Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

11.10.11

Ούτε γελάμε, ούτε κλαίμε


Θα ήθελα, ο τρόπος που θα αντιμετωπίζαμε την έκρηξη στο Μαρί, τις ευθύνες του Χριστόφια ή τις ενδεχόμενες ευθύνες του Ιωαννίδη ή του οποιουδήποτε, να ήταν πανομοιότυπος του τρόπου που κάποτε το ΚΚΕ αντιμετώπισε την 11η Σεπτεμβρίου : ούτε γελάμε, ούτε κλαίμε.

Θέλω, βλέποντας τους αμερικανούς στη Wall Street να πω: ούτε γελάμε, ούτε κλαίμε.

1 σχόλιο:

  1. Θυμίζω το εδάφιο του Νίτσε για το "ούτε να γελάς, ούτε να κλαις..." του Σπινόζα, που απαντά βασικά με ένα "και...και" στο "ούτε...ούτε."

    ΑπάντησηΔιαγραφή