Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

21.10.11

Γειά σου Φωτόπουλε, είσαι λεβέντης!


Τάκης Φωτόπουλος-Οι δύο χούντες και οι "αναρχικοί"




ΕΔΩ                  




ΝΑΙ, ΓΙΑ ΣΑΣ ΛΈΕΙ!                                                          

8 σχόλια:

  1. Περιμένω τα αντεξουσιαστικά αγοράκια και κοριτσάκια που τσιρίζουν για τον Λινό, τον Ασέρα,τον Τριμ, εμένα, και λοιπά εσωεξωακελικά σκλαβάκια,και λοιπους λάτρεις του ιντυ αθηνών να δω πως θα κρατήσουν τώρα...ίσες αποστάσεις...πόσα χρόνια τάχα...ίσες αποστάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός ο Φωτόπουλος στους τομείς ''κριτική στο σύστημα'' και ''ανάλυση της πολιτικής συγκυρίας'' πάντα μια χαρά τα λέει, ήταν και ο πρώτος που μίλησε για όσα σήμερα προτείνουν Καζάκης και σία...Στο δεύτερος σκέλος και την άλλη κοινωνία το χαλάει, υποστηρίζοντας την καστοριαδική απόλυτη ασυνέχεια αυτονομίας και ετερονομίας, περίπου την τυχαιότητα της ιστορίας των κοινωνιών, επιστημολογικά τον Κούν, η άποψή του για τον μαρξισμό και η κριτική του είναι η πλέον κλασική των αντιμαρξιστικών κύκλων, κ.ο.κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ξέρω Ονειρμέ, δεν έιμαι της περιεκτικής δημοκρατίας.

    Ούτε όμως έχω πρόβλημα να υπάρχει και η περιεκτική δημοκτατία και ο Φωτόπουλος ως άποψη.

    Δεν με ενοχλεί κανένας στο χώρο φτάνει να μην ξεχνάει την αλφαβήτα της πολιτικής ανάλυσης και να μην βλέπει τα προσωπικά του οφέλη ή τα οφέλη της δικής του παράταξης, όταν συμβαίνουν τόσο σοβαρά πράγματα.

    Εγώ θεωρώ μαγκιά από έναν άνθρωπο που δεν έχει να κερδίσει απολύτως τίποτα, μάλλον να χάσει από τον κύκλο που ίσως θα ενδιαφερόταν γι αυτόν, το γεγονός πως πάντα μα πάντα τοποθετείται με καθαρότητα μυαλού για τα συμβάντα. Είναι άνθρωπος με υψηλό πολιτικό κριτήριο ο Φωτόπουλος. Και τον σέβομαι για το ήθος του πάρα πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τους Καστοριαδικούς και τους αμεσοδημοκράτες το έβαλα. Ε μάλλον δεν τους κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To σχόλιο ήρθε στο ιμείλ και το δημοσιεύω από Савва Тимофеевич Морозов.


    Νομίζουμεν ότι η ουσία εν ένει να εστιάσουμεν στην προβοκατόρικη δράση του κράτους - παρακράτους.

    Η ουσία ένει να εστιάσουμεν στα εκατομμύρια κόσμου που απέργησεν τζιαι εκατέβηκεν στο δρόμον σε μιαν καθαρά πολιτικήν απεργίαν, στο πως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εκαταφέραν να εξουδετερώσουν την προβοκάτσια τζιαι το πιο κύριο για εμάς, να πάρουμεν παράδειγμαν που το εργατικόν κίνημα στην Ελλάδα, να ανασυντάξουμεν το δικό μας τζιαι να ξεκινήσουμεν να παλεύκουμεν σε παρόμοια κατεύθυνση, ενάντια στα δικά μας αφεντικά, ενάντια στην κυβέρνησην τζιαι τα κόμματα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι η ουσία, είναι να μισήσουμε και να σιχαθούμε την αυτοκαταστροφή. Αλλά και μια φορά επιτέλους να κάμουμε σωστή πολιτική ανάγνωση.

    Εν μπορεί κανένας που τρέφει βαθύτατη έχθρα για τον κομμουνισμό, για τον Μαρξ για τον Λενιν για τον Τρότσκυ, να επικαλείται τον σταλινισμο για παράδειγμα του κκε για να δικαιολογεί αυτό που έγινε! ότι το κκε πρέπει να πεταχτεί έξω γιατί είναι σταλινικό. Ότι το ΠΑΜΕ πρέπει περίπου να αυτοδιαλυθεί! Πόση υποκρισία πλέον!

    τα δικά μας είναι παρα πολύ πολύπλοκα. υπάρχουν πολλοί κομμουνιστές στη κύπρο, αυτό να το ξέρεις. και να μη γίνουμε εμείς "η μολότωφ" του εαυτού μας. αν μου επιτρέπεις, θα προτιμούσα να κάμουμε αυτή τη κουβέντα, όχι αυτή τη στιγμή και όχι προς το παρόν δημόσια.

    θα μιλούμε. ευχαριστώ για το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ονειρμός

    μην ανησυχείς δεν άρχισα τα χάπια, είμαι κοντά. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Μαρόζοφ


    Ούτε κανένας που τρέφει βαθύτατο μίσος για ότι ανέφερα δικαιούται να καμνει κριτική στο όποιο ακελ. Θέμα ελάχιστης πολιτικής ωριμότητας είναι αυτή η απαράβατη αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή