Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

16.10.11

Για τον κύριο Μιχάλη Σαρρή

Δεν ελπίζω πως θα ζήσω σύντομα σε ένα κόσμο, στον οποίο οι αποφάσεις ενός φιλελεύθερου Υπουργού Οικονομικών για τα λεγόμενα "μέτρα εξυγίανσης" θα γίνονταν μαύρα πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες.

Ζω σε έναν κόσμο, στον οποίο ένας φιλελεύθερος πρώην Υπουργός Οικονομικών γίνεται πρωτοσέλιδο γιατί είναι ομοφυλόφιλος, και γιατί αυτό δε συνάδει με κανένα υφιστάμενο καθεστώς σωματικής ή συναισθηματικής ή άλλη εξυγίανσης. Και δε συνάδει γιατί ο νους και το ήθος αυτής της καθωσπρέπει κοινωνίας που ανέδειξε τον κύριο Σαρρή, είναι μακράν βρωμερότερο από το ήθος του ιδίου, που τώρα κρύβει το πρόσωπό του.

Το πότε οι καναλάρχες και οι ιδιοκτήτες των μέσων θα καταδικάζονται πρώτοι και καλύτεροι ως τα έρποντα γλοιώδη σκουλίκια που τρώνε αυτό που τους ταϊζουμε είναι το τότε που θα ξαναυποπτευθούμε πως  ακόμα υπάρχουμε.


Δελτίο Τύπου
Η οργάνωση accept - ΛΟΑΤ Κύπρου καταδικάζει την «σύλληψη» τριών προσώπων από τις «αστυνομικές αρχές» του καθεστώτος της βόρειας Κύπρου, με την κατηγορία της ούτω καλούμενης «παρά φύση συνουσίας», που έλαβε χώρα στις 14 Οκτωβρίου στα κατεχόμενα, και καλεί την διεθνή κοινότητα, την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως ασκήσουν άμεσα πιέσεις για άρση την κατηγοριών και σεβασμό στην ισχύουσα νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας που απαγορεύει διακρίσεις στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού.
Τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν την αρχή της ελευθερίας, της ισότητας και του σεβασμού βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως ορίζονται και από την ‘Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων’. Καλούμε τις κατοχικές αρχές να αποσύρουν αμέσως τις κατηγορίες εναντίων των τριών προσώπων, να τερματίσουν την καταδίωξη και παρενόχληση ανθρώπων στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού και να σεβαστούν το δικαίωμα της ελεύθερης σεξουαλικής έκφρασης και να συμμορφωθούν με τους διεθνείς χάρτες βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Καλούμε επίσης την διεθνή κοινότητα, την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την Κυπριακή Δημοκρατία, να ασκήσουν πίεση ως προς την άρση των κατηγοριών των τριών αντρών, όπως και την κατάργηση όλων των διαδικασιών που ποινικοποιούν και τιμωρούν τις ερωτικές σχέσεις μεταξύ αντρών, γεγονός που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπενθυμίζουμε ότι τα κατεχόμενα είναι ευρωπαϊκό έδαφος που έχει ανασταλεί προς το παρόν το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνέπεια της Τουρκικής εισβολής το 1974. Αναφέρουμε επίσης ότι ο «νόμος» με βάση τον οποίο έγινε η προσαγωγή των τριών αντρών είναι κατάλοιπο του αποικιοκρατικού νόμου που ποινικοποιούσε τον «σοδομισμό». Ο νόμος αυτός ίσχυε και στην Κυπριακή Δημοκρατία αλλά μετά από πολλές πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα όργανα της, τέθηκε εκτός του Ποινικού Κώδικα της Δημοκρατίας μόλις το 2000.
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ (Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων) η «αστυνομία» συνέλαβε 3 πρόσωπα, ανάμεσα σε αυτά και ένα Ελληνοκύπριο, τα οδήγησε ενώπιον ‘’δικαστηρίου’’ του ψευδοκράτους και εξέδωσε ‘’διάταγμα’’ τριήμερης κράτησης. Αυτά επιβεβαίωσε και με τις δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας κ. Μιχάλης Κατσουνωτός. Σημαντικό επίσης είναι ότι η λεγόμενη «αστυνομία» δεν είχε ένταλμα σύλληψης από πριν και ότι παραβίασε ιδιωτικό χώρο με αποτέλεσμα της παραβίασης του δικαιώματος της προσωπικής και ιδιωτικής ζωής.
Παράλληλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην ελεύθερη αλλά και στην κατεχόμενη Κύπρο, από χθες μεταδίδουν πληροφορίες, ότι η ‘’σύλληψη’’ έγινε από την ‘’αστυνομία’’ στην βάση ερωτικού αδικήματος στο οποίο εμπλέκονται ανήλικοι. Με βάση τα γεγονότα το μικρότερο σε ηλικία άτομο το οποίο έχει συλληφθεί είναι 17 ετών. Σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ηλικία συναίνεσης για άνδρες και γυναίκες είναι τα 17 έτη. Άρα δεν τίθεται θέμα εμπλοκής ανηλίκων στην υπόθεση, αλλά συναινούντων ενηλίκων.
Με αφορμή αυτό, η οργάνωση μας καλεί όλα τα ΜΜΕ όπως συμμορφώνονται με τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και να μην μεταδίδουν πληροφορίες που δεν είναι διασταυρωμένες από έγκυρες πηγές. Επίσης, θα όφειλαν να προστατεύουν τους εμπλεκόμενους σε μια υπόθεση και να μην τους διασύρουν, αποκαλύπτοντας τα ονόματα, τα επαγγέλματα και τις φωτογραφίες τους πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, όπως έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Η οργάνωση accept – ΛΟΑΤ Κύπρου επαναλαμβάνει τη βούληση της για την προάσπιση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταπολέμηση των διακρίσεων στη βάση σεξουαλικού προσανατολισμού, τόσο στην Κύπρο όσο και σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου αυτές παρατηρούνται, μέσω έμπρακτης (άμεσης ή έμμεσης) υποστήριξης και αλληλεγγύης προς τις πρωτοβουλίες για καταπολέμηση των διακρίσεων.

Η οργάνωση Accept – ΛΟΑΤ ΚύπρουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου