως μαρξιστικο να τρεχει ξοπισω τον κευνς θα μας το εξηγησει κανενας επιτελους;;;

      φτανει αυτη η στημενη ψευδαισθηση περι συριζα! ο συριζα να βγει με οποιους θελει τζαι να αφησει την εργατική ταξη στην ησυχία της, τες ήττες της τζαι τους φοβους της!!

      επιπλεον, μου κανει ιδιαιτερη εντυπωση η σταση της εξωακελικης κυπριακης αριστερας ότι τωρα πρεπει να παριστανει το παραρτημα του συριζα στην κυπρο...λες και ο συριζα θα γυρισει να κοιταξει την εξω-ακελικη αριστερα αμα γινει κυβερνηση...ουτε αυτη η ψευδαισθηση μπορει να βοηθησει καποιους να καταλαβουν που παει το πολιτικό παιχνιδι;

      εν συναινουμε συντροφε!!! τελεια και παυλα!!!

      Διαγραφή
    6. http://www.xekinima.org/arthra/view/article/kke-kai-antarsya-eprepe-na-eixan-antapokrithei-sto-kal/

      αυτο το επιπεδο πολιτικής διεθνιστικής σκεψης και αναλυσης και εργατικου αγωνα σε καλυπτει εσενα αγαπητε Δ σε αντιθεση με τα στασιμα νερα του κκε;

      παρε αυτο, τοτε!

      Διαγραφή
    7. @Δ. Καθαρά και βρώμικα νερά, χωρίς "γύρω-γύρω":

      Αλέκα Παπαρήγα, αρχηγός της ήττας και του δογματισμού (νερά στάσιμα)

      Φορείς της προσαρμοστικότητας και της κινητικότητας ("Νερά κινούμενα και καθαρά"):

      Μαρία Δαμανάκη (ΚΚΕ-->ΣΥΝ-->ΠΑΣΟΚ)
      Μίμης Ανδρουλάκης (ΚΚΕ-->ΣΥΝ-->ΠΑΣΟΚ)
      Νίκος Κοτζιάς (ΚΚΕ-->ΠΑΣΟΚ-->ΣΥΡΙΖΑ)
      Γιώργος Ραυτόπουλος (ΓΣΕΕ-ΠΑΣΟΚ/Ομάδα Τσοχατσόπουλου-->ΣΥΡΙΖΑ)
      Ν. Φωτόπουλος (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ/ΠΑΣΟΚ--->ΣΥΡΙΖΑ)
      Α. Κοτσακάς (ΠΑΣΟΚ/Ομάδα Τσοχατζόπουλου-->ΣΥΡΙΖΑ)

      Είμαστε εντάξει τώρα με τα νερά και τα υδραυλικά;

      Διαγραφή
  7. πληζ τουντο Δ να μεν το ξεχνας αλλη φορα :)....τζαι σορυ για το εντονο της απαντησης αλλα εκαταντησα λλιον η συτζια του μαυρου στα μπλογκ - βαλε τζαι τα ελληνικα μπλογκς μεσα - διοτι εχω μιαν αποψη...τζαι δεχουμαι απο πολλες πλευρες εντονες ενστασεις που αλλη οπτικη η καθε μια, διοτι οπως ειπα σε αλλο σχολιο, οποιος εν μπαινει μες τον ενθουσιασμο με το συριζα δεχεται επιθεση αδικη απο όλα τα ιδεολογικα ρευματα - δε τα τζαι πιο πανω...:)

    ξαφνικα ετεροκλιτες τασεις εμφανιζονται ως "υποστηρικτες" ενος και του ίδιου μορφωματος...τουτον για μενα περαν που στεναχωρο εν τζαι αδιεξοδο τζαι ψυχικα...

    επαρετηθηκα καπως...ο κοσμος εσιει μιαν οπτική ή μιαν ελπιδα την οποια δεν συμμεριζομαι...καθολου όμως δεν συμμεριζομαι...εν αλλασσει τουτον...

    μενει λοιπον να περιμενουμε τις εξελιξεις...η δικη μου ευχη ειναι να μεν πραγματοποιηθεί η ευχη κάποιων "να διαλυθει το μεγαλυτερο κομμουνιστικο κομμα της ευρωπης"...

    τα υπολοιπα μεγαλα ζητηματα θα προκύψουν στην πορεια αναποφευκτα...ελπιζω να μεν παρει του κοσμου ενα χρονο ανωφελης χαρας η επικειμενη νικη...

    αυτα..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή