Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

22.10.11

Ο αιώνας της πτώσης


Η ζωή μου εξαρτάται από τη σκέψη, τις αποφάσεις και τους όρους ζωής δέκα ή εκατόν άλλων ανθρώπων. – Ο συντηρητικός φιλελεύθερος, ο συντηρητικός μικροέμπορας, ο συντηρητικός αναρχικός, ο συντηρητικός καλλιεργητής ιδιόκτητης ή κοινοτικής γης.

Η ζωή μου εξαρτάται από τη σκέψη, τις αποφάσεις και τους όρους ζωής ενός εκατομμυρίου άλλων ανθρώπων. -  Ο σύγχρονος φιλελεύθερος, ο σοσιαλδημοκράτης, ο αριστερός, ο δημοκράτης, ο θρησκευόμενος, ο εθνικιστής, ο πατριώτης, ο καλλιτέχνης, ο γκέυ, η γυναίκα, ο άντρας.

Η ζωή μου εξαρτάται από τη σκέψη, τις αποφάσεις και τους όρους ζωής κάποιων δις εκατομμυρίων ανθρώπων. – Ο έγκλειστος κομμουνιστής, ο μη θλιμμένος, ο πληγωμένος, ο ψυχρός, ο θερμός, ο μη ελευθερωτής, ο μέλλων, ο απών.

Ζούμε στον αιώνα της πτώσης της ψυχανάλυσης. Πάμε στον πάτο της πτώσης ακολουθώντας τους θεραπευτές και τους θεραπευόμενους ασθενείς αυτού του αιώνα.


1 σχόλιο:

  1. sms

    ..Ίσως απλά να ζούμε στον αιώνα της κατάρρευσης της αστικής παρωδίας της "ομιλητικής θεραπείας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή